Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@16:38:23 GMT

برنج‌کاری در خوزستان حذف می‌شود؟ + تصاویر

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۶۱۴۶۶

برنج‌کاری در خوزستان حذف می‌شود؟ + تصاویر

محمد سواری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص مساله کشت برنج اظهار کرد: کشاورزان خوزستانی پیگیر هستند، تا بتوانند شرایطی را ایجاد کنند که با روش‌های اصلاحی امکان کشت برنج برای آن‌ها فراهم شود زیرا کشت برنج در خوزستان بهینه شده است.

وی افزود: دولت و وزارت نیرو به دنبال حذف برنج کاری از استان خوزستان است اما کشاورزان و برنج کاران در استان در تلاش هستند تا این اتفاق رخ ندهد زیرا بسیاری از افراد که تنها راه معیشت آن‌ها کشت برنج است، بیکار خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس انجمن برنج خوزستان تصریح کرد: با توجه به شرایط بارشی امسال و بهبود ذخایر آبی در استان خوزستان، انتظار داریم تا شرایطی فراهم شود تا کشاورزان خوزستانی بتوانند نسبت به کشت برنج اقدام کنند زیرا با حذف کشت برنج از برنامه کشت استان شرایط برنجکاران دشوار خواهد شد.

سواری ادامه داد: امسال پیش بینی می‌شود تا شرایط بارشی استان نیز بسیار مطلوب باشد و این موضوع می‌تواند وضعیت را برای کشت برنج در خوزستان فراهم کند. امیدواریم امسال برنجکاران در خوزستان بتوانند نسبت به کشت برنج اقدام کنند.

وی عنوان کرد: حتی با وضعیت کمبود منابع آبی نیز نباید کشت برنج از برنامه حذف شود و باید امکانی فراهم شود تا با شیوه کشت متفاوت کشاورزان بتوانند کشت کنند زیرا معیشت برنجکاران خوزستانی در گرو کشت برنج است.

پیش از این محمد سواری، رئیس انجمن برنج خوزستان در اواخر سال گذشته با بیان این‌که با محدودیت کشت برنج موافق هستیم اما با ممنوعیت خیر، گفته بود اگر ممنوعیت کشت برنج در استان اتفاق بیفتد، حدود 40 هزار نفر از کشاورزان و خانواده‌های آن‌ها از کار بیکار خواهند شد.

وی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرده، چندین و چند سال است که بحث این‌که کشت برنج در استان ممنوع شود، مطرح است اما به دلایل مختلف تاکنون این اتفاق نیفتاده است و همچنان نیز به دنبال آن هستیم تا شاهد ممنوعیت کشت برنج نباشیم.

وی افزود: شور بودن زمین‌های خوزستان و نیاز این اراضی به آبشویی و مبارزه با علف‌های هرز اهمیت کشت برنج را در استان خوزستان دوچندان می‌کند. همچنین اشتغال افراد در کارخانه‌های شالیکوبی که در سطح استان خوزستان به وجود آمده‌اند، مساله دیگری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس انجمن برنج خوزستان تصریح کرد: هر 5 هکتار از مزارع برنج توسط یک نفر کشت می‌شود و هر ساله سطح زیر کشت برنج در استان خوزستان حدود 70 تا 80 هزار هکتار است. اگر ممنوعیت کشت برنج در استان خوزستان اتفاق بیفتد، حدود 40 هزار نفر از کشاورزان و خانواده‌های آن‌ها از کار بیکار خواهند شد.

سواری با بیان این‌که در حال حاضر حدود 200 کارخانه شالیکوبی مدرن در استان وجود دارد، عنوان کرد: در هر کدام از این کارخانه‌های شالیکوبی حدود 20 نفر مشغول به کار هستند و در صورت بحث ممنوعیت کشت برنج شاهد بیکار شدن این افراد خواهیم بود. در اقتصاد استان در زمان برداشت برنج شاهد جهش‌هایی هستیم که زمینه را برای اشتغال سایر افراد به صورت مستقیم و غیر مستقیم فراهم می‌کند.

رئیس انجمن برنج خوزستان تصریح کرده، این‌که باید در شیوه آبیاری و شیوه کار تجدیدنظر کنیم تا شاهد جلوگیری از هدر رفت آب باشیم، همه برنج کاران اتفاق نظر دارند و هیچ مساله‌ای در این زمینه وجود ندارد. این اتفاق از سال‌های گذشته آغاز شده و بسیاری از کشاورزان از روش خشکه کاری استقبال می‌کنند.

استان خوزستان پس از استان های گیلان و مازندران با تأمین 9 درصد برنج کشور، سومین استان کشور از نظر تولید برنج با کیفیت است و شهرستان باغملک سهم بسزایی در تولید برنج استان دارد.

کیخسرو جنگلوائی، رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان نیز پاییز سال گذشته به خبرنگار ایرنا گفته از آنجا که معیشت و تنها راه کسب درآمد بیشتر کشاورزان خوزستان از راه کشاورزی است، ممنوعیت کشت برخی محصولات باعث مشکلات فراوان برای آنها می‌شود.

وی اظهار کرده، سازمان جهاد کشاورزی در سال 2 نوبت الگوی کشت تابستان و پاییزه را به کشاورزان ابلاغ می کند. الگوی کشت هر منطقه براساس شاخص هایی همچون شهرستان، نوع بازه، نوع محصول، سطح زیر کشت هر محصول و میزان آب مصرفی تعیین می‌شود. متاسفانه هم اکنون مشکل اصلی در ذخایر آبی به ویژه در حوضه های زهره، خیرآباد و مارون است.


وی با بیان اینکه برخی کشاورزان خوزستان چهارسال است که کشت تابستانه نداشته‌اند، یادآور شد: باید تمام امکانات را بکار گرفت تا کشت پاییزه صورت گیرد در غیر این صورت کشاورزان بیکار و به سمت جمعیت حاشیه نشینی شهرها افزوده می شوند.


چنگلوائی با اشاره به اینکه سال زراعی گذشته بدترین شرایط خشکسالی در خوزستان بود افزوده، اما با این وجود بارش به موقع باران سبب شد تا میزان تولیدات کشاورزی خوزستان به سطح قابل قبولی برسد.

وی به لزوم پرداخت خسارت کشاورزان اشاره کرده و گفته، خسارت زمین های کشاورزی بیمه شده تا پایان سال 1394 پرداخت شده است. در جلسه‌ای که با اعضای هیات مدیره صندوق بیمه کشاورزی داشتیم دغدغه کشاورزان در این خصوص را مطرح کردیم تا بدهی کشاورزان هرچه زودتر پرداخت شود.


خوزستان که آن را به نام استان زرخیز می‌شناسند با دارا بودن یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین مستعد کشت، قطب کشاورزی کشور بوده و با 14 میلیون و 200 هزار تن مجموع محصولات اعم از زراعی، باغی، دامی و شیلات رتبه نخست را در کشور دارد.


با توجه به تولید 110نوع محصول زراعی و باغی، تنوع شرایط اقلیمی در خوزستان این امکان را می‌دهد که دستکم سالانه 25 میلیون تن انواع محصولات در این استان در آینده‌ای نه چندان دور تولید شود.

بحران کم آبی در این استان چند سالی است که گریبان آن را گرفته و اجرای طرح ها و پروژه های انتقال آب از سرچشمه رودخانه‌های آن به دیگر استان های کشور و عوامل طبیعی چون خشکسالی سبب شده در برخی مناطق جنوبی این استان، زمین های حاصل خیز آن رفته رفته غیر قابل کشت شده و مشکلات جبران ناپذیری را متوجه اقتصاد و کشاورزی خوزستان کرده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۶۱۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: طوفان و بارندگی‌های اخیر که می توان گفت در تاریخ خوزستان بی سابقه بوده، خسارات سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مسعود اسدی  اظهار کرد: به بیش از 100 هزار هکتار از گندم‌زارهای آماده برداشت استان تا 50 درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت 200 هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

وی ادامه داد: علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است.

وی گفت: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: همچنین انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

اسدی همچنین گفت: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند. 

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • بارندگی شدید خسارت جدی به کشاورزی خوزستان وارد کرده است
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های خوزستان از دست رفت
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • تشکر معاون استاندار خوزستان از شرکت توسعه نیشکر برای کمک به کشاورزان منطقه