Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو فراکسیون امید ادعا کرد که اعتماد عمومی به دستگاه‌های حاکمیتی به حد اعتماد به «بنگاه‌های معاملاتی» رسیده است!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

***

آمریکا در کمین «معیشت مردم» است یا کم‌کاری‌های جهانگیری؟

اسحاق جهانگیری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و معاون اول رئیس‌جمهور روحانی به تازگی در اظهاراتی با بیان اینکه برنامه دشمنان، شناسایی و تحریم گلوگاه‌های اصلی اقتصاد کشور و در تنگنا قراردادن مردم است، گفت:

مهمترین هدف آمریکایی‌ها جلوگیری و ایجاد موانع در جریان واردات کشور از جمله مواد اولیه تولید و کالاهای اساسی مورد نیاز مردم است.

به گزارش ایرنا، وی همچنین تأکید می‌کند: آمریکا در تلاش است تا مهمترین منبع درآمدی کشور یعنی فروش نفت ایران را متوقف کند و به تصور خودشان می‌خواستند میزان فروش نفت ایران را به صفر برسانند که به فضل الهی موفق نشدند. [۱]

*اظهارات جهانگیری در حالیست که هیچ زمانی در طول ۴۰ سال گذشته نبوده است که دشمن به امنیت و معیشت و سلامت مردم ایران سوء قصد نداشته باشد و همواره در پی اخلال در آنها بوده است.

در همین حال، دولت اصلاح‌طلبان نیز طی ۶ سال گذشته تلاش کرده است هیچ‌گونه رفتاری که موجب ناراحتی غرب و آمریکا شود انجام ندهد و این مرام و مسلک حتی تا انتقاد از رزمایش‌های موشکی کشور از سوی شخص رئیس‌جمهور اصلاح‌طلبان و اعتدالیون نیز پیش رفت.

دو گزاره قبلی به روشنی نشان می‌دهد که دلیل خاصی ندارد مردم ایران در دولت آقای روحانی دچار مشکل معیشتی خاصی شوند که برای آنها تازگی داشته باشد؟!

پس چرا قیمت برخی کالاهای مورد نیاز مردم گران شده، چرا قیمت لبنیات افزایش یافته و چرا قیمت هرکیلو گوشت مرغ که در واقعیت ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان بیشتر نیست؛ در بازار بین ۱۴ تا ۱۶ هزار تومان بفروش می‌رسد؟!

متأسفانه باید اشاره کرد که مسئله «عدم نظارت دولت بر قیمت‌ها» چیزی است که اولاً ربطی به نقشه‌های آمریکا و هیچ دشمن دیگری در خارج از کشور ندارد و ثانیاً متأُسفانه می‌رود تا به آن ظن عامدانه هم برود!

در این زمینه خوانش صحبت‌های ۲ نماینده مجلس نیز جالب توجه است.

نصرالله پژمان‌فر، نماینده مشهد به تازگی در این زمینه گفته است: متاسفانه رفتار دولت نشان می‌دهد که نمی‌خواهد بر بازار و رساندن کالاهای مورد نیاز مردم نظارتی داشته باشد .[۲]

محمدعلی پورمختار، دیگر نماینده مجلس نیز مدتی قبل در همین باره تأکید کرد: دولت اخیراً دست سازمان تعزیرات را در امر نظارت بسته و اجازه نمی‌دهد مأموران این سازمان به ویژه در بحث مقابله با محتکران مواد اولیه و همچنین کالاهای تولیدی ورود کنند .[۳]

براستی آیا واقعاً جهانگیری پاسخی به این اظهارات دارد؟

آیا او که چند سال قبل در یک مناظره نتوانست ادعای خود درباره پول دادن آمریکا به اصولگرایان اثبات کند! امروز می‌تواند اثبات کند که در پشت گرانی گوشت مرغ و لبنیات؛ آمریکا قرار دارد؟!

