Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌ ادعای یکی از وکلای کوالکام، دو شرکت سامسونگ و هواوی بالغ بر نیمی از تراشه‌های مودم مورد نیاز خود را به‌طور داخلی تأمین می‌کنند.

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، شرکت آمریکایی کوالکام درگیر دادرسی‌هایی است که به بررسی تلاش‌های این شرکت در راستای ایجاد وضعیت انحصاری در بازار فناوری‌های ارتباطی می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما یکی از وکلای این شرکت ادعا می‌کند که دو تولیدکننده‌ی بزرگ گوشی‌های هوشمند در جهان، سامسونگ و هواوی، اغلب مودم‌های ارتباطی لازم را به‌صورت داخلی تأمین می‌کنند.

این دادرسی‌ها که در یک سوی آن کمیسیون تجارت فدرال ایالات‌ متحده و در سوی دیگر آن کوالکام قرار دارد، روز جمعه‌ی گذشته در کالیفرنیا ادامه داشت. به‌ ادعای مقامات قانونی، غول دنیای پردازنده‌های موبایل از قوانین حق مالکیت معنوی به‌گونه‌ای غیررقابتی استفاده می‌کند تا سلطه‌ی خود بر بازار مودم‌های ارتباطی را حفظ کند.

این دعوی حقوقی پوشش خبری فراوانی را به‌خود اختصاص داده؛ چرا که می‌تواند بر درگیری‌های قانونی که میان اپل و کوالکام در جریان است نیز اثرگذار باشد. به ادعای ساکنان کوپرتینو، کوالکام درگیر فعالیت‌های تجاری غیرقانونی است؛ از سوی دیگر، کوالکام نیز اپل را به نقض پتنت‌های خود متهم کرده و توانسته در دادگاه‌هایی در چین و آلمان بر رقبای کوپرتینو نشین پیروز شود.

به‌ ادعای کوالکام، فعالیت‌های این شرکت در زمینه‌ی اعطای امتیاز استفاده از پتنت‌هایش رویه‌ای رایج در صنعت است و نرخ‌های تعیین‌شده توسط این شرکت اغلب مشابه نرخ‌هایی است که در دورانِ پیش از فروش تراشه‌های ارتباطی توسط آن‌ها تعیین می‌شدند.

واگذاری امتیاز استفاده از پتنت‌های کوالکام به بازاری پرسود برای این شرکت تبدیل شده است. به‌گفته‌ی فیل سولیس از IDC، براساس آمار، در سال ۲۰۱۷، میزان ۵۹.۶درصد از بازار ۱۵.۳میلیارددلاری مودم‌های نسل چهار (۴G) در اختیار این شرکت آمریکایی بوده‌ است. اما در مقابل، باب ون‌نست که یکی از وکلای کوالکام است، ادعا می‌کند که سامسونگ و هواویبیشینه‌ی مودم‌های ارتباطی موردنیاز خود را از کوالکام تهیه نمی‌کنند.

براساس آمار ارائه‌شده توسط ون‌نست، شرکت چینی هواوی ۵۴درصد از مودم‌های خود را به‌صورت داخلی تهیه می‌کند و تنها برای تأمین ۲۲درصد از نیاز خود به سراغ کوالکام می‌رود؛ این درحالی است که باقی تراشه‌های مودم مورد نیاز هواوی هم توسط دیگر تولیدکنندگان تأمین می‌شوند. سامسونگ نیز ۵۲درصد از تراشه‌های مودم را به‌صورت داخلی تأمین می‌کند؛ از ۴۸درصد باقی‌مانده هم ۳۸از کوالکام خریداری می‌شوند و کره‌ای‌ها برای تهیه‌ی مابقی مودم‌های موردنیاز خود به سراغ دیگر تولیدکنندگان می‌روند. هواوی و سامسونگ هم‌اکنون واکنشی نسبت به این ادعای کوالکام نشان نداده‌اند.

باید به‌خاطر داشت که دعوی حقوقی مطرح‌شده توسط کمیسیون تجارت فدرال صرفا بر مسئله‌ی تراشه‌های مودم متمرکز نیست؛ این پرونده‌ی حقوقی به‌جای تمرکز بر تمامی مودم‌ها که شامل مودم‌های کندترِ استفاده‌شده در گوشی‌های ارزان‌قیمت نیز می‌شود، صرفا بر بازار تراشه‌های پرسرعت تمرکز دارد که کوالکام یکی از اصلی‌ترین بازیگران آن است.

درعین‌حال، هواوی و سامسونگ نیز دو شرکت بزرگ هستند که گستره‌ی عظیمی از محصولات را درکنار گوشی‌های رده‌بالای خود به تولید می‌رسانند. یکی از زیرمجموعه‌های هواوی موسوم به HiSilicon به تولید پردازنده برای گوشی‌های رده‌بالای این شرکت، نظیر محصولات خانواده‌ی میت و پی می‌پردازد. سامسونگ نیز علاوه‌بر تأمین پردازنده‌های موردنیاز برای بسیاری از گوشی‌های خود، به‌عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی تراشه‌های حافظه شناخته می‌شود.

غول‌های کره‌ای و چینی دنیای اندروید به‌عنوان رقبای اصلی اپل در بازار گوشی‌های رده‌بالا به‌حساب می‌آیند. شایان ذکر است که اپل برای تراشه‌های ارتباطی خود صرفا به کوالکام و اینتلوابسته است؛ هرچند که در آیفون‌های ۲۰۱۸ فقط از مودم‌های اینتل استفاده‌ شده است. علاوه‌بر این، ماه گذشته شاهد انتشار اخباری بودیم که به طراحی تراشه‌های مودم توسط اپل اشاره می‌کردند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کوالکام گوشي سامسونگ هوآوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۷۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشایش‌های جدید ارزی در راه است

به گزارش خبرنگار صداوسیما، معاون بین الملل بانک مرکزی گفت: رئیس کل بانک مرکزی برای شرکت در پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به دعوت رئیس این بانک به ریاض سفر کرد. بانک‌های مرکزی کشور‌های عضو و مقامات بین المللی در این سفر حضور داشتند، که خوشبختانه در حاشیه اجلاس مذاکرات خوبی با مقامات سازمان‌های بین المللی و بانک‌های مرکزی کشور‌هایی که طرف کاری ما هستند صورت پذیرفت.
آقای کریمی گفت: خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی میشود.
معاون بین الملل بانک مرکزی همچنین گفت: بانک مرکزی در طی ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمیگرفت.
آقای کریمی خاطر نشان کرد: ما در ظرف چند روز گذشته توانستیم پرداخت حج عمره امسال را از محل منابع مسدودی خودمان به بانک‌های عربستانی منتقل کنیم و از این جهت یک نگرانی که وجود داشت برطرف شد. اما هدف اصلی در این سفر این بود که این پرداخت‌ها را تبدیل به یک رابطه پولی و بانکی با بانک‌های ذیربط در عربستان بکنیم که این بتواند برای پرداخت‌های عربستان به صورت پایدار در بیاید.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • توزیع 40 هزار اقلام توانبخشی بین معلولان خراسان جنوبی
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • تعهد تولیدکنندگان داخل بر تامین ۴۰درصد مودم‌های پروژه فیبرنوری
  • تعهد تولیدکنندگان داخل بر تامین ۴۰ درصد مودم‌های فیبر نوری
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • سالم غذا بخورید تا مدیون نباشید !/مسافرین «ماه» روی زمین کاشته می‌شوند
  • استقبال تجار خارجی از محصولات کرمان در نمایشگاه ایران اکسپو ٢٠٢۴
  • چین هنوز سال‌ها از ایالات متحده عقب است
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل