Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@03:10:54 GMT

آیا فرو نشست زمین قابل کنترل است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۵۴۵۴۱

یک کارشناس حوزه آب گفت: چند سالی است که با پدیده فرونشست زمین در بخش های مختلف کشور مواجه هستیم که باتوجه به اهمیت وقوع این پدیده باید توجه ویژه‌ای به این بخش شود. آفتاب‌‌نیوز : سید اصغر تهرانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به علت چرایی فرونشست زمین در تهران، اظهار کرد:در حال حاضر حدود ٩٠٠ هزار چاه در کشور در حال بهره برداری است که نیمی از این چاه ها به طور غیر مجاز آب برداشت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: چاه‌های مجاز نیز به دلیل نداشتن کنتور برداشت غیر مجاز دارند به گونه‌ای که باید گفت برداشت آب زیرزمینی از طریق این چاه‌ها حدود ۶۵ میلیارد متر مکعب در سال است.
به گفته این کارشناس این امر در شرایطی صورت میگیرد که از حدود ۱۰ سال پیش به دلیل کمبود نزولات و شدت روان آب‌ها، آبی به زیر زمین تغذیه نشده است. یعنی به عبارتی حفره ای به وسعت ۶۵ میلیارد متر مکعب در سال در کشور بوجود می‌آید.
تهرانی با بیان اینکه طی این ۱۰  سال که آبی به زیرزمین تغذیه نشده است، حفره هایی در حد ۶۵۰ میلیارد متر مکعب در زیر زمین ایجاد شده که خالی از آب است، گفت: این خطر وجود دارد که در هر گوشه کشور فرو نشست‌های غیر قابل پبش‌بینی داشته باشیم.
وی با تاکید به این مساله که در تهران به خصوص نقاط پایین امکان این فرو نشست‌ها بسیار زیاد است، تصریح کرد: زیر زمین خالی و ساخت و ساز بسیار زیاد است، وزنی که این ساختمان‌ها روی این حفره‌ها ایجاد می‌کنند هر لحظه ممکن است موجب این شود تا ساختمان‌ها درون فرو چاله‌ها سقوط کنند.
این کارشناس اظهار کرد: برای جلوگیری از این امر در بخش کشاورزی راهی جز کنترل برداشت آب وجود ندارد که فعلا به دلایلی امکان ندارد. اما در بخش شرب که شهری و روستایی حدود نه میلیارد است امکان دارد از طریق بر گرداندن پساب به زیر زمین بتوان بخش کوچکی از فرو نشست را جلوگیری کرد.
به گفته تهرانی در حال حاضر پساب در شهرها حدود ٤.٥ میلیارد متر مکعب است که ١.٥ میلیارد تصفیه و مابقی امکان تصفیه ندارد و تنها در حد بهداشتی تصفیه می شود.
وی ادامه داد: فرو چاله پدیده ای است که بزودی چهره خشن خود را نمایان خواهد کرد و با برداشت سال‌های آینده هر لحظه این پدیده خطرناک‌تر خواهد شد.
این کارشناس بخش آب گفت: این یک هشدار به مقامات مسوول کشور به خصوص مسوولان وزارت نیرو است که مسوول این برداشت‌ها هستند. تولید شغل از طریق کشاورزی کاری عاقلانه نیست. لذا آب که یک کالای ملی است باید جدی گرفته شود.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: فرو نشست زمین خشکسالی بحران آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۴۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی ورودی شهر سراب به مناسبت هفته زمین پاک

 در این اقدام فرهنگی حدود ۴ هکتار از ورودی شهر سراب به همت ۴۰ نفر از پاکبانان شهرداری، جمعی از مسئولین و اهالی این شهرستان از زباله و نایلون‌های پلاستیکی پاکسازی شد.

 شهردار شهر سراب با بیان اینکه شعار امسال هفته‌ی زمین پاک، مشارکت مردم و زمین پاک در مقابل مدیریت پلاستیک نامگذاری شده است گفت: روزانه در این شهر حدود ۵۰ تن زباله تولید می‌شود که سرانه هر فرد حدود یک و نیم کیلو می‌باشد.

علیپورآزاد با اشاره به برنامه‌های شهرداری در مورد ساماندهی پسماند شهری افزود: در تلاش هستیم طرح تفکیک زباله‌ها از مبدا را با فرهنگ سازی و همراهی مردم اجرا کنیم.
وضعیت:

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • نگاهی به طرح کنترل اجاره بهای املاک مسکونی
  • پاکسازی ورودی شهر سراب به مناسبت هفته زمین پاک
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • آغاز برداشت گندم از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • حدود ۶۰ هزار تن چغندرقند از مزارع خوزستان برداشت شد
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • برداشت حدود ۶۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور