Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد گفت: یک دانشجوی دکترای بیابان زدایی دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد از رساله خود با موفقیت دفاع کرد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمید سودایی‌زاده، رییس دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد گفت: یک دانشجوی دکترای بیابان زدایی دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد از رساله خود با عنوان «بررسی نقش کمربند سبز کنار جاده‌ای مسیر دشت یزد-اردکان در کاهش غبار ریزشی و جذب برخی از عناصر سنگین» با موفقیت دفاع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  سودایی‌زاده، استاد راهنمای اولین پایان نامه دکترای «بیابان زدایی» در استان یزد اظهار کرد: یکی از مهمترین آلاینده‌های هوای شهر یزد ذرات معلق است که مهمترین منابع ایجاد آن طوفان‌های گرد و خاک، فعالیت صنایع و کوره‌های آجرپزی در مجاورت شهر است.

وی افزود: رشد سریع صنایع نظیر صنعت فولاد، ازدیاد وسایل نقلیه، عدم ارتقای وضعیت ترافیک شهر و اقلیم بیابانی این منطقه نیز باعث تشدید میزان ورود حجم ریزگرد‌های الوده به شهر یزد شده است.

رییس دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد گفت: گرد و غبار‌های بیابانی حاوی مقادیر زیادی از عناصر مختلف از جمله فلزات سنگین هستند که باعث ایجاد مشکلات متعدد بر موجودات زنده بخصوص انسان می‌شوند.

سودایی‌زاده با اشاره به راه‌حل‌های موجود برای کاهش آلودگی محیط زیست شهری تصریح کرد: کاشت درختان و درختچه‌ها برای کاهش آلودگی بسیار مفید است، گیاهان سبز به عنوان یک فیلتر موجب جذب و انباشت آلاینده‌های هوا شده و در جهت کاهش سطح آلودگی در محیط نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر کمربند سبز احداثی در حاشیه بزرگراه یزد در کاهش غبار ریزشی و جذب برخی عناصر سنگین و معرفی گونه‌های مناسب با توانایی بالا‌تر در کاهش گرد و غبار و آلاینده‌ها است.

این مسئول ادامه داد: نتایج این پژوهش نشان داد که کمربند سبز می‌تواند گرد و غبار ریزشی را به میزان ۴۷ درصد کاهش داده و درختان کاشت شده در مجاورت بزرگراه عناصر سنگین را بطور معنی داری بیش از درختان منطقه غیر آلوده در اندام‌های خود جذب نموده و منجر به کاهش غلظت این مواد در ذرات گرد و خاک می‌شوند.

وی در پایان گفت: با توجه به این که عکس العمل درختان مختلف در جذب عناصر سنگین یکسان نبوده باید در گسترش آتی کمربند سبز شهر یزد از گونه‌های درختی مناسب استفاده نمود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بیابان زدایی پایانه نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۷۰۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مهران سحرابی نیک، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان با طراحی و ساخت دستگاهی در زمینه تصفیه آب و هوا رتبه نخست جایزه ملی محیط زیست کشور در بخش اختراعات را از آن خود کرد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ایجاد دانشکده‌ ویژه مادران در واحدهای دانشگاه‌ آزاد
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • ایجاد دانشکده‌های ویژه مادران در همه واحدهای دانشگاه‌ آزاد
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • داروسازی ایران، حرکت به سوی آینده یا اسیر روندهای تکراری
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
  • اظهارات دانشجوی ناهی از منکر از روز حادثه/ برای دفاع از ۳ دختر تذکر لسانی دادم و اوباش با چاقو حمله‌ور شدند
  • دانشجویان دانشگاه نیویورک: ورق علیه صهیونیست‌ها برگشته است
  • انتخاب رشته بیش از ۸۶ هزار داوطلب دکتری/ مهلت انتخاب رشته فردا پایان می‌یابد