برخی محافل تحلیلی به این قبیل رفتارها ظن عامدانه دارند و از این می‌گویند که پروژه ناراضی‌سازی مردم از سوی جریان سیاسی خاص در حال اجراست و کسانی در دولت هم خواسته یا ناخواسته مشغول کمک به ابعادی از این پروژه هستند.

***

ادعای عجیب یک نماینده اصلاح‌طلب:

اعتماد عمومی به دستگاه‌های حاکمیتی به حد اعتماد به «بنگاه‌های معاملاتی» رسیده است!

«غلامرضا حیدری»، نماینده اصلاح‌طلب تهران و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، اخیراً در بخشی از یک مصاحبه با ایلنا گفته است: متاسفانه آمارهای رسمی نشان می‌دهد اعتماد عمومی به دستگاه‌های حاکمیتی به کمترین مقدار خود و به حد اعتماد به بنگاه‌های معاملاتی رسیده است!

او می‌افزاید: قطعاً اگر به موقع دقت و توجه لازم در این زمینه صورت نگیرد یک فاجعه برای کشور است. +

*حیدری باید سند ادعای خود را نیز بیان می‌کرد اما نکته اینجاست که به نظر نمی‌رسد سندی در کار باشد!

این در حالیست که اظهارات حیدری با عقلانیت هم انطباق ندارد چه اینکه در کشوری که مردم به نهادهای حاکمیتی بی‌اعتماد باشند؛ قوانین رعایت نمی‌شود، فرار مالیاتی ازدیاد پیدا می‌کند، موجودی بانک‌ها کاهش می‌یابد، مشارکت در انتخابات کم می‌شود و...

نشانه‌هایی که نه تنها هیچیک در ایران اسلامی وجود ندارد بلکه شاهد وقوع رخدادهایی بر عکس آنها هستیم.

از طرفی مشخص نیست این عضو فراکسیون امید چرا یک مطالعه ساده در آمار اثبات شده کشور هم ندارد و نمی‌داند که مراجعه سالانه چندین میلیون پرونده به قوه قضائیه بیانگر اعتماد جدی مردم به نهادهای نظام است.

البته اظهارات فوق، نخستین صحبت‌های بدون سند حیدری نیست...

او سال گذشته هم طی اظهاراتی درباره مسئله حصر گفته بود: «حاکمیت به این نتیجه رسیده که ادامه حصر در راستای منافع ملی کشور و حاکمیت نیست لذا تدابیری به خرج می‌دهند. اگرچه دیر شده است اما همین که دیرتر نشده جای تشکر دارد !»[۴]

***

محکوم فتنه ۸۸: ما از اصولگرایان عاقل‌تریم

«محمد عطریانفر»، فعال اصلاح‌طلب و از دستگیرشدگان فتنه سال ۸۸ به تازگی در بخشی از یک گفت‌وگو با روزنامه دولتی ایران اظهار کرده است: در مجلس شورای اسلامی اگرچه دو نظریه سیاسی اصلاح‌طلبی و اصولگرایی نمایندگانی دارند اما خوشبختانه جریان اصلاح‌طلب در حاشیه خود تقریباً عنصر تندرویی ندارد. البته ممکن است تک نمایندگانی از جریان اصلاح‌طلب که در قالب فراکسیون امید شکل حقوقی گرفته است برخی اظهارات تند را داشته باشند اما آن صداها جریان غالب نیست. در حالی که در جناح مقابل گرچه با یک جریان منطقی و معقول اصولگرا مواجهیم اما در کنارش جریان مؤثری به اسم جبهه پایداری در واقع همان تفکرات تند و افراطی جریان اصولگرا را نمایندگی می‌کند.

او در ادامه تصریح می‌کند:

«به‌صورت کلی کسانی که از رویکردهای افراطی فاصله می‌گیرند معنای متناظرش این است که آنها به عقلانیت سیاسی بیشتر پایبندی نشان داده‌اند. در حوزه فعالیت‌های سیاسی در ایران، جریان اصلاح‌طلب امروزی که اندیشه چپ دیروز را نمایندگی می‌کند عمدتاً به‌دلیل فراز و فرودهایی که در لابیرنت‌های قدرت سیاسی ایران داشته و اتفاقاً فراز و فرودهای سنگینی هم بوده است زودتر به عقلانیت سیاسی معتدل دست پیدا کرد. نفس این عقلانیت سیاسی دلالت بر ضعیف شدن جریانات تندرو دارد. اما متأسفانه در حوزه اصولگرایان این اتفاق نیفتاده است؛ یعنی عقلانیت به مفهوم واقعی شکل نگرفته لذا در کنار معتدلین عناصر تندروشان هنوز مؤثرند. »[۵]

*البته عقلانیت بیشتر اصلاح‌طلبان نشانه‌های واضحی هم دارد که مردم باید درباره آنها قضاوت کنند.

توهین درازهی، عضو فراکسیون امید و نماینده اصلاح‌طلب مجلس به یک کارمند دولتی، دستگیری عمده فعالان ستادی اصلاح‌طلب در فتنه سال ۸۸، عدم توانایی اصلاح‌طلبان برای انتصاب یک شهردار کارآمد در تهران طی ۲ سال گذشته، اصرار بر اشتباهات سال ۸۸، تأکید بر رفتار دشمنانه و البته مسبوق به سابقه «تحریم انتخابات»، توهین‌های هر روزه به مردم و رقبای سیاسی و تأکید بر گران کردن تهران بزرگ، بخشی از عقلانیت اصلاح‌طلبان است که عطریانفر به آن اشاره دارد!

گفتنیست، پیش از این، فائزه هاشمی نیز در ایام تبلیغات انتخابات مجلس دهم طی اظهاراتی از این گفته بود که در مجلس فعلی (مجلس اصولگرای نهم) عقلانیتی دیده نمی‌شود .[۶]

ما همچنین این قضاوت را به عهده مردم می‌گذاریم که عقلانیت اصولگرایان بیشتر است که شهرداری تهران طی ۱۲ سال حضور قالیباف، ۹۵ درصد اجرائیات عمرانی تهران بزرگ را به اتمام رساند یا عقلانیت اصلاح‌طلبان که بارزترین ثمره حضور ۵ شهردار و سرپرست آنها طی ۲ سال گذشته حضور در مجلس رقص بوده است؟!

***

۱_ http://www.irna.ir/fa/News/83159779

2_ https://www.isna.ir/news/97101608290/

3_ http://fna.ir/bqr1wv

4_ mshrgh.ir/826487

5_ http://www.iran-newspaper.com/newspaper/item/496231

6_ https://www.farsnews.com/printnews/13941202001009

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اعتراضات فرانسه بودجه 98 جام ملت های آسیا وبلاگ مشرق اصلاح طلبان اقتصاد ایران جهانگیری دولت روحانی شورای شهر تهران غلامرضا حیدری فتنه اقتصادی فراکسیون امید گرانی گوشت مرغ محمد عطریانفر وبلاگ مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۶۹۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم

اسحاق جهانگیری گفت: الان متاسفانه امارات هم در حال جلو افتادن از ما است. متاسفانه کشور‌های دیگر هم جلو می‌افتند. حتی در زمینه علم که رهبری شخصاً توسعه علم و تکنولوژی را دنبال می‌کردند ما در حال عقب افتادن هستیم.

به گزارش اعتماد، بخش‌هایی از گفتگوی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم درباره شرایط تغییر ریل اقتصاد ایران را در ادامه می‌خوانید.

دولت احمدی‌نژاد بنایی گذاشت که کشور از ریل توسعه خارج شد

اسحاق جهانگیری در خصوص پس رفت اقتصاد ایران در مقایسه با کشور‌های عربستان و ترکیه گفت: دولت احمدی‌نژاد به نظرم بنایی گذاشت که کشور از ریل توسعه خارج شد.

قطاری که در یک ریل خوبی پیش می‌رفت و نشان داده بودند که ۲۰ سال دیگر کجا هستیم و چه هستیم. تقریباً سال بعد این موقع پایان چشم‌انداز است و باید بگوییم که در ۲۰ سال به جای هشت درصد رشد مثلاً یک درصد رشد داشتیم. به جای اینکه قدرت اول منطقه باشیم آن موقع رقیب ما عربستان و ترکیه بود، وقتی شروع کردیم تقریباً با عربستان و ترکیه اقتصاد‌های شبیه هم داشتیم. یعنی حجمشان یک اندازه بود. الان ما یک دوم و یک سوم ترکیه و عربستان شده‌ایم.

در زمینه علم هم با وجود تاکید رهبر انقلاب در حال عقب افتادن هستیم

وی ادامه داد: الان متاسفانه امارات هم در حال جلو افتادن از ما است. متاسفانه کشور‌های دیگر هم جلو می‌افتند. حتی در زمینه علم که رهبری شخصاً توسعه علم و تکنولوژی را دنبال می‌کردند ما در حال عقب افتادن هستیم. معنی این اتفاق تغییر سیاست‌ها است. در تغییر سیاست‌ها یک مورد از وزارت صنایع به شما بگویم.

یکی خودرو بود. خودرو تقریبا کالایی است که مردم حساسیت زیادی در موردش دارند. من زمانی که وزیر صنایع شدم کمتر از ۲۰۰ هزار خودرو تولید می‌شد، مردم دو سال در نوبت دریافت خودرو بودند. از کیفیتش شکایت داشتند. از قیمت‌ها شکایت داشتند. از زمان معطلی که پول می‌دادند تا خودرو را دریافت کنند ناراحت بودند.

حتی به اعتقاد من عزت مردم را می‌شکستند. مثلاً امروز که نوبت دریافت خودروی شما بود و می‌گفتید مثلاً پیکان مشکی به من بدهید می‌گفت همین رنگی که داریم را باید ببرید و شما مجبور بودید به وزیر یا نماینده مجلس دسترسی پیدا کنید که حالا ما دو سال در نوبت بودیم و بگویید همان رنگی که خودمان می‌خواهیم را به ما بدهند. من همان زمان از مردم ایران عذرخواهی کردم.

بعد از حذف پیکان طی پنج سال تولید خودرو را به یک میلیون دستگاه رساندیم

معاون اول حسن روحانی درباره ماجرای حذف تولید پیکان نیز گفت: سال ۷۹. من اول وزیر معادن فلزات بودم و بعد به صنایع رفتم. از مردم ایران عذرخواهی کردم و گفتم مردم من می‌دانم که شما اذیت می‌شوید. ولی من قول می‌دهم در دوران مسئولیت خودم این وضعیت را اصلاح کنم. هر کاری هم بکنم شفاف به شما می‌گویم.

پایان پنج سال که دولت را به آقای احمدی‌نژاد تحویل دادیم، معتقدم در سال ۸۴ که تحویل می‌دادیم خودروسازی ایران از خودروسازی ترکیه و چین جلوتر بود. علتش این بود که در طی پنج سال به یک میلیون خودرو رسیدیم.

خودروی پرتیراژی مثل پیکان که تقریباً ۶۰ درصد تولید خودرو در سال ۷۹ بود را از چرخه حذف کردیم گفتم بنده وزیر صنایع حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم از اینجا تا کرمان رانندگی کنم. چطور خودرویی را از نظر ایمنی تایید کنم که مردم زن و بچه‌شان را سوار کنند. استاندارد ایمنی و زیست محیطی‌اش نبود. استاندارد سوختش بسیار بالا بود. وزارت نفت با ما توافق کرد که مابه‌ازای حذف پیکان حتی یک یارانه کمک کند که حذف شود.

وی تصریح کرد: با حذف پیکان تولید خودرو به یک میلیون دستگاه رسید. خودرو‌های روز دنیا تولید شدند. ۱۸، ۱۹ خودروی اروپایی، کره و ژاپن خودرو‌های روز تولید می‌شد. زمینه صادرات خودروی ایران فراهم شد. قطعات خودروی ایران شروع به صادر شدن کرد. در سال ۸۲ به دوستان گفتم باید خودروسازی را بر یک مسیر مطمئن‌تری قرار بدهیم.

راهی جز این نداریم که یک خودروساز معتبر دنیا بیاوریم که با خودروسازان ما یک خودروی مشترک را تولید کنند. به شش خودروساز معتبر دنیا پیشنهاد دادیم که با این شرایط و ظرفیتی که در ایران شکل گرفته، شما آمادگی دارید؟ از بین پاسخ‌هایی که دادند پاسخ شرکت رنو را دوستان ما پذیرفتند.

برای اولین بار بود که یک شرکت معتبر خودروساز دنیا با خودروسازان ایران مشترک شد که یک خودرو با استاندارد روز اروپا با قیمت پیکان تولید کند. چون می‌خواستیم پیکان را حذف کنیم گفتیم قیمت خودروی جدید باید در حدی باشد که ضعیف‌ترین مردم کشور که می‌خواهند خرید کنند توانش را داشته باشند.

به نمایندگان مجلس گفتم، اجازه نمی‌دهم طرح تولید ال۹۰ با شرکت رنو را متوقف کنید، می‌خواهید استیضاحم کنید

جهانگیری درباره تولید خودرو ال ۹۰ نیز گفت: همان موقع مجلس هفتم شکل گرفته بود. دو طرح خارجی دولت آقای خاتمی را متوقف کرده بود و می‌خواستند این طرح را هم متوقف کنند. من در یک جلسه‌ای که آقای حداد عادل رئیس مجلس گذاشته بود و مخالفین این قرارداد نشسته بودند گفتم تا زمانی که من وزیر صنایع هستم این قرارداد می‌ماند. می‌توانید من را الان استیضاح و برکنار کنید و این حق مجلس است.

اگر این قرارداد خلاف دارد می‌توانید به دادگاه بفرستید که من را محاکمه کنند. می‌توانید روش‌های دیگری پیدا کنید که حذف کنید. من آمادگی دارم که با هم گفتگو کنیم. شما بگویید این بند قرارداد اشکال دارد دوستان ما دفاع کنند و اگر اشکال دارد درستش کنیم. قرارداد حذف نشود. رسیدیم به جایی که قرار بود خودرویی در ایران تولید کنیم با استاندارد روز اروپا، با قیمت پیکان در زنجیره فروش آن شرکت خارجی که در همه دنیا زنجیره فروش داشت، خودروی ایران به فروش رسانده شود.

وی با انتقاد از افزایش قیمت خودرو پراید نیز خاطرنشان کرد: یک سیاست موفق اینطوری را رسانده‌ایم به جایی که آن زمان خودرو پراید پنج میلیون تومان بود. امروز قیمت پراید ۳۵۰ میلیون شده است. یعنی ۳۵۰ میلیون می‌دهیم معلوم نیست که مردم بتوانند این خودرو را از کارخانه گیر بیاورند یا نه. قرار بود بعد از پیکان، تولید پراید را متوقف کنیم.

دیگر خبرها

  • تمام فتنه‌های علیه کشور با حضور مردم خنثی شد
  • اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم
  • مردم عزیز ما در معیشت و مسکن با مشکلات زیادی مواجه هستند که باید برای حل آن تدبیر فوری کرد
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس؛ از ابراهیم یزدی تا پورمحمدی و نجابت /از کاندیداها تعهد گرفته شد
  • جهانگیری: از نظر توسعه و اقتصاد، نصف ترکیه و عربستان شده‌ایم
  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند
  • عقل سیاسی باید مردم را به سمت بندگی خدا هدایت کند
  • سه گروه اصولگرایان از نظر عباس عبدی : از "ارزشی های واقعی" تا "بی شخصیت های هتاک"
  • سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود