Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز مطالعات آفریقا به عنوان مرکزی مهم و کاربردی می‌توانست به کشور در زمینه نگاه به شرق و توسعه روابط اقتصادی با آفریقا کمک کند. ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۲ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، طی سال‌های اخیر شاهد تعطیلی برخی مراکز علمی، پژوهشی و حتی پژوهشگاه‌های تخصصی از سوی وزارت علوم بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مراکزی که عمدتا با موافقت همین وزارت‌خانه تاسیس شدند.

یادواره شهدای دانشگاه امام صادق(ع) برگزار می‌شودنگاه مسئولان دانشگاه‌های علوم پزشکی به آینده "رویکرد تحولی" استتوضیح دانشگاه تهران درباره خبر ممانعت از ورود "شفیعی کدکنی" به دانشگاه

مهمتر از هزینه‌هایی که برای ساخت و تامین کادر تخصصی این مراکز هزینه شده است، هدر رفتن عمر و انرژی‌است که برای تربیت نیروی تخصصی و  اعضای هیئت علمی برای ادامه حیات این مراکز به کار گرفته شده است. هزینه‌هایی که به هیچ وجه با پول و هزینه‌های مادی قابل جبران نیست و تعطیلی این مراکز آینده مبهمی را در مسیر این افراد قرار داده است.

چند سالی است از تعطیلی و تعلیق "مرکز مطالعات آفریقا"، به عنوان تنها مرکز علمی، پژوهشی و تخصصی مطالعات آفریقا کشور که در دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس قرار داشت، می‌گذرد.

این مرکز به عنوان اولین مرکز مطالعات منطقه‌­ای مرتبط با آفریقا در ایران، در سال 1379 با موافقت قطعی وزارت علوم و با هدف گسترش معرفت‌شناسی درباره قاره آفریقا و کوشش برای ارتقاء سطح روابط جمهوری اسلامی ایران با این قاره از طریق تحقیقات‌علمی تشکیل شده بود.

مرکز مطالعات آفریقا از طریق 4گروه، مطالعات فرهنگی، اقتصادی، ژئوپلیتیک و سیاسی وظایف و اقداماتی چون اجرای طرح‌های تحقیقاتی با توجه به نیاز دستگاه‌های اجرائی کشور در زمینه آفریقا، گسترش همکاری با سازمان‌ها و مراکز علمی و پژوهشی داخل و خارج از کشور، برگزاری همایش‌های‌ علمی و میزگردهای تخصصی و انتشار کتب  را دنبال می‌کرد.

جدا از ضربه‌های تعلیق این مرکز به روند فعالیت کشور در زمینه تحقیقات آفریقا و توسعه روابط کشور با این بخش از دنیای امروزی سرنوشت اعضای هیئت علمی و بورسیه این مرکز نیز با گذشت چند سال هنوز در بلاتکلیفی است.

در همین زمینه با یوسف  قویدل، رئیس سابق این مرکز درباره وضعیت فعلی مرکز و اعضای هیئت علمی آن گفت‌وگو کردیم.

وی با اشاره به تعلیق این مرکز از سال 92 گفت: پرسنل و امکانات آن را در دانشکده‌های مختلف تقسیم کردند و  از مکان آن استفاده دیگری می‌شود.

رئیس سابق این مرکز با بیان اینکه مرکز مطالعات آفریقا مرکزی پژوهشی بود، تصریح کرد: برای فعالیت در این بخش نیازمند هیئت علمی تمام وقت در رشته‌های مرتبط بودیم. برای اینکه بتوانیم از حضور آفریقا پژوهان در مرکز استفاده کنیم. تصمیم گرفتیم چند نفر از دانشجویان دکتری رشته‌های مرتبط را  بورس کنیم به شرطی که رساله دکتری خود را درباره آفریقا به رشته تحریر درآوردند، این امر می‌توانست تضمین کننده تامین هیئت علمی مرکز باشد چون برخی مرکز را مانند پلکانی برای رشد و ترقی می‌دیدند و قصد ماندن در مرکز را نداشتند.

قویدل افزود: چند دانشجوی دکتری را بورس کردیم اما با تعلیق مرکز، وضعیت آنها نیز در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت و چون موضوع رساله آنها افریقا بوده است نمی‌توانند جای دیگری مشغول به کار شوند ما آنها را برای هیئت علمی مرکز در نظر گرفتیم تا مشکل تامین هیئت علمی مرکز  از اساس حل شود.

وی گفت: با این وجود این دانشجویان با تعلیق مرکز بلاتکلیف ماندند و برای تعیین وضعیت خود به دیوان عدالت شکایت کردند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: مرکز مطالعات افریقا مرکزی مهم و کاربردی بود و می‌توانست به کشور در زمینه نگاه به شرق و  توسعه روابط اقتصادی با افریقا بسیار کمک کند. اما اولین کاری که صورت گرفت تعلیق این مرکز در سال 92 بود.

وی با بیان اینکه این مرکز از مراکز پژوهشی قدیمی دانشگاه تربیت مدرس بوده و بنیان‌گذارش دکتر حافظ‌‌نیا بودند، تصریح کرد: در این مرکز در زمینه واردات و صادرات با آفریقا مطالعات خوبی صورت گرفته بود و می‌توانست به دولت‌ها در این زمینه کمک کند که متاسفانه تعلیق شد.

انتهای پیام/

R1011173/P1360/S1,15/CT7 واژه های کاربردی مرتبط دانشگاه آزاد دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه آزاد دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران دانشگاه آزاد دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۶۴۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمار دانشجویان بازداشتی در آمریکا به 2هزار نفر رسید

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، روزنامه واشنگتن پست گزارش داد که بیش از 2هزار نفر در جریان اعتراضات دانشجویی در حمایت از فلسطین در 40 دانشگاه تا کنون بازداشت شده اند.

این اعتراضات از دو هفته پیش آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

در همین حال، صدها نیروی پلیس به منظور آمادگی برای تخلیه معترضان حامی فلسطین که شب قبل مورد حمله طرفداران رژیم اسرائیل قرار گرفتند، در محوطه دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس مستقر شده اند.

به گزارش پایگاه خبری العربی الجدید، تصاویر زنده تلویزیونی، نیروهای پلیس را با تجهیزات کامل در محوطه دانشگاه کالیفرنیا نزدیک چادرهای جمعیت تظاهرکننده حامی فلسطین نشان می‌دهد.

این در حالی است که یک روز پس از آن که این دانشگاه تحصن حامیان فلسطین را غیرقانونی اعلام کرد، برخی معترضان به منظور در امان ماندن از خشونت پلیس، کلاه ایمنی، عینک و ماسک تنفسی با خود حمل کردند.

شمار اندکی از طرفداران "رژیم اسرائیل" روز چهارشنبه به محل تجمع حامیان مردم فلسطینی در دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس حمله کردند و باعث هرج و مرج شدند.

حمله این افراد در حالی اتفاق افتاد که شهردار این شهر مدعی شده بود که تظاهرات حامیان مردم فلسطین در دانشگاه کلمبیا را افراد بیرونی رهبری می کنند.

در همین حال پلیس نیویورک تظاهرکنندگان طرفدار مردم فلسطین را که در ساختمانی در دانشگاه کلمبیا تجمع کرده بودند، دستگیر کرد.

اریک آدامز، شهردار نیویورک اعلام کرد که نزدیک به ۳۰۰ نفر دستگیر شده اند. وی بدون ارائه شواهد مشخص، اعتراضات را به اغتشاشگران بیرون از دانشگاه نسبت داده است.

هم زمان یک استاد دانشگاه کلمبیا از رئیس این دانشگاه به دلیل کمک نگرفتن از اعضای هیئت علمی برای کاهش تنش‌های جاری انتقاد کرد.

نادیا ال. ابوالحاج، استاد مردم‌شناسی در دانشگاه کلمبیا گفت که رئیس دانشگاه باید پیش از مداخله پلیس، به اعضای هیئت علمی اجازه می‌داد به این بحران ورود کنند و به دلیل جایگاهی که نزد دانشجویان دارند، در جهت کاستن از تنش ها برآیند.

این استاد مردم شناسی دانشگاه کلمبیا با اشاره به همکاری نکردن مدیریت دانشگاه با اساتید گفت: «آنها ما را سر کار گذاشتند تا زمانی که فهمیدیم قصد وارد کردن پلیس را دارند. آن‌ها همه مدت دروغ می‌گفتند.»

وی افزود: «آنها هفته‌هاست که اجازه نمی‌دهند اعضای هیئت علمی که با این دانشجویان رابطه خوبی دارند، برای میانجیگری و کاهش تنش وارد میدان شوند.»

 

دیگر خبرها

  • آغاز فاز مطالعاتی روی جلبک‌های دارویی
  • آغاز فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در چابهار
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها محور اصلی تعلیم و تربیت اجتماعی هستند
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای علمی جامعه اسلامی قلم زد
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • شمار دانشجویان بازداشتی در آمریکا به 2هزار نفر رسید
  • دولت مسائل کشور را با کمک و حمایت از دانشگاهیان حل می‌کند
  • اصواگرایان به دنبال تسویه حساب درون گروهی در مجلس دوازدهم؟/ پیش‌بینی متفاوت رشیدی کوچی از پارلمان آینده