Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@09:26:07 GMT

همکاری انگلیس و فرانسه در جهت کنترل بحران مهاجرت

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۴۹۶۵۷

همکاری انگلیس و فرانسه در جهت کنترل بحران مهاجرت

لندن- ایرنا- در ادامه تشدید روند حرکت پناه‌جویان از شمال فرانسه به سمت سواحل جنوبی انگلیس، دو کشور همکاری‌های مشترک خود را برای مقابله با این معضل شدت می بخشند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، پلیس فرانسه گفته است که از فناوری پهپاد و دوربین‌های حرارتی استفاده خواهد کرد تا پناه‌جویانی را که قصد مهاجرت به انگلیس دارند را ردیابی و شناسایی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت کشور فرانسه نیز از گسیل گشت های ساحلی و بالگردهای ارتش به یگان گارد ساحلی این کشور خبر داده است.
هم‌زمان کارزاری راه‌اندازی شده است که شرکت‌های فرانسوی را از فروش و یا اجاره قایق‌های بادی به باندهایی که از آن برای قاچاق پناه‌جویان به انگلیس استفاده می‌کنند، منصرف کند. تدابیر امنیتی برای جلوگیری از سرقت قایق ماهی گیران در سواحل فرانسه نیز تشدید خواهد شد و مأموران پلیس قرار است با دوچرخه‌ سواحل این کشور را زیر نظر داشته باشند.
گفته می‌شود انگلیس با پرداخت بخشی از هزینه این عملیات و تجهیزات موردنیاز فرانسه، موافقت کرده است.
این تحولات در حالی صورت می‌گیرد که با نزدیک شدن به مهلت قانونی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، موج جدیدی از مهاجران به‌وسیله قایق‌های بادی پلاستیکی تلاش کرده‌اند از کانال مانش وارد خاک انگلیس شوند.
ساجد جاوید وزیر کشور انگلیس هفته گذشته تعطیلات سال نو خود را نیمه‌کاره رها کرد و برای مدیریت بحران مهاجران به لندن بازگشت. وی پس از گفت‌وگو با همتای فرانسوی خود و بازدید از سواحل جنوب شرقی کشورش، کشتی‌های گشت ساحلی این کشور را به مناطق جنوب شرقی انگلیس گسیل داشت.
«کریستوف کستنر» وزیر کشور فرانسه می‌گوید خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ضرورت همکاری‌های دو کشور را برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی تغییر نمی‌دهد. وی موافقت انگلیس برای پرداخت بخشی از هزینه عملیات مقابله با مهاجرت غیرقانونی پناه‌جویان را گامی مهم و نشان‌دهنده تعهد لندن برای امن کردن مرزهای مشترک دو کشور دانست.
گزارش‌ها حاکی است که فرانسه با بازگشت پناه‌جویانی که به‌صورت غیرقانونی وارد خاک انگلیس شده‌اند، برای یک‌بار موافقت کرده اما در مقابل تداوم این رویه مقاومت می‌کند.
بر اساس آمار وزارت کشور انگلیس، بالغ‌بر 539 پناه‌جو از ابتدای سال جاری با استفاده از قایق از کانال مانش عبور کرده‌اند. 80 درصد آن‌ها تنها طی سه ماه گذشته مهاجرت کرده‌اند که 42 درصدشان توسط مأموران مرزی فرانسه ره‌گیری و دستگیرشده‌اند.
برخی رسانه‌های محلی می‌گویند این‌ها افرادی هستند که بنا به دلایل اقتصادی انگلیس را برای مهاجرت انتخاب کرده‌اند.
تاکنون دلیل مشخصی برای مهاجرت پناه‌جویان از فرانسه به انگلیس عنوان نشده و ساجد جاوید با اشاره به همین مساله، اصالت هدف مهاجران را زیر سؤال برده است. روزنامه تایمز در گزارشی نوشت: برای بسیاری از مهاجران، انگلیس مقصد نهایی آن‌ها به شمار می‌رود. آن‌ها امیدوارند با ورود به این کشور از بدرفتاری مأموران مرزی در بسیاری از کشورهای اروپایی خلاص ‌شوند.
گزارش‌هایی منتشرشده که نشان می‌دهد بحران کنونی مهاجران، از تابستان گذشته توسط باندهای قاچاق انسان در فرانسه برنامه‌ریزی‌شده است. «اینگرید پاروت» سرهنگ نیروی دریایی فرانسه در گفت‌وگو با روزنامه «لا وا دو نورد» گفته است قاچاقچیان به بهانه عواقب برگزیت، پناه‌جویان را برای مهاجرت به انگلیس تشویق و از تابستانه گذشته در سواحل فرانسه مستقر کرده‌اند.
از سویی، اداره ملی مبارزه با جرائم انگلیس هفته گذشته اعلام کرد دو نفر را به اتهام همدستی با باندهای قاچاق انسان در منچستر دستگیر کرده است.
انگلیس کمتر از 90 روز دیگر از اتحادیه اروپا خارج می‌شود و قوانین مهاجرتی سخت‌گیرانه‌ای که اولویت را به مهاجرت افراد تحصیل‌کرده و ماهر اختصاص می‌دهد، به اجرا گذاشته خواهد شد.
اروپام ** هـ ن **1485

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي انگليس فرانسه مهاجرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۴۹۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری

فرارو- رئیس سازمان نظام پرستاری تقاضای جذب ۱۵ هزار پرستار را مطرح کرده و گفته است که ما با کمبود نیروی پرستاری در برخی از نقاط کشور به ویژه مناطق کم برخوردار مواجه هستیم. بر اساس آمار‌هایی که مقام‌های ارشد وزارت بهداشت مطرح می‌کنند، تعداد مراکز آموزش پرستاری، از ۳۰ مرکز قبل از انقلاب به ۲۱۰ مرکز در ۶۷ دانشگاه و دانشکده پزشکی رسیده است. در سال‌های قبل از انقلاب سالانه کمتر از ۱۰۰۰ نفر پذیرش پرستاری داشتیم که این رقم در سال ۱۴۰۲ فقط در کارشناسی پرستاری به ۱۰۵۰۰ نفر رسیده است و در تحصیلات تکمیلی شامل ۱۳ رشته کارشناسی ارشد ۱۰۰۰ نفر و در دکترای تخصصی ۱۱۵ نفر آموزش دیدند.

به گزارش فرارو، با وجود رشد ایران در حوزه آموزش نیرو‌های متخصص و کادر درمان حرفه‌ای و حتی با در نظر گرفتن نرخ رشد جمعیت، پرسشی که مطرح می‌شود این است که چرا همچنان با کمبود پرستار رو به رو هستیم؟

ایستگاه پرستاری: بخش اورژانس

شاید اورژانسی‌ترین وضعیت پرستاری در کشور، دوران کرونا و شیفت‌های کاری سنگین، در کنار ضریب بالای خطر ابتلا و حتی مرگ پرستاران در نظر گرفته شود، اما با توجه به آمار کنونی کمبود پرستار در کشور، بیراه نیست اگر وضعیت فعلی را نیز اورژانسی در نظر بگیریم. عباس عباس‌زاده، مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایه‌های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت گفته است: «به ازای هر ۴ نفر یا ۳ نفر پرستار باید یک کمک پرستار در بخش داشته باشیم. با توجه به جمعیت ۲۳۰ هزار نفری پرستاران بنابراین ۴۷ هزار تا ۵۷ هزار نفر پرستار نیاز داریم. اما الان در حالت خوشبینانه ۳۰ هزار نفر کمک‌پرستار کم داریم که نتیجه مستقیم آن فرسودگی شغلی پرستاران و کاهش کیفیت خدمات است.»

همچنین محمد تقی جهان پور، رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: «امروز حجم کار همکاران پرستار در بیمارستان‌های دولتی و غیردولتی و بیمارستان‌های نیرو‌های مسلح بالاست که باید تلاش کنیم حداقل سالانه ۱۵ هزار نفر کادر پرستاری، اتاق عمل وهوشبری را داشته باشیم.»

بر اساس آمار‌های وزارت بهداشت، هم اکنون، بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر به عنوان کادر درمان در نظام سلامت در حال فعالیت هستند و ۳۰ درصد این جمعیت را جامعه پرستاری تشکیل می‌دهد. اما با وجود این که شغل پرستاری به دلیل مواجهه با مخاطرات مختلف در ردیف مشاغل سخت و زیان آور قرار دارد در عمل، پرستاران هیچ بهره‌ای از این رده‌بندی نمی‌برند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی اخیرا و در جریان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ عنوان کرده: «دوستان دولت و کمیسیون تلفیق پیشنهاد دادند که از ردیف جدول هفت مربوط به وزارت بهداشت و درمان، ۱۰ هزار میلیارد تومان از اعتبارات این وزارتخانه برای فوق‌العاده خاص پرستاران اختصاص داده شود که مورد موافقت قرار گرفت.»، اما زخم پرستاران در حوزه بودجه و اعتبارات بسیار کهنه است و مشخص نیست بودجه مشخص شده محقق خواهد شد یا خیر و آیا در صورت تحقق، جامعه پرستاری را راضی خواهد کرد؟

در حال حاضر برخی از بیمارستان‌ها به دلیل کمبود پرستار، شیفت‌های اضافه‌کاری را به پرستاران تحمیل کرده‌اند و این درحالی است که طبق قانون، اضافه‌کار باید با توافق طرفین باشد و اجبار به انجامِ کارِ اضافی خلافِ قانون است. در دو سال گذشته ۱۶ هزار تخت جدید در بیمارستان‌های کشور ایجاد شده که نیاز به کادر جدید دارد و با وجود آنکه تقریبا سالی حدود ۵۰۰۰ نفر به شکل طبیعی بازنشسته داریم، اما بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فقط در ۹‌ماهه اول امسال، ۲۱۶ پرستار، ترک خدمت به علت سختی کار و عدم تناسب بین حجم کار و میزان دریافتی داشته‌اند و وقتی یک پرستار از یک بخش خارج می‌شود ۲۰۰ ساعت اضافه‌کار او برعهده بقیه همکاران است.

ایستگاه پرستاری: بخش تاب آوری

بهمن ۱۴۰۲ بود که عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت تربیت و همچنین نگهداشت نیروی انسانی پرستاری، از اقدامات در دست انجام برای تدوین بسته «ماندگاری پرستاری» خبر داد و گفت: «در این بسته همزمان بر معیشت و کرامت پرستاران تمرکز شده و پیشنهاداتی از جمله درباره فرمول محاسبه اضافه‌کار پرستاران مطرح شده است.» از آن تاریخ تا کنون، اما تحول گسترده یا رخ نداده است و شاید به همین دلیل باشد که اغلب پرستاران از بدعهدی‌ها در حوزه مطالباتشان دل پری دارند.

در آخرین ماه سال ۱۴۰۲ بود که تجمعات اعتراضی پرستاران در شهر‌های مختلفی از جمله تهران و شیراز برگزار شد. اغلب پرستاران بابت پرداخت نشدن تعرفه‌های مصوب در قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و سایر مشکلاتی که قرار بود با اجرای قانون برطرف شود، معترض بودند. در برخی نقاط کشور، معترضان از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح دست از کار کشیده بودند و خواستار پاسخگویی مسئولان بیمارستان نسبت به اضافه‌کار اجباری و همچنین خلف وعده دولت بابت پرداخت کارانه متناسب و وظایف موضوع قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری شده بودند. تا پایان سال ۱۴۰۲، دولت به وعده‌های خود در قبال جامعه پرستاری عمل نکرد. تقاضای جامعه پرستاری اجرای صحیح قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و جبران کمبود پرستار بود که با پایان سال همچنان معوق ماند.

تاب آوری در برابر فشار شیفت‌های پرتعداد، حقوق کم، استرس شغلی و بسیاری از موارد دیگر کار ساده‌ای نیست و شاید به همین دلیل باشد که در مواردی شاهد ترک شغل دسته جمعی پرستاران هستیم. روشی نسبتا جدید و نوظهور در سیستم درمانی کشور که باعث واکنش شورای عالی نظام پرستاری نیز شده است. وحید زمان‌زاده، رییس شورای عالی نظام پرستاری، با انتقاد از عدم توجه به مشکلات جامعه پرستاری، گفت: «شاهدیم که پرستاران به صورت دسته جمعی از مراکز درمانی استعفا می‌دهند. در صورت خلا مراکز درمانی از نیرو‌های پرستاری، لطمه بزرگی بر پیکره سلامت کشور وارد خواهد شد.»

این همان اقدامی است که طی روز‌های گذشته در چندین بیمارستان کشور دیده شد و گروهی از پرستاران بیمارستان‌های شهدای تجریش تهران، بیمارستان طالقانی چالوس، بیمارستان طالقانی آبادان و پرستاران چندین مرکز درمانی یزد، با استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته، خبرساز شده‌اند. آن‌ها در اعتراض به وخیم شدن شرایط‌شان تصمیم به ترک کار گرفتند.

بر اساس داده‌های سازمان جهانی بهداشت، هر سال پرستارانی در سراسر جهان به دلایل گوناگون اقدام به ترک شغل می‌کنند، اما تاب آوری پرستاران در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بدون توجه به نیاز‌های اولیه و خواست‌های قانونی آنان امری دشوار به نظر می‌رسد.

ایستگاه پرستاری: جمع آوری اطلاعات و ارجاع به سایر بخش‌ها

فارغ از واکنش‌هایی مثل استعفای دسته جمعی یا تلاش برای تاب آوری ایستگاه سوم و نهایی پرستاران، ترک شغل به علت مهاجرت است. بسیاری از کشور‌های در حال توسعه منطقه به دنبال جذب پزشکان و پرستاران ایرانی هستند. کشور‌هایی که یا حقوق دلاری می‌دهند یا ارزش پول قابل قبولی دارند و به لحاظ سود مالی، برای پرستاران انگیزه استخدام ایجاد می‌کنند. شاید به همین دلیل باشد که در بررسی‌های فرارو در وبسایت‌های مشاوره مهاجرت و تماس‌های خبرنگار فرارو با صفحات مجازی وکلای امور مهاجرت، بسیاری از آن‌ها به محض شنیدن این که فرد مایل به مهاجرت پرستار و از کادر درمان است، وعده مهاجرت آسان‌تر را دادند.

در جریان بررسی‌های فرارو مشخص شد اغلب وکلا و مشاوران مهاجرت معتقدند در اتحادیه اروپا کشور آلمان برای پرستاران حرفه‌ای و با تجربه، می‌تواند گزینه‌ای مناسب باشد هر چند که دانمارک، کانادا، سوئد، عمان، انگلستان و امارات نیز برای جذب پرستاران از شرایط خوبی برخوردارند.

برخی از مشاوران امور مهاجرت توصیه می‌کردند که بهتر است کادر درمان ابتدا کار پیدا کرده و سپس مهاجرت کنند، چون اگر کادر درمان جویای کار، یک پیشنهاد شغلی در اروپا و آمریکا دریافت کند، کار بسیار ساده تری در پیش خواهد داشت، اما می‌توان با ویزای کاریابی نیز مهاجرت کرد. بر اساس اطلاعاتی که از خلال گفتگوی فرارو با مشاوران امور مهاجرتی به دست آمد، به نظر می‌رسد این روز‌ها بازار مهاجرت پرستاران به کشور‌های همسایه نیز داغ شده و افرادی که از تمکن مالی کافی برخوردار نیستند یا تمایلی ندارند از ایران دور شوند به کشور‌های حاشیه خلیج فارس مهاجرت می‌کنند.

اواخر دهه نود بود که برخی مسئولان کشور نگرانی‌هایی را در خصوص مهاجرت گسترده پرستاران مطرح کردند و گفتند اگر با همین وضعیت پیش برویم شاید کارمان به واردات پرستار بکشد. مریم حضرتی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، در سال ۱۳۹۸ ضمن اشاره به این وضعیت گفته بود: «چنانچه پرستاران اتباع بیگانه در استان‌های مرزی تقاضای کار کند ما مجوزهایش را صادر خواهیم کرد». البته این سخنان حضرتی، با واکنش افکار عمومی روبرو شد، ولی با توجه به کاهش آمار پرستاران کشور و ترک شغل یا مهاجرت آنان، مشخص نیست که آیا واقعا نیازی به واردات پرستار نخواهیم داشت؟

دیگر خبرها

  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • همکاری هنرمندان ایران و فرانسه برای مسابقه عکاسی درباره آب
  • حسینی: سیاست دولت در کنترل نوسانات ارزی به مجلس اعلام شد
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کابینه نتانیاهو هزینه زیادی را به ما تحمیل کرد/ طبقه متوسط در حال نابودی
  • تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • جدول کفش طلای 24-2023؛ همان همیشگی!