Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@13:22:01 GMT

جراحی آخرین مرحله از درمان دیسک کمر

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۷۰۸۳۴

جراح مغز، اعصاب و ستون فقرات با اشاره به اینکه جراحی آخرین مرحله از درمان دیسک کمر است،‌ گفت: حاد شدن وضعیت بیمارانی که از دیسک کمر رنج می برند اغلب به دلیل مراجعه دیرهنگام به پزشک و ترس از عوارض جراحی است.

به گزارش فارس، محمد کمانگر، عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه البرز اظهارداشت: عارضه درد کمر یکی از شایع‌ترین درد‌های مشترک در بین ایرانیان است به طوری که اغلب افراد آن را تجربه کرده اند، این درحالی است که بسیاری از بیماران تصور می کنند که تنها راه درمان دیسک کمر جراحی و احتمال فلج شدن و یا از کار افتادگی تا پایان عمر است درحالی که به هیچ وجه اینطور نیست و باید رسانه ها در این زمینه اطلاع رسانی صحیح کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: دیسک کمر روش‌های درمانی متفاوتی دارد که بیشتر آنها با تغییر سبک زندگی، دارو و درنهایت با جراحی‌های کمتر تهاجمی قابل درمان است و بیماران بدون هیچ عارضه‌ای در کم‌ترین زمان به روند عادی زندگی خود برمی‌گردند.

این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات ادامه داد: مراجعه زودهنگام بیماران به پزشک باعث می شود تا بیشترشیوهای درمانی بر اساس تغییر سبک زندگی باشد به طوری که بیشتر بیماران می توانند با استفاده از دستشویی فرنگی، ورزش هایی نظیر شنا و دوچرخه ثابت، فیزیوتراپی، خودداری از بلند کردن اجسام سنگین، اصلاح پوزیشن ایستایی و نشستن، اجتناب از خم و راست شدن زیاد و تقویت عضلات کمروگردن تا حد زیادی بهبود یابند.

وی با بیان اینکه جراحی آخرین مرحله از درمان دیسک است، افزود: اگر بیمار نقص عصبی نداشته باشد و حرکات پا، حس و رفلکس مناسبی داشته باشد عجله ای در انجام عمل جراحی نیست و می‌توان با تجویز استراحت، شرایط بهبودی را فراهم کرد اما وقتی دیسک درمی‌رود و یک تکه از آن به داخل کانال می‌ رسد، نسوج نرمی که اطراف آن کیسه نخاعی هستند ملتهب شده و فشار ایجاد می‌کنند؛ در این شرایط می توان از داروهایی همچون «ملوکسیکام» استفاده کرد که هم ‌خاصیت ضد درد و هم ضد التهابی دارد، البته اگر درد از بین رفت باید مریض ازطریق فیزیوتراپی و ورزش باز‌سازی شود.

کمانگر در خصوص عارضه شایع فتق دیسک گفت: فتق یا بیرون زدن دیسک باعث فشار به داخل کانال ستون فقرات می شود گاهی دیده شده که بخش و یا تکه‌ای از دیسک به علت فشار زیاد کنده می‌شود و این تکه آزاد شده وارد کانال می‌ شود که به آن «اکس ترودد» می‌گویند، در این موارد پیشنهاد می شود بیمار به سرعت تحت جراحی قرار بگیرد تا بیمار دچار عارضه های خطرناک بعدی آن قرار نگیرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه البرز افزود: اگر دیسک فقط درد داشته باشد، ابتدا باید درمان طبی شود همچنین اگر بیمار درد کمر و یا درد سیاتیکی داشته ولی نقص عصب به‌وجود نیاورده، همچنان باید درمان طبی شود که البته درمان طبی شامل استراحت، داروی ضد التهاب، ضد درد و صبوری در روند درمان است گاهی ممکن است پزشک تجویز یک هفته استراحت مطلق دهد این بیماران باید توجه داشته باشند که پس از کاهش درد و بهبود نسبی همچنان باید خم نشده و از بلند کردن وسایل سنگین خودداری کنند تا درد دوباره تشدید نشود.

این پزشک جراح به نوع حاد فتق دیسک اشاره کرد و افزود: هنگامی که فتق دیسک کمر باعث شود که در اندام‌های تحتانی، گزگز و کرختی و حتی بی‌حسی ایجاد شود و قدرت عضله کاهش پیدا کند و حتی بیمار دچار بی اختیاری ادراری ومدفوعی شود باید این افراد به سرعت تحت عمل جراحی قرار گیرند و تکه دیسک را دربیاورند.

کمانگر خاطر نشان کرد: بیمارانی که پزشک تنها روش جراحی را به آنها سفارش کرده باید توجه داشته باشند که در بیشتر موارد درمان بصورت جراحی باز و «میکرودیسککتومی» است اما عمل‌های کمتر تهاجمی مانند لیزر دیسک یا «دیسکوژل» فقط درموارد بسیارمحدودی که درجه بیرون زدگی دیسک شدید نباشد و یا با استراحت و تغییر سبک زندگی برطرف نشده باشد قابل انجام است و در اغلب موارد عمل هایی همانند لیزر قابلیت انجام ندارد، چون مواردی که نیازمند جراحی باز باشد با لیزر مشکل بیمار برطرف نمی‌شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: دیسک کمر درمان جراحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۷۰۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان، اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد،برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمارپیوند زده شد.

مسئول واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: کبد این جوان ۲۲ ساله به یک بیمار هم زندگی دوباره بخشید.

رضا جعفری  گفت: کبد جوان ۲۲ ساله اهل و ساکن کرمان که در اثر حادثه تصادف دچار مرگ مغزی شده بود، صبح جمعه ۷ اردیبهشت ماه برای پیوند به شیراز منتقل و به یک بیمار نیازمند دریافت عضو اهدا شد.

 وی افزود: این جوان ۴ روز قبل در اثر سانحه تصادف به بیمارستان شهید باهنر کرمان  منتقل شده بود و متاسفانه علیرغم تلاش‌های کادر درمان دچار مرگ مغزی شد که پس از تایید مرگ مغزی و رضایت اهدای عضو از خانواده، کبد وی برای پیوند به شیراز منتقل شد.

مسئول واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی کرمان از زحمات و تلاش‌های مسئول و هماهنگ کنندگان واحد فراهم آوری اعضای پیوندی کرمان، کادر جراحی، ارتوپدی و بیهوشی و کادر پرستاری بخش‌های جراحی و آی سی یو و همکاران اتاق عمل بیمارستان شهید باهنر کرمان قدردانی کرد.

وی  علاوه بر کبد قسمتی از استخوان زانو وی نیز برای ترمیم به ۳ بیمار که مشکل حرکتی در زانو داشتند، برداشته شد تا به این عزیزان پیوند زده شود.

به گفته جعفری تاکنون ۲۲۰ اهدای عضو در استان کرمان انجام شده است.

دیگر خبرها

  • ببینید | اظهارات تکان‌دهنده یک نماینده مجلس؛ بزرگان ما برای درمان مریضی‌شان سریع به اروپا می‌روند اما برای اقتصاد بیمار نه!
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • ببینید | تلاش مرد فداکار برای رساندن دارو به دختر بیمار
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد
  • کبد جوان ۲۲ ساله کرمانی به یک بیمار در شیراز زندگی بخشید
  • التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • بهره مندی ۱۰ هزار و ۵۰۰ بیمار خاص از خدمات بیمه سلامت