Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-07@13:57:23 GMT

سقوط داو جونز نشانه شکست اقتصاد آمریکا نیست

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۴۵۲۸۹

سقوط داو جونز نشانه شکست اقتصاد آمریکا نیست

ذنوبی: اتفاقی که الان افتاده، شیب منحنی نسبت اوراق قرضه دو ساله به ده ساله درصد کمی با شیب رکود‌های دیگر که رصد شده، فاصله دارد.

گروه بورس بازار نیوز: ذنوبی کارشناس بورس آمریکا در ارتباط با سقوط بورس این کشور در روز‌های اخیر گفت: اگر شما به نمودار نگاه کنید پس از ترکیدن حباب دات کام در سال ۲۰۰۰ و mutual crisis که دنیا در سال ۲۰۰۸-۲۰۰۹ درگیرش بود، بازار در ۸ سال دولت اوباما و یک سال و نیم اول ترامپ صعودی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
نه فقط داو جونز بلکه "شاخص نزدک" و شاخص‌های دیگر هم همین روند را طی کرده است. در بازار‌های مالی ریزشی که رخ می‌دهد امری طبیعی است. نباید انتظار داشته باشیم یک بازار کاملا صعودی باشد. در یک مدت طولانی وقتی یک بازاری کاملا رشد کرده از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ باید یک سال هم به صورت منفی بسته شود. چون اگر افراد سودشان را بردارند بازار قیمت هایش را از دست می‌دهد، اگر از دست ندهد یعنی مردم سودشان را بر نداشته اند پس فلسفه سرمایه گذاری زیر سوال می‌رود. به زبان دیگر مردم سرمایه گذاری میکنند که سود به دست بیاورند. وقتی مردم اصل و سود پولشان را برداشت می‌کنند قیمت‌ها پایین می‌آید. اگر انتظار داشته باشیم که قیمت‌ها فقط بالا برود اصل سرمایه گذاری را زیر سوال می‌بریم.

از طرف دیگر ،بازار‌ها نیازمند تخلیه خیلی از جریان‌های مالی هستند که رخ می‌دهد. بازار‌های آمریکا هم جدا از این موضوعات نیست. این که فکر کنیم این اتفاقی که برای بازار آمریکا افتاده به معنای فروپاشی اقتصاد آمریکا است، اشتباه است. چند دلیل هم دارد که در این موضوع دخیل است.

موضوع اول این است که فدرال رزرو در آمریکا نرخ بهره را بالا می‌برد و بعد از سال‌ها پیش بینی ۳% درصد کرده و ۴ دفعه در سال نرخ بهره را اعلام کرده است. بین "پائول" رئیس فدرال رزرو و ترامپ هم درگیری رسانه‌ای درباره این موضوع وجود دارد. این موضوع یکی از عواملی هست که باعث می‌شود سرمایه گذاران تشویق شوند که اوراق قرضه بانک مرکزی آمریکا را بخرند جای این که در بازار سهام سرمایه گذاری کنند.

از طرفی سهام‌های بلو چیپ مثل غول‌های تکنولوژی مانند ماکروسافت،اپل،آمازون و فیسبوک  رشد‌های عجیب  و غریبی کردند. مثلا آمازون در سال گذشته بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ درصد رشد کرده بود. این دقیقا اتفاقی است که در ۱۹۹۹-۲۰۰۰ هم در حباب دات کام برای سیسکو و شرکت‌های مشابه افتاده بود. یک شرکت تا یک اندازه‌ای ارزش دارد و وقتی در بازار سهام قیمتش بیشتر از آن می‌شود و بالا می‌رود باید برگردد به اصل قیمت خودش. سرمایه گذاران حرفه‌ای مخصوصا "نهاد‌های سرمایه گذاری" این مسائل را خیلی خوب می‌فهمند و تیم‌های آنالیز قوی دارند که این مسائل را تشخیص می‌دهند که چه زمانی پول را از این چرخه خارج کنند.

ذنوبی درباره احتمال رخ دادن رکود اقتصادی در آمریکا نیز گفت: منحنی‌ای در اقتصاد وجود دارد؛ نسبت اوراق قرضه دو ساله به ده ساله. وقتی شیب این منحنی به عددی نزدیک می‌شود، احتمال رکود بالا می‌رود. اتفاقی که الان افتاده، شیب این منحنی درصد کمی با شیب رکود‌های دیگر که رصد شده، فاصله دارد.

اتفاق دیگری که افتاده سقوط نفت است که این روی بازار آمریکا تاثیر دارد. آمریکا جزو بزرگترین تولید کنندگان و فروشندگان نفت دنیاست. در گذشته در چاه‌ها بسته بود که در دوره ترامپ در چاه‌ها باز شد و در این مدت آمریکا مدیریت کرد و نفت را از ۴۵ دلار به ۸۰ دلار رساند تا سود بیشتری ببرد که الان باز قیمت نفت افتاد. لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000BYl برچسب ها: بورس ، داو جونز ، آمریکا

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بورس داو جونز آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۴۵۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، برزو حق شناس، کارشناس و فعال بازار سرمایه در رابطه با فلسفه بازارگردانی و مخالفت یا موافقت با این موضوع بیان کرد: بنده قصد ندارم به این موضوع به عنوان یک دیدگاه صفر و صد نگاه کنم. در مجموع، اگر بخواهیم بگوییم که بازارگردانی از سال ۹۹ به بعد برای بازار سرمایه مفید یا مضر بوده است؟ باید به این نکته توجه کرد که بازارگردانی در مقاطعی، نقدشوندگی بازار را بالا برده و اجازه داده است افرادی که قصد خروج از بازار و یا ورود به آن را داشته‌اند این کار را انجام دهند و این موارد از جمله محاسن بازارگردانی محسوب می‌شوند، ولی در مجموع، اگر بخواهیم مزایا و محاسن آن را کنار هم بگذاریم به نظر بنده، بازارگردانی به ضرر بازار سرمایه بوده؛ به‌طوری که بیشتر به بورس ضربه زده است تا این‌که بخواهد برای آن کمک‌کننده باشد و برای این موضوع، دلایل خاص خودم را دارم. ادامه این خبر را لطفا در لینک زیر بخوانید : https://nabzebourse.com/000J3A

دیگر خبرها

  • مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • شگفتی در اسنوکر قهرمانی جهان؛ حذف وفایی، سالیوان و ترامپ
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است