Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@20:34:42 GMT

آبخیزداری روشی مناسب در مدیریت آب و خاک است

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۳۸۹۹۶

آبخیزداری روشی مناسب در مدیریت آب و خاک است

خرم آباد - ایرنا - استاندار لرستان با اشاره به اهمیت احداث طرح های آبخیزداری گفت: آبخیزداری یکی از روش های مناسب برای مدیریت منابع آب و خاک است.

به گزارش ایرنا ، سید موسی خادمی روز جمعه در بازدید از از طرح ها و پروژه های در حال احداث اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهار داشت: سهم 10 میلیاردریالی منابع طبیعی استان در راستای تفاهم نامه منعقد شده با سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تخصیص داده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی آب و خاک را از سرمایه های مهم و ارزشمند دانست و افزود:اجرای پروژه های آبخیزداری می تواند تاثیر بسزایی در تغذیه سفره های آب زیرزمینی داشته باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان نیز در این بازدید با ارائه گزارشی از روند اجرای پروژه ها و طرح های آبخیزداری گفت: ساخت و تکمیل پروژه‌های آبخیزداری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در 18 حوزه آبخیز ، در سطح استان در دستور کار قرار دارد.
شیرزاد نجفی در خصوص طرح های آبخیزداری حوزه دره نصب شهرستان خرم آباد اظهار داشت: این حوزه با مساحت 15 هزار و 600 هکتار با پیشرفت فیزیکی 95 درصد در بخش مکانیکی ، 100 درصد بیولوژیکی و گیاهپزشکی ، 50 درصد ترویج و کاداستر در حال اجرا می باشد.
وی بیان کرد: اکثر طرح های آبخیزداری که در این 18 حوزه در حال اجراست ، اهدافی همچون جلوگیری از سیلاب ، جلوگیری از فرسایش خاک ، اخذ رسوبات ، تغذیه سفره های آب زیرزمینی ، جمع آوری رواناب ها جهت استفاده در جنگلکاری و کمک به معیشت مردم را دنبال می کنند.
بازدید از طرح جامع حوزه آبخیز دره نصب خرم آباد، بازدید از طرح ‌های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی ، بازدید از منطقه جنگلی قلعه گل، بازدید از طرح پیشنهادی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان برای احداث پارک جنگلی و بازدید از پاسگاه حفاظتی منطقه تاف از جمله طرح های آبخیزداری بودند که در روز جمعه مورد بازدید استاندار قرار گرفتند.
در این بازدید موحدپور مدیرکل حوزه استانداری ،جمالی نژاد معاون عمرانی وزیر کشور ، مرادپور معاون عمرانی استاندار لرستان و نجفی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان استاندار را همراهی می کردند.
1920/6060

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد منابع طبيعي طرح بازديد استاندار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۳۸۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز

به گزارش خبرگزاری مهر، عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای مشارکت موفق مردم در بهره‌برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است.

وی به وسعت نزدیک به ۸۳ میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت‌های آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: به طور دقیق باید مشخص شود که مراتع چه توانمندی‌هایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی‌ها دارند.

وی ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونی‌های مرتعداری، امر مدیریت و بهره‌برداری مراتع در قالب طرح‌های مرتعداری به ذی‌نفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله می‌شود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و به ویژه بیولوژیک، شروع به غنی‌سازی و تقویت ظرفیت مراتع می‌کنند.

نوبخت خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مرتع داران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصه‌های منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه‌ای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌های منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمی‌سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌ها به صورت منطقه‌ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلاً در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.

‌بنا بر این گزارش، تا انتهای سال ۱۴۰۲ و در راستای مردمی‌سازی طرح‌های منابع طبیعی در سطح کشور، ۲۰ صندوق ملی منابع طبیعی، ۱۲۰ اتحادیه استانی و ۴۲۵ تعاونی فراگیر در ۴۰۰ سامانه عرفی تشکیل شده که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهند.

کد خبر 6098031

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • زندانیان ملایری هزار اصله درخت کاشتند
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند