Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان- ایرنا- رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: افزایش طرح های تحقیقاتی با قابلیت اجرا در موضوع بیابان زدایی و آب و در این استان ضروری و لازم است.

احمد آذین روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: موضوع آب و ریزگردها از جمله مقوله های چالش برانگیز کشور و به ویژه این استان و جزو رویکردهای تحقیقاتی این مجموعه علمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اجرای طرح های پژوهشی با موضع ریزگردها در دانشگاه آزاد واحد اصفهان (خوراسگان) ، تصریح کرد: این مجموعه دانشگاهی در طرح بیابان زدایی شرق اصفهان به طور ویژه وارد عمل شد و نتایج علمی خود را ارایه کرده است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان خاطرنشان کرد: کم آبی، خشکسالی و ریزگردها از جمله معضلات فراروی بسیاری از استان ها از جمله اصفهان است و این مرکز علمی قرار است به عنوان مرجع رسیدگی و بررسی تحقیقات این عرصه ها در کل کشور معرفی شود.
آذین تاکید کرد: اصفهان از سال های گذشته در عرصه های علمی پیشتاز بوده است و اکنون می تواند به عنوان پایگاه اصلی بررسی معضلات آب و ریزگردها مطرح شود و پس از گردآوری نتایج تحقیقات راه حل های جامعی ارایه کند.
وی ارایه نتایج علمی به سازمان ها و نهادهای مرتبط به این مقوله ها مفید و لازم دانست و تصریح کرد : ارتباط سازنده و هدفمند مراکز علمی و تحقیقاتی کشور با مجموعه های اداری و اجرایی سبب حل مشکلاتی نظیر خشکسالی و ریزگردها می شود.
وی با تاکید بر مجاب کردن مسئولان برای توجه بیشتر به معضلات ریزگردها، اضافه کرد: سعی شده ادله علمی خطرات و پیامدهای خشکسالی و انتشار ریزگردها به نهادهای مرتبط از جمله مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
به گزارش ایرنا، 10 درصد از مساحت جهان را بیابان تشکیل می دهد که این میزان در ایران 20 درصد و در استان اصفهان 30 درصد است.
معضل ریزگردها در دهه اخیر به مشکل جدی صنایع و اقتصاد کشورمان و همچنین برای سلامت شهروندان تبدیل شده است و عامل بسیاری از بیماری ها شده است.
در دهه های اخیر بالغ بر 10 هزار هکتار از اراضی بیابانی شرق اصفهان طرح نهالکاری با گونه های مختلف گیاهی از جمله تاغ و قره داغ برای جلوگیری از تخریب و انتشار ریزگردها اجرا شده است.
در سال جاری اعتبارات اینگونه طرحها فقط برای استان خوزستان تصویب شد واصفهان از آن بی بهره ماند، بنابراین طرح های جدید مشابه در این منطقه انجام نشد.
بر اساس آمار اعلام شده، ریزگردها سالانه حدود 400 میلیارد ریال به امکانات زیربنایی شامل پایگاه های نظامی همجوار، اراضی کشاورزی، راه های ارتباطی، شهرک های صنعتی، راه آهن و شهرهای اطراف خسارت می زند.
از سوی دیگر در سال های اخیر میزان بسیار کم بارش ها و آب ذخیره شده در پشت سد زاینده رود بیانگر شرایط نامطلوب در فلات مرکزی ایران بویژه استان اصفهان است بگونه ای که خشکسالی اکنون منطقه وسیعی از استان را فراگرفته است.
کاهش بارش در سال های زراعی قبلی در حوضه آبریز فلات مرکزی ایران که زاینده رود بزرگترین رودخانه آن به شمار می رود، باعث شده تا میزان آب ورودی به سد زاینده رود نیز به حداقل خود برسد و امکان تخصیص آب برای کشت کشاورزان غرب و شرق اصفهان وجود نداشته باشد.
6020/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد افزايش بيابان زدايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۴۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق جهش تولید و افزایش اشتغال با ایجاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی

محمد علی نیکبخت در حاشیه بازدید از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران ( ایران اکسپو ۱۴۰۳) با تعدادی از تولید کنندگان و صادرکنندگان دیدار کرد و از آنان خواست برای ایجاد زنجیره ارزش راهبردی محصولات کشاورزی تلاش و کمک کنند.

او کشاورزی را « محور اقتصاد مقاومتی » دانست و به تولید کنندگان و صادرکنندگان اطمینان داد که وزارت جهاد کشاورزی بر اساس وظایف و ماموریت های قانونی خود در کنار آنان می ایستد.

نیکبخت هدف اصلی وزارت جهاد کشاورزی در سال جهش تولید با مشارکت مردم را « توسعه زیرساخت‌های تولید » اعلام کرد و افزود: تا جایی که ظرفیت تولید در داخل کشور وجود داشته باشد اجازه واردات نخواهیم داد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه های داخلی و بین‌المللی فرصتی است تا راه های افزایش و بهبود کیفیت تولید و رشد صادرات و درآمد زایی برای کشور ایجاد و هماهنگ شود.

اوگفت: برقراری ارتباطات چند سویه در نمایشگاه ها زمینه ساز حرکت زیر بنایی و جهادی افزایش تولید و تقاضا محور شدن محصولات کشاورزی است.

نیکبخت با ابراز خرسندی از حضور شرکت های موفق و کارآفرینان بزرگ در نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ افزود: اطمینان دارم ظرفیت برای تولید محصولات کشاورزی در کشور فراوان است.

در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو که میزبان بیش از ۲ هزار بازرگان و سرمایه گذار خارجی در محل نمایشگاه های بین المللی تهران است محصولات و دستاورد ها در حوزه های مختلف صنعتی و کشاورزی در هفت گروه کالایی از جمله صنایع غذایی و محصولات و ماشین آلات کشاورزی و محصولات شیلاتی عرضه شده است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: اگر دستگاه های دولتی با « نگاه حمایتی و تسهیل گرا » در کنار تولید و صادر کنندگان قرار گیرند ظرفیت و توان تولید و صادرات محصولات کشاورزی ایران چندین برابر افزایش خواهد یافت.

او، ورود توان علمی و تحقیقاتی دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان و پارک های علمی و فناوری به حوزه کشاورزی را اجتناب ناپذیر خواند و اظهار داشت: تولید علمی و مدرن می تواند به ارزش افزوده بیشتر کمک کند تا شرایط افزایش تولید و بهبود کیفیت و رشد سودآوری در عرصه‌های مختلف کشاورزی فراهم شود.

نیکبخت در جریان بازدید از نمایشگاه تلاش داشت تا بیشتر مشکلات و نظرهای تولید و صادرکنندگان را بشنود ؛ به دیدارهای خود با وزیران و مقامات بسیاری از کشورها اشاره کرد که همواره از کیفیت بسیار عالی محصولات ایرانی ابراز رضایت می کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری
  • تحقق جهش تولید و افزایش اشتغال با ایجاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی
  • تمرکز ویژه استان اصفهان بر تکمیل زنجیره ارزشی صادرات‌ محور
  • آیین بزرگداشت مقام معلم در دانشگاه اصفهان برگزار شد
  • اعلام آماده‌باش در اصفهان در پی صدور هشدار نارنجی
  • نخبگان جوان برای افزایش قدرت رقابت محصولات تولیدی استان هرمزگان وارد میدان شوند
  • افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود