Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا، در حالی‌که بازارهای اقتصادی کشور در گرداب دلالان و واسطه‌ها گرفتارشده‌اند؛ اغلب کارشناسان اقتصادی یکی از دلایل جولان آن‌ها را نبود وضع مالیات عادلانه و مجموع مالیات بر درآمد یا عایدی سرمایه اعلام کرده‌اند. مسئله ساختار معیوب مالیات، موضوعی است که هر دولتی آمده در تلاش بوده که آن را اصلاح کند، اما هر بار موفق به انجام این کار نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به باور اقتصاددانان، وجود چرخه معیوب فضای کسب‌وکار و نفوذ گروه‌های فرصت‌طلب عملاً اصلاح ساختار نظام مالیاتی را ناممکن کرده است. به همین علت کمپینی با عنوان «فرار مالیاتی ممنوع»  به وسیله تعدادی از دانشجویان بسیجی دانشگاه تهران راه اندازی شده است که در این رابطه با رضا پرهیزگار،رئیس کمپین مردمی «فرار مالیاتی ممنوع» گفت و گو کردیم؛

وی با اشاره به اینکه  این کمپین توسط تعدادی از دانشجویان دانشگاه­های تهران با هدف تحقق عدالت مالیاتی ایجاد شده است گفت: متاسفانه نظام مالیاتی کنونی به گونه ای است که از کم درآمدها مالیات گرفته و آن را صرف ثروتمندان می­کند.

این کارشناس اقتصادی با انتقاد از نظام مالیاتی کشور گفت: آمارهای سازمان امور مالیاتی نشان می دهد مالیات بر مستغلات و ثروت تنها 3 درصد از درآمد مالیاتی را تشکیل می دهد، اما مالیات بر حقوق مزد بگیران 9 درصد از درآمد مالیاتی را تامین می­کند.

* نظام معیوب مالیاتی باعث تشدید شکاف طبقاتی در جامعه شده  

پرهیزگار با تصریح بر اینکه دولت به جای اخذ مالیات از گروه­های ثروتمند به سراغ افراد کم درآمد و مزدبگیران رفته است گفت: چنین اقدامی باعث تشدید شکاف طبقاتی در جامعه شده است.

وی با ابراز اینکه وجود درآمدهای نفتی در اقتصاد ایران باعث شده است که تلاشی برای ایجاد نظام مالیاتی موثر انجام نشود گفت: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در ایران حدود 7 درصد است اما این عدد در کشورهای پیشرفته بین 30 تا 40 درصد است.

پرهیزگار  با تصریح بر اینکه یکی دیگر از اهداف «کمپین فرار مالیاتی ممنوع» عبور از تحریم ها است گفت: تحریم­ها باعث شده است که دولت با کسری بودجه قابل توجهی روبرو شود. آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد که در نیم سال اول 97، حدود 37 هزار میلیارد تومان کسری بودجه وجود داشته که در سال های اخیر بی سابقه بوده است.

* تنها راه عبور از شرایط فعلی مبارزه با فرار مالیاتی است
وی با تصریح بر اینکه تنها راه حلی که برای عبور از شرایط فعلی اقتصادی بدون فشار به قشر آسیب پذیر جامعه وجود دارد مبارزه با فرار مالیاتی و ایجاد پایه های جدید مالیاتی مانند مالیات بر عایدی سرمایه است گفت: آمارها بیانگر 40 درصد فرار مالیاتی، اعم از فرار مالیاتی پزشکان، کارت های بازرگانی و شرکت های صوری و... است که جای خالی درآمد حاصل از آن در بودجه سال 98 احساس می شود.

پرهیزگار  با بیان اینکه ایجاد پایه های جدید مالیاتی یکی از ضروریات اصلاح نظام مالیاتی کنونی است گفت:  به نظر می­رسد که کارآمدترین پایه مالیاتی در شرایط کنونی مالیات بر عایدی سرمایه (CGT) است.

وی با اشاره به محاسن مزایای مالیات بر عایدی سرمایه گفت:  این نوع از مالیات تنها نظام مالیاتی است که ثروتمندان جامعه را هدف قرار می­دهد و باعث کاهش شکاف طبقاتی در جامعه می شود.

پرهیزگار با اشاره به اینکه بررسی­های کارشناسی در آمریکا نشان می­دهد مالیات بر عایدی سرمایه تنها مشمول 5 درصد ثروتمند جامعه می­شود گفت: تنها اجرای صحیح این مالیات در بخش مسکن می­تواند درآمد 50 هزار میلیارد تومانی برای دولت به همراه داشته باشد که باز هم متاسفانه در بودجه سال 98 از آن غفلت شده است.

پرهیزگار با اشاره به فوائد دیگر اجرای مالیات بر عایدی سرمایه گفت: این نوع مالیات می تواند باعث جلوگیری از فرار مالیاتی شود و همچنین به ثبات در بازار کشور به ویژه در بازار مسکن با کاهش چشمگیر سوداگری در بازار مسکن کمک فراوانی کند.

وی با انتقاد از عدم تسهیل در تصویب و تجرای قانون اخذ مالیات بر خانه های خالی گفت: تصویب و اجرای این قانون به نفع مستأجران و ضرر احتکارکنندگان است اما ظاهرا عده­ای منافعشان در گرو حمایت از محتکران است تا مستأجران که به تصویب و اجرای این قانون به تفاوت هستند.

* 100 هزار میلیارد تومان معوقه مالیاتی برابر با  یارانه سه سال و نیم کل افراد مشمول کشور در یک استان تهران

پرهیزگار با بیان اینکه نکته دیگری که باید به آن توجه شود وصول معوقات مالیاتی است گفت: آمارهای سازمان امور مالیاتی نشان می دهد که تنها استان تهران حدود 100 هزار میلیارد تومان معوقه مالیاتی دارد که برابر با  یارانه سه سال و نیم کل افراد مشمول کشور است گفت:  متاسفانه علی رغم صدور برگ تشخیص قطعی، فرآیند وصول انجام نشده است. این امر نشانگر ظلم به افراد کم درآمد جامعه است که ما از مراجع ذی ربط تقاضامند هستیم که هر چه سریع تر با توجه به شرایط حساس اقتصادی کنونی، برای وصول این معوقات اقدامات لازم را انجام دهند.

پرهیزگار با تصریح بر اینکه با جلوگیری از فرار مالیاتی سرمایه­داران یارانه مردم سه برابر می شود گفت: جای تعجب دارد که برخی از دولتمردان در حالی پرداخت یارانه را مصیب عظما می دانند هیچگاه از فرار مالیاتی نگران نبوده اند.

وی با ابراز اینکه با توجه به تحریم های اقتصادی و کسری بودجه، ما باید از شرایط استفاده کنیم گفت: نهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و نظام مالیاتی عادلانه و موثری ایجاد کنیم تا بدین وسیله وابستگی به نفت را نیز به حداقل برسانیم.

پرهیزگار  شرکت های صوری به منظور فرار مالیاتی  رشد قارچ گونه­ای داشتند گفت: تا کنون بیش از 3000 شرکت صوری شناسایی شده است.

* اجاره حساب­های بانکی برای فرار مالیاتی

وی  با اشاره به اینکه  اخیرا افرادی سودجو با اجاره حساب های بانکی به فرار مالیاتی روی آورده اند  گفت: بسیاری از حساب‌ها و کارت‌های بانکی اجاره شده به منظور خرید و فروش  ارز و معاملات برای عدم شناسایی افراد اصلی فرار مالیاتی  ، انجام فعالیت‌های مجرمانه، پولشویی و جابه جایی پول‌های کثیف در میان حساب‌هایی با پول‌های تمیز در داخل و خارج از کشور استفاده می‌شود.

پرهیزگار با هشدار به اینکه  مردم مراقب باشند، مسئولیت اجاره حساب بانکی به عهده صاحب آن است  گفت: بر اساس قانون مالیاتی، اجاره دهندگان حساب با مشکلات بزرگی در زمینه پرداخت مالیات با ارقام نجومی روبرو می شوند و از سویی دیگر برای اجاره دهندگان پرونده‌هایی با عنوان پولشویی تشکیل خواهد شد.

وی با ابراز اینکه محاسبات کارشناسی نشان می­دهد تخمین 700 میلیاردی سازمان امور مالیاتی درباره مالیات پزشکان نادرست است  گفت: چون در این صورت هر پزشک باید بطور متوسط ماهانه 2.2 میلیون تومان درآمد داشته باشد که با واقعیت همخوانی ندارد. بر اساس محاسبات کارشناسی،حتی  مالیات سالیانه پزشکان به صورت حداقلی یعنی 7000 میلیارد در سال نیز معادل یارانه 12 میلیون ایرانی به مدت یکسال است که متأسفانه در اخذ آن اهمال می­شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۳۹۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در گفتگو با خبرنگار قدس در رابطه با لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بیان داشت: مشکل این است آن هایی که فعالیتشان آشکار است، معمولا مشمول پرداخت مالیات می شوند ولی آن هایی که فعالیتشان زیر زمینی و یا مخفی است معمولا به نوعی از پرداخت مالیات فرار می کنند.

این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در خصوص تاثیر مشوق های مالیاتی هوشمند و هدفمند در جهت افزایش مشارکت مردم در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، بیان داشت: تولیدکنندگان و سرمایه گذارانی که فعالیتشان شفاف و آشکار است، باید مورد شمول مشوق‌های مالیاتی جدید شوند و این تغییر مهم در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، کاری بسیار درست و دقیق در جهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم است. وقتی کار تولید مورد اقبال قرار گیرد، طبیعتا مشارکت مردم می تواند در آن بخش تولیدی افزایش پیدا کند.

حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی در رابطه با تشویق سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در مناطق محروم در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، گفت: هر چقدر مشوق های مالیاتی در مناطق محروم و کم برخوردار بیشتر باشد و به خصوص از لحاظ زمانی مدت این معافیت‌ها زیاد باشد، باعث جلب توجه و گرایش افراد به سرمایه گذاری در آن مناطق می شود.

وی همچنین در انتقادی نسبت به لایحه بودجه 1403 گفت که دولت برای بودجه سال 1403 در بخش تبصره و احکام بودجه، این مساله را به صراحت نیاورده بود و بعد در جداول آورده است که کار درستی نیست و موجب شده است که زمان بررسی بودجه به درازا کشیده شده است.

حاجی دلیگانی در خصوص زمان بررسی لایحه « اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم» یادآور شد که لایحه باید فرایند و مسیر خود را طی کند و زمان بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم با توجه به درگیر بودن صحن به بحث بودجه و برنامه هفتم مشخص نیست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • ثبت ۲۹ هزار سوت زنی فرار مالیاتی فقط برای پزشکان
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • افزایش میزان فرونشست‌های زمین همزمان تشدید بارندگی‌ها
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • تمدید ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تا ۱۲ اردیبهشت
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها