Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@02:24:18 GMT

چتر خاکستری سیمان بر شهر شیراز

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۶۰۷۱۶

چتر خاکستری سیمان بر شهر شیراز

برخی از کاربران در مطالب خود لزوم انتقال کارخانه سیمان شیراز به خارج از شهر را یادآور شده اند و برخی شهروندان و دوستداران محیط زیست پیگیر آن شده اند.
در تصاویر دریافتی از کاربران فضای مجازی لایه ای از دوده و خاک همه مناطق فضاهای مسکونی را در روی زمین گرفته، برخی تصاویر نیز پراکندگی دوده و خاک را در آسمان شیراز و در نزدیکی کارخانه سیمان فارس نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخی از ساکنان حاشیه کارخانه سیمان شیراز معتقدند فعالیت این کارخانه آسایش آنان را مختل کرده، زندگی زیر آسمان خاکستری برای آنان به ارمغان داشته و تقریبا هر روز آنها مجبورند حیاط و خانه را گرده زدایی و آب و جارو کنند.
به گفته این افراد تولید سیمان در دل شهر هیچ توجیهی ندارد ولو اینکه ادعا شود فیلترهای کارخانه فعال است و جلو گرد و خاک را می گیرد اما نمی توان همسایه این کارخانه بود و از گزند گرد و خاک در امان ماند.
این افراد ابتلا به ناراحتی های ریوی و تنفسی و تاثیر پذیری کودکان و زنان از بیماری های پوستی و سرطان را کمترین صدماتی می دانند که با فعالیت تولید سیمان در شیراز سلامت شهروندان را تهدید می کند.

** فیلترها پایش می شود
معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد : کار انتقال کارخانه سیمان فارس به محل جدید قطعا تا پایان سال 98 انجام خواهد شد و تاکنون نیز 30 درصد از مراحل احداث کارخانه جدید انجام شده است.
لیلا تاجگردون با بیان اینکه آلودگی اخیر سیمان فارس به علت پر شدن انبار سیمان و کاهش فروش کارخانه و انباشت تولیدات بوده است گفت: جریانات سطحی هوا و وزش بادهای غالب باعث پراکنده شدن ذرات در هوای شیراز و ایجاد آلودگی های مقطعی و محدود شده است.
معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: ما در این رابطه تذکر و اخطاریه کتبی برای کارخانه سیمان صادر کرده ایم و موضوع در حال بررسی بیشتر است.
تاجگردون افزود: فیلترهای این کارخانه نیز تحت پایش است و مشکلی در کنترل و کارکرد آن ایجاد نشده است.
مسئولان محیط زیست فارس با استناد به بند 20 ماده 55 قانون شهرداری‌ها تاکید دارند که همه صنایع آلاینده درون شهر باید به خارج از شهر منتقل شوند و این قانون شامل کارخانه سیمان فارس نیز می شود.

** شهرستان خرامه میزبان جدید کارخانه سیمان فارس
شواهد نشانگر آن است که انتقال کارخانه سیمان از شیراز به خارج از شهرپیشرفت زیادی نداشته و هرچند محیط زیست همچنان این خروج را پیگیری می کند اما این انتقال به کندی صورت می گیرد.
بر اساس توافقات انجام شده کارخانه سیمان فارس می بایست از شیراز به منطقه خرامه (شرق شیراز)منتقل شود و قطعه زمینی برای این کار اختصاص یافته است و زیر ساخت های لازم نیز قرار است اختصاص یابد.

** سال 98 شاید کارخانه منتقل شود
پیشتر علی ناصری عضو کمسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در باره انتقال کارخانه سیمان به خارج از شیراز گفته بود : کارخانه سیمان تا پایان سال 98، از شیراز خارج می شود و اکنون ساختمان های جدید کارخانه در منطقه جدید در حال ساخت است.
قاسم مقیمی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز نیز اخیرا بر خروج کارخانه سیمان و پشم شیشه تا سال 98 تاکید کرد و گفت: در حال حاضر کارخانه پشم شیشه به فیلتر ضد آلایندگی مجهز شده و فعالیت دارد اما مقرر شده تا پایان سال آینده کارخانه سیمان و پشم شیشه به خارج از شهر شیراز منتقل شوند.
وی انتقال واحدهایی آلاینده نظیر کارخانه های روغن نباتی، پشم شیشه و سیمان را به خارج حریم شهر یک الزام قانونی دانست و گفت: براساس بند 20 و ماده 55 تاکنون سه کارگروه تشکیل و مشاغل خدماتی به سه رنگ سبز، زرد و قرمز تفکیک شده و این کارخانه مکلف شده‌اند براساس برنامه زمان‌ بندی از شهر خارج و در سایت‌های آماده شده مستقر می‌شوند.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز افزود:براساس اقدامات انجام شده کارخانه های سیمان، پشم شیشه و روغن نباتی با داشتن پیشرفت 30 تا 40 درصدی در سایت‌های جدید آماده شده‌اند تا پایان سال 98 این سه کارخانه باید از شهر خارج شوند و فعالیت خود را در محل‌های جدید آغاز کنند.
مقیمی ابراز داشت: بحث انتقال این کارخانه‌ها به خارج از شهر سالیان سال مطرح است اما تاکنون این امر محقق نشده است.
این عضو شورای شهر شیراز با بیان اینکه روند ساخت واحد جدید کارخانه سیمان شیراز مطلوب و با پیشرفت 30 درصدی گزارش شده گفت: این کارخانه باید در یک سال منتقل شود و در 50 کیلومتر خارج از شیراز فعالیت خود را از سر بگیرد.

** تاریخچه سیمان فارس
21 خرداد 1327 خط تولید کارخانه سیمان فارس به ظرفیت 200 تن در روز از شرکت‌های وستینگهاوس و کندی ونسان آمریکا خریداری شد.
این کارخانه در سال 1334 در شیراز افتتاح شد و سیمان تولیدی خود را به بازار عرضه کرد.
با افزایش مصرف سیمان، ‌ظرفیت کارخانه شیراز ابتدا در سال 1346 به یک هزار تن و در سال 1357 به حدود دو هزار و 500تن در روز افزایش یافت و در سال‌های جاری این کارخانه با نصب ماشین آلات جدید رشد تولید داشته است.
سیمان فارس هم اکنون با داشتن نزدیک به 30 شرکت دیگر دراین حوزه ، بیش از 35 درصد تولید سیمان کشور را به عهده دارد .سازمان تأمین اجتماعی عمده ترین سهامدار این کارخانه است.
6113 /1876
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها حفاظت محیط زیست زنان سیمان شهرداری گرد و خاک جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۶۰۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستا‌های حاشیه شیراز مظلوم‌ترین روستا‌های فارس هستند

رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز، مظلوم‌ترین روستا‌های سراسر استان فارس را روستا‌های حاشیه مرکز استان دانست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدتقی تذرویی به بیان شرح وظایف و حدود اختیارات این شورا پرداخت و گفت: قانون‌گذار 32 شرح وظیفه برای این شورا تعریف کرده است که به جز مساله انتخاب شهردار، شامل همان وظایفی است که برای شورای اسلامی شهر تعریف شده است.

وی با بیان اینکه شورای شهرستان هیچ‌گونه بازوی اجرایی، بودجه و امکاناتی ندارد، افزود: شورای شهرستان قدرتی دارد که شاید شورای شهر نداشته باشد. شورای شهرستان در پشتیبانی از بخش‌ها، شهر‌ها و روستا‌های حوزه استحفاظی، نقشی دارد که این نقش باید توسط مدیران دستگاه‌های مختلف مورد توجه قرار بگیرد. 

رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز با بیان اینکه شهرستان شیراز شامل سه بخش مرکزی، ارژن و سیاخ دارنگون است که چهار شهر شیراز، صدرا، داریون و خان زنیان را زیر پوشش دارد، گفت: شورای اسلامی شهرستان شیراز دارای 8 عضو است که از هر بخش یک عضو، از هر شهر یک عضو در آن حضور دارند و فقط شهر شیراز به واسطه جمعیتی که دارد، دارای 2 عضو در این شورا است. 

وی با بیان اینکه یکی از وظایف شورای شهرستان، ارتباط گرفتن برای حل مشکلات است، گفت: یکی دیگر از کار‌های موثری که شورای شهرستان می‌تواند انجام دهد، ارائه پیشنهاد به شهردارها، فرمانداران و شورای عالی استان است.

وی قدرت شورای عالی استان‌ها را معادل قدرت 5 وزیر توصیف کرد که می‌توانند پیشنهاد یا لایحه به مجلس ارائه بدهند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز افزود: در سه سال گذشته توانستیم یک کرسی و جایگاه در شورای اداری شهرستان باز کنیم و حالا در برخی سازمان‌ها صاحب‌نظر هستیم و در هیئت نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری نیز عضویت داریم. 

تذرویی با بیان اینکه 134 روستا در شهرستان شیراز قرار دارند و عضو شورا هستند، گفت: در سه ماه گذشته، کمیته پیگیری کمیته دستورات استاندار تشکیل شده است تا مواردی که به وجود می‌آید را با مدیران کل مطرح کرده و پیگیری کنیم.

وی مظلوم‌ترین روستا‌های سراسر استان فارس را روستا‌های نزدیک به مرکز استان دانست و گفت: یکی از مشکلات، جمعیت رو به رشد روستا‌های نزدیک شهر شیراز است که دردسر‌هایی را برای دهیاری‌ها و مجموعه شورای روستا به‌وجود می‌آورد، از جمله اینکه به دلیل ثابت بودن سهمیه آرد، مشکل کمبود نان به‌وجود می‌آید.

رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز با بیان اینکه وضعیت طرح هادی نیاز به گسترش دارد، اما هنوز اتفاق نیفتاده است، گفت: جمعیت درون روستا مجبور است خارج از طرح هادی به ساخت‌و‌ساز ادامه دهد که این خودش تخلف محسوب می‌شود. ضمن اینکه سرشماری نفوس و مسکن هنوز به روز نشده است و این هم یکی دیگر از مشکلات محسوب می‌شود.

وی به تعداد بسیار زیاد باغ شهری‌ها در مجموعه شهرستان اشاره کرد و گفت: این مسئله هم مشکلات زیادی را در زمینه‌های مختلف ایجاد می‌کند که ما در شورا درخواست کردیم از این باغ شهری‌ها عوارض گرفته شود تا شهرداری بتواند خدمات بهتری را در این مناطق ارائه دهد افزایش بیش از حد حضور اتباع بیگانه در برخی بخش‌هایی مثل خان زنیان و ارژن و همچنین عدم برخورداری شهر صدرا از یک آرامستان، از جمله دیگر مشکلاتی بود که توسط رئیس شورا عنوان شد.

سید ابراهیم حسینی رئیس شورای شهر شیراز نیز با بیان اینکه شورای شهرستان در گذشته چنین جایگاهی نداشت، اما حالا احیا شده است، گفت: مکاتبات و جلسات متعددی برگزار شد تا وضعیت شورای شهرستان نسبت به قبل بهتر شود و مدیران شهرستان حالا احساس می‌کنند که باید خود را با شورای شهرستان هماهنگ کنند.

وی در پایان گفت: در دو سال اخیر وحدت خوبی بین اعضای شورای شهرستان بوجود آمده است.

یادآور می‌شود، در شهرستان شیراز علاوه بر 4 شهر و 3 بخش، 12 دهستان و 134 روستا نیز وجود دارد.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • قارچ‌های خودرو هشت نفر را راهی بیمارستان کرد
  • مسمومیت اعضای یک خانواده با قارچ در روستای کوهمره سرخی
  • بهاران پربارش فارس
  • کارخانه سیمان سفید در شهرستان دیرابجاد می شود
  • رشد ۱۰۷ درصدی تناژ بارگیری محمولات در راه آهن فارس
  • صاعقه و بارش شدید تگرگ در شهرستان شیراز
  • رشد ۲ برابری تناژ بارگیری محمولات در راه‌آهن فارس
  • الکترونیکی شدن دور دوم انتخابات در حوزه شیراز و زرقان
  • نخستین کارخانه تولید سیمان کربن صفر ساخته شد
  • روستا‌های حاشیه شیراز مظلوم‌ترین روستا‌های فارس هستند