Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@18:34:29 GMT

11 اختلاف طایفه ای در دلگان به صلح و سازش منجر شد

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۳۸۳۲۳

11 اختلاف طایفه ای در دلگان به صلح و سازش منجر شد

مجتبی شجاعی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به همت اعضای شورای تامین، نهاد نمایندگی مقام معظم‌رهبری در امور اهل سنت، معتمدان، امامان جمعه شهرستان و بخش جلگه چاه هاشم، قرارگاه شهید معمار سپاه پاسداران و تلاش بخشداران ساعی و اعضای شوراهای حل اختلاف از ابتدای سال 97 تا کنون 11 مورد اختلاف و نزاع قومی و طایفه ای و گروهی که عمدتا ریشه در سالهای قبل داشته منجر به صلح و سازش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مجتبی شجاعی گفت: 15 نزاع طایفه ای و یا قومی و گروهی که عمدتا ریشه های ابتدایی و جزیی داشته و منجر به دامنه دار شدن درگیری شده در منطقه احصا که از این تعداد با کار پیگیرانه و البته با حمایت شورای تامین استان 11 مورد آن به مصالحه انجامیده است.
وی بیان کرد: از خودگذشتگی و ایثار طرفین‌ و گذشت از یکدیگر شاخصه مهم ایجاد زمینه مصالحه و سازش بوده است.
فرماندار دلگان ادامه داد: حاصل این 11 درگیری که پرسابقه ترین آن 12 سال و کم‌سابقه ترین 6 ماه بوده 10 نفر کشته و 19 نفر زخمی و خسارتهای فراوان به طرفین برجا گذاشته ضمن اینکه هر کدام در دایره زمان ‌و مکان خود مدتها باعث ایجاد ناامنی روانی و چندسال سلب آسایش خانواده های طرفین شده است.
رئیس شورای تامین دلگان اضافه کرد: از مجموع این اختلافات 2 مورد مالی، پنج مورد ملکی و چهار مورد مربوط به مسائل مختلف بوده که برخی تعصبها و برداشت های غلط از روابط قومی منجر به درگیری و قتل و غیره شده است.
وی گفت: چهار اختلاف دیگر طایفه ای در دلگان‌ در حال پیگیری برای حل قانونی موضوع و سازش و مصالحه است که یکی از اصلی ترین نزاع ها که در اسفند گذشته در یکی از روستاهای پرجمعیت بخش مرکزی رخ داده نیز در زمره این نزاع هاست که امیدوارم با عزم‌عمومی شکل گرفته و همکاری معتمدان و ریش سفیدان و دستگاههای دست اندرکار به جمع بندی و صلح و سازش منجر شود.
فرماندار و نویسنده کتاب «فرهنگ و مهندسی فرهنگی» گفت: درگیریهای قومی از بقایای تعصبات، خود برتربینی، ‌مدارا نکردن و صبر نداشتن، عدم رجوع به قانون برای رفع اختلافات در مراحل ابتدایی، فقر عاطفی، ناکامی، حسادت، خودنمایی، جامعه پذیری نامناسب، نداشتن مهارت ارتباط و توسل به زور جهت احقاق حق، سطح پایین میزان تحصیلات در نقاط آلوده، بیسوادی یا کم سوادی و عدم آگاهی از عواقب سوء نزاع و برخی اوقات نیز تبعیت نکردن جوانان از توصیه های بزرگان قوم و نصایح دلسوزان است که گزینه های فوق و عواملی مانند مالی و ملکی و دلایل فردی و اجتماعی و محیطی بهانه های نزاع محسوب می شوند.
وی تصریح کرد: بر اساس یک راهبرد مشخص و زمانبندی شده اما به شرط عزم‌ عمومی و تدابیر عالمانه و اختصاص امکانات و اعتبارات لازم می توان از شکل گیری بسیاری از نزاع های طایفه ای جلوگیری و درگیریها را در سطوح ابتدایی شخصی مدیریت اجتماعی کرد.
فرماندار دلگان گفت: البته الگوهای مناسبی از اقدام و عمل به موقع از طریق دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت و همچنین واحد پیشگیری از وقوع جرم دادگستری در کنار شورای حل اختلاف استان در این زمینه وجود دارد که می توان از تجربیات موفقشان بهره برد.
شجاعی اظهار داشت: در 6 ماه گذشته بر اساس ارزیابی ها 26 مورد پیشگیری از وقوع نزاع گروهی و طایفه ای توسط شورای تامین با همکاری معتمدان و تلاش بخشداران و شوراهای حل اختلاف شهرستان نیز در دلگان صورت پذیرفته که عمدتا علل ملکی و مالی داشته‌است که در صورت عدم توجه و ورود به موقع، هر کدام می توانست ظرفیت وقوع جریان‌تازه ای از نزاع طایفه ای و بروز خسارتهای دیگر را داشته باشد.
رئیس شورای تامین دلگان ادامه داد: بسیاری از عوامل پیشگیری ها از وقوع نزاع دامنه دار طایفه ای ورود به موقع قانون و برخورد با مجرم و تحت تعقیب قرار دادن مجرمان و مسببان اصلی آنهاست که این شیوه به خوبی تاکنون جواب داده است تا هم مجرمان در پناه حمایت های قومی گستاخ نشوند و هم افراد ثالث که هیچ نقشی در وقوع درگیری نداشته‌اند و به سبب وابستگی قومی و طایفه ای در معرض خطرند آسیب نبینند که الحمدلله عملکرد مجموعه قضایی، انتظامی و نظامی عملکرد مطلوبی در این بخش بوده است.
فرماندار دلگان تاکید کرد: تصویر غلطی که متاسفانه بخشی از آن به دلیل همین اختلافات و کشتارهای طایفه ای در اذهان عمومی و سرمایه گذاران و گردشگران شکل گرفته باید با صرف هزینه های کلان و سالها تلاش تغییر کند یا کمرنگ‌ شود و در این زمینه عاقلانه تر است که اعتبارات خود را به سمت توسعه تعلیم و تربیت، ورزش، فرهنگ و هنر و تقویت سمن‌ها و پایگاههای اجتماعی هنجارساز هدایت کنیم تا مجبور به صرف هزینه های جبرانی فراوان نباشیم که الحمدلله این مهم در دستور کار دولت و تاکید استاندار و مسوولان دستگاهها و نهادهای متولی و دست اندرکار است.
شجاعی گفت: سه اصل اساسی شامل «پیشگیری، بازسازی (سازش) و مراقبت از تداوم مصالحه» به منظور جلوگیری از درگیریهای قومی در منطقه باید دنبال شود.
9941 **6081
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها بیسوادی پیشگیری از وقوع جرم تعلیم و تربیت خانواده مقام معظم رهبری جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۳۸۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخوندی: نزاع از درون ما را پوک و از بیرون ما را بی آبرو می کند | نادعلی: به عنوان شورا پشت کارمندان هستیم

