Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساری – ایرنا - نخستین تفاهم‌نامه پروژه ملی استانداردسازی هنرستان‌های علوم دریایی کشور امروز (یکشنبه)با حضور معاون توسعه و تجهیز دفتر آموزش‌های فنی وحرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش، در مازندران امضا شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، براساس تفاهم‌نامه دفتر آموزش‌های فنی وحرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش با موسسه دانش بنیان رده‌بندی ایرانیان، تمامی هنرجویان 12 هنرستان علوم و فنون دریایی کشور تحت بررسی‌های علمی این موسسه قرار خواهند گرفت تا با استانداردهای بین المللی منطق شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس تفاهم نامه استانداردسازی، توانمندسازی و ارتقای سطح کیفیت آموزشی و تخصصی هنرستان‌های علوم و فنون دریایی در دستور کار قرار می‌گیرد و موسسه رده‌بندی ایرانیان به اجرا و پیاده‌سازی سیستم مدیریت کیفیت مطابق استاندارد 'ایزو 9001' می‌پردازد.
گفتنی است، ایزو 9001 استانداردی بین المللی است که الزامات مورد نیاز برای 'سیستم مدیریت کیفیت'(QMS) یک سازمان ارائه می کند. این قسمتی از خانواده ی استاندارد های منتشر شده توسط 'سازمان بین المللی استاندارد سازی' (ISO) است که اغلب به نام سری ایزو 9000 یا خانواده ایزو 9000 اشاره می شود.
استان مازندران با دارا بودن یک هنرستان علوم و فنون دریایی در محمودآباد به عنوان نخستین استان در امضای این تفاهم‌نامه انتخاب شد .
**12 هنرستان علوم و فنون دریایی در هفت استان ساحلی
معاون توسعه و تجهیز دفتر آموزش‌های فنی وحرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش در نشست انعقاد این تفاهم‌نامه در ساری گفت: حدود 3 هزار هنرجو در 12 هنرستان علوم و فنون دریایی در هفت استان ساحلی کشور مشغول به تحصیل هستند که اصلی‌ترین اقدام دفتر آموزش‌های فنی و حرفه ای برای این هنرستان ها بحث کیفی‌سازی آنان است.
محمد علی علینژاد با بیان اینکه این پروژه ملی در سه فاز صورت می‌گیرد، افزود: در مرحله نخست پیاده‌سازی سیستم استاندارد در راستای تفاهم‌نامه توسط موسسه رده‌بندی ایرانیان صورت می‌گیرد، در مرحله دوم ما موظف هستیم تجهیزات هنرستانی را به‌روز کنیم و در مرحله سوم بر عهده استان‌ها است که فضای استاندارد لازم برای مراکز دریایی را فراهم سازند.
وی با بیان اینکه این کیفی‌سازی براساس استانداردهای ایزو انجام می‌گیرد، تصریح کرد: ناوبری، مکانیک موتورهای دریایی و الکترونیک و مخابرات دریایی سه رشته‌ای است که در هنرستان‌های علوم و فنون دریایی کشور ارائه می‌شود.
به گفته او براساس این تفاهم‌نامه موسسه رده بندی ایرانیان استانداردهای لازم در زمینه‌های محتوا، تجهیزات و نیروی انسانی را احصا کرده و به ما اعلام می‌کنند.
معاون توسعه و تجهیز دفتر آموزش‌های فنی وحرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش، مازندران را نخستین استان منتخب و پایلوت برای اجرای این تفاهم‌نامه عنوان کرد و ادامه داد: آموزش‌های مرتبط در این زمینه از تابستان امسال در هنرستان علوم و فنون دریایی محمودآباد آغاز شده و در مرحله بعد 4 هنرستان استان هرمزگان تحت پوشش این پروژه ملی قرار می گیرند.
علینژاد به بحث اشتغال هنرجویان هنرستان‌های علوم و فنون دریایی اشاره کرده و ابراز کرد: فارغ التحصیلان این هنرستان ها می توانند در شناورهای زیر 500 تن کار کنند که اغلب جذب این شناورها می شوند و مشغول به کار هستند و با اجرای این تفاهمنامه هنرجویان ما می‌توانند در هر جای دنیا بدون هیچ آزمون ورودی بر روی این شناورها مشغول کار شوند.
**اعطای گواهینامه شایستگی بین‌المللی به هنرجویان
مدیر عامل موسسه دانش‌بنیان رده‌بندی ایرانیان نیز در این نشست گفت: در تمامی کشورهای جهان، وظیفه استانداردسازی فعالیت‌های مرتبط با دریا را سازمان‌های تخصصی دریایی برعهده دارند تا سیستم، ساختار و عملکرد هنرستان‌های دریایی به گونه‌ای طراحی و برنامه‌ریزی شود که با استانداردهای لازم منطبق باشد.
حسن رضا صفری افزود: در عرصه‌های دریایی علاوه بر گواهی داخلی مرسوم یک کشور باید استانداردهای دریایی بین المللی نیز در سیستم آموزشی پیاده شود و براین اساس ما محتوا و فعالیت علمی هنرجویان در هنرستان ها را تحت نظر گرفته و با ارائه آموزش های لازم، آنها را با استانداردهای بین‌المللی منطق می سازیم و پس از این کار گواهینامه شایستگی به هنرجویان داده می‌شود که براساس آن می‌توانند در هر جای دنیا وارد بازار کار شوند.
**اجرای طرح برای 139 هنرجوی هنرستان محمودآباد
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران نیز در این نشست با اشاره به توانمندی‌های هنرجویان مازندرانی در زمینه علوم و فنون دریایی گفت: هنرستان شهید کلانتری محمودآباد در سال 1373 تأسیس شده که در زمینه علوم دریایی دارای دو رشته ناوبری و مکانیک موتورهای دریایی است و در این دو رشته 139 هنرجو مشغول تحصیل هستند که تحت پوشش این طرح ملی قرار می‌گیرند.
عسکری نیکزاد با بیان اینکه مازندران جزو استان‌هایی است که مرز دریایی وسیعی دارد، افزود: این تفاهم‌نامه اتفاق بسیار خوبی است که امیدواریم در راستای عملیاتی‌شدن آن گام‌های مهمی برداشته شده و تنها در حد امضای تفاهم‌نامه نباشد. براساس این تفاهم‌نامه استانداردهای خوبی پیاده‌سازی می‌شود که می تواند در ورود هنرجویان به محیط کار تأثیر فراوانی داشته باشد.
وی استان مازندران را دارای پتانسیل‌های لازم جهت گسترش مراکز علوم و فنون دریایی دانسته و تصریح کرد: می‌توانیم در سه منطقه شرق، مرکز و غرب مازندران مراکز علوم و فنون دریایی جدیدی راه‌اندازی کنیم که این نیازمند همراهی و مشارکت دیگر نهادها است. به ویژه در بندر امیرآباد بهشهر بستر بسیار مناسبی برای این امر وجود دارد.
در حال تعداد حاضر بیش از 2 هزار و 700 هنرستان فنی و حرفه ای و چهار هزار و 400 هنرستان کار و دانش در کشور فعال هستند.
استان مازندران نیز حدود 538 هزار نفر دانش آموز دارد که از 140 هزار نفر دانش آموز مقطع متوسطه دوم حدود 45 درصد در هنرستان های فنی و حرفه ای و کار و دانش در حال مهارت آموزی و تحصیل هستند.
7335/1899

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي تفاهم نامه علوم دريايي مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۸۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد تفاهم‌نامه‌ بنیاد نخبگان و آموزش و پرورش خراسان جنوبی

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی از انعقاد تفاهم‌نامه طرح ایران گشت بین بنیاد نخبگان و اداره کل آموزش و پرورش استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدمهدی ایزدخواه در نشست با مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار داشت: به منظور ایجاد شناخت، امید و انگیزه در دانش‌آموزان برای تلاش و فعالیت در مراکز پژوهشی، تولیدی و مدیریتی کشور در آینده، بازدیدهای دانش‌آموزی مستعد با همکاری اداره‌‌های کل آموزش و پرورش استان‌ برگزار خواهد شد که در این راستا امروز تفاهم‌نامه‌ای بین بنیاد نخبگان و اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی امضاء شد. 

حمایت از دانش آموزان در قالب طرح شهاب 

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان از دانش آموزان مستعد در قالب طرح شهاب حمایت می‌کند، بیان کرد: طرح شهاب، مهمترین طرح ملی برای شناسایی هوش و استعداد برتر و هدایت دانش‌آموزان است.

ایزدخواه با اشاره به اینکه طرح ایران گشت نیز در آموزش دانش آموزان خیلی مهم و اساسی خواهد بود یادآور شد: آگاه شدن دانش‌آموزان از فعالیت‌ها و ظرفیت‌های پیشرفت کشور،  تقویت حس خودباوری ملی و ارتقای سطح باورهای دانش آموزان از اهداف این طرح است.

وی با تأکید بر آشنایی دانش آموزان با ظرفیت‌های شغلی ادامه داد: شناخت دانش‌آموزان از جاذبه‌های گردشگری و فرهنگی استان به ویژه مفاخر استان و الگوبرداری از نخبگان علمی استان از اهداف دیگر طرح ایران گشت است.

امیدآفرینی و هدایت تحصیلی با طرح ایران گشت 

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی عنوان کرد: طرح ایران گشت موجب امیدافرینی و هدایت تحصیلی و هویت شغلی و هویت بخشی در دانش آموزان می‌شود، ضمن اینکه به جای الگوبرداری از الگوهای کاذب از نخبگان و فرهیختگان الگوبرداری می‌کنند.  

ایزدخواه عنوان کرد: ‌رشد و بالندگی دانش‌آموزان مستعد در مناطق مختلف و به بهره‌برداری رساندن قابلیت‌ها و توانمندی‌های آنها با تأکید بر مناطق محروم از اهداف این طرح است.  

وی با اشاره به کمک و همراهی مدارس استان برای کشف و هدایت استعدادهای متنوع دانش آموزان، یادآور شد: ارتقای سطح کیفی و فعالیت‌های مدارس در 3محور اصلی ارتقای کیفیت تحصیلی، پرورش مهارت‌های اثرگذار نخبگانی و هدایت استعدادها مدنظر بنیاد نخبگان استان است. 

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از تمهیدات این طرح حمایت از فعالیت دانش آموزان در قالب اردوها و بازدیدهای علمی است. 

ایزدخواه با بیان اینکه این طرح در 16 مدرسه استان آغاز می‌شود ادامه داد: هر مدرسه دوبار در طول طرح بازدید خواهند داشت و 320 میلیون تومان برای این طرح اختصاص داده شده است.  

خراسان جنوبی ظرفیت‌های عالی اما ناشناخته دارد 

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: استان دارای ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوبی است که متأسفانه ناشناخته مانده است. 

سیدعلیرضا موسوی‌نژاد با بیان اینکه هنوز بیرجند، بروجن، بجنورد با هم اشتباه گرفته می‌شوند، یادآور شد: اگر کار منسجمی برای معرفی استان و شناخت دانش آموزان از جاذبه‌ها و نخبگان استان شود قطعا برای پرورش و آموزش آینده سازن کشور قدم‌های بزرگی برداشته‌ایم.  

وی با اشاره به برگزاری اردوهای دانش آموزی به کویرتایر، پدافند غیرعامل و سایر نقاط استان، خاطرنشان کرد: طرح ایران گشت یک کار خاص و ویژه است که ایجاد انگیزه می‌کند و ما از آن حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام/ 257

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه های همکاری است
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه است
  • نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ فرصتی برای امضای تفاهم نامه‌های دوجانبه و چند جانبه است
  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • ساخت ۵۴ کلاس درس در مناطق محروم ۵ استان کشور
  • امضای ۱۸ تفاهم‌نامه بین استان فارس و هیئت‌های خارجی
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • انعقاد تفاهم‌نامه‌ بنیاد نخبگان و آموزش و پرورش خراسان جنوبی