Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@17:59:17 GMT

ما و مصرف گرایی

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۶۹۳۱۹

ما و مصرف گرایی

در تعالیم دین مبین اسلام به استفاده درست از نعمت هایی که خدا در اختیار انسان قرار داده تاکید شده و از اسراف کردن نهی شده است. در واقع، دین اسلام می خواهد از این طریق تعادل در جامعه بر قرار شود و بین قشرهای مختلف مردم فاصله ایجاد نشود. اگر به این دستور عمل نشود نتیجه آن ایجاد فقر و فساد است، زیرا افرادی از جامعه که دارا هستند به افراد نیازمند توجه نمی‌کنند و زیادی مالشان را نمی بخشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین، این دارایی­ ها یا انباشته می شود و در جهت تولید، اشتغال زایی و امور عام‌المنفعه به مصرف نمی رسد و یا صرف امور غیر ضروری می شود. به عنوان مثال، در جامعه افرادی هستند که میزان پولی که در ماه برای خرید آدامس هزینه می کنند بیشتر از پولی است که برخی از خانواده ها برای تهیه نان می پردازند و یا برای خرید نان به آن احتیاج دارند. مثال های دیگر هزینه هایی است که برای سگ ها و گربه ها می شود، آن هم نه با هدف توجه به حقوق حیوانات بلکه برای پز دادن و عکس گرفتن و کارهایی از این قبیل ... .

اما سوال اینجاست که از چه زمانی این شیوه زندگی کردن رواج یافت؟

با نگاهی به شیوه زندگی مردم ایران در دوره های مختلف در می یابیم که ایرانیان قبل از اسلام و نیز بعد از ظهور اسلام مصرف گرا نبوده اند. در واقع، سیاست حاکم بر جامعه به گونه ای بوده که تلاش می شده یک رفاه نسبی برای عامه مردم وجود داشته باشد. البته زندگی مردم تا قبل از انقلاب صنعتی در اروپا بر پایه کشاورزی و دامپروری بوده است. به نظر می رسد که بعد از انقلاب صنعتی و با ورود تکنولوژی به زندگی بشر، مصرف گرایی به نوعی خواسته یا ناخواسته در زندگی افراد جامعه وارد شد. این درست مقارن با دوره قاجاریان در ایران است، همان زمانی که شکاف طبقاتی بزرگی بین مردم و نزدیکان و منسوبین به ایل قاجار ایجاد شده بود. ایرانیان تکنولوژی را از غرب وارد کردند، چیزهایی که تا پیش از آن ندیده بودند و شادمان بودند، غافل از اینکه همراه با تکنولوژی چیزهای نامرئی دیگری هم وارد کشور می شود. آنچه که نوید یک زندگی راحت و رفاه و آرامش را می داد، نتایجی را به دنبال داشت که هرگز نمی توان در تاریخ مردم ایرن و نیز جهان آنرا نادیده گرفت. بعد از قاجاریان، حکومت پهلوی هم این شیوه را به شدت ادامه داد. در هر دو دوره، علاوه بر تکنولوژی، لوازم مصرفی مردم جامعه که غربی ها برای تولید کردنشان برنامه ریزی کرده بودند نیز به ایران وارد می شد. این واردات در اختیار نزدیکان به حکومت بود. آنها هر روز ثروتمندتر می شدند، مردم جامعه مصرف گراتر و نیازمندان فقیرتر.

آن چیزهای نامرئی که به کشور وارد می شد چه بود؟

نوع اندیشیدن (که مهمترین آن است) و یا هرگز نیاندیشیدن (که هدف هم همین بود).

غربی ها می دانستند که با این شیوه به مرور زمان سبک زندگی کردن مردم ایران تغییر داده می شود. نوع پوشش، نوع غذا و نوشیدنی ها، آداب و معاشرت ها، فرهنگ ها، ارزش ها و تمام آنچه که مربوط به هویت ایرانی می شود باید تغییر کند. عامل دیگری که باید تغییر داده شود زبان مردم ایران است تا چیزی با هویت پارسی وجود نداشته باشد.

به تدریج شیوه زندگی کردن بخش زیادی از ایرانیان تغییر داده شد. در واقع، غرب با این شیوه نه تنها در ایران بلکه در تمام کشورهای دنیا به دنبال ایجاد بازار و پیدا کردن و یا به بیان بهتر پرورش مشتری است.

هرچه مردم مصرف گرانتر شوند و از ارزش­ها فاصله بگیرند، غرب پولدارتر می شود. از طرف دیگر با رواج مصرف گرایی در جامعه و ایجاد شکاف طبقاتی و نیز ترویج فرهنگ سکولارسیم، فقیرها فقیرتر می شوند. دزدی، اعتیاد و فساد در جامعه بیشتر می شود. این هم به سود غرب است، زیرا که همیشه به فکر ایجاد مشتریان بیشتری برای مواد مخدر تولیدی خود است. لازم به ذکر است که این نگاه غرب به مردم دنیا، به ویژه ایرانیان و کشورهای خاورمیانه محدود به دوره های تاریخی که گفته شد نمی شود، بلکه همچنان ادامه دارد و چه بسا امروزه با شیوه های جدیدتر تلاش می شود که مردم این کشورها از ارزش هایشان فاصله بگیرند.

غربی ها اسلام را نشانه گرفته اند، چون می دانند که تعالیم اسلام در تضاد با اهداف آنها است. در اسلام، نژاد برتر و طبقه برتر وجود ندارد و کسی رئیس مردم دنیا نیست.

اما چه باید کرد تا همراه با تکنولوژی آن چیزهای نامرئی وارد کشور نشود؟

این نیازمند آگاهی دادن به مردم دارد و پیش از آن باید برای هر چیزی که فکر می کنیم ورودش به کشور می تواند مفید باشد باید پیوست فرهنگی نوشته شود. به زبان ساده، باید ببینیم ورود یک تکنولوژی مانند گوشی تلفن همراه چه مزایایی دارد؟ شیوه درست استفاده از آن کدام است؟ و شیوه نادرست آن چیست و نباید به آن عمل کرد؟

متاسفانه، به دلیل شیوع فرهنگ مصرف گرایی، عدم آگاهی برخی مسئولین، آگاهی برخی مسئولین و خیانت کردن آنها به مردم و جامعه، این پیوست فرهنگی نادیده گرفته می شود. چرا؟ زیرا یک عده محدود مجوز واردات این تکنولوژی را به کشور دارا هستند و هرچه بیشتر وارد شود برای آنان بهتر است. بنابراین، واضح است که نگاه بلند مدت غرب برای وابسته کردن کشورهای خاورمیانه و به ویژه ایرانیان به تکنولوژی ها و فناوری ها ادامه دارد. این به سود غرب است. از یک طرف، مشتریانی برای کالاها و تکنولوژی هایش در همه کشورها دارد و از طرف دیگر هویت، زبان و استقلال مردم دنیا را از بین می برد. در مورد مردم ایران و کشورهای مسلمان که نگاه ویژه تر است، چون آنها با اسلام دشمنی دارند و نمی خواهند اسلام در دنیا گسترش یابد، زیرا آموزه های اسلام در تعارض با اهداف و آرزوهای آنهاست.

با کمی دقت می بینیم که جوامع عوض می شوند، در یک زمان کیف انگلیسی به کشور وارد می شود و در یک زمان کلاه پهلوی و اکنون همه چیز: شبکه های ماهواره ای رایگان، سریال های ترکی، شخصیت های کارتونی که مروج شیطان پرستی و خیال بافی اند و با این کار خیانت، دزدی، ربا، رشوه، اختلاس، احتکار، دلالی و... بطور نرم نرم در ذهن اقشار مردم جامعه به شکل کارهایی خوب نمایش داده می شود. از طرف دیگر، غربی ها با شگردهای مختلف تلاش می کنند نظام آموزشی مدارس ما را نیز تحت کنترل درآورده و تغییر دهند. یعنی، نسل های مختلف جامعه را آنطور که می خواهند تربیت کنند.

برای مقابله با این حمله همه جانبه غرب به ایران و کشورهای خاورمیانه چه باید کرد؟

گام نخست آگاهی دادن به مردم است. این آگاهی دادن باید از طریق نظام آموزش و پرورش، نظام آموزش عالی، حوزه، رسانه، رادیو، کتاب، سینما، مساجد و ... انجام شود. مسئولین که به این مسئله آگاهند باید همت کنند و نه خیانت. اگر امروز شروع به این کار کنیم خیلی بهتر از فردا است. چون غرب همچنان خودش را مسلح تر می کند و ما نباید بی دفاع تسلیم باشیم.

گام بعدی این است که از افراد شناخته شده خواسته شود که کار فرهنگی انجام دهند و نه کارهایی که در جهت اهداف غرب است. این همه یک همت می خواهد، اگر مسئولین خیانت نکنند، اگر مافیا نباشد، اگر آگاه باشیم...

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۶۹۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه کرامت فرصت معرفی الگوهای برتر جهان اسلام به دختران است

حجت الاسلام و المسلمین «سیدعلی قاضی عسکر»، دهه کرامت را فرصت مناسبی برای ترویج سیره ائمه معصومین(ع) دانست و اظهار کرد: مردم طالب معارف و آموزه های دینی هستند، از همین رو اگر بتوانیم از نظر محتوایی پاسخگوی نیازهای روز جامعه و مردم باشیم، در مخاطبان تاثیرگذار خواهد بود.

تولیت آستان حضرت عبدالعظیم(ع) بیان کرد: با توجه به تهاجم فرهنگی که در جامعه با آن روبرو هستیم و برنامه های دشمن برای معرفی الگوهای غربی به دختران و بانوان، ایام دهه کرامت فرصتی مغتنم برای معرفی الگوهای برتر معرفی شده از سوی جهان اسلام است.

وی با اشاره به برنامه دشمن برای انحراف نسل جوان و تأثیر سوء بر جامعه بانوان، گفت: ضرورت دارد که همه دستگاه ها و مراکز فرهنگی برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن، تلاش کنند، مبارزه با آسیب های اجتماعی باید به شکل صحیح و با اقناع صورت گیرد و برخوردهای تند نمی تواند اثربخش باشد.

 حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر همچنین بر لزوم بهره گیری از ظرفیت مساجد، دستگاه ها و نهادها، چهره ها و شخصیت های فرهنگی و هنری برای تحقق شعار سال تاکید و خاطرنشان کرد: با توجه به فراهم بودن زیرساخت های لازم، با تعامل و همکاری میان مجموعه ها و دستگاه ها می توان برای تحقق شعار سال با مشارکت مردمی تلاش کرد تا شاهد یک جهش اقتصادی در حوزه اقتصادی و صنایع باشیم.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • آسیب‌های موجود در جامعه به واسطه فقدان اقامه نماز است
  • همایش عقیدتی سیاسی سپاه روح‌الله استان مرکزی
  • پروژه آمریکا برای منحرف کردن جامعه عراق ناکام ماند
  • دهه کرامت فرصت معرفی الگوهای برتر جهان اسلام به دختران است
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • سکوت جامعه آرامش قبل از طوفان است /حکومت پس از جنبش مهسا به رویه سابق برگشت / زندگی گراها فاقد توانمندی برای ایجاد سامانه های جدید قدرت هستند
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟
  • حج آغاز راهی طولانی برای گسترش معنویت در جامعه است
  • تهاجم فرهنگی در کمین جوانان و خانواده هاست