Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-07@11:35:11 GMT

سرقت یک میلیارد کاربر در سال 2018

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۵۶۳۸۷

سرقت یک میلیارد کاربر در سال 2018

به ادعای کارشناسان، سال گذشته دوران طلایی هکر‌ها بوده چرا که روی هم رفته اطلاعات بیش از یک میلیارد کاربر در سال ۲۰۱۸ میلادی دزیده شده و از دست سودجویان در امان نمانده است.


به گزارش صدای ایران از دیجیاتو، امنیت دیتای کاربران به علت کلاه‌برداری‌های کارت اعتباری، باگ‌های فناوری، لو رفتن لیست ساکنین هتل یا افشاگری‌های فیسبوک در خطر افتاده و اتفاقات بسیار زیادی در طول همین سال رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش Daniel Markuson کارشناس معروف حوزه‌ی امنیت اطلاعات، سال قبل بدترین زمان برای دیتای کاربران بوده چرا که بزرگترین افشای اطلاعات در همین سال به وقوع پیوسته و دیتای بیش از یک میلیارد کاربر در سال ۲۰۱۸ لو رفته است. حتی بزرگترین شرکت‌ها نیز از این قاعده مستثنی نبوده‌اند و نتوانستند امنیت اطلاعات کاربران یا حتی سرور‌هایشان را تامین کنند.

این تحلیلگر لیست کاملی از تمامی اطلاعات لو رفته در وقایع مختلف توسط شرکت‌ها و ارگان‌های گوناگون را کنارهم جمع آوری کرده که در ادامه با هم به بررسی خلاصه‌ای از آنها می‌پردازیم؛

اطلاعات شخصی و مالی پروفایل بیش از ۳۸۰ هزار کاربر شرکت هواپیمایی بریتیش ایرویز در مهرماه سال گذشته لو رفته است. اشکال نرم افزاری بزرگی در شبکه‌ اجتماعی ناموفق گوگل پلاس وجود داشته که طی این سالها توسط کارشناسان امنیتی کمپانی کشف نشده و بدین شکل اطلاعات ۵۰۰ هزار پروفایل کاربری گوگل افشا شده است. دیتای شخصی ۲۷ میلیون از خریداران وب سایت Tickey Fly که در اختیار کمپانی Eventbrite بوده، به دست هکرها افتاده است. همانطور که میدانید از اطلاعات ۱۴۷ میلیون کاربر شبکه‌ی اجتماعی فیسبوک طی رسوایی کمبریج آنالیتیکا سو استفاده شده و موجبات ورشکستگی مالی این کمپانی فراهم گشته است. بر اساس همین اتفاقات مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار فیسبوک مجبور شده بارها پاسخگوی سوالات سران دولتی اروپا و آمریکا باشد. تاکسی اینترنتی محبوب اوبر نیز از دست هکرها در امان نبوده و دیتای ۵۷ میلیون کاربر این شرکت در اختیار عاملان نفوذی قرار گرفته است. وبسایت عجیبی به نام MyHeritage با تست کردن دی ان ای کاربران، اطلاعات زیادی درباره‌ی شجره نامه هر شخص در اختیارش قرار داده و به همین شکل ایمیل، آدرس و کلمه‌ی عبور ۹۲ میلیون از بازدیدکنندگانش را منتشر کرده. به سیستم‌های هلدینگ Marriott غول هتل‌داری دنیا حمله‌ی سایبری شده و طی آن اطلاعات شخصی بسیار زیادی از ۳۸۳ میلیون مشتری آن لو رفته است. پرسش و پاسخ‌های ۱۰۰ میلیون کاربر سایت Quora نیز دزدیده شده است. دیتای ۱۰۰ میلیون کاربر پلتفرم Firebase که به شرکت گوگل تعلق داشته، در اختیار سودجویان قرار گرفته است. جالب اینجاست اپلیکیشن My Fitness Pal که در حوزه‌ی ورزش و تغذیه سالم فعالیت داشته هم نتوانسته امنیت داده‌هایش را تامین نماید و اطلاعات ۱۵۰ میلیون کاربرش لو رفته است. باگ امنیتی موجود در شبکه اجتماعی توییتر نیز موجب شده کلمه‌ عبور ۳۳۰ میلیون از کاربرانش توسط هکرها دزدیده شود.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: هکر اطلاعات کاربر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۶۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان

محسن احمدی، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام کرد: در راستای یکپارچگی سازمانی، شفافیت حداکثری، نظارت هوشمند و انضباط مدیریتی به عنوان یکی از مطالبات و خواسته‌های فرهنگیان، " سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان" تحت عنوان «پنجره» امروز آغاز به کار کرد.

او ادامه داد: این سامانه، نخستین اقدام برای دستیابی به سیستم‌های کنترل هوشمند و از مهمترین زیرساخت‌های نوین و فناورانه برای مدیریت و نظارت همه جانبه و داده محور فعالیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان محسوب می‌شود و به طور دقیق تر، این سامانه پنجره‌ای برای نظارت مستمر و آنلاین بر جریان اطلاعات و اسناد عملکردی هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

وی افزود: هدف از طراحی و تولید این سامانه، ساماندهی و حفظ اسناد و اطلاعات شرکت‌های زیر مجموعه صندوق، حفظ و توسعه شفافیت و آگاهی، حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران (فرهنگیان)، نظارت موثر بر حسن اجرای قوانین و مقررات، تسهیل فرآیند تهیه و افشای اطلاعات، ایجاد هماهنگی بین واحد‌های درون سازمانی و گام مثبتی در جهت پیشگیری از وقوع مشکلات است.

«پنجره» یک محصول دانش‌بنیان و بومی

مدیرعامل صندوق با اشاره به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های این مجموعه بزرگ اقتصادی اظهار داشت: پنجره محصولی است که به صورت کاملاً بومی و اختصاصی، توسط شرکت دانش‌بنیان پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی از شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان طراحی و تولید شده است.

احمدی تاکید کرد: از آنجا که نظارت و شفافیت دو روی یک سکه هستند، این سامانه از طریق افزایش شفافیت، امکان پایش و ارزیابی دقیق، سریع و جامع برای کلیه ذینفعان را فراهم می‌کند.

ایجاد سامانه جامع صندوق ذخیره برای یکپارچگی سازمانی و افزایش انضباط مدیریتی و کنترلی

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه سامانه پنجره، بخشی از برنامه و راهبرد جامع صندوق به منظور توسعه زیرساخت‌های نوین نظارتی و مدیریتی می‌باشد افزود هدف پنجره نظارت همه جانبه و داده‌محور بر فعالیت‌ها و عملکرد هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

احمدی در همین زمینه افزود: در تکمیل این رویکرد، سامانه یکپارچه برنامه، بودجه و عملکرد، با هدف پایش منظم میزان تحقق اهداف کمی و کیفی برنامه و بودجه سالیانه هر یک از هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه و مقایسه با شاخص‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

توسعه و تکمیل سامانه جامع هوش تجاری در آینده نزدیک

مدیرعامل صندوق با اعلام اینکه ایجاد و راه اندازی سامانه جامع هوش تجاری (BI) اختصاصی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز هدف گذاری شده است اظهار داشت: سامانه هوش تجاری به منظور کنترل متمرکز بر روی شاخص‌های قابل اندازه‌گیری مدیریتی و در شرکت‌های تابعه، تحلیل مبتنی بر داده و اطلاعات عملکرد شرکت‌ها و مقایسه با یکدیگر و شرکت‌های فعال در صنعت مشابه، احصاء چالش‌ها و مشکلات پیش روی شرکت‌ها و انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش‌بینی روند درآمدزایی و سود و زیان بنگاه‌های اقتصادی در حال تکمیل و توسعه است.

وی بیان کرد: اعمال مدیریت اثربخش‌تر و افزایش بهره‌وری سازمانی در تمام زنجیره ارزش اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان از مزایای این سامانه است که در آینده نزدیک در چند فاز طراحی شده و در صندوق استقرار خواهد یافت.

امکان نظارت دقیق و برخط ذینفعان بر کلیه فعالیت‌های صندوق

محسن احمدی همچنین اظهار داشت: در بخش حقوقی نیز سامانه مدیریت امور دعاوی با هدف نظارت اثربخش بر پرونده‌های حقوقی شرکت‌ها و به اشتراک‌گذاری درس‌آموخته‌های شرکت‌ها با یکدیگر پیش‌بینی شده است.

وی در پایان تصریح کرد: این سامانه‌ها که در مجموع سیستم نظارتی و شفافیت صندوق ذخیره فرهنگیان را تشکیل می‌دهند، ابزار بسیار مهمی در اختیار کلیه ذینفعان به ویژه فرهنگیان عزیز خواهد بود تا از این طریق بر دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری این مجموعه عظیم اقتصادی نظارت و کنترل دقیق داشته باشند.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درخصوص چگونگی دسترسی به سامانه هوشمند پنجره خاطرنشان کرد: بعد از تکمیل مرحله ورود داده‌ها و اطلاعات به این سیستم و طی یک زمان بندی مشخص بتدریج همه ذی نفعان به اطلاعات سامانه پنجره دسترسی خواهند داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • پلی به گذشته - تساوی 2-2 بارسلونا و رئال مادرید در نیوکمپ (لالیگا اسپانیا - 6 می 2018) / فیلم
  • قیمت خودرو در بازار آزاد دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه
  • سرقت در شهرک صنعتی سمنان/ سارق نگهبان سابق همان شرکت بود
  • کشف ۹ میلیاردی سوخت قاچاق از یک شرکت در کاشان
  • دانشجوی آمریکایی سارق در فرودگاه به دام افتاد
  • سامانه «پنجره» برای نظارت بر اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان راه‌اندازی شد
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • فیشینگ حرفه‌ای در عظیمیه کرج دستگیر شد
  • دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در عظیمیه کرج
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان