Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@23:38:13 GMT

تایید نرخ تسعیر ۸ هزار تومانی ارز شرکت نفت

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۳۵۲۴۱

تایید نرخ تسعیر ۸ هزار تومانی ارز شرکت نفت

سخنگوی ستاد بودجه با بیان اینکه، افزایش نرخ تسعیر ارز از ۳۵۰۰ به ۸هزار تومان یکی از علل رشد بودجه شرکتهای دولتی است، گفت: ۶۵ شرکت از منابع بودجه عمومی استفاده میکنند.

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، در لایحه بودجه ۹۸ حدود ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان به عنوان بودجه شرکتهای دولتی در نظر گرفته شده است که این رقم ۳برابر بودجه عمومی دولت با رقم ۴۰۸ هزار میلیارد تومان میباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد ۵۰ درصدی بودجه شرکتهای دولتی در مقابل رشد ۸ درصدی بودجه دولت سوالات متعددی در بین افکار عمومی ایجاد کرده است. مژگان خانلو سخنگوی ستاد بودجه معتقد است، رشد بودجه شرکت‌های دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت از ۸،۳۹۱ هزار میلیارد ریال به ۱۲،۷۴۷ هزار میلیارد ریال ناشی از تأثیر مستقیم افزایش نرخ تسعیر ارز از ۳۵،۰۰۰ ریال به ۸۰،۰۰۰ ریال،(۱۷۱۱ هزار میلیارد ریال )،  اضافه شدن حجم بودجه ۶ شرکت جدید (۹،۴۱۷میلیارد ریال)، افزایش تعهدات مربوط به بند (ق) تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ و  ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور (۱۲۴،۳۶۸ میلیارد ریال)، افزایش اعتبارات هزینه‌ای و تملک داراییهای سرمایه‌ای شرکتها (۱۶،۴۲۴میلیارد ریال)، و افزایش بودجه هدفمندی یارانه‌ها در اجرای مفاد تبصره ۱۴ لایحه بودجه (۱۴۶،۶۴۹ میلیارد ریال) است.انتفاع ۶۵ شرکت از منابع بودجه عمومی/اسامی شرکتها شفاف شد

سخنگوی ستاد بودجه درپاسخ به این سوال که چه تعداد شرکت از منابع بودجه عمومی استفاده میکنند؟ گفت: تعداد ۶۵ شرکت دولتی از منابع عمومی استفاده می‌کنند که عمدتاً شامل ۲۵ شرکت آب منطقه‌ای استانی، ۳۱ شرکت آب و فاضلاب استانی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران،کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سازمان هدفمندی یارانه‌ها، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است.

اعتبار ۳هزار میلیاردی برای شرکتهای دولتی

وی در ادامه در خصوص کل اعتبار در نظرگرفته شده از منابع عمومی برای شرکتهای دولتی گفت: مجموع اعتبار منظور شده برای شرکت دولتی زیانده به میزان ۲۹،۵۰۴ میلیارد ریال است که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با ۱۸،۴۰۰ میلیارد ریال در رتبه نخست قرار دارد. میزان استفاده شرکتهای دولتی از تسهیلات بانکی و سایر وامهای داخلی به میزان ۷۷۱۲۶۳ میلیارد ریال و میزان بازپرداخت ۸۲۶۰۵۵ میلیارد ریال میباشد که نشانگر منفی بودن میزان خالص بهره مندی از تسهیلات می باشد.

تزریق ۱۴هزار میلیارد به ۱۱۸ شرکت به  عنوان بودجه عمرانی

سخنگوی ستاد بودجه گفت: تعداد ۱۱۸شرکت به میزان ۱۴۰،۶۲۸ میلیارد ریال نیز برای اجرای طرحهای تملک داراییهای سرمایه‌ای از منابع عمومی استفاده می‌کنند که سهم شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با ۴۰،۴۰۷ میلیارد ریال بیشترین میزان است.

رشد ۴۴ درصدی درامد شرکت نفت به واسطه تغییر نرخ تسعیر ارز

وی در پاسخ به این سوال که تغییرات درامدی شرکت نفت به چه شکل بوده است؟ گفت: درآمد شرکت ملی نفت شامل درآمد حاصل از نفت خام و میعانات گازی صادراتی به میزان ۲،۵۳۸ هزارمیلیارد ریال با رشد ۴۴ درصدی نسبت به مصوب سال ۱۳۹۷ به واسطه افزایش نرخ تسعیر ارز پیش بینی شده است. همچنین درآمد حاصل از فروش نفت خام و میعانات گازی داخلی به پالایشگاهها و پتروشیمی ها  به میزان ۳،۲۹۸ هزارمیلیارد ریال با رشد ۱۷۲ درصدی نسبت به سال جاری به دلیل افزایش میزان فروش به میزان ۲۷۹ هزار بشکه و همچنین افزایش نرخ تسعیر منظور شده است و سایر درآمدها نیز  به میزان ۲۸۳ هزارمیلیارد ریال است  که در سرفصل سایر درآمد ها ، حجم و قیمت فروش گاز خام به شرکت گاز ،فروش خوراک به شرکت‌های پتروشیمی( با توجه به اینکه محصولات فروخته شده به شرکت‌های یاد شده به نرخ‌های بین‌المللی می باشد ) و درآمدهای شرکت ناشی از فروش سایر محصولات افزایش قابل ملاحظه  خواهد داشت که در این سرفصل نیز اکثر افزایش ریالی ناشی از افزایش نرخ ارز می‌باشد.