به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا نادعلی در دویست و سی و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به دیدار مجازی مقام معظم رهبری با نمایندگان مجلس و تأکید بر دقت در اعلام نظرات، اظهار کرد: در این بیانات آمده است: «یکی از آسیب‌ها بی‌احتیاطی در استفاده‌ از تریبون و بلندگویی است که در اختیار شما است. فرمایشات شما به طور مستقیم پخش می شود در کشور، یا بعداً به وسیله رسانه‌ها منتشر می شود؛ این امکان در اختیار همه نیست، در اختیار نماینده است؛ مراقب باشید که در استفاده‌ از این امکان بی‌احتیاطی نشود و در [ارائه‌ی] نقدهای خود، نظرات خود [دقّت کنید]. گاهی انسان نظرات تندی هم دارد که این نظرات را می شود در یک جلسه‌ی دونفره، سه‌نفره، پنج‌نفره گفت امّا اگر این را در سطح عموم مردم گفتید، ممکن است به جای فایده ضرر داشته باشد. بعضی خیال می کنند که هر نظر انتقادی‌ای نسبت به هر جایی دارند باید این را اعلان کنند و به اطّلاع عموم برسانند، در حالی که به اطّلاع عموم رساندن، گاهی فایده ندارد و گاهی علاوه‌ بر نداشتن فایده ضررهای فراوانی دارد. بنابراین در استفاده‌ی از این رسانه‌ها بایستی مراقبت بشود و بی‌احتیاطی نشود.»

او با بیان اینکه ما وقتی انقلابی هستیم که انقلابی عمل کنیم، یادآور شد: امیدواریم انقلابی عمل کنیم. کارمندان محکم بایستند و کارهای خود را با انسجام و استحکام انجام دهند و ما به عنوان شورا پشت کارمندان هستیم.

نادعلی با اشاره به سالروز درگذشت کیومرث صابری «گل آقا»، گفت: این هنرمند فقید انتقادات طنز و گزنده ای داشت و هیچ مسئولی از این انتقادات در امان نبود؛ امیدواریم این مسیر همچنان ادامه پیدا کند.

همچنین محمد آخوندی در دویست و سی و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران ضمن گرامیداشت روز کارگر و روز معلم گفت: فردا هزارمین روز فعالیت شورای شهر تهران در دوره ششم است و از ابتدای دوره کارکنان شورا تلاش کردند به شرایط مطلوب برسیم. بنده برای کوتاهی‌ها عذرخواهی می‌کنم و امیدواریم در ۴۶۰ روز باقی مانده بتوانیم به وظایف خود عمل کنیم و نظارت دقیق داشته باشیم؛ از عملکرد مدیران حمایت کنیم و انتقاد سازنده هم داشته باشیم.

او با اشاره به آیات قرآن کریم در خصوص اهمیت یکدلی افزود: در این موضوع محور اتحاد و وحدت، قانون و رهبری جامعه است و امیدواریم به آن توجه شود. بررسی سوابق در تاریخ انقلاب اسلامی نشان می‌دهد نزاع و درگیری مشکل ایجاد می‌کند. البته اختلاف نظر طبیعی است، اما نزاع از درون ما را پوک و از بیرون ما را بی آبرو می کند.

آخوندی با اشاره به امداد الهی با کسانی است که صبر می کنند تاکید کرد: امیدواریم در برابر کسانی که به دنبال سوء استفاده از شرایط و ایجاد نزاع و درگیری هستند، مراقبت کنیم.

کد خبر 848289 منبع: خبرگزاری شهر برچسب‌ها شوراى شهر تهران شهرداری شهردارى تهران شورای شهر رهبر معظم انقلاب

دیگر خبرها

  • راه اندازی دادگاه های صلح در کرمان
  • دادگاه‌های صلح در کرمان راه‌اندازی می‌شوند
  • اختلاف حساب منجر به قتل یک جوان خویی شد
  • بیش از ۲۱ هزار پرونده در جنوب کرمان با صلح و سازش مختومه شد
  • سازش ۲۱۲۳۲ فقره پرونده در جنوب کرمان
  • صلح و سازش در پرونده نزاع دو برادر اهوازی پس از سه سال
  • سازش در ۶۰ هزار پرونده شعب حل اختلاف جنوب کرمان
  • آخوندی: نزاع از درون ما را پوک و از بیرون ما را بی آبرو می کند | نادعلی: به عنوان شورا پشت کارمندان هستیم
  • مردم کردستان برای حل اختلاف به صلح‌یاران مراجعه می‌کنند
  • صلح و سازش در پرونده قتل با رضایت اولیاء دم در کوهرنگ