Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، طبق این آمار، از میان ۱۰ بورس آفریقایی، شاخص چهار بورس (۴۰ درصد) بالا رفت و از این رو قاره سیاه، بهترین عملکرد را از خود به جای گذاشت.

در ادامه، ۱۰ شاخص از ۳۳ شاخص بورس‌های آسیایی (۳۳ درصد)، و پنج شاخص از ۱۶ شاخص مورد مطالعه بورس‌های قاره آمریکا (۳۱ درصد) مثبت شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که، بازار‌های اروپایی بدترین عملکرد را در این مدت از خود به جای گذاشتند و تنها هشت شاخص از ۴۱ شاخص مورد مطالعه (۲۰ درصد)، سبز رنگ بودند.

در این میان، شاخص بورس ونزوئلا با رشد حدود ۱۲۷ هزار درصد، همچون سال‌های گذشته، از نظر بازدهی در صدر بورس‌های جهان قرار گرفت. با توجه به تورم میلیونی این کشور آمریکای لاتین، رشد عجیب این شاخص دور از ذهن نبود.

در ادامه، بورس اوکراین هم با حدود ۷۸ درصد رشد، بهترین بورس اروپایی و دومین بورس پربازده دنیا بود. در رتبه سوم هم بورس تهران با افرایش حدود ۶۸ درصدی، پربازده‌ترین بورس آسیا نام گرفت.

۱۰ شاخص برتر و پربازده بورس‌های دنیا

بنا بر آمار منتشر شده، شاخص بورس ونزوئلا با حدود ۱۲۷ هزار درصد در رتبه اول، شاخص PFTS بورس اوکراین با حدود ۷۸ درصد رشد در رتبه دوم، شاخص TEDPIX بورس تهران با حدود ۶۸ درصد، رتبه سوم، شاخص MBI ۱۰ بورس مقدونیه با حدود ۳۷ درصد رشد، رتبه چهارم و شاخص JSE بورس جامائیکا با حدود ۳۲ درصد، با رتبه پنجم برترین بازار‌های دنیا در سال ۲۰۱۸ بودند.

پس از این بازارها، شاخص QE بورس قطر با حدود ۲۱ درصد رشد در رتبه ششم قرار گرفت و شاخص بورس تونس با حدود ۱۶ درصد رشد در رتبه هفتم ایستاد. شاخص IBOVESPA بورس برزیل با حدود ۱۵ درصد رشد توانست رتبه هشتم را کسب کند و شاخص MOEX بورس روسیه با حدود ۱۲ درصد، نهمین بورس پربازده دنیا نام گرفت و دهمین رتبه نیز به شاخص بورس ابوظبی با حدود ۱۲ درصد رشد اختصاص یافت.

بازار‌های زیان ده در سال ۲۰۱۸ میلادی

نکته جالب در این میان، افت شدید شاخص بورس دوبی با وجود رشد ۱۲ درصدی شاخص ابوظبی است. به این ترتیب که، بور دوبی با زیان ۲۵ درصدی، سومین بورس زیانده جهان نام گرفت.

این موقعیت برای دو بورس اصلی روسیه یعنی MICEX و RTS هم به چشم می‌خورد. بورس MICEX (رتبه ۹ دنیا) با بازده ۱۲ درصدی همراه شد و بورس RTS این کشور با زیان حدود ۷.۷ درصدی، پنجاهمین بازار منفی دنبا لقب گرفت.

اما، بازار سرمایه چین بدترین عملکرد را در بین تمام بورس‌های دنیا داشت. هر دو شاخص اصلی بورس‌های چین، یعنی مرکب شانگ‌های و CSI ۳۰۰ (که ترکیبی از عملکرد دو بورس شانگ‌های و شنژن کشور است) به ترتیب بیش از ۲۵ و بیش از ۲۶ درصد افت کردند.

با توجه به این آمار، ۱۰ بازار منفی و زیان ده دنیا نیز به این ترتیب معرفی شدند. شاخص CSI ۳۰۰ چین با حدود (۲۶.۵) درصد زیان ده‌ترین بازار در سال گذشته میلادی نام گرفت و شاخص مرکب شانگ‌های چین با حدود (۲۵.۵) درصد بازدهی منفی، دومین رتبه را به خود اختصاص داد.

پس از این دو بازار، شاخص بورس دوبی با حدود ۲۵ درصد و شاخص مرکب Athex بورس یونان با حدود ۲۳.۵ درصد بازدهی منفی در رتبه‌های سوم و چهارم ایستادند.

رتبه پنجمین بازار زیان ده در جهان نیز به شاخص بورس ایرلند با حدود ۲۲ درصد بازدهی منفی تعلق گرفت و شاخص BCT بورس کاستاریکا با حدود ۲۱ درصد بازدهی منفی به عنوان ششمین بازار منفی جهان نام گذاری شد.

رتبه هفتمین و هشتمین بازار منفی به شاخص BIST ۱۰۰ بورس استانبول با حدود ۲۱ درصد کاهش و شاخص LuxX بورس لوکزامبورگ با حدود ۱۹.۵ درصد کاهش، تعلق گرفت.

در این میان، شاخص ATX Prime بورس وین (اتریش) با حدود ۱۹.۵ درصد، نهمین بازار منفی و شاخص KOSPI بورس کره جنوبی با حدود ۱۸.۵ درصد دهمین بازار منفی نام گرفت.

شاخص بازار ژاپن نیز در رده متغیر‌های منفی قرار گرفت و به این ترتیب شاخص نیکی ژاپن با کاهش ۱۵.۲ درصدی یکی از شاخص‌های منفی دنیا نام گرفت. از سوی دیگر، بازار لندن نیز در این مدت مشابه با روند منفی شاخص فوتسی همراه شد و این متغیر با افت ۱۲ درصدی همراه شد.

در ادامه، شاخص کک فرانسه نیز یک سال میلادی گذشته را با بازدهی منفی به پایان برد و روز‌های معاملاتی سال ۲۰۱۸ میلادی را با بازدهی منفی ۸.۸ درصدی به پایان برد.

نزدک آمریکا نیز در میان متغیر‌های منفی دنیا قرار گرفت و با بازدهی منفی ۵.۴ درصدی پرونده یک سال معاملاتی گذشته را مختومه کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار بورس فرابورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۳۵۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فردا؛ احتمال افزایش شاخص کل بیشتر از کاهش

به گزارش خبرنگار مهر با افزایش نسبی تقاضا در دقایق میانی و پایانی بازارِ امروز در گروه خودرویی‌ها، می‌توان منتظر اتفاقات خوبی در بازار سهام در روز آینده باشیم. با این وجود همچنان ترس و فشار فروش در بازارِ امروز دیده شد. همین موضوع منجر به منفی شدن شاخص کل و قرار گرفتن ۳۰۴ نماد در محدوده منفی، شد.

با توجه به این اتفاقات، به نظر می‌رسد که فشار فروشِ امروز در معاملات فردا کمی از شدت آن کاسته شود. با این حال، امید می‌رود که در ادامه، تقاضا در بازار تقویت شود. همچنین پیش‌بینی می‌شود فردا روز مثبت و متعادلی را در بازار سرمایه را شاهد باشیم.

کد خبر 6086539 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • محرک جدید بورس
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • افت ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ شاخص هم‌وزن مثبت ماند
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • کاهش بیش از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ فاز اصلاحی شاخص شروع شد؟
  • فردا؛ احتمال افزایش شاخص کل بیشتر از کاهش
  • گزارش روزانه بورس ۴ اردیبهشت/ رشد بورس موقتی بود؟