Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با وجود درآمد‌های هنگفت نفتی در دوران رژیم پهلوی، بسیاری از روستا‌های کشور از دسترسی به آب شرب سالم به صورت لوله کشی محروم بودند، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی و شعار رهبران وقت مبنی بر حمایت از مستضعفان و محرومان، بازسازی مناطق روستایی به فراخور امکانات آبرسانی و احداث شبکه آبرسانی روستایی در کشور آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدم توسعه متوازن پیش از انقلاب در میان شهر‌های بزرگ و روستا‌ها به وضوح مشاهد می‌شد چراکه رژیم پهلوی منابع مالی را عمدتا در شهر‌های بزرگ سرمایه گذاری می‌کرد و علاقه چندانی به بهسازی بافت روستایی نشان نمی‌داد.

روستا‌های کشور تا پیش از انقلاب دارای تأسیساتی برای آبرسانی نبودند و عمدتا از طریق چاه و یا منابع محلی آب مورد نیاز خود را تأمین می‌کردند که در ابتدای سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نهضت جهاد سازندگی به بخش اعظمی از روستا‌های کشور آبرسانی کرده و بسیاری از تأسیسات ایجاد شده را برای بهره برداری به روستاییان و دهداری‌ها تحویل داد.

به گواه آمار، در سال ۱۳۵۷ میزان تولید آب ۱.۵ میلیارد مترمکعب و تعداد انشعابات ۲.۷ میلیون فقره بود، امّا این رقم در سال ۱۳۷۷ به ۳/۶۷۹ میلیارد مترمکعب و ۷ میلیون فقره انشعاب افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: افزایش ۱۱ برابری ظرفیت تولید برق طی ۴۰ سال گذشته/ رتبه اول ایران در صنعت برق خاورمیانه

بر اساس آمار‌های وزارت نیرو؛ هزار روستا با جمعیتی بالغ بر ۲۱ میلیون نفر دارای کد آبادی هستند که از این تعداد ۴۰ هزار روستا با جمعیت ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بالای ۲۰ نفر جمعیت دارند و مطابق قانون، شرایط دریافت خدمات شهری را دارا هستند.

در سال ۹۳ برای نخستین بار برای تکمیل طرح مجمتع آبرسانی ردیف ملی در نظر گرفته شد و با شناسایی نزدیک به ۱۷ هزار روستا عملیات آبرسانی به آن‌ها انجام شد.

در سال ۹۴ با ابلاغ حکم رهبری و با هماهنگی دولت و مجلس، برای نخستین بار ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تکمیل پروژه‌های آبرسانی به روستا‌ها در نظر گرفته شد و در سال‌های ۹۴ و ۹۵ جهش مستمری در تهیه آب شرب روستایی به‌ وجود آمد.

در سال ۹۴ به ۶۵۰۰ روستا آبرسانی سیار صورت می‌گرفت که با مجموع اقدامات صورت گرفته، ۱۵۰۰ روستا از چرخه آبرسانی سیار خارج شدند و متأسفانه به دلیل خشکسالی و از دست رفتن منابع آبی در سال جاری این رقم به ۵۵۰۰ روستا رسید.

در سال ۹۵ و ۹۶ به ترتیب سه هزار و ۷۷۰ و یک هزار و ۵۸۰ روستا به آب شرب پایدار دسترسی پیدا کردند.

در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  شاهد افزایش ۳ برابری انشعابات آب و توسعه  پوشش شبکه آبرسانی به ۹۰ درصد هستیم.

انتهای پیام/

دسترسی ۵ هزار و ۳۵۰ روستا به آب شرب پایدار

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی چهل سالگی انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۳۲۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز ۱۰۰ میلیارد تومانی اجرای طرح‌های آبرسانی شیروان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی؛ رضا عطایی در دیدار با فرماندار شیروان با ارائه گزارشی از وضعیت آب شرب در شهر‌ها و روستا‌ها و طرح‌های در حال اجرای شهرستان شیروان گفت: در شهرستان شیروان سالانه بیش از ۱۵ میلیون مترمکعب آب از منابع آبی این شهرستان استحصال و در مخازنی با حجم ۳۲ هزار مترمکعب ذخیره سازی می‌شود و پس از گندزدایی از طریق ۱۳۰۰ کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیع در دسترس مشترکان قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به طرح‌های در حال اجرای این شهرستان افزود: برای اتمام طرح‌های ناتمام این شهرستان، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان در ادامه به طرح‌های امسال نیز اشاره کرد و بیان داشت: اولین گام شرکت در سال ۱۴۰۳ اتمام طرح‌های نیمه تمام است و در تعریف پروژه‌های جدید نیز اولویت با شهر‌ها و روستا‌هایی است که مشکلات بیشتری دارند.
دولت اسماعیل زاده فرماندار شهرستان شیروان نیز در این دیدار افزود: در این شهرستان طرح‌های آبرسانی در حال اجرا را به وضوح مشاهده می‌شود و این نشان دهنده‌ی عزم راسخ شرکت آبفا برای رفع مشکلات مردم و خدمات رسانی مطلوب به آن‌ها است.
اسماعیل زاده افزود: در سال ۱۴۰۲ ما بیشترین اعتبار را به آبرسانی اختصاص دادیم و در سال جدید نیز با توجه به نیاز آبی که در شهر‌ها و روستا‌ها مشاهده می‌شود سعی خواهیم کرد همچون گذشته اعتبارات بیشتری به موضوع آبرسانی اختصاص دهیم.
شهرستان شیروان دارای ۵ شهر و ۱۳۴ روستا در مجموع، ۶۶ هزار مشترک آب دارد.

دیگر خبرها

  • ۷۲۱آموزش دهنده در حوزه سوادآموزی کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند
  • هزار و ۶۸۳ نقاط در استان کردستان تحت پوشش گاز طبیعی
  • آغاز طرح آبرسانی به روستای کم رضوان بندرلنگه
  • با ۹۵ درصد درخواست‌های انشعابات غیر خانگی آب و فاضلاب موافقت شد
  • موافقت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری با ۹۵ درصد درخواست انشعاب خاص
  • آغاز عملیات آبرسانی به روستای کم رضوان بندر لنگه
  • پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی عملیات اصلاح شبکه آبرسانی روستای کوچ دیگ سید در گنبد کاووس
  • نیاز ۱۰۰ میلیارد تومانی اجرای طرح‌های آبرسانی شیروان
  • رشد تأمین آب شرب پایدار در روستاهای کشور+جدول
  • پیشرفت ۹۵درصدی پروژه آبرسانی به جوانرود باهدف کاهش تنش آبی این شهرستان