Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «هارولد براون» وزیر دفاع آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری جیمی کارتر (بین سال‌های ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱) که شکست «عملیات طبس» برای حمله به ایران و رها کردن عناصر لانه جاسوسی آمریکا در دوران او اتفاق افتاد، شامگاه شنبه در سن ۹۱ سالگی در کالیفرنیا مُرد.

بیشتربخوانید : مجری عملیات طبس مُرد

به مناسب مرگِ طراح عملیات تجاوزکارانه و شکست خورده آمریکایی‌ها در صحرای طبس، نگاهی خواهیم داشت به این ماجرای عبرت آموز.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنجم اردیبهشت ۱۳۵۹، سالروز شکست نظامی آمریکا در صحرای طبس است. واقعه طبس یکی از آموزنده‌ترین حوادث سیاسی- نظامی در تاریخ معاصر به شمار می‌رود. این واقعه به جهانیان ثابت کرد که با اراده خداوند و الطاف باری تعالی، دسیسه‌های شیطان بزرگ بواسطه دانه‌های ریز شن خنثی می‌شود.

ماموریت ویژه به گروه «دلتا فورس»

آمریکایی‌ها برای عملیات طبس برنامه‌ریزی گسترده‌ای را به عمل آورده بودند و با استفاده از زبده‌ترین کارشناسان و متخصصان جنگی خود این عملیات را طراحی کرده بودند؛ آن‌ها در چهارم نوامبر ۱۹۷۹، گروه ویژه ۱۳۲ نفره را به نام «دلتا فورس» برای حمله به ایران و آزادسازی گروگان‌ها تشکیل دادند و نام عملیات را "پنجه عقاب" نهادند.

درعملیات طبس نیرو‌های آموزش دیده آمریکایی با ۱۳۲ تفنگدار ، هشت بالگرد و شش هواپیمای‌باری به صحرای طبس وارد شدند. هدف تعریف شده آمریکایی‌ها آزادسازی جاسوسان شان بود که توسط دانشجویان پیرو خط امام (ره) به گروگان گرفته شده بودند. آمریکایی‌ها اگرچه برنامه ریزی گسترده‌ای برای عملیات طبس انجام داده بودند، اما هیچگاه تصور نمی‌کردند در وسیع‌ترین بیابان ایران گرفتار طوفان شن شوند.

البته آمریکایی‌ها علاوه بر آزادسازی جاسوسان شان، اهداف دیگری را نیز در عملیات طبس جستجو می‌کردند؛ آن‌ها قصد داشتند با این عملیات، در دل نیرو‌های انقلابی ایران هراس ایجاد کنند و به تجزیه طلبان داخلی این پیام را منتقل کنند که از تحرکات مسلحانه و تروریستی آن‌ها حمایت می‌شود.

پنجه (شکسته‌شده) عقاب

یکی از ژنرال‌های آمریکایی که در جریان طرح ریزی عملیات طبس قرار داشت، در کتاب خاطرات خود در مورد این عملیات می‌نویسد: «پنجه عقاب» نام رمز ماموریت برای آزاد کردن‌گروگان‌ها (جاسوسان آمریکایی) بود؛ همانطور که برای ژنرال جونز توضیح داده شد، طرح اصلی از این قرار بود که سه هواپیمای «ام سی- ۱۳۰» حامل نیرو‌ها و سه هواپیمای «ئی سی- ۱۳۰» حامل سوخت، جزیره مصیره واقع در سواحل شیخ‌نشین عمان را ترک می‌کنند و بسوی ایران به پرواز در می‌آیند. در محلی که «کویر یک» نامیده می‌شود. در ۰۵/۳۳ شمالی و ۴۸/۵۵ شرقی، در دویست مایلی جنوب شرقی تهران فرود می‌آیند و در آنجا منتظر ورود هشت «هلیکوپتر آر- اچ ۵۳ دی» می‌شوند.

مطابق برنامه ریزی انجام شده، نیمه شب پنجشنبه ۴ اردیبهشت شش فروند هواپیمای ۱۳۰-C و هشت فروند هلی‌کوپتر نفربر از عرشه‌ی ناو هواپیمابر NIMITZ برخاستند و با پرواز در ارتفاع کم، راهی ایران شدند.

طبق برنامه ریزی آمریکایی‌ها در صحرای طبس، هشت بالگرد برای بردن نیرو‌های آمریکایی به تهران در نظر گرفته شده بود. در محل پیاده شدن گروه دلتا، شش کامیون، این گروه را به سفارت آمریکا در تهران می‌بردند. قرار بود پس از پایان عملیات، بالگردها، افراد گروه دلتا و گروگان‌های آزاد شده را به منظریه برسانند و از آنجا با هواپیما‌های سی_۱۳۰ از ایران خارج کنند.

نقص فنی پی‌در پی هلکوپترهای متجاوز آمریکایی

پس از ورود به حریم ایران اسلامی، یکی از هلی کوپتر‌ها در ۱۲۰ کیلومتری شهر راور کرمان دچار نقص فنی شد و ناگزیر فرود آمد. سرنشینان این هلی‌کوپتر به هلی‌کوپتر دیگری منتقل شدند که پس از طی مسافتی دستگاه هیدرولیک این هلی‌کوپتر نیز از کار افتاد، اما توانست خود را به ناو هواپیمابر نیمیتز برساند.

در هر صورت، شش فروند هواپیمای ۱۳۰-C و شش فروند هلی‌کوپتر در محل مورد نظر واقع در صحرای طبس در تاریکی شب فرود آمدند. یکی دیگر از هلی‌کوپتر‌ها در حال سوخت‌گیری برای اجرای مرحله‌ی بعدی عملیات، دچار نقص فنی شد. با از کار افتادن این هلی کوپتر، تمام برنامه‌های آمریکایی‌ها به هم خورد، زیرا با محاسباتی که انجام داده بودند، برای انجام مرحله بعدی عملیات حداقل به شش فروند هلی کوپتر نیاز داشتند.

ناگهان طوفانی از شن برخاست...

موقعیت به «ناو نیمیتز» و از آنجا به کاخ سفید گزارش شد و از رئیس‌جمهور کسب تکلیف شد. کارتر دستور توقف عملیات و عقب نشینی را صادر کرد؛ اما آن هنگام که آمریکایی‌ها قصد بازگشت کردند، طوفانی از شن برخاست، هواپیما‌ها و هلی کوپتر‌های آمریکایی، در حال برخاستن از زمین دچار مشکل شدند. یک هواپیما و یک فروند هلی‌کوپتر با هم برخورد کردند و هر دو آتش گرفتند.

نکته جالب اینکه شبی که عملیات در آن به وقوع پیوست مهتابی بود و معمولاً در این شب‌ها از توفان و باد‌های تند خبری نیست و افزون بر این، بر اساس پیش بینی‌های علمی اداره‌ی هواشناسی آمریکا، در شب عملیات، هوای کویر طوفانی نبوده است!

پیام امام امت

حضرت امام خمینی (ره)، در پی شکست آمریکا در طبس، در پیام کوبنده‌ای چنین فرمودند: «کارتر باید بداند که با این عمل بسیار ناشیانه، حیثیت سیاسی خود را به صفر رساند و از ریاست جمهوری باید قطع امید کند. کارتر با این عمل خود ثابت کرد که قدرت تفکر را از دست داده است و از اداره یک کشور بزرگ مثل آمریکا عاجز است. اکنون که شیطان بزرگ دست به کار احمقانه زده است، ملت شریف ایران باید برای خدای تبارک و تعالی با تمام توان خود و با اتکال به قدرت خدای متعال مهیا شوند و آماده نبرد با دشمنان خود گردد». ایشان در بخش دیگری از پیام خود فرمودند: «نباید بیدار شوند، آن‌هایی که توجه به معنویات ندارند و به این غیب ایمان نیاورده اند؟ نباید بیدار شوند؟ کی این هلیکوپتر آقای کارتر را که می‌خواستند به ایران بیایند ساقط کرد؟ ما ساقط کردیم؟ شن‌ها ساقط کردند. شن‌ها مأمور خدا بودند. باد مأمور خداست. قوم عاد را باد از بین برد؛ این باد مأمور خداست. این شن‌ها همه مأمورند. تجربه بکنند باز».

منبع: میزان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آمریکا حوادث حاشیه های سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۶۰۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود

ایسنا/ایلام استادیار علوم سیاسی دانشگاه پیام‌نور ایلام گفت: قابلیت‌های فرماندهی و موشکی ایران در عملیات «وعده صادق» درسطحی بسیار وسیع و از نظر نظم بی‌نظیر بود.

دکتر علیرضا شیخ‌محمدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین تحولاتی که اخیرا اتفاق افتاد عملیات نظامی و موشکی ایران تحت عنوان وعده صادق بود و این عملیات یکسری اثرگذاری هایی داشته است.

استادیار علوم سیاسی دانشگاه پیام نور با اشاره به اینکه این عملیات از ابعاد مختلفی مهم محسوب می‌شود، گفت: این عملیات در سطح بسیار وسیع و مختلفی انجام شد و باعث شد که قابلیت‌های فرماندهی و توان عملیاتی ایران را به خوبی نشان دهد و در نوع خود در دنیا کم نظیر است.

این کارشناس سیاسی با اشاره به اینکه این عملیات از چند حیث مهم و قابل بررسی است، تصریح کرد: در ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد گفته شده است که هر کشوری که خاک آن مورد تجاوز قرار بگیرد، حق دفاع مشروع از سرزمین خود را دارد. طبق اصول سرزمینی و اصول دیپلماتیک، اماکن دیپلماتیک و کنسولی جزء خاک یک کشور محسوب می‌شوند و این در چهارچوب اصلی است به نام اصل سرزمینی کشورها است.

شیخ‌محمدی ادامه داد: رژیم غاصب بدون توجه به چهارچوب‌ها و مقررات اصول بین‌الملل، مکان دیپلماتیک ما را موشک باران کرد و چندین نفر از عزیزان ما را به شهادت رساند، این باعث شد معاهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی در این قضیه نقض شوند. این قضیه باعث شد که ایران در چهارچوب مشروع دفاع بین المللی، از کیان خود حفاظت کند. عملیات وعده صادق در چهارچوب دفاع بود نه در چارچوب تهاجم.

وی افزود: از زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسیده است، هیچ وقت ما قصد تهاجم نداشته‌ایم، ولی اگر مورد هجمه قرار بگیریم طبق مقررات مشروع می‌توانیم از سرزمین خود دفاع کنیم. در دوران دفاع مقدس هم این اتفاق رخ داد و ما تنها از خود دفاع کردیم.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: دومین عاملی که در بحث وعده صادق بسیار مهم بود این بود که باید یک جایی جلوی حرکات رژیم صهیونیستی گرفته شود و این رژیم نیاز داشت یک گوشمالی ببیند.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین موضوع در این عملیات اصل بازدارندگی بوده است، گفت: نیاز بود ما یک بار توان خودمان را به دنیا ثابت کنیم و بگوییم که ما به لحاظ نظامی کشور اول منطقه هستیم. عملیات وعده صادق نشان داد که اگر یک وقتی چهارچوب سرزمینی ما مورد هجمه قرار بگیرد، با یک ضربه سخت به آن‌ها پاسخ می‌دهیم. این عملیات یک اعلان موضع جدی به تمام دنیا خصوصاً کشورهای همسایه و آمریکا و رژیم صهیونیستی بود.

استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ایلام گفت: اثر عملیات وعده صادق هم در بعد جهانی و هم در بعد منطقه‌ای بسیار مهم بود. تا قبل از این عملیات آمریکایی‌ها هر زمانی بحث ایران که می‌شد می‌گفتند تمام گزینه‌ها روی میز است یعنی علیه ایران اقدام نظامی می‌کنیم ولی این عملیات نشان داد که توان نظامی ایران چقدر است و از تنها چیزی که صحبت نشد عملیات نظامی و گزینه روی میز بود.

شیخ‌محمدی گفت: این عملیات باعث شد جبهه مقاومت و مردم مظلوم فلسطین انرژی مضاعفی بگیرند، در واقع این عملیات باعث دلخوشی آن‌ها شد.

وی افزود: عملیات وعده صادق باعث شد که همبستگی و همگرایی ملی نیز به نحو احسن نمود پیدا کند و دیدیم که اقشار مختلف مردم از این عملیات حمایت کردند. این عملیات، مقابله‌ای بود با تمام فضاسازی‌هایی که در عرصه بین المللی ایجاد شده بود.

شیخ‌محمدی گفت: این عملیات یک ویژگی دیگر نیز داشت و آن این بود که پوچی توان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و آمریکا مشخص شد، شاید دیده باشید که اسرائیل تا قبل از این ماجرا همیشه عنوان می‌کرد که از قدرت بالایی برخوردار است و هیچ قدرتی نمی‌تواند آن را از لحاظ اطلاعاتی و نظامی به چالش بکشد. سیستم اطلاعاتی، عملیاتی و گنبد آهنین آن‌ها در حملات موشکی ایران به درستی جواب نداد. این عملیات یک ضربه جبران‌ناپذیر هم از لحاظ نظامی و حیثیتی به آمریکا وارد کرد و اثرات آن را در حال حاضر شاهد هستیم که در حمایت از این قضیه دانشگاه‌های آمریکا پای کار آمدند و انزجار خود را از ژیم صهیونیستی و حمایت‌های آمریکا اعلام کردند.

وی افزود: مطمئناً افکار عمومی دنیا بیش از پیش پای کار خواهد آمد و وعده راستین قرآن هست که باطل رفتنی است و هیچ جایی  نخواهد داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود
  • متجاوزان به ایران را به بدترین شکل تنبیه خواهیم کرد + فیلم
  • اذعان صهیونیست‌ها به شکست آمریکا در مقابله با موشک‌های ایران
  • «وعده صادق» موجب شکست بازدارندگی رژیم صهیونیستی شد
  • اعتراف تل‌آویو به شکست پاتریوت آمریکا در برابر موشک ایرانی
  • سیستان و بلوچستان بعد از سیل (عکس)
  • آیا مسئولان از هلی کوپتر اورژانس استفاده می‌کنند؟!
  • عملیات وعده صادق، مصداق بارز اقتدار ایران است
  • تلاش بلینکن برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران