Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@12:19:22 GMT

مجلس به کمک بهزیستی بیاید

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۷۳۵۵۲

مجلس به کمک بهزیستی بیاید

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی درباره روند همکاری سازمان بهزیستی و شهرداری تهران برای ساماندهی معتادان و افراد بی‌خانمان در زمستان امسال گفت: مسئولیت گرمخانه‌های تهران و ساماندهی افراد بی‌خانمان که معتادان نیز می‌توانند جزو آنها باشند به عهده شهرداری است.

فرید براتی‌سده درباره وضعیت معتادان مصرف‌کننده بی‌خانمان گفت: در شهرهای مختلف از جمله تهران مراکزی با عنوان سرپناه داریم که زیر نظر سازمان بهزیستی اداره می‌شوند و افراد معتاد بی سرپناه شب‌ها در آنجا بیتوته می‌کنند و طی مدت حضورشان به آنها خدماتی ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی درباره نحوه سرویس‌دهی سرپناه‌های موجود به معتادان مصرف کننده و بی‌خانمان نیز گفت: در مراکز تعبیه شده به معتادان شام و صبحانه ارائه می‌شود و اگر آن اشخاص بیمار باشند یا مشکل جسمی داشته باشند تحت درمان قرار می‌گیرند، به اضافه اینکه معتادان می‌توانند در مراکز نامبرده حمام کنند و به استراحت بپردازند و صبح سرپناه را ترک کنند.

فرید براتی‎ سده درباره نحوه تامین بودجه سرپناه‌های موجود گفت: نحوه تامین بودجه و اعتبارهای مربوطه متفاوت است. بخشی از این بودجه توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر تامین می‌شود و بخش دیگر نیز از بودجه‌ای که به طور سالانه از سوی سازمان برنامه و بودجه به سازمان بهزیستی تعلق می‌گیرد، هزینه می‌شود.

براتی سده درباره نحوه فعالیت و سرویس‌دهی سرپناه‌های شبانه به معتادان در زمستان امسال توضیح داد: فعالیت سرپناه‌ها محدود به فصل زمستان نیست و این مراکز در تمام فصول سال فعال هستند، اما پس از فوت دو بی‌خانمان در تهرانسر و پس از تعطیلی گرمخانه مربوطه، احساس می‌کردیم زمستان سختی در پیش است به همین دلیل مدتی قبل، یعنی حدود دوماه پیش با حضور کلیه افرادی که در تهران برای کاهش آسیب‌های اجتماعی به خدمات‌دهی مشغولند جلسه‌ای تشکیل و قرار شد، تیم‌های سیار و موبایل ون‌ها را فعال کنیم تا آنها به مناطق و پاتوق‌های معتادان بروند و با افرادی که نمی‌توانند یا نمی‌خواهند به گرمخانه‌ها و سرپناه‌ها بروند صحبت و تعامل کنند و با ایجاد اعمال انگیزشی آنها را بوسیله ون‌های موجود به سمت مراکز تعیین شده هدایت کنند.


طی دوماه اخیر گزارش فوتی نداشتیم



براتی سده درباره نتیجه تلاش تیم‌های سیار طی یکی دو ماه اخیر اذعان داشت: طبق گزارشی که از سوی همکاران بهزیستی به من رسیده، تیم‌های سیار به اتفاق همکاران ما در شهرداری که مسئولیت بخشی از روند موجود را به عهده دارند، طی این مدت فعال هستند و در این میان ما نیز طبق قرار قبلی آنها را مورد حمایت مالی قرار می‌دهیم و منابع را در اختیارشان خواهیم گذاشت. خوشبختانه تاکنون نیز گزارش فوت نداشته‌ایم.

براتی سده درباره نحوه فعالیت تیم‌های سیار در استان‌ها و شهرهای دیگر توضیح داد: تیم‌های سیار در استان‌ها و شهرهای دیگر نیز فعال هستند و حتی اگر با کمبود مکان مواجه شوند، می‌توانند از همه خدمات موجود در سطح شهر برای ارائه سرویس به معتادان استفاده کنند تا به این ترتیب هیچ بی‌خانمانی با مشکل مواجه نشود.


شهرداری در ساماندهی معتادان متجاهر خیلی فعال نیست



رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی در ارائه خدمات با شهرداری همراه است، درباره وضعیت مراکز بهاران و اقدامات شهرداری جهت توسعه و ساماندهی این بخش گفت: طبق قانون برنامه ششم، ساماندهی وضعیت معتادان متجاهر و ایجاد مراکز توانمند‌سازی و صیانت این افراد پس از درمان در مراکز ماده شانزده، به عهده شهرداری است. یعنی در این زمینه شهرداری باید پا به پای بهزیستی فعالیت کند.

فرید براتی سده ادامه داد: شهرداری برخلاف گذشته در ساماندهی معتادان متجاهر خیلی فعال نیست، قرار بر این بود که مراکز بهاران در مرحله توانمندسازی به معتادان معالجه شده خدمات دهند و در گذشته 15 مرکز با چنین هدفی فعال بود. ظاهرا در دوره جدید فعالیت شورای شهر تهران بحث بودجه مطرح بوده و به دلیل کم شدن بودجه خدمات رفاهی شهرداری، مشکلاتی ایجاد شده است. در همین راستا طی جلساتی که با حضور آقای شجاع پوریان معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری و ریاست وقت سازمان بهزیستی آقای محسن بندپی و دیگر مدیران سازمان بهزیستی برگزار شد، قرار بر این شد که شهرداری، مراکز بهاران را به ما واگذار کند که در این میان مشکلی به وجود آمد. دوستان شهرداری می‌گویند منابع مالی را شما تامین کنید و ما به ارائه زیرساخت‌ها می‌پردازیم.

براتی سده در توضیحات بیشتر گفت: زمانی که قرار باشد سازمان بهزیستی به تامین منابع مالی بپردازد یا باید بودجه را از ستاد مبارزه با مواد مخدر بگیریم یا اینکه از اعتبار سازمان بهزیستی استفاده کنیم که سازمان برنامه و بودجه، در این زمینه مبلغ اضافه‌ای به ما نداده و نمی‎دهد.


شهرداری نباید از وظایفش شانه خالی کند


براتی سده درباره نقش ستاد مبارزه با مواد مخدر در تامین بخشی از بودجه گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر طی جلساتی به صراحت گفته شهرداری در رابطه با مراکز توانبخشی معتادان و مباحث دیگر آنها، نباید از وظایفش شانه خالی کند. ستاد مبارز با مواد مخدر معتقد است که شهرداری باید از منابع خود هزینه کند نه اینکه صرفا زیرساخت‌ها را به بهزیستی بدهد و اگر این اتفاق افتاد و مراکز بهاران به بهزیستی تحویل داده شدند، باید منابع اعتباری آن نیز توسط شهرداری تامین شود. در حال حاضر نیز به جز چند مرکز که برخی  به ناجا و بخش‌های دیگر تحویل داده شده اند، باقی مراکز بلاتکلیفند.

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، درباره نحوه و کیفیت سرویس‌دهی مراکز بهاران و چگونگی نظارت بر آنها گفت: نظارت بر این بخش باید تخصصی باشد که اینگونه نیست. در حال حاضر مراکز بهاران زیر نظر شهرداری اداره می‌شوند و اگر این مراکز به سازمان بهزیستی تحویل داده شوند ما نیز به صورت تخصصی نظارت آنها را به عهده خواهیم گرفت؛ اما در نهایت باید با تعاملی که میان شهرداری، سازمان بهزیستی و ستاد مبارزه با موادمخدر برقرار می‌شود هرچه زودتر تکلیف این رویه روشن شود.


انتقاد از عدم شفاف‌سازی شهرداری در هزینه‌کرد اعتبارات



فرید براتی سده با اشاره به درخواست اخیرش از شهرداری مبنی بر شفاف‌سازی نسبت به بودجه‌های موجود درباره عکس العمل شهرداری نسبت به این درخواست توضیح داد: شهرداری هنوز درباره بودجه این بخش شفاف‌سازی نکرده؛ زیرا منابع مالی آن هنوز مشخص نشده است، از طرفی، همکاران شهرداری در جلسات مختلف از هزینه‌های بسیار بالا حرف می‌زنند. به گفته آنها جهت ساماندهی وضعیت گرمخانه‌ها طی سال، تاکنون شصت میلیارد هزینه شده است! این مبلغ از نظر ما که در سازمان بهزیستی فعالیت می‌کنیم بسیار بالاست. به طور مثال کل سرپناه‌های ما در کل کشور صدتاست که برای آنها نزدیک به هفت تا هشت میلیارد هزینه کرده‌ایم؛ بنابراین زمانی که شهرداری مدعی می‌شود از آغاز سال تاکنون شصت میلیارد برای بهبود و ساماندهی گرمخانه‌های تهران هزینه کرده باید درباره آن شفاف‌سازی کند. البته دوستان در شهرداری نظرشان این است که در سال‌های گذشته مبالغ بیشتری صرف گرمخانه‌ها شده است.

براتی سده با اشاره به اینکه یکسان‌سازی منابع مالی نتایج بهتری خواهد داشت، گفت: به نظرم همه منابع اعتباری مربوط به آسیب‌های اجتماعی در تهران و شهرهای دیگر باید متمرکز شوند؛ یعنی در اختیار مسئول اصلی که سازمان بهزیستی است قرار داده شوند و ما نیز خدمات می‌دهیم و درباره موضوعات و موارد مختلف پاسخگو خواهیم بود.


مجلس به کمک بهزیستی بیاید


رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی در پایان گفت: خدا را شکر استاندار محترم تهران آقای دکتر محسنی در سازمان بهزیستی فعال بوده‌اند و وضعیت موجود را از نزدیک لمس کرده‌اند و در جریان مشکلات هستند، از طرفی الان فصل تخصیص بودجه است و نمایندگان مجلس می‌توانند در این زمینه تلاش کنند تا اعتبار تخصیص یافته در اختیار سازمان بهزیستی قرار گیرد و ما نیز در این زمینه به طور شفاف پاسخگوی مردم و دستگاه‌های نظارتی خواهیم بود./ایلنا
 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۷۳۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره خدماتی که از سوی این سازمان به خانواده‌های دارای فرزند چند قلو ارائه می‌شود، توضیحاتی داد.

به گزارش ایلنا، نرجس‌خاتون اسعدی خلیلی، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور، در پاسخ به این سؤال که چه تعداد خانواده دارای فرزند چندقلو تحت پوشش سازمان بهزیستی است، گفت: «دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقاء سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.»

وی با بیان اینکه این سازمان پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، نسبت به تحت پوشش قرار دادن تمام خانواده‌های نیازمند دارای فرزند دو قلو و بیشتر پشت نوبت دریافت خدمات اقدام کرد، ادامه داد: در حال حاضر ۴۱ هزار و ۵۰۰ خانوار دارای فرزند چندقلو تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره حمایت‌هایی که از سوی سازمان بهزیستی به این خانواده‌ها ارائه می‌شود؟ تصریح کرد: در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری، در حال حاضر حدود ۴۱ هزار خانواده دارای فرزند دوقلو در دهک درآمدی ۱ تا ۵ تحت پوشش سازمان هستند.

وی ادامه داد: همچنین خانواده‌های دارای فرزندان سه قلو و بالاتر در دهک درآمدی ۱ تا ۷ نیز تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار گرفته و از خدمات بهره‌مند می‌شوند.

اسعدی خلیلی خاطرنشان کرد: این خانوار‌ها از مستمری ماهیانه برخوردار بوده و همچنین خدمات غیر مستمر به خانواده‌های دارای فرزند چند قلو نیز ارائه می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به خدمات غیرمستمر به خانواده‌های دارای فرزند چندقلو تصریح کرد: دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نسبت به ثبت اطلاعات کودکان واجد شرایط دریافت شیرخشک در سامانه سلامت وزارت بهداشت (جهت دریافت شیرخشک رایگان) اقدام می‌کند. همچنین این خانواده‌ها از کمک هزینه ودیعه مسکن، وام اشتغال و خدمات مشاوره‌ای بهره‌مند می‌شوند.

دیگر خبرها

  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران
  • معتادان متجاهر بهبودیافته پاکبان می‌شوند
  • آغاز ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی /جزییات این طرح چیست؟
  • معتادان متجاهر بهبود یافته پاکبان می‌شوند
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • جزییات ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی
  • آغاز ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی | جزییات این طرح چیست؟
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • مشارکت مردمی در بهزیستی خراسان جنوبی ۱۱۶ درصد افزایش یافت