شفاف سازی درج اعداد بزرگ هزینه ای شرکت نفت در بودجه

رئیس امور پایش تعهدات دولت در پاسخ به سوالی درباره دلیل بالا بودن هزینه های شرکت نفت گفت: طبق قانون، ۸۵.۵% از درآمد مذکور به حساب درآمد عمومی واریز می‌شود. بنابر این به همین میزان به عنوان هزینه شرکت نفت درج می‌َشود. شرکت نفت مکلف است هزینه‌های جاری و اجرای طرحهای سرمایه‌گذاری خود را از محل ۱۴.۵% باقیمانده تأمین نماید.

براساس مفاد آیین‌نامه اجرایی ماده ۱ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی مسئول دریافت و پرداخت هزینه نفت خام و میعانات گازی داخلی است، بنابر این در شرکت موصوف عمده درآمد و هزینه ناشی از انعکاس عملیات توزیع نفت خام و میعانات گازی در سراسر کشور است. لذا ارزش نفت خام و میعانات گازی (۳،۰۸۷ هزارمیلیارد ریال) به عنوان درآمد و عیناً هزینه شرکت درج می‌َشود. با توجه به تکمیل طرح پالایشگاه ستاره خلیح فارس و همچنین افزایش خوراک تحویلی سایر پالایشگاهها (درمجموع ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته) و همچنین با رشد ۱۲۸.۶ درصدی نرخ ارز اعمال شده در بودجه شرکتها در سال جاری نسبت به سال گذشته ارزش خوراک نفت خام و میعانات گازی پالایشگاههای داخلی که در سایر دریافتها و سایر پرداختهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفت ایران و همچنین خوراک نفت خام و میعانات شرکتهای پالایش نفت اراک و آبادان با افزایش مواجه خواهند شد.

جزییات درامد ۶۵ هزار میلیاردی شرکت گاز و رشد ۲۰۰تا ۴۰۰ درصدی درآمدها

خانلو در خصوص درامد و هزینه شرکت گاز گفت: درآمد شرکت ملی گاز عمدتاً شامل ۴۱۲،۸۰۰ میلیارد ریال صادرات گاز و ۲۳۷،۰۱۲ میلیارد ریال فروش سایر محصولات است که به ترتیب نسبت به سال گذشته ۳۹۳% و ۲۰۵% رشد دارد همچنین با توجه به افزایش تولید گاز طبیعی از میدان مشترک پارس جنوبی فروش گازطبیعی در داخل کشور از ۵۷۴۶ میلیارد ریال در بودجه مصوب سال ۱۳۹۷ به ۷۵۴۴ میلیارد ریال در بودجه پیشنهادی سال ۱۳۹۸ شرکت، با ۳۰ درصد افزایش پیش‌بینی شده است.

پیش بینی افزایش صادرات گاز به عراق و ترکیه/افزایش ۴سنتی نرخ گاز صادراتی

این مقام مسئول در سازمان برنامه و بودجه ادامه داد، یکی از عمده‌ترین دلایل پیش‌بینی افزایش درآمد شرکت مزبور در سال ۱۳۹۸ نسبت به بودجه مصوب سال ۱۳۹۷ ناشی از پیش‌بینی افزایش فروش گازطبیعی صادراتی به عراق و ترکیه و افزایش نرخ تسعیر ارز می‌باشد. لازم به توضیح است در بودجه مصوب سال ۱۳۹۷ عدد ریالی صادرات گاز معادل ۱۰۵۰۰۰ میلیارد ریال بوده لیکن در بودجه پیشنهادی سال ۱۳۹۸ شرکت معادل ۴۱۲۸۰۰ میلیارد ریال افزایش پیش‌بینی شده است. همچنین نرخ گاز صادراتی در سال ۱۳۹۷ معادل ۲۰ سنت بوده که در سال ۱۳۹۸ معادل ۲۴ سنت افزایش پیش‌بینی شده است. حجم خالص گاز صادراتی از ۱۵ میلیارد مترمکعب به ۵/۲۱ میلیارد مترمکعب افزایش پیش‌بینی شده است. نرخ تسعیر در بودجه سال ۱۳۹۷ معادل ۳۵۰۰۰ ریال بوده که برای سال ۱۳۹۸ به ۸۰.۰۰۰ ریال افزایش پیش‌بینی شده است. 

۱۴ هزار میلیارد تومان، سهم مالکانه دولت از شرکت گاز/واریز ۱۰هزار میلیارد تومان به صندوق توسعه ملی

وی افزود، در بخش هزینه های شرکت گاز نیز عمده‌ترین ارقام هزینه مربوط به افزایش پرداختی به صندوق توسعه ملی و پرداخت سهم مالکانه دولت است که به ترتیب معادل۱۰۸،۸۰۰ میلیارد ریال و ۱۴۲،۳۰۵ میلیارد ریال است که مجموع این دو رقم نسبت به سال گذشته معادل ۴۳۷درصد رشد یافته است. ضمناً هزینه خرید گاز و محصولات فرعی نیز به میزان ۲۱۲،۵۱۲ میلیارد ریال پیش‌بینی شده که نسبت به سال گذشته رشدی معادل ۱۶۷% را نشان می‌دهد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ارز شرکت نفت قیمت دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۳۵۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید

درحالی حدود یکماه به آغاز فصل جابجایی در بازار اجاره مسکن باقیمانده که این بازار در برخی شهرهای جدید کشور در وضعیت نابسامانی به سر می‌برد و نرخ‌ها به‌شدت افزایش یافته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آخرین گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن (مربوط به اسفند 1402) نشان می‌دهد اجاره‌بها مسکن در شهر تهران و کل مناطق شهری نسبت به اسفندماه سال 1401 به ترتیب 44.5 و 51.6 درصد افزایش یافته است. این میزان افزایش در حالی صورت گرفته که به‌طور معمول آخرین ماه سال جابجایی‌ها در بازار اجاره مسکن به حداقل می‌رسد.

در این بین با وجود آن‌که حدود یکماه به آغاز فصل جابجایی‌ها در این بازار فرصت مانده که در برخی شهرهای جدید افزایش عجیب نرخ اجاره‌بها شروع شده است. در شهر جدید پرند که سال گذشته مترو آن پس از سال‌ها وعده و وعید افتتاح شد، برخی مالکان واحدهای خود را با قیمت‌های چندین برابری نسبت به سال گذشته آگهی کرده‌اند.

یکی از مستاجران که حدود دو هفته‌ای است در فاز 6 شهر جدید پرند به دنبال آپارتمانی برای اجاره است به تسنیم می‌گوید: هفته آخر فروردین امسال یک واحد 87 متری در فاز 6 پرند با پول پیش 50 میلیون و اجاره ماهانه 6 میلیون تومانی (رهن کامل 250 میلیون تومان)‌ عرضه می‌شد.

وی ادامه داد: این در حالی است که طی دو هفته اخیر رهن و اجاره آپارتمانی با همین ویژگی به‌طور مداوم در حال افزایش است. بر این اساس یک واحد مسکونی با همین مشخصات با ودیعه 200 میلیون تومانی و اجارخ ماهانه 2 میلیون تومانی (رهن کامل 280 میلیون تومان) فایل شده است.

به گفته وی، در پروژه کیسون که واحدهای آن همچنان در حال تحویل است، واحدهای مسکن مهر با ودیعه حدود 70 میلیون تومانی و اجاره ماهانه 7 میلیون تومانی عرضه می‌شود. به عبارت دیگر با رهن کامل 303 میلیون تومانی!

وی بیان کرد: در فاز پنج 5 یعنی جایی که پروژه‌های کم کیفیت‌تر و بدون امکانات است یک واحد 85 متری با ودیعه 50 تومانی و اجاره 5 میلیون تومانی عرضه شده است.

به گزارش تسنیم، بررسی آگهی‌ها اجاره در شهر جدید پرند نشان می‌دهد مالک یک واحد مسکونی 105 متری در فاز یک آنرا با رهن 650 میلیون تومانی عرضه کرده است. همچنن رهن یک واحد 80 متری 280 میلیون تومان، آپارتمان 80 فاز 5 با رهن 70 میلیونی و اجاره 3.5 میلیون تومانی، واحد 80 متری فاز یک با رهن 350 میلیون تومانی و آپارتمان 83 متری با رهن 200 و اجاره 4 میلیون تومانی فایل شده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهرهای جدید
  • بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید
  • آخرین مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • تصویب اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومانی فوق‌العاده کارکنان سلامت
  • افتتاح و آغاز به کار ۲۷۰ هزار میلیارد ریال طرح در ملایر
  • سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • ۴۰ هزار میلیارد ریال پروژه فعال در اهواز وجود دارد
  • ۴۰ هزار میلیارد ریال پروژه فعال در شهرداری اهواز وجود دارد