Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@12:26:40 GMT

علل گرانی کالاهای اساسی اعلام شد

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۳۵۳۹۸

ساعت 24-رئیس کمیته ویژه بررسی افزایش قیمت کالاهای اساسی مجلس برای ارزیابی علل عدم کنترل بازار و افزایش قیمت کالاها نتیجه بررسی این موضوع در این کمیته را تشریح کرد.

حسن حسینی شاهرودی رئیس کمیته ویژه برای بررسی علل عدم کنترل بازار و افزایش قیمت کالاهای اساسی اظهار داشت: چالش‌های بازار ارز، قیمت گذاری کالاها، نظارت بر بازار، تامین کالاهای اساسی، چگونگی توزیع کالاها، زنجیره توزیع از ثبت سفارش، تامین ارز، خرید از خارج، انتقال به خارج، ورود و ترخیص کالا تا توزیع مورد رصد کمیته قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه آسیب‌های این حوزه مورد بررسی قرار گرفت، گفت: حلقه‌های مفقوده در این زنجیره بسیار زیاد است. در حقیقت همه این حلقه‌ها منفصل از هم هستند. هر کسی در حوزه خود فعالیت کرده و از فعالیتش خشنود است، اما این حلقه‌ها به یکدیگر متصل نیست. حلقه مفقوده در نظام توزیع این است که ارتباط معقولی بین حلقه‌های مختلف برای تأمین کالاهای اساسی وجود ندارد.

نماینده مردم شاهرود در مجلس ادامه داد: زمانی که ثبت سفارش در وزارتخانه صمت انجام می‌شود، باید به صورت آنلاین این ثبت سفارش خود را در بانک مرکزی نشان دهد و بعد از آن تخصیص ارز عینا در سازمان صمت و بانک عامل نشان داده شود این سامانه باید به گمرک متصل باشد تا کالایی که ثبت سفارش شده و ارز آن تخصیص داده شده است و به گمرک انتقال یافته است منشا ارز آن مشخص باشد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی گفت: باید انباری که این کالاها دپو شده باشد کاملا مشخص باشد تا سازمان صمت دقیقا بداند این کالاها در کجا وجود دارد. باید این سامانه به شبکه توزیع کالا و بازار متصل باشد و همه باید به این سامانه دسترسی داشته باشند.

حسینی این امر را موجب شفافیت اقتصادی خواند و گفت: در کشور ما هنوز این زنجیره‌ها به یکدیگر متصل نشده اند. اتصال دادن این سامانه‌ها به یکدیگر کار سختی نیست، زیرا در هر حوزه سامانه‌ای وجود دارد و فقط باید نخ تسبیحی این دانه‌ها را به یکدیگر متصل کند.

وی دولت را مسئول پیوند دادن این زنجیره‌ها به یکدیگر خواند و گفت: دولت باید جایگاهی را به این منظور تعیین کند، به نظر می‌رسد دستگاه‌ها به حال خود رها شده اند و همین عدم نظارت موجب سوءاستفاده ها، اختلاس‌ها و فساد شده است.

حسینی تصریح کرد: اگر این سامانه به روز باشد هر زمان که عدد و رقم و یا اسم کالا عوض شد، سریعا دستگاه‌های مربوطه متوجه خواهند شد و اگر به عنوان مثال به جای کالای اساسی ماشین‌های لوکس وارد شده همه دستگاه‌ها به صورت آنلاین اطلاع پیدا خواهند کرد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی تأکید کرد: در راستای حل این مشکل پیشنهاداتی مطرح شده است که قرار است با وزیر صنعت، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس گمرک مورد بررسی قرار گیرد تا به راهکار مشترکی برسیم و وفاقی بین مسئولان ایجاد شود، در غیر این صورت کمیسیون اقتصادی طرحی را تهیه خواهد کرد و در قالب تکلیف قانونی به دولت ابلاغ می‌کند.

مهر

منبع: ساعت24

کلیدواژه: قیمت کالاهای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۳۵۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبزیجات در مدار گرانی+جدول

به گزارش خبرنگار مهر، قیمت عمده فروشی محصولات کشاورزی برای هفته جاری (۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) از سوی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران اعلام شد.

بازار میوه

قیمت انواع میوه‌های تولید داخل در میوه فروشی‌های مناطق مرکزی رو به پایین شهر نیز به شرح زیر است؛

هر کیلو گرم سیب زرد ۳۹.۸۰۰ تا ۶۹.۸۰۰، سیب قرمز ۳۹.۸۰۰ تا ۵۹.۸۰۰، لیمو شیرین ۵۸ تا ۶۴.۸۰۰، نارنگی ۲۰، کیوی ۷۹.۸۰۰ تا ۸۹، توت فرنگی ۱۷۰ تا ۱۸۸، گریپ‌فروت ۲۴.۸۰۰، نارنگی ۷۹ و پرتقال ۳۰ تا ۴۵ تومان است.

در بازار میوه‌های نوبرانه هر نیم کیلو گرم چاقاله بادام ۱۰۰ و گوجه سبز ۷۵ تا ۹۵ هزار تومان است. همچنین هر کیلو گرم شلیل ۳۴۰ و گلابی وحشی ۲۴۵ تا ۳۶۰ هزار تومان در میوه فروشی‌ها به فروش می‌رسد.

در بازار میوه‌های آبدار هر کیلو گرم هندوانه بین ۱۳ تا ۱۴.۸۰۰، طالبی ۳۴.۸۰۰ و ملون ۲۸ تا ۲۹.۸۰۰ تومان قیمت گذاری شده است.

در بازار میوه‌های وارداتی هم موز هر کیلو گرم ۶۵ تا ۷۹.۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

بازار سبزی‌جات

در ادامه قیمت انواع میوه‌های تولید داخل در میوه فروشی‌های مناطق مرکزی رو به پایین شهر می‌آید.

هر کیلو گرم گوجه فرنگی ۳۳.۸۰۰، هویج ۱۹.۸۰۰، کاهو ۲۳.۸۰۰ تا ۲۴.۸۰۰، کلم پیچ ۲۲.۸۰۰، خیار ۲۶.۸۰۰ تا ۳۳.۸۰۰، باقالی ۲۵.۸۰۰، نخود فرنگی ۲۹.۸۰۰، لیمو ترش ۷۵ تا ۱۲۹، لوبیا سبز ۴۴.۸۰۰ و سیر تازه ۱۷۸ هزار تومان تعیین شده است.

سیب زمینی در این بازار هر کیلو گرم ۲۴.۹۰۰ تا ۲۵.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۲۸.۸۰۰ تا ۳۱.۸۰۰ و پیاز زرد ۲۴.۸۰۰ تا ۳۵.۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

گفتنی است؛ در این هفته انواع میوه ۴۲ درصد و سبزیجات ۲۹ درصد ارزان‌تر در میادین و بازارهای میوه و تره بار به فروش می‌رسد. همچنین مواد پروتئینی ۶۴ درصد، غلات ۱۲ درصد، مرغ ۸ درصد، تخم مرغ ۱۸ درصد، قند ۱۸ درصد، شکر ۲۴ درصد و حبوبات ۱۶ درصد ارزان‌تر از سطح شهر است.

در ادامه جدول قیمت عمده فروشی محصولات کشاورزی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران قابل مشاهده است.

کد خبر 6097966 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت در چهارمحال وبختیاری
  • هنری که لاکچری شده!
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • فروش ماشین آلات پرابهام براساس قانون/ ۱۵۰۰ دستگاه فروخته شد
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن مرغ منجمد در لرستان
  • ذخیره سازی ۱۵۲۰ تن گوشت و مرغ منجمد در لرستان