Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@18:35:10 GMT

دست رد مغرب به عربستان

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۴۶۱۰۷

روزنامه فرامنطقه ای القدس العربی گزارش داد که مغرب در ادامه اختلاف با سیاست ها و اقدامات عربستان سعودی به خصوص در پرونده های منطقه ای در رزمایش نظامی ریاض در دریای سرخ با حضور مصر، اردن، سودان، دولت مستعفی یمن و جیبوتی مشارکت نکرد. آفتاب‌‌نیوز : روزنامه فرامنطقه ای القدس العربی روز شنبه نوشت: درحالی که از روز سه شنبه هفته گذشته رزمایش نظامی دریایی عربستان به همراه مصر،اردن، سودان، یمن و جیبوتی آغاز شده اما مغرب به علت اختلاف با سعودی ها از مشارکت در این رزمایش خودداری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزارت دفاع عربستان هفته گذشته با صدور بیانیه ای از رزمایش نظامی در دریای سرخ خبر داد؛ شش کشور عربی مصر، اردن، سودان، یمن و جیبوتی به سرکردگی عربستان در این رزمایش به مدت پنج روز مشارکت دارند.ماه دسامبر گذشته (آذر-دی ماه)، عربستان اعلام کرده بود که با برخی کشورهای عربی ائتلافی را با هدف ارتقای همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی تشکیل می‌دهد.
به نوشته القدس العربی، رویداد قابل توجه این رزمایش این است که مغرب بار دیگر در این رزمایش شرکت نکرد، از 2016 تا کنون، رباط در هیچ یک از رزمایش ها و اقدامات نظامی عربستان شرکت نمی کند.کارشناسان معتقدند نارضایتی رباط از سیاست خارجی ریاض و رویکرد این کشور در قبال کشورهای همسایه ، دو کشور را بیش از پیش در عرصه سیاسی ازیکدیگر دور کرده است.
در ادامه این اختلاف مواضع،یک منبع نظامی در مغرب نیز پیش از این نیز اعلام کرده بود که ارتش این کشور قصد ندارد هیچ نیرویی را به فرماندهی عربستان به اراضی سوریه اعزام کند.
وی گفته بود: هر گونه تحرک برون مرزی ارتش مغرب توسط بیانیه های رسمی ستاد فرماندهی ارتش کشور اعلام می شود و حضور نظامی رباط در سوریه در تضاد با منافع این کشور است.منابع خبری، پیش تر از احتمال اعزام نیرو توسط کشورهای عربی از جمله عربستان، امارات، مصر و بحرین به سوریه همزمان با خروج نیروهای آمریکایی از این کشور خبر داده بودند.
این درحالی است که حتی روز گذشته (جمعه) چند تن از فعالان مغربی و چهره های سیاسی این کشور، خواستار از سرگیری روابط کشورشان با سوریه و بازگشایی سفارت رباط در دمشق شدند.نقطه آغازین تنش میان مغرب و سعودی به جنگ یمن باز می گردد که در ماه مه 2015 یک جنگنده مغربی در یمن سقوط کرد و مغرب خواستار تحویل جسد این خلبان، اما عربستان با کار شکنی مانع این موضوع شد.
چندی بعد رباط با میانجی گری یک طرف سوم توانست این جسد را تحویل بگیرد و پس از آن بدون اعلام کناره گیری از ائتلاف سعودی مشارکت جنگنده های خود را در حملات هوایی علیه یمن لغو کرد.
سطح تنش هنگامی بالاتر رفت که عربستان در قرعه کشی جام جهانی 2026 میلادی با رای ندادن به مغرب از شانس میزبانی این کشور کاست و آمریکا را برای میزبانی انتخاب کرد.در این برهه، ناآرامی سیاسی به توییتر نیز سرایت کرد، جدال لفظی بین کاربران مغربی و سعودی بالا گرفت و کاربران مغربی توییتر با ارسال هشتگ هایی علیه عربستان نارضایتی خود را از حکام این کشور نشان دادند.
همراهی نکردن با سیاست های ریاض در تحریم قطر نیز، خود را نشان داد و مغرب با اعلام بی طر فی در محاصره قطر و حمایت از سیاست میانجی گرانه کویت در این زمینه، یک هواپیمای حامل مواد غذایی و دارو برای این کشور ارسال کرد.
اما تحریم قطر، نقطه پایان تنش در روابط فیمابین نبود، در مساله قتل 'جمال خاشقچی' روزنامه نگار مشهور در ترکیه، مغرب از عربستان جانبداری نکرد با وجود اینکه وزیر کشور عربستان در همان برهه به رباط سفر کرده بود.
ایرنا 

منبع: آفتاب

کلیدواژه: عربستان مغرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۴۶۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟

سهمیه حج کشورها هر سال براساس جمعیت ساکن مسلمان در آن کشورها تعیین می‌شود. با این حال، عوامل دیگری هم تاثیر دارد، آنچنان که اندونزی، پاکستان و هند به ترتیب بیشترین سهمیه حج را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش ایسنا، هر سال صدها هزار نفر مسلمان در شهر مکه گردهم می‌آیند و مهمترین زیارت‌ مسلمانان را انجام می‌دهند. مناسک اصلی حج حدود یک هفته طول می‌کشد و در آن زمان صدها هزار نفر مسلمان از کشورهای مختلف جهان به شهر مکه سفر می‌کنند.

عربستان سعودی هر سال بر اساس میانگین جمعیت مسلمانان مقیم کشورها، سهمیه حج را اختصاص می‌دهد. به عبارتی هر چه تعداد مسلمانان ساکن در یک کشور بیشتر باشد، احتمال دارد آن کشور سهم بیشتری به دست آورد. با این حال، عوامل دیگری می‌تواند بر سهمیه یک کشور تأثیر بگذارد. نگاهی به سهمیه برخی کشورها نشان می‌دهد، سطح روابط دیپلماتیک با عربستان به عنوان کشور میزبان، در سال‌های گذشته بر تعیین این سهمیه بی‌تأثیر نبوده است.

در سال‌های اخیر براساس آمارهای عربستان، بیشترین تعداد زائران حج به کشور اندونزی تعلق داشته است و در سال گذشته، پاکستان و هند نیز به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم قرار داشتند.

نام کشور تعداد سهیمه حج (۲۰۲۳ - ۱۴۰۲)
۱.اندونزی    ۲۲۱.۰۰۰ نفر
۲.پاکستان ۱۸۰.۰۰۰
۳.هند ۱۷۵.۰۲۵
۴.بنگلادش ۱۲۷.۱۹۸
۵.نیجریه ۹۵.۰۰۰
۶.ایران ۸۷.۵۵۰
۷.الجزایر ۴۱.۳۰۰
۸.ترکیه ۳۷.۷۷۰
۹.مصر ۳۵.۳۷۵
۱۰. سودان ۳۲.۰۰۰
۱۱.مالزی ۳۱.۶۰۰
۱۲.روسیه ۲۵.۰۰۰
۱۳. سوریه ۲۲.۵۰۰
۱۴. اتیوپی ۱۹.۶۱۹
۱۵. مراکش ۱۵.۳۹۲
۱۶.عراق ۱۵.۲۵۲
۱۷.عمان ۱۴.۰۰۰
۱۸.افغانستان ۱۳.۵۸۲
۱۹.سنگال ۱۲.۸۰۰
۲۰.انگلستان ۱۲.۳۴۸


حج اگرچه سهمیه‌بندی شده است و این سهم گاه سال به سال متفاوت است، اما بنا بر نظر کارشناسان حج، اعمال آن مزایایی دارد؛ از جمله اینکه اختصاص یک سهمیه به هر کشور به تسهیل عدالت کمک می‌کند، زیرا هر مسلمان تشویق می‌شود در مقطعی از زندگی خود، صرف نظر از اینکه در کجا زندگی می‌کند، این زیارت را انجام دهد. این سهمیه‌ها همچنین کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که زائران هر سال می‌توانند سفر خود را با خیال راحت انجام دهند. سهمیه‌ها به جلوگیری از احتمال ازدحام بیش از حد نیز کمک می‌کند.

ایده کلی میزبان این بوده است که تا حد امکان از زائران استقبال و در عین حال تدارکات مدیریت شود و بر این اساس، سالانه به صدها هزار نفر اجازه می‌دهد در مدت زمان کوتاهی به مکه و خارج از مکه سرازیر شوند.

بر این اساس، ایران در سال‌های اخیر و به‌ویژه پس از رفع محدودیت‌های کرونا، تقریبا یک سهم مشخص داشته است. سال گذشته و امسال سهم حج ایران تفاوت چندانی نداشته و حدود ۸۷ هزار و ۵۰۰ هزار نفر بوده است که در سال گذشته ششمین کشور با بیشترین سهم بود. با این حال ایران از عربستان خواسته مطابق با رشد جمعیت، این سهم را تا ۱۰۰ هزار نفر افزایش دهد، که تا کنون اتفاق نیفتاده است.

طبق اعلام آخرین سازمان حج و زیارت، حدود ۹۰۰ هزار نفر در ایران در نوبت حج واجب هستند که با درنظر گرفتن سهمیه کنونی ایران و افزایش نیافتن آن، اعزام تمام آنها به حج تمتع نزدیک به ۱۰ سال طول می‌کشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رزمایش دریایی شناورها، گرامیداشت روز ملی خلیج فارس
  • قطعی آب مکرر در شهرک والفجر رباط کریم
  • رباط‌داده‌های پرسپولیس، یکی هست، سه تا فصل بعد!
  • نشست شش‌جانبه عربی در ریاض درباره غزه برگزار شد
  • وزیر اقتصاد به عربستان می‌رود
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • رزمایش جهادی بسیجیان مخابرات گلستان بمنظور بازسازی شبکه مخابراتی گنبد کاووس
  • اوقات شرعی شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ به افق یاسوج