Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناوگروه اعزامی ارتش، اوایل سال آینده به ماموریت اقیانوس اطلس اعزام می‌شود و مدت زمان در نظر گرفته شده برای آن نیز 5 ماه است.

به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، بنا بر اعلام فرماندهان نیروی دریایی ارتش، یکی از ناوگروه‌های این نیرو بزودی راهی اقیانوس اطلس می‌شود.

این درحالیست که طرح برنامه این سفر به تایید سلسله مراتب رسیده و امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز در آذرماه سال جاری گفت: «حضرت آقا فرمودند نیروی دریایی هر زمان برای دریانوردی اقیانوسی آمادگی لازم را داشت این اقدام را انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

برنامه اعزام یک ناوگروه به اقیانوس اطلس از چند سال قبل در دستور کار نداجا قرار داشته و به نظر می‌رسد اکنون همه الزامات برای انجام این ماموریت فراهم شده است.


اقیانوس اطلس به صورت شمال به جنوب در میان سه قاره اروپا، آفریقا و آمریکا قرار دارد

نیروی دریایی ارتش از سال 1387 با هدف اولیه مقابله با پدیده دزدی دریایی در منطقه خلیج عدن اقدام به اعزام ناوگروه‌های متعدد کرده و تاکنون 59 ناوگروه به ماموریت های طولانی مدت رفته اند که عمده این اعزام ها به همین منطقه خلیج عدن بوده است.

البته برخی ناوگروه‌ها نیز به مناطق دیگر نظیر جنوب شرق آسیا، جنوب افریقا، دریای مدیترانه و اقیانوس آرام و دریای چین رفته اند.

روال کار بر این است که حداقل دو یگان شناوری به این ماموریت ها اعزام شده و بعضا در بنادر برخی کشورهای خارجی نیز حضور می‌یابند.

در این میان گاها یگان‌های پروازی (بالگرد) نیز با برخی شناورهایی که قابلیت حمل دارند اعزام شده و در برخی موارد معدود، گان‌های زیرسطحی (زیردریایی) نیز به همراه آنها اعزام می‌شوند.

* کدام شناورهای ایرانی به سواحل آمریکای لاتین می روند؟

طبق آنچه تاکنون از سوی فرماندهان و مسئولان مربوطه اعلام شده، حضور دو یگان شناوری در ماموریت آتی اطلس حضور خواهند داشت که عبارتند از «ناو لجستیک خارک» و «ناوشکن سهند» ازجمله آنها هستند.

ناو خارک با 33هزار تن وزن، بزرگترین ناو لجستیک غرب آسیاست که در سال‌های اخیر تغییرات زیادی در بسیاری از سامانه های مهم رانشی و ناوبری آن ایجاد شده است.


«خارک» در ماموریت ناوگروه‌های نداجا در اقیانوس آرام نیز حاضر بود

ازجمله این تغییرات، تعویض و نوسازی دیگ بخار شناور و اجزای مرتبط با آن است.

بین 3 تا 5 سال زمان صرف این تغییرات شده و ناو خارک در خرداد ماه سال جاری نیز همراه با ناوگروه 54 نداجا راهی ماموریت خلیج عدن شد.

بیشتر بخوانید:

غول 33هزار تُنی ارتش به دریا برگشت

خارک با «قلب ایرانی» به خلیج عدن رفت

شناور دیگری که در ماموریت اقیانوس اطلس حاضر خواهد بود، ناوشکن سهند است که اخیرا به ناوگان نیروی دریایی ارتش در جنوب اضافه شده است.


ناوشکن سهند در 10 آذر 97 به ناوگان دریایی ارتش الحاق شد

این ناوشکن با طول 97 متر، جدیدترین ساخته کارخانجات نداجا از پروژه موج است که نسبت به نمونه های قبلی این پروژه یعنی جماران و دماوند از پیشرفت های بیشتری برخوردار است که برای نمونه می تواند به تغییر در سازه این ناو و برخورداری آن از سیستم رانش جدید اشاره کرد.

بیشتر بخوانید:

«سهند» جهشی بلند در خانواده موج

اعزام این ناوشکن به ماموریتب ا این مختصات، درحالیکه تنها حدود یک ماه از عملیاتی شدن آن می‌گذرد، نشانه ای از اطمینان فرماندهان به این شناور است.

از آنجایی که هم ناو خارک و هم ناو سهند قابلیت حمل انواع بالگردها را نیز دارند، هنوز اعلام نشده که در این ماموریت از یگان های پروازی نیز استفاده خواهد شد یا خیر.

* ناوگروه ارتش از کدام مسیر به اطلس می‌رود؟

ناوگروه اعزامی نداجا برای رفتن به اقیانوس اطلس و پهلوگیری در یکی از کشورهای آمریکای لاتین (احتمالا ونزوئلا) دو مسیر را پیش رو دارد.

مسیر اول مدیترانه است که در این صورت ناوگروه اعزامی می‌بایست از اقیانوس هند، خلیج عدن، دریای سرخ، کانال سوئز، دریای مدیترانه و تنگه جبل الطارق عبور کرده و وارد اقیانوس اطلس شود.

در صورت انتخاب این مسیر، این ماموریت از لحاظ سیاسی نیز پیام های متعددی خواهد داشت چراکه می بایست از کانال سوئز که در اختیار کشور مصر قرار دارد عبور کند

ناوگروه‌های نداجا پیش از این نیز دو مرتبه تا نیمی از این مسیر را رفته و وارد دریای مدیترانه شده اند.


ناو خارک اولین بار در بهمن سال 89 به همراه ناوشکن الوند از کانال سوئز عبور کرد و وارد دریای مدیترانه شد

بیشتر بخوانید:

رکوردداران ۲ هزار روز مأموریت ارتش در آب‌های آزاد

مسیر دوم جنوب آفریقاست که در صورت انتخاب آن، شناورهای اعزامی باید از اقیانوس هند به سمت جنوب افریقا رفته و با عبور از دماغه امید نیک وارد اقیانوس اطلس شوند.

طبق آنچه تاکنون از زبان برخی فرماندهان نیروی دریایی ارتش گفته شده، به نظر می‌رسد گزینه اول یعنی دریای مدیترانه، در اولویت باشد.

ناوگروه اعزامی ارتش، اوایل سال آینده به ماموریت اقیانوس اطلس اعزام می‌شود و مدت زمان در نظر گرفته شده برای آن نیز 5 ماه است که در صورت اجرا، طولانی‌ترین ماموریت ناوگروه‌های اعزامی نداجا خواهد بود در طول این 10 سال خواهد بود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آمریکا شناورهای ارتش ایران قاره آمریکا نیروی دریایی ارتش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۴۱۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادی ۵ صیاد ایرانی از جمهوری سیشل

سفیر ایران از آزادی پنج صیاد ایرانی بازداشت شده در کشور «سیشل» و بازگشت آنها به کشور خبر داد.

به گزارش ایرنا، بنا بر اعلام حسن علی بخشی سفیر اکردیته جمهوری اسلامی ایران در سیشل، پنج صیاد بلوچ بازداشتی در این کشور آفریقایی آزاد شدند.

سفیر ایران افزود: با پیگیری همه جانبه سفارت، این پنج نفر که سرنشین یک لنچ ماهیگیری بوده‌اند و در دی‌ماه سال گذشته به جرم ورود غیرقانونی به آبهای سیشل دستگیر شدند، آزاد شده و فردا از طریق خطوط شرکت هواپیمایی قطر به میهن اسلامی باز می‌گردند.

سیشل با نام رسمی جمهوری سیشل، کشور جزیره‌ای در خاور قارهٔ آفریقاست که در درون آب‌های اقیانوس هند جای گرفته‌است. سیشل، کوچک‌ترین کشور قاره آفریقا است که پایتخت آن ویکتوریا است.

این کشور، تنها کشور آفریقایی دارای شاخص توسعه انسانی با درجهٔ بسیار بالا می‌باشد. سیشل از مجمع‌الجزایری شامل ۱۱۵ جزیره تشکیل شده‌است که در حدود ۱۵۰۰ کیلومتری قاره آفریقا واقع شده‌اند.

این جزایر در شمال ماداگاسکار قرار گرفته‌اند. سیشل با ۱۰۰٬۰۹۲ نفر جمعیت، یکی از کمترین جمعیت‌ها را در میان کشورهای آفریقا دارد./ ویکیپدیا

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت
  • در ساخت زیردریایی و شناورهای زیرسطحی به بومی‌سازی رسیدیم
  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از جمهوری سیشل
  • نخستین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس‌شناسی
  • اولین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس شناسی
  • عملیات ارتش یمن علیه چهار کشتی در دریای سرخ و اقیانوس هند
  • شاهکار دیگر ارتش یمن در دریای سرخ و اقیانوس هند
  • رژه شناورهای نظامی ایران در سواحل خلیج فارس
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش : کشتی‌ های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • کشتی‌های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم