Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر امور بین‌الملل و سازمان‌های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که در سال‌های گذشته کشت فراسرزمینی در ۹ کشور مختلف به بیش از ۴۲۸ هزار هکتار رسیده است و درصددیم تا افق ۱۴۰۴ به اهداف تعیین شده یعنی سه میلیون هکتار اراضی کشت شده فراسرزمینی دست یابیم.

در راستای مدیریت منابع محدود آبی کشور، کشت فراسرزمینی به عنوان یک سیاست وزارت جهاد کشاورزی از ابتدای دولت یازدهم در دستور کار قرار گرفت تا محصولاتی که میزان تولیدشان در کشور محدود بوده و از سوی دیگر به منابع آبی گسترده‌تری برای توسعه کشت نیاز دارند در کشورهای هدف تولید شوند و سرمایه‌گذاری‌ آنها از طریق بخش خصوصی و کشاورزان ایرانی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه هومن فتحی - مدیرکل دفتر امور بین‌الملل و سازمان‌های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی - به ایسنا گفت: پیشرفت عملیاتی خوبی در این طرح صورت گرفته و جمع سطح زیرکشت فراسرزمینی تاکنون به ۴۲۸ هزار هکتار یعنی به اندازه وسعت چهار استان رسیده است که البته این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی صورت گرفته و در ۹ کشور مختلف کشت فراسرزمینی توسعه پیدا کرده است.

وی با بیان این‌که ۲۲ شرکت فعال در حوزه کشت فراسرزمینی، پروژه‌های خود را تعریف و آغاز کرده‌اند، افزود: محصولات تولید شده در طرح‌های کشت فراسرزمینی عمدتا جزو محصولاتی است که در کشور به واردات آنها نیاز داریم همچون دانه‌های روغنی، ذرت، جو، سویا، دانه آفتابگردان و غیره و البته در زمینه‌ کشت برنج حرکت‌های مناسبی صورت گرفته است اما باید در این زمینه با احتیاط بیشتری عمل شود چرا که بازارپسندی و واریته در زمینه برنج از اهمیت بالایی برخوردار است بنابراین کشت برنج به صورت موردی و آزمایشی فعلا در دستور کار قرار گرفته است.

مجری طرح توسعه کشت فراسرزمینی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر تولیدات مختلفی در کشورهای طرف قرارداد انجام می‌شود و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی آن را به کشور وارد می‌کنند، همچنین اگر علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در زمینه کشت فراسرزمینی می‌خواهند اطلاعات بیشتری در این زمینه و مواردی از جمله شرایط کشورهای طرف قرارداد، مسائل حقوقی، کنسولی، مسائل ارزی و غیره به دست آورند به وزارت جهاد کشاورزی و دفتر امور بین‌الملل مراجعه کنند.

فتحی تاکید کرد: اگر کشت فراسرزمینی به سه میلیون هکتار برسد بخش اعظمی از نیازهای کشور در حوزه محصولات کشاورزی تامین می‌شود و دغدغه‌ای بابت آن‌ها نخواهیم داشت که البته همه مراحل آن به طور مجزا برنامه‌ریزی شده و این هدف قابل دستیابی است چرا که هر روز و هر هفته به سطح این اراضی افزوده می‌شود اما برای آنکه در این پروژه‌ها شکست نخوریم باید به عوامل مختلفی از جمله انتخاب صحیح کشورهای هدف، روابط حسنه اقتصادی و فرهنگی دوجانبه، داشتن تفاهمات سیاسی و ارز مشترک دولت‌های مستقر در کشورهای هدف و غیره توجه کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۴۵۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، احمد خانی نوذری، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در نامه‌ای به رئیس سازمان توسعه تجارت درباره وضعیت عوارض صادرات سیب زمینی، اعلام کرد: با توجه به لزوم تامین سیب زمینی مورد نیاز بازار، به استناد مفاد بند چهارم تصمیم‌های متخذه جلسه تنظیم بازار کشور در ۸ بهمن ماه ۱۴۰۲ مبنی بر تفویض اختیار وضع عوارض صادراتی برخی از اقلام کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی اعلام می‌شود صادرات سیب زمینی با کد تعرفه ۰۷۱۰۱۰۰۰ صرفاً با اخذ عوارض معادل ۶۰ درصد ارزش صادراتی آن از پانزدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تا اطلاع ثانوی از تمام گمرکات اجرایی میسر خواهد بود.

دیگر خبرها

  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • برنامه‌ریزی برای توسعه ۱۶۰۰ هکتاری باغات