Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- وزیر دفاع گفت: اگر دشمنان لحظه‌ای احساس کنند ما در موضع ضعف قرار گرفته ایم توطئه شوم خود را همچون دوران دفاع مقدس در قالب حمله نظامی بر ما تحمیل خواهند کرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، امیر سرتیپ «امیر حاتمی» با حضور در جمع فرهیختگان و دانشگاهیان و نخبگان دانشگاه شیراز و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی وزارت دفاع گفت: دانشگاه از دیرباز منشا اغلب تحولات و پیشرفت‌ها در جوامع بوده است و امروز به برکت انقلاب اسلامی در ۴۰ سال اخیر نقش دانشگاه در پیشرفت و توسعه علوم در عرصه‌های مختلف کشور بسیار پررنگ و حائز اهمیت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وزیر دفاع با بیان اینکه بخش دفاعی کشور با توجه به مسئولیت مهم خود در استقرار امنیت به عنوان نیاز اولیه جامعه انسانی پیشرفت‌های خود را مرهون نخبگان متعهد و متخصصان دلسوز بوده است اظهارداشت: یکی از دستاورد‌های ارزشمند نظام جمهوری اسلامی قطع وابستگی به استکبار و سایر کشور در زمینه بهداشت و امنیت بوده است که نقش دانشگاهیان در تحقق این موضوع بسیار تعیین کننده بوده است.

وی در همین با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) با موضوع امنیت و سلامت بیان کرد: «امنیت» و «سلامت» از نیاز‌های اولیه بشر محسوب می‌شود که در صورت برقراری انسان اهمیت آن را درک نمی‌کند، اما به محض مواجه با مخاطره‌ای اهمیت این دو مقوله حیاتی ملموس و کاملا قابل درک می‌شود.

وزیر دفاع با اشاره به ظرفیت‌های علمی ایجاد شده در کشور طی چهار دهه گذشته گفت: ما امروز یک میلیون دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا و اعضا هیئت علمی داریم و اگر یک هزار ساعت ظرفیت پژوهشی برای هر کدوم از این افراد درنظر گرفته شود در واقع یک میلیارد ساعت ظرفیت پزوهشی ایجاد شده است و اگر حدود ۴۰ درصد این ظرفیت را در بخش فنی و مهندسی در نظر بگیریم به عبارتی ۳۵۰ میلیون ساعت ظرفیت ایجاد می‌شود که در حال حاضر بهره ما از این ظرفیت در کشور حدود یک درصد است و البته این محاسبات منهای ظرفیت‌های فرهنگی و آموزشی و سایر ظرفیت‌های کشور است.

امیر سرتیپ حاتمی با بیان اینکه باید از ظرفیت تحقیقاتی دانشگاه نهایت بهره را برد اظهار داشت: انجام کار‌های تحقیقاتی از طریق دانشگاه بسیار کم هزینه‌تر از سایر بخش‌های تحقیقاتی کشور است چرا که دانشجویان در دوران تحصیل خود ضمن برخورداری از آموزش‌های تخصصی می‌توانند از طریق ارائه رساله کمک شایانی به پیشبرد اهداف کشور کرده و باعث بوجود آمدن منابع پایدار در حوزه تحقیقات شوند.

امیر سرتیپ حاتمی در ادامه با حضور در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی وابسته به وزارت دفاع، با اشاره به نقش حساس و خطیر آزمایشگاه‌های تحقیقاتی در حفظ و ارتقاء قدرت بازدارندگی گفت: آزمایشگاه‌های تحقیقاتی باید بادرک درست و صحیح از اتفاقات و تحولات عرصه علم و فناوری دردنیا بتوانند نیاز‌های ۳۰ ساله آینده بخش دفاعی را پیش بینی و در آن مسیر گام بردارند.

وزیر دفاع با اشاره به تحولات پر سرعت در عرصه علم و فناوری تأکید کرد: بازدارندگی باید لحظه به لحظه به روز و رصد شود و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی نیز باید فناوری‌های مورد نیاز آینده را پیش بینی و در آن مسیر حرکت کنند.

وی با بیان اینکه نقش آزمایشگاه‌های تحقیقاتی در سراسر دنیا یک نقش تعیین کننده در پیشبرد سیاست‌ها و راهبرد‌ها است افزود: سیاست امروز ایران اسلامی سیاست بازدارندگی است و این جزء ارزش‌های اعتقادی و ملی ما محسوب می‌شود.

وی در همین زمینه اضافه کرد: اگر دشمنان لحظه‌ای احساس کنند ما در موضع ضعف قرار گرفته ایم توطئه شوم خود را همچون دوران دفاع مقدس در قالب حمله نظامی بر ما تحمیل خواهند کد و امروز بحمد ا... به برکت خون شهدا و پیشرفت‌های صورت گرفته در عرصه علمی و دفاعی و ارتقاء قدرت بازدارندگی دشمنان نظام اسلامی در موضع ضعف قرار گرفته اند.

وزیر دفاع با بیان اینکه رابطه مجموعه دفاعی با بخش دانشگاهی و تحقیقاتی یک رابطه از نوع نسل جدید است اظهار داشت: امروز نیمی از کارکنان شرکت صنایع الکترونیک ایران (صاایران) وزارت دفاع را محققین تشکیل می‌دهند و ما همواره به عنوان یک وزارتخانه پیشگام در عرصه پژوهش از این مراکز حمایت خواهیم کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: امیر حاتمی وزیر دفاع دشمن آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۷۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی استنباط سنن الهی در نظام حکمرانی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سنت پژوهی و گام‌های آن به عنوان رویکردی نو در استفاده از سنن الهی در عرصه حکمرانی ارائه شده است. سنت پژوهی بر پایه شناخت پدیده‌ها و تبیین آنها براساس سنن الهی و روابط علّی- معلولی مبتنی بر آنها، تعریف می‌شود. سنت پژوهی به پژوهش درباره سنن الهی و کشف آنها، تبیین شرایط و چگونگی تحقق آنها، طبقه بندی آنها و تبیین چگونگی نحوه مراوده آنها با یکدیگر می‌پردازد و آنها را در جهت تحلیل و تبیین وقایع آینده معرفی می‌کند.

دفتر مطالعات بنیادین حکمرانی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در گزارشی با عنوان «حکمرانی مبتنی‌بر نظام سنن الهی (۲): چگونگی استنباط سنن الهی در نظام حکمرانی» آورده است که از‌آنجا‌که سنن الهی، قواعد حرکت در این عالم را بیان می‌کنند، این نکته مورد تأکید قرار می‌گیرد که موفقیت در این عالم، در پرتو شناخت سنن الهی و حرکت مبتنی‌بر آنها میسر می‌شود و بدون در نظر گرفتن آنها، نمی‌توان این عالم را با موفقیت، در جهت دستیابی به هدف وضع شده برای آن، طی کرد.

* شناخت این سنن و حرکت براساس آنها، موفقیت حکمرانی را تضمین می‌کند

این گزارش مطرح می‌کند که اهمیت شناخت این قوانین، در این است که می‌توانند نگرش حکمرانان را تصحیح کرده، پیش‌فرض‌های ذهنی آنها را بازسازی کرده، آنها را در مواجهه با مسائل گوناگون عرصه حکمرانی و کشورداری، توانمند سازند تا با دستیابی به قوانین درست‌تر و کلی‌تر، بهتر بتوانند به حل مسائل نظام حکمرانی بپردازند. بدیهی است که شناخت این سنن و حرکت براساس آنها، موفقیت در عرصه حکمرانی و تحقق اهداف را به‌خوبی تضمین می‌کند. 

در این گزارش ابتدا، سنت‌پژوهی به‌عنوان روشی نو در کاربست سنن الهی در عرصه حکمرانی ارائه شده است. سنت‌پژوهی به پژوهش درباره سنن الهی و کشف آنها، تبیین شرایط و چگونگی تحقق آنها، طبقه‌بندی آنها و تبیین چگونگی نحوه مراوده این سنن با یکدیگر می‌پردازد و آنها را در جهت تحلیل و تبیین وقایع آینده معرفی می‌کند. به‌عبارت‌دیگر، سنت‌پژوهی، روشی است در جهت حکمرانی براساس سنن الهی. در ادامه گام‌های سنت‌پژوهی به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است. در همین راستا و در جهت تحقق گام اول سنت‌پژوهی، منابع کشف سنن الهی مورد بحث قرار گرفته و همچنین منطق استخراج سنن الهی از منبع وحیانی با توجه به‌جهت کلی این پژوهش، ارائه شده است.

تحلیل و تبیین سنن الهی در قالب نظام و به‌شکل کل‌نگر و نظام‌مند، سبب فهم دقیق‌تر آنها و ارائه تحلیل‌ها و تبیین‌های دقیق‌تر از مسائل عرصه حکمرانی براساس آنها می‌شود

در این گزارش بیان شده است که در جهت تحقق گام دوم و سوم سنت‌پژوهی، نظام سنن الهی به‌منزله نگاهی نو و نظام‌مند به سنن الهی و با هدف استفاده از این نظام برای تحلیل و تبیین پدیده‌ها در عرصه حکمرانی مورد بحث قرار گرفته است. این نظام در چهار سطح مطرح شده و بیان‌کننده این است که استفاده از سنن الهی در هر‌یک از این سطوح، می‌تواند در تحلیل پدیده‌ها مفید واقع شود.

* حرکت از سطوح پایین‌تر به‌سمت سطوح بالاتر

این گزارش ادامه می‌دهد که، اما حرکت از سطوح پایین‌تر به‌سمت سطوح بالاتر، بر جامعیت در تحلیل و تبیین دقیق‌تر پدیده براساس سنن الهی، می‌افزاید. به‌طور‌کلی دو وجه در طراحی این نظام لحاظ شده است: ۱. وجه طبقه‌بندی و جمع‌بندی سنن الهی در قالب یک نظام؛ ۲. وجه حل مسئله و تحلیل پدیده‌ها براساس سنن الهی. 

این گزارش مطرح می‌کند که تحلیل و تبیین سنن الهی در قالب نظام و به‌شکل کل‌نگر و نظام‌مند، سبب فهم دقیق‌تر آنها و ارائه تحلیل‌ها و تبیین‌های دقیق‌تر از مسائل عرصه حکمرانی براساس آنها می‌شود. زمانی می‌توان تحلیل‌های دقیق براساس سنن الهی ارائه داد که بتوان فهم دقیق و جامعی از نظام سنن الهی داشت. 

در ادامه این گزارش آمده است که کافی است که بتوان سنن الهی مرتبط با مسئله و نظام حاکم بر آن را به‌شکل مناسب فهم و استخراج کرد؛ البته کشف و استخراج خرده سنت‌ها در سطح اول و تبیین هر‌چه دقیق‌تر آنها در قالب نظام در سطوح دوم و سوم نظام سنن الهی و به‌طور خاص، استفاده از سنن الهی در سطح سوم در حوزه‌های گوناگون حکمرانی، از کار‌هایی است که نیاز به تعمیق هر‌چه بیشتر در بحث سنن الهی داشته و در‌عین‌حال، کاری است زمان‌بر و همکاری تیم‌های مختلف پژوهشی را می‌طلبد تا بتوان آن را هر‌چه دقیق‌تر تکمیل کرد. 

* اهمیت سنت‌پژوهی

این گزارش توضیح می‌دهد که فهم سنت‌های الهی در شناخت درست مسائل و تحلیل‌های کلان بسیار مفید و قابل استفاده است. کاربست رویکرد سنت‌پژوهی در عرصه حکمرانی در کنار سایر رویکردها، می‌تواند به حکمرانان، جامعیت در تحلیل و راه‌حل‌های دقیق‌تر از جنبه‌ها و ابعاد گوناگون برای حل مسئله ارائه دهد. 

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد می‌دهد که مجلس شورای اسلامی با همکاری بازوی پژوهشی خود مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی باید خرده نظام‌های سنن الهی را شناسایی کند و جهت‌گیری‌های راهبردی و کلان که مؤثر بر تصمیم‌گیری در حوزه‌های مختلف مجلس است را شناسایی کنند و در اختیار نمایندگان قرار دهند تا در بررسی طرح‌ها و لوایح مدنظر قرار دهند. 

این گزارش ادامه می‌دهد که از‌آنجا‌که سنن الهی نشان‌دهنده نظام تدبیر خداوند در عالم خلقت هستند و عالم هستی براساس این نظام در حرکت است، جهت توفیق در امر قانونگذاری و خط‌مشی‌گذاری و به‌طور‌کلی در عرصه‌های گوناگون حکمرانی، لازم است نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به جنبه‌های گوناگون مسئله و موضوع با تأکید بر نظام سنن الهی توجه داشته و هماهنگ با این نظام، فرایند قانونگذاری صورت گیرد. بدیهی است غفلت از این رویکرد و نظام سنن الهی در عرصه حکمرانی، این خطر را در پی دارد که بسیاری از جنبه‌های پدیده مورد بررسی، نادیده گرفته شوند.

در ادامه این گزارش آمده است که خرده نظام‌های مختلف سنن الهی در عرصه‌های مختلف شناسایی شوند و جهت‌گیری اصلی و کلان طرح‌ها و لوایح براساس این خرده نظام‌ها تحلیل شوند. مثلاً می‌توان با استخراج سنن مرتبط با رزق و برکت، لوایح و طرح‌های اقتصادی و ناظر به معیشت مردم مانند لوایح بودجه سنواتی را تحلیل و واکاوی کرد و مواردی که بر‌خلاف سنت‌های الهی هستند، حذف کرد. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حکمرانی فضای مجازی نباید به دست دشمنان بیفتد
  • دو عامل کاهش مشارکت در دور دوم انتخابات
  • پیشرفت علم و فناوری در مرکزی نیازمند دانش بنیان کردن تولید است
  • اختلافات بین کادر فنی و مدیرعامل به استقلال ضرر زد/ ناهماهنگی دفاع آبی ها در نبود رافائل سیلوا
  • چگونگی استنباط سنن الهی در نظام حکمرانی
  • هشدار فرمانده بلندپایه ارتش /به هیچ تهدیدی توجه نمی کنیم
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • فعالسازی ظرفیت‌های دولت در پشتیبانی از یادمان‌های دفاع مقدس
  • امیر آراسته: جوانان درس مقاومت را از شهدا فرابگیرند
  • ایستادگی بر سر ارزش‌ها عامل پایداری نظام در مقابل توطئه‌ است