Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم سبزوار در مجلس گفت: وزارت آموزش و پرورش تبدیل به بنگاه سیاسی شده است ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۴ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، حسین مقصودی، نماینده مردم سبزوار در مجلس، در جلسه علنی امروز (یکشنبه، 16‌دی) قوه مقننه، در جریان رسیدگی به سوال خود از سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش، درباره اخذ هزینه در تمامی مدارس دولتی گفت: وزیر معتقد است به اجبار پولی از دانش‌آموزان گرفته نمی‌شود در حالیکه این گفته توهین به شعور مردم است چرا که در تمامی مدارس دولتی از خانواده‌ها پول دریافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کسری بودجه وجود دارد اما طبق اصل (30) قانون اساسی تا پایان دوره متوسطه باید آموزش و پرورش رایگان داشته باشیم، افزود: تمام کودکان کشور به یک میزان از تحصیل حق دارند اما امروز این اصل اجرا نمی‌شود و دسته‌بندی و طبقه‌بندی مدارس بسیار زیاد است.

نماینده مردم سبزوار در مجلس در ادامه ضمن تشکر از وزیر آموزش و پرورش برای ساماندهی دانشگاه فرهنگیان و جذب دانشجو اظهار داشت: با این حال عزل و نصب‌های اخیر در وزارتخانه، این نهاد را تبدیل به یک بنگاه سیاسی کرده و ترسو بودن وزیر به دلیل از دست دادن میز خود مشهود است؛ زیرا آموزش و پرورش دفتر یک حزب سیاسی خاص شده است.

مقصودی در ادامه با اسفناک خواندن اوضاع مدارس تصریح کرد: قطعا اخذ هزینه از دانش‌آموزان در آینده افزایش می‌یابد و کاش بطحایی نیز برای دفاع از فرهنگیان و دانش‌آموزان مثل وزیر بهداشت استعفا می‌داد.

وی اضافه کرد: یکی از دلایل به وجود آمدن انقلاب 57 فقر طبقاتی و فقر تحصیلی بود؛ لذا مُسکن گفتاردرمانی که در دولت فعلی به کار گرفته می‌شود، فایده ندارد و باید راه چاره‌ای اندیشیده شود و نگاه وزیر به آموزش و پرورش تغییر کند.

عضو کمیسیون شوراهای مجلس با بیان اینکه در کشوری مانند نروژ سالیانه 150 میلیون تومان برای تحصیل یک دانش‌آموز هزینه می‌شود، تاکید کرد: این میزان در ایران به ازای هر دانش‌آموز تنها 3 میلیون تومان در سال است و طبق گفته رئیس‌جمهور در زمان ارائه لایحه بودجه 98 این میزان در سال آینده به یک میلیون تومان خواهد رسید که نشان می‌دهد شان معلم کاهش خواهد یافت.

مقصودی تصریح کرد: آموزش و پرورش اگر حفظ حرمت و جایگاه معلم را نکند، نمی‌تواند ابزاری برای کاهش محرومیت باشد، همچنین باید نگاه به آموزش و پرورش همراه با عدالت باشد.

وی با تاکید بر اینکه وزیر باید در سفرهای خود با والدین دانش‌آموزان جلسه برگزار کند تا از واقعیات باخبر شود،گفت: از یک دانش‌آموز برای آزمونی 7 هزار تومان دریافت می‌شود در حالی که هزینه آن دو هزار تومان است. همچنین هنرستان‌های دولتی در شهر مشهد تصویب کرده است تا 500 میلیون تومان از خانواده‌ها دریافت کند در حالی که این کار غیرقانونی است.

نماینده مردم سبزوار در مجلس متذکر شد: باید آمار کسانی که دوره اول ابتدایی خود را تمام کرده اما در دوره دوم ابتدایی ثبت‌نام نمی‌کنند، اعلام شود چرا که ترک تحصیل‌ها زیاد شده است.

مقصودی با اشاره به بررسی لایحه بودجه  98 اظهار داشت: مدارس حاشیه شهرها و مناطق محروم در تأمین آب و برق خود ماندند و دانش‌آموزان روستایی خانه‌نشین شدند چنانچه در بودجه سال 96 و 97 نیز برای شیر مدارس 200 میلیارد تومان اختصاص داده شد اما در اجرا هیچ مبلغی تخصیص نیافت. همچنین در بودجه 98 نیز برای رفاه معلمان و فرهنگیان بازنشسته هیچ اعتبار اختصاص نیافته است.

عضو کمیسیون شوراها در مجلس با تاکید بر اینکه کمک هزینه مهدکودک‌ها، ریالی تخصیص نیافته است،گفت: بودجه 98 شفاف نیست، وزیر می‌گوید 9 درصد بودجه به آموزش و پرورش اختصاص یافته و معاون وی اعلام می‌کند این میزان 13.5 درصد است و در نهایت اینها در حالی است که 5 سال پیش بودجه اختصاص یافته به آموزش و پرورش 20 درصد کل میزان بودجه بود.

وی با اشاره به افزایش ساعات موظفی کار معلمان از 20 ساعت به 34 ساعت تاکید کرد: آموزش و پرورش نیروی باانگیزه به مدارس نمی‌فرستد و وضعیت آموزشیاران نهضت سوادآموزی و حق التدریسان خوب نیست اما نوبخت و رئیس جمهور اعلام می‌کنند برای دانش آموزان باید از بیت‌المال خرج کنند و منت می‌گذارند و دیواری کوتاه‌تر از مدارس در امر صرفه‌جویی ندیدند.

مقصودی با انتقاد از عدم اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصریح کرد: دانش‌آموز باید زیر آوار برود و در آتش بسوزد چرا که پول مدارس داده نمی‌شود؛ لذا در خصوص اینکه باید برای توسعه نگاه خاص به آموزش و پرورش داشته باشیم به فهم مشترک نرسیده‌ایم و در بودجه 98 نیز امیدی برای حل مشکل مدارس و بازنشستگان نیست.

انتهای‌ پیام/

R1385/P/S1,15/CT11 واژه های کاربردی مرتبط کمیسیون اجتماعی مجلس دهم

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کمیسیون اجتماعی مجلس دهم کمیسیون اجتماعی مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۶۰۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکریم شان معلم در این هفته بسیار مهم است/انتخاب۷معلم نمونه استانی

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود سعادتی عصر دوشنبه در نشست صمیمی با اصحاب رسانه به مناسبت هفته معلم اظهار کرد: باید نگاه مراقبتی و حمایتی به آموزش و پرورش داشت تا بالنده‌تر به وظایف خود عمل کند چراکه دیدار معلمان نمونه با رهبر انقلاب از مهم ترین برنامه های این هفته است و هر سال راهبردهای کلان تربیتی و آموزش و پرورش را در این دیدار بیان می‌کنند.

وی ادامه داد: برنامه زنگ سپاس در مدارس، دیدار معلمان با نماینده ولی فقیه در استان، تجلیل و تکریم از معلمان در مدارس، عیادت و دلجویی از معلمان بیمار، دیدار از معلمان پیشکسوت را از مهم‌ترین برنامه های هفته معلم امسال هستند.

وی افزود: تبیین اهمیت آموزش و پرورش و تکریم شان معلم در این هفته بسیار مهم است و شان و منزلت معلمان باید همیشه حفظ و تبیین شود و هفته معلم به مناسبت سالگرد شهادت استاد مطهری نماد و بهانه ای در این خصوص است.

سعادتی در خصوص انتخاب معلمان نمونه نیز اظهار کرد: انتخاب معلم نمونه از مدارس طبق شاخصه های فردی، عملکردی و اقدامات آنها در طول سال تحصیلی لحاظ می‌شود که امسال سه هزار و ۲۰۰ معلم وارد این فرایند شدند و ۱۲۰ معلم به عنوان معلم نمونه منطقه ای و در نهایت هفت معلم به عنوان معلم نمونه استانی معرفی شدند و در کنار تجلیل از معلمان نمونه از عوامل کیفی بخشی مدارس همچون مربیان پروزشی، مشاوران، معاونان و … نیز تجلیل می شود.

وی خاطرنشان کرد: ۵۳ مدرسه تک دانش آموز روستایی در سطح استان داریم که در مقطع ابتدایی هستند و در دوره متوسطه اگر تعداد دانش آموزان روستاها کمتر از ۱۰ نفر باشد در روستاهای مرکزی برای چندین روستا مدرسه و یا مدارس شبانه روزی در نظر گرفته می‌شود تا دانش موزان از تحصیل باز نمانند.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی اضافه کرد: هزار دانش آموزان از تحصیل بازمانده‌اند، این دانش آموزان به علل مختلف فرهنگی، اجتماعی، قضایی و امنیتی از ادامه تحصیل باز مانده اند که طبق بررسی ها در برخی موارد هم اطلاعات نادرست بوده است.

وی گفت: تعداد مدرسه کانکسی استان ۲۵۰ مورد است که تعداد دانش آموزان ۶۲ مدرسه کمتر از ۱۰ نفر است و برای دیگر مدارس بالای ۱۰ دانش آموز کلاسی ساخته و تمام شده و یا در حال تکمیل است.

وی یادآور شد: ۳۰ درصد مدارس استان نیازمند بازسازی است و سرانه فضای ورزشی حدود یک و نیم برابر افزایش پیدا کرده است که برای هر دانش آموز ۳۰ صدم متر مربع بود و این رقم به ۴۶ صدم متر مربع افزایش یافته است.

کد خبر 6092567

دیگر خبرها

  • رشد بیش از ۴ برابری آمار جذب و پذیرش نیروی انسانی در آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان
  • تکریم شان معلم در این هفته بسیار مهم است/انتخاب۷معلم نمونه استانی
  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • چند درصد مدارس استان سمنان تخریبی است؟
  • آئین اختتامیه جشنواره سفیران سلامت با تجلیل از فعالان سلامت
  • شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری