Web Analytics Made Easy - Statcounter

میلاد گودرزی سردبیر «شهرداد» در در کارگاه آموزشی ژورنالیسم تحقیقی در نهمین جشنواره عمار گفت: ژورنالیسم تحقیقی، نقطه اوج کار حرفه‌ای روزنامه نگاری است که در حال رشد در جهان و ناآشنا در ایران است.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، میلاد گودرزی، خبرنگار و سردبیر برنامه اینترنتی «شهرداد» در کارگاه آموزشی ژورنالیسم تحقیقی در نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با بیان اینکه کلمه «تحقیقی» در عنوان ژورنالیسم تحقیقی به معنای کارآگاهی و پلیسی رفتار کردن خبرنگار است؛ گفت: ژورنالیسم تحقیقی، نقطه اوج کار حرفه‌ای روزنامه نگاری است که در جهان در حال رشد و در ایران نا آشنا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در تعریف تئوری، ژورنالیسم تحقیقی به بررسی عمیق و تحقیقی روی مسائل جامعه برای کمک به حل آن‌ها از طریق کشف حقایق پنهان و انتشار آن در رسانه گفته می‌شود و در تعریف عملیاتی ژورنالیسم تحقیقی به معنی محل رویارویی بردار‌های قدرت در جریان یک مسئله است.

گودرزی با اشاره به اینکه در ژورنالیسم تحقیقی، رسانه یکی از بردار‌های قدرت است؛ گفت: رسانه فقط روایتگر نیست و باید با تحقیق بر روی مشکلات منجر به حل آن‌ها شود.

سردبیر «شهرداد» مسئله را در تعریف عملیاتی ژورنالیسم تحقیقی، حد فاصل وضع موجود تا وضع مطلوب دانست و بیان کرد: نوار زمان حل مسئله متشکل از تشریح دقیق وضع موجود، تعریف دقیق نقطه حل مسئله و طراحی گام‌ها و استراتژی هاست و چرخه عملیاتی آن شامل تحقیق، کشف، تولید رسانه، انتشار، بازخورد و حرکت روی نوار زمان است.

وی با بیان برخی نکات مهم ژورنالیسم تحقیقی خاطر نشان کرد: برای ورود به این عرصه باید بررسی عمیق همراه با پیگیری داشته باشید و بدانید هدف ما افشا گری نیست بلکه حل مسئله است. در ژورنالیسم  تحقیقی مستند بودن، رعایت انصاف و بی طرفی، عدم دخالت احساسات و عدم قضاوت تحلیلی بسیار حائز اهمیت است.

گودرزی ادامه داد: ارتباط داشتن با منابع اطلاعاتی مختلف در رسانه‌ها و نهاد‌های مرتبط  با سوژه‌ها یکی از مهمترین نکات ژورنالیسم تحقیقی است.

سردبیر «شهرداد» با اشاره به اینکه عرصه ژورنالیسم تحقیقی نیازمند پشتیبانی لجستیک است، گفت: برای درخشیدن در این حوزه و رسیدن به راه حل برای حل مشکلات جامعه، باید از پشتیبانی خبری، مالی، حقوقی و فراحقوقی برخوردار باشید.

وی در پایان در خصوص ویژگی‌های خبرنگار تحقیقی بیان کرد: هوش، پشتکار، بی طرفی سیاسی و اقتصادی، دانش اجتماعی بالا و سالم بودن اقتصادی از ویژگی‌های بارز یک خبرنگار تحقیقی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جشنواره عمار روزنامه نگاری حرفه ای جشنواره فیلم عمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۴۷۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: اشغالگران نتوانستند مانع از پوشش اخبار غزه شوند

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که اشغالگران صهیونیست نتوانستند مانع از پوشش اخبار نوار غزه به جهانیان شوند.

به گزارش مشرق، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در روز جهانی آزادی مطبوعات به نقش رسانه‌ها در پوشش اخبار نوار غزه پرداخت و گفت: نقش رسانه‌ها را در عملیات «طوفان الاقصی» ارج می‌نهیم و تأکید می‌کنیم که جنایات اشغالگران علیه روزنامه‌نگاران، واقعیت تروریستی و تجاوزگرانه اشغالگران را پنهان نخواهد کرد.

جنبش حماس افزود که از آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه از هفتم اکتبر تاکنون ۱۴۶ نفر از اصحاب رسانه و روزنامه‌نگاران به شهادت رسیده‌اند.

جنبش مقاومت فلسطین اظهار داشت که اشغالگران نتوانستند مانع از پوشش اخبار فلسطین به جوامع عربی، اسلامی و بین‌الملل شوند و شکست خوردند.

مقاومت اسلامی فلسطین همچنین از همه نهادهای حقوق بشری خواست تخلفات و جنایات اشغالگران صهیونیستی علیه روزنامه‌نگاران فلسطینی را جرم‌انگاری کنند و به رژیم اشغالگر فشار بیاورند تا جلوی این جنایت‌ها را بگیرد و از تمام ابزارهای قانونی برای محاکمه اشغالگران در دادگاه‌های بین‌المللی تلاش کنند.

۲۱۰ روز از جنگ در غزه می‌گذرد، جنگی که به گفته سازمان ملل به قدری ویرانه از خود به جا گذاشته است که بازسازی غزه ممکن است ۸۰ سال زمان ببرد.

طبق آخرین آمار وزارت بهداشت غزه تاکنون ۳۴۵۹۶ نفر در غزه به شهادت رسیده و ۷۷۸۱۶ نفر نیز زخمی شده‌اند. از سوی دیگر سازمان امدادرسانی غزه نیز خبر داده است که بالغ بر پیکر ۱۰ هزار فلسطینی زیر آوار ساختمان‌ها مانده و در سایه وجود مواد منفجره در زیر آوارها و همچنین نبود امکانات لازم، تفحص پیکر همه شهدا ۳ سال طول خواهد کشید.

در این بین سازمان یونسکو نیز جایزه سالانه آزادی مطبوعات را به خبرنگاران غزه اختصاص داد و نقش آن‌ها را ستود.

دیگر خبرها

  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شد
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • حمایت جایزه پولیتزر از دانشجویان پوشش دهنده اخبار اعتراض‌ها
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • حماس: اشغالگران نتوانستند مانع از پوشش اخبار غزه شوند
  • جنبش دانشجویی آمریکا، بن بست «بایدن» و انحصار شکنی «نسل z»
  • تجمع دانشجویان فرانسوی مقابل مدرسه عالی روزنامه نگاری
  • کارزار بین‌المللی در اعتراض به اقدامات دولت ایتالیا علیه یک روزنامه/ سه خبرنگار در خطر صدور حکم نُه سال زندان قرار گرفته‌اند
  • توهین سردبیر رادیو اسرائیل به دانشجویان آمریکایی