Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@15:57:08 GMT

رکورددار تولید گل نرگس، صنعتی برای فرآوری ندارد

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۳۴۱۸۹

رکورددار تولید گل نرگس، صنعتی برای فرآوری ندارد

شیراز- ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: این استان با سطح زیر کشت گل نرگس به وسعت 500 هکتار، رکورد دار تولید این گل در کشور است اما صنعت و زیرساخت های لازم برای فرآوری آن در قالب روغن، اسانس و ... ندارد.

به گزارش ایرنا، محمد مهدی قاسمی جمعه در حاشیه اولین جشنواره گل نرگس خفر گفت: کشور ایران رتبه سوم جهان بعد از کشورهای انگلیس و هلند در تولید گل نرگس دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: سطح زیر کشت گل نرگس در جهان 6 هزار و 700 هکتار و در ایران این سطح 970 هکتار است که استان فارس با 500 هکتار سطح زیر کشت گل نرگس بیشترین سطح زیر کشت را در کشور و بخش خفر با 300 هکتار گل نرگس رتبه اول سطح زیر کشت را در استان دارد.
این مقام مسئول اظهار داشت: به دنبال این هستیم که در افق سال 1400، سطح زیر کشت گل نرگس را به افزون بر یک هزار و 400 هکتار افزایش دهیم، از این رو بسته‎های تحقیقاتی و ترویجی مختلفی برای گل نرگس در جهت کشت‌ وکار و فرآوری تهیه شده که با کمک مردم عملیاتی و اجرایی می‌شود.
قاسمی اظهار داشت: در دنیا غیر از شاخه گل نرگس، فرآوری این گل در قالب روغن، اسانس و ... مورد توجه قرار دارد، اما در استان فارس فرآورده‎ دیگری از این گل نداریم.
وی تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی و بخش صنایع تبدیلی این سازمان این آمادگی را دارد که تسهیلات ارزان قیمت را در اختیار سرمایه‌گذارانی که متقاضی سرمایه‌گذاری این حوزه هستند قرار دهد تا بتوانیم ارزش افزوده بیشتری را از این ظرفیت خدادادی داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس در ادامه برپایی جشنواره گل نرگس در بخش خفر شهرستان جهرم را نمایش همبستگی خوب بین مردم و مسئولان این بخش، واقف بودن مردم به ظرفیت‎های بسیار زیاد بخش و تلاش برای معرفی این ظرفیت‌ها به دیگران از پیام‌های این جشنواره دانست.
وی یادآور شد: مردم خفر به دنبال این هستند که از ظرفیت دیگران در جهت رونق منطقه خود استفاده کنند چرا که نفس شناخت ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها اقتصاد مقاومتی است.
قاسمی با بیان این‌که همت مردم خفر در برگزاری این جشنواره ستودنی است، گفت: خداوند نعمت‌های بی‌شماری به مردم ایران و فارس عطا کرده که با شناخت و تکیه بر ظرفیت‎های انسانی، اقلیمی و طبیعی می‌توانیم اقتصاد خودمان را شکوفا کنیم و از سایر ظرفیت‎ها نظیر اقامتگاه‌های بوم‎گردی و یا گلخانه‎ها در جهت شکوفایی اقتصاد مردم می‌توان استفاده و بهره‎برداری کرد.
قاسمی گفت: مساله اساسی امروز اقتصاد و اشتغال است که باید در کنار مردم با تکیه بر توان آن‌ها و ظرفیت‎های طبیعی و اقلیمی به آن بپردازیم و با استفاده از ظرفیت‎های بی‌شمار کشاورزی، صنایع تبدیلی و صنایع دستی رونق اقتصادی را برای مناطق مختلف به ارمغان بیاوریم.
جشنواره گل نرگس از روز پنجشنبه 13 دی ماه با حضور مسئولان و مردم در پارک غدیر باب‌انار خفر آغاز شد.
این جشنواره دو روزه با هدف معرفی جاذبه‌های گردشگری و کمک به ثبت ملی شدن نرگس‌زار‌های بخش خفر برگزار شده است.
بازدید از نرگس‌زارهای بخش خفر، جشنواره غذا‌های سنتی، نمایش صنایع دستی، معرفی و فروش محصولات کشاورزی و باغی، ایجاد بستر و پل ارتباطی میان فعالان کشاورزی و سرمایه‌گذاران برای تاسیس کارخانه‌های صنایع تبدیلی و بسته‌بندی محصولات کشاورزی در منطقه از جمله برنامه‌های این جشنواره است.
شهرستان جهرم در فاصله 193 کیلومتری جنوب شرق شیراز قرار دارد.
9910/ 2027

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد جهاد كشاورزي گل نرگس صنايع تبديلي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۳۴۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرفیت صندوق ملی محیط زیست در این استان بدون استفاده مانده است.

اسلام جاودان خرد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: صندوق ملی محیط زیست بعنوان یک موسسه عمومی غیردولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ و تنوع زیستی و جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست کشور فعالیت می‌کند و تسهیلات با بهره کم به طرح‌های حافظ محیط زیست پرداخت می کند که متاسفانه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت ملی استفاده نشده است.

وی اظهارکرد: متاسفانه صنایع، شهرداری ها، شرکتهای شهرکهای صنعتی و حتی بخش خصوصی و غیردولتی از این فرصت برای ارائه طرحهای محیط زیستی و بهرمندی از دریافت تسهیلات حمایتی این صندوق استفاده ای نکرده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: بخش عمده منابع مالی این صندوق در چارچوب اساسنامه و در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی برای رفع آلودگی های محیط زیست و طرحهایی که منجر به حفظ محیط زیست شوند، مصرف می شود.

جادودان خرد تصریح کرد: این صندوق آمادگی دارد از طرح ها و پروژه‌های حافظ محیط زیست در حوزه های صنعتی، کشاورزی، طرحهای کاهش دهنده آلودگی هوا، آب و خاک، نیروگاههای تولید انرژیِ پاک بخصوص طرح‌های مدیریت پسماند شهرداری ها تسهیلات پرداخت کند.

وی بیان کرد: واحدهای صنعتی، معدنی، شهرداری ها، ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شرکت های صنعتی و  فرمانداران می توانند نسبت به معرفی طرح های حائز اهمیت در راستای حفاظت از محیط زیست به ریاست این صندوق یا به اداره کل حفاظت محیط زیست استان جهت راهنمایی های لازم مراجعه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود
  • ستاد اقتصادی نحوه مشارکت مردم را در توسعه استان تبیین کند
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم 
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم
  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • باز شدن پای محصولات صنعتی قزوین به بازار‌های بین المللی
  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود