Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصحاب رسانه نقش بی بدیلی در زمان قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تثبیت و نشر آن در کشور ایفا کرده‌اند.

خبرگزاری شبستان،صومعه‌سرا_مائده فلاحتکارضیابری: در دوران پیروزی انقلاب اسلامی، خبرنگاران هم‌قدم با اقشار مختلف مردم پا به عرصه گذاشتند و با ایثار و اخلاص همدوش انقلابیون برای تهیه اخبار و گزارش به خیابان‌ها می‌رفتند و حتی گاهی در این مسیر به شهادت می‌رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این مهم نشان از این دارد که خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران ما در دوران پیروزی انقلاب اسلامی تنها به‌دلیل انجام رسالت حرفه‌ای‌شان که از سر عشق به وطن و ملت بود، در دل خطر حاضر و حتی شهید و مجروح شدند.

 

امروز بعد از گذشت 40 سال از آن سال‌ها به سراغ یکی از خبرنگاران آن سال‌ها رفته‌ایم و با او درباره نقش خبرنگاران در زمان قبل و بعد از پیروزی انقلاب گفت‌و‌گو کرده‌ایم.

 

عبدالرضا جوهری از فعالان عرصه خبری و مدیر کانون بسیج رسانه صومعه‌سرا و از چهره‌های فعال در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است، جوهری در آن دوران جزو روزنامه‌نگارانی بود که تلاش می‌کرد از تاکتیک‌های روزنامه‌نگاری و ژورنالیستی در تنظیم اخبار، گفت‌و‌گوها و گزارش‌ها به شکلی بهره بگیرد که به نوعی همسویی خود را با حرکت مردمی نشان دهد.

 

 

*ابتدا بفرمایید در زمان پیروزی انقلاب اسلامی چند ساله بودید و عمده فعالیتتان چه بود؟

از تابستان سال 1356 پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان به عنوان عکاس و خبرنگار ورزشی با روزنامه اطلاعات همکاری کردم، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با روزنامه‌های رسالت، جمهوری اسلامی، معین و خبرگزاری ایرنا و صدا و سیمای مرکز گیلان کارم را ادامه دادم و همچنان به عنوان خبرنگار صدا و سیما فعالیت می‌کنم.

 

در مهرماه 57 که اوج‌گیری انقلاب اسلامی بود از تظاهرات مردم صومعه‌سرا علیه رژیم پهلوی عکس می‌گرفتم و چون از سوی مردم شناخته شده بودم در عکس گرفتن مشکلی نداشتم  و با من همکاری می‌کردند.

 

 در 16 بهمن 57 برای دیدار با امام به تهران مدرسه علوی رفتم و در این دیدار چندین عکس از امام راحل گرفتم، کلا عکس‌هایی که در دوران انقلاب اسلامی تا پیروزی انقلاب اسلامی در تهران گرفتم بالغ بر یکصد قطعه بود که عکس‌ها در چندین نمایشگاه عکس انقلاب در صومعه‌سرا و رشت نمایش گذاشته شد که در این بین تعداد زیادی از عکس‌ها مفقود شد.

 

در سال‌های اخیر نیز همزمان با دهه فجر نمایشگاه عکس انقلاب را در شهرستان صومعه‌سرا به نمایش گذاشتم و در سال 91 در نخستین جشنواره مطبوعات فجر گیلان به عنوان عکاس برتر انقلاب معرفی شدم.

 

ضمنا تعدادی از عکس‌های دوران انقلاب اسلامی به نام اینجانب در کتاب‌های گیلان در انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است.

 

 

*در مورد نقش رسانه‌ها و خبرنگاران در انتقال اخبار انقلاب و سخنان امام راحل به مردم بفرمایید.

در دوران قبل از انقلاب خبرها در روزنامه کیهان و اطلاعات منتشر می‌شد و رونامه‌های آن زمان زیر نظر ساواک بود و هیچگونه مطالبی علیه رژیم در روزنامه وجود نداشت و حق نوشتن حقایق را نداشتند.

 

مردم باید با شب‌نامه‌ها برخی از مطالب مهم کشور را مطلع می‌شدند و به صورت محرمانه و شخصی به دوستان خود اطلاع می‌دادند، اما بعد از انقلاب اسلامی ده‌ها و شاید در سطح کشور و روستاها صدها روزنامه منتشر می‌شد.

 

*حجم حضور خبرنگاران در صحنه انقلاب و بازتاب کارشان چگونه بود؟

قبل از انقلاب تعداد خبرنگاران 2 الی 3 نفر بود، خبرنگار رادیو، تلویزیون و خبرنگار روزنامه کیهان و اطلاعات، که سعی می‌کردیم با همین تعداد اندک پوشش خوبی از حرکت‌های مردمی داشته باشیم.

 

*در زمان پیروزی انقلاب رابطه شما با انقلابیونی که به شهادت رسیدند به چه صورت بود؟

در روز 9 دی 1357 در تظاهرات علیه رژیم پهلوی در صومعه‌سرا، شهید شهرام طلوعی در نیم‌متری من در جنب بانک ملی مورد اصابت گلوله سربازان رژیم شاه قرار گرفت و به شهادت رسید، به گونه‌ای که قطراتی از خون این شهید بزرگوار روی لباسم ریخته شد.

 

 

*با توجه به اینکه چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته است، خبرنگاران چه وظایفی در راستای حفظ ارزش‌های انقلاب اسلامی دارند؟

امروز بیش از هر چیز در جامعه نیازمند وحدت، اتحاد و انسجام هستیم و ضرورت حفظ و تقویت تفکر انقلابی و داشتن روحیه انقلابی و حفظ آن از سوی خبرنگاران نیز بی تاثیر نخواهد بود.

 

نقش خبرنگاران در تبیین ارزش‌های انقلاب اسلامی به نسل جدید این است که با تولید محتوای موثر، ارزش‌های انقلاب را در بین اقشار مختلف جامعه مخصوصا نسل جوان تبیین کنند و عملکرد دولت و واقعیت‌های انقلاب و نظام را به مردم بگویند.

 

اصحاب رسانه در خلق پیروزی انقلاب اسلامی ایران نقش بسزایی داشته است و با پوشش خبری درست و به موقع و انتقال آن به مردم سبب بصیرت افزایی مردم و سرانجام سقوط رژیم شاهنشاهی و تثبیت انقلاب اسلامی شد.

پایان پیام/526

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز جمعه اردبیل خبرگزاری شبستان مراجع و علماء کانون های مساجد استان بوشهر کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبي اصفهان رسانه و پیروزی انقلاب رسانه و انقلاب نشر انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۷۲۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد

ابوالقاسم رئوفیان دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین و عضو هیأت‌عالی شورای وحدت نیرو‌های انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره اهمیت حضور مردم در انتخابات دور دوم مجلس اظهار کرد: احزاب و تشکل‌های سیاسی نسبت به ترغیب و تشویق مردم نسبت به شرکت مردم در انتخابات دور دوم مجلس نقش کلیدی دارند.

او افزود: شرایط اقتضا می‌کند که رسانه ملی و گروه‌های تاثیر گذار از هیچ تلاشی برای تشویق مردم به شرکت در انتخابات فروگذار نکنند و تلاش بیشتری در این حوزه انحام دهند.

رئوفیان متذکر شد: اصلی که به هر نظام سیاسی مشروعیت مردمی می‌بخشد مشارکت مردمی در انتخابات است که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی هم بیش از هر کلید واژه‌ای، به ویژه در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲، از این کلیدواژه استفاده کردند تا اینکه مشارکت مردم نسبت به پیش‌بینی‌ها و نظرسنجی‌های رسمی افزایش پیدا کرد.

عضو هیأت‌عالی شورای وحدت نیرو‌های انقلاب اسلامی گفت: مردم از شرایط موجود و عملکرد دولت و مجلس ناراضی‌اند و خواهان تحول هستند.

او متذکر شد: مجلس باید نسبت به ایجاد تحول در جامعه تلاش کند که لازمه تحقق این امر شکل گیری کمیسیون‌های تخصصی مبتنی بر معیار‌های تحول آفرین است. همچنین هیات رئیسه مجلس باید بتواند منشا تغییرات مثبت باشد و لازمه آن انتخاب اعضای با کفایت برای هیات رئیسه است.

رئوفیان درباره اولویت‌های مجلس دوازدهم گفت: نمایندگان مجلس باید به اولویت‌های مردم از جمله کاهش نرخ بیکاری و کنترل نوسان ارز بپردازند، چرا که این موارد مشکلات عدیده‌ای را برای کشور رقم زده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • معلمِ متفکر
  • ببینید | خاطرات شنیدنی رهبر انقلاب از استادِ شهید مرتضی مطهری
  • ۳۳۷ سند مالکیت منطقه دوم دریایی سپاه استان بوشهر صادر شد
  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • تبلیغات منفی رسانه‌های غرب درباره فتح فاو توسط ایران
  • پیروزی بدون جنگ
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است