Web Analytics Made Easy - Statcounter

سراسر نوار ساحلی هرمزگان با وجود نیروهای مستعد و توانمند جوان در حالی بکر و مغفول باقی مانده که سهم حداقلی دانش دریایی به عینه مشهود است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛اهمیت راهبردی دریا در توسعه کشورها موضوعی ضروری و غیر قابل انکار است که ارتباط مستقیمی با پیشرفت جوامع بشری دارد که با نگاه به الگوی پیشرفت کشورهای توسعه‌یافته می‏‌توان به جایگاه ویژه دریا و صنایع مرتبط با آن در مسیر ترقی کشورها پی برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشور ما به واسطه برخورداری از ۵۰۰۰ کیلومتر نوار ساحلی و همجواری با مهمترین آبراه‏های دنیا، ظرفیت های بکر و بی نظیری برای بهره‌مندی از این نعمت الهی داراست؛ چهار هزار و 900 کیلومتر از خط ساحلی کشور در جنوب واقع شده که به واسطه وجود مهم ترین میدان های نفت و گاز جهان در حوزه خلیج فارس به عنوان گلوگاه انرژی جهان حساس‌ترین منطقه دنیا بشمار می رود.

توسعه فعالیت های دریایی با محوریت تامین امنیت دریایی، فعالیت های گسترده شیلاتی، توسعه حمل و نقل دریایی، توسعه سواحل و رونق صنایع مرتبط با دریا آن هم در استان پهناور هرمزگان با وجود بیش از یک هزار و 100کیلومتر مرزآبی و نوار ساحلی  لزوم  از ضرورت توسعه دریا است.

خلیج فارس با وسعت 240 هزار کیلومترمربع سومین خلیج بزرگ جهان محسوب می شود که با قرار گرفتن در مسیر کریدور ترانزیتی شمال- جنوب،مجاورت با آب‌های گرم، وجود جوامع مرجانی، جنگل‏‌های مانگرو،  پهنه‌های گلی جزر و مدی، سواحل شنی و ماسه‌ای از بیوم های برتر و غنی زیستی دنیا محسوب می شود.

موقعیت منحصر به فرد  استان هرمزگان به واسطه برخوداری از نوار ساحلی گسترده توسعه زیرساخت ها و فناوری های دریا در زمینه‌های صنعتی، اقتصادی، پژوهشی، نظامی، گردشگری و غیره را می طلبد تا با این این وسیله به رونق بیشتر سواحل استان دست یافت.

سراسر نوار ساحلی هرمزگان با وجود نیروهای مستعد و توانمند جوان در حالی بکر و مغفول باقی مانده که سالانه بیش از 200هزار نفر با تخصص های متعدد روانه جامعه می شوند که سهم حداقلی دانش دریایی به عینه مشهود است و یا چنانچه اگر در این میان گرایشاتی مزتبط با حوزه دریا وجود داشته باشد، به واسطه بیگانگی مدیران ارشد کشوری با دریا سرگردان بازار کار می شوند.

عمده ترین چالش های صنعت دریا را باید بخشی نگری مدیرانی دانست که با ماهیت دریا  و پیامدهای مثبت اقتصادی و اشتغالی آن بیگانه هستنداین در حالی است که توسعه فن‏آوری دریایی عامل تسریع و توسعه علمی است و بهره وری از نیروی انسانی  بالفعل موجود می توان مشکلات اقتصادی این حوزه را مرتفع نمود.

هرمزگان استان معین گردشگری دریایی در کشور

اله مراد عفیفی پور، مدیر کل بنادر هرمزگان با اشاره به  برنامه توسعه گردشگری دریایی گفت: با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت های موجود هرمزگان به عنوان استان معین گردشگری دریایی در کشور تعیین شده است.

وی اظهار داشت: 13بندر در این استان به عنوان پایتخت مسافرت های دریایی کشور وجود دارد که 95 درصد از حجم کل حمل و نقل مسافران دریایی کشور و حدود 100 درصد عملیات حمل خودرو در مسیر سرزمین اصلی به جزایر خلیج فارس را بر عهده دارند.

وی اقدامات صورت گرفته در حوزه توسعه گردشگری دریایی را شامل سه بسته عمرانی، فنی و دریایی دانست و گفت: در این رابطه در پنج بخش تامین ایمنی آبراه ها، بنادر و شناورها، پاسخگویی به شرایط اضطرار و برنامه های توسعه ای اقدامات مختلفی صورت گرفته است.

وی از شناسایی و ساماندهی 6 مبدأ گردشگری در مرکز و شرق استان، 12 مرکز در غرب استان، 17 مرکز در جزیره قشم و 5 مورد در جزیره کیش خبر داد و افزود: مطالعات اولیه به منظور جانمایی بهینه بنادر جدید دارای قابلیت پذیرش گردشگر انجام شده است.

ضرورت تاسیس رشته های فنی و صنعتی دانشگاهی

علی اکبر شیخی فینی،رییس دانشگاه هرمزگان گفت: با توجه به شرایط و اقلیم استان که ظرفیت دریایی را برای آن به ارمغان آورده تاسیس رشته های فنی و صنعتی دانشگاهی متناسب با این مزیت ها ضروری است.

شیخی افزود:وجود مجتمع عظیم بندری شهید رجایی و بندر شهید باهنر، مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران ایزوایکو و رونق فعالیت های دریانوردی در هرمزگان پرداختن به این بخش را برای دانشگاه های هرمزگان تبدیل به یک ضرورت با اولویت کرده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر دانشگاه های هرمزگان از نظر امکانات صنعتی آن اندازه قوی نیستند که بتوانند کارگاه های بزرگ صنعتی دایر کنند که برای رفع این نیاز، صنایع و نهادهای دریایی باید در کنار دانشگاه قرار گیرند.
رییس دانشگاه هرمزگان اضافه کرد: این دانشگاه با توجه به دارا بودن دانشگاه علوم و فنون دریایی افزودن رشته های دریایی را پی گیری می کند.
شیخی فینی ادامه داد: تقاضای تاسیس رشته های فنون دریایی در آینده به شورای گسترش آموزش عالی ارسال می شود که امیدواریم با تقویت زیرساخت ها با درخواست دانشگاه هرمزگان موافقت شود.

سرمایه گذاری در حوزه فن‏آوری دریا و رشد دانش و فن ‏آوری یکی از الزامات واجب در استان هرمزگان است و نگاههای بخشی بدون آینده نگری کمکی در راستای رشد قابل  ملاحضه و چشمگیر با محوریت صنایع دریایی ندارد لذا در شرایطی که بر جمعیت جوانان جویای کار هر روز افزوده می شود و فرصت های شغلی تنها به بهانه از بین رفتن شرایط ادامه کار یکی یکی از گرونه فعالیت خارج می شود، گسترش صنایع دریا محور فرصتی مغتنم برای بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۷۴۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار ارتباط دانشگاه با صنعت به سرعت پیش می‌رود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، شهلا پاسلار، رئیس شورای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در نشست مشترک اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس با اعضای شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی با اشاره به توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی و حرکت این دانشگاه بر محور حل مسئله در تشرح برنامه‌های پژوهشی این دانشگاه اظهار کرد: حضور هیئت علمی توانمند و متخصص در عرصه علم و فناوری در این دانشگاه این فرصت را به وجود آورده تا با صنعت به‌عنوان رکن اصلی توسعه کشور ارتباط تنگاتنگ برقرار کند و از فرصت‌های پیش رو در راستای سرعت بخشیدن به این اهداف و کمک به ارتقای توسعه، همکاری تنگاتنگی داشته باشد.

وی سند تحول و تعالی دانشگاه را برنامه پنح ساله منسجم خواند که حرکت دانشگاه را بر محور کارآفرینی، حل مسئله و تربیت نیروی متخصص ریل گذاری کرده و افزود: این دانشگاه با داشتن راهبرد‌های کلان، رویکردی تحول‌آفرین بر محور‌های راهبردی به‌منظور انسجام‌بخشی و ساختار محتوایی برنامه‌های علمی و پژوهشی به دنبال تمدن‌سازی نوینی از علم و فناوری دارد و این مهم می‌تواند در تعامل و ارتباط با صنعت، جامه عمل به خود گیرد.

رئیس شورای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان طراحی و اجرای نظام شناسایی و پرورش استعداد‌های درخشان، تدوین نظام‌نامه تأسیس دانشکده‌های تخصصی در چارچوب مبانی علمی و معرفتی را از قدم‌های مثبت این دانشگاه بر محور توسعه قلمداد کرد و ادامه داد: ارتقا روزآمدی و کاربردی رشته‌ها، افزایش کیفیت و اثربخشی فرایند آموزشی، نهادینه‌سازی قدرت خلاقیت و رویکرد حل مسئله در کنار تقویت هم‌افزایی میان عوامل زیست‌بوم آموزش‌های مهارتی و حرفه‌ای دانشجویان از سیاست‌های راهبردی این دانشگاه است که با جدیت پیگیری و اجرا می‌شود.

پاسلار توانمندسازی پژوهشگران، ترویج و فرهنگ‌سازی کسب‌وکار‌های مبتنی بر نوآوری در محیط دانشگاه، بازاریابی فناور‌های و محصولات دانش‌بنیان و ذی‌نفع سازی پژوهشگران در چرخه فرایند سازی و تجاری‌سازی علم و توسعه کمی و کیفی واحد‌های نوآور و هسته‌های فناور در مرکز رشد و ارتقا جایگاه دانشگاه در زیست‌بوم کشور را از دیگر سیاست‌های جاری این دانشگاه برشمرد که در حال سرمایه‌گذاری در راستای توسعه است.

وی با بیان اینکه امروز ارتباط دانشگاه و صنعت می‌تواند گره‌گشای بسیاری از مشکلات جامعه باشد، اعلام آمادگی خود را در همکاری با شرکت زاگرس جنوبی فعال درعرصه نفت و گاز اعلام کرد و توضیح داد: در اختیار گذاردن آزمایشگاه‌های تخصصی این دانشگاه در همکاری با این شرکت ، برنامه‌ریزی برای حضور دانشجویان و هیئت علمی دانشگاه از تأسیسات منطقه عملیاتی این شرکت در راستای آشنایی بیشتر با صنایع بالادستی گاز و معرفی اعضای کارگروه پژوهشی برای ایجاد ارتباط تعامل مؤثر با این شرکت و سایر صنایع در حوزه تخصصی از سیاست‌های مهم این همکاری خواهد بود. 

رئیس شورای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان، پیگیری چالش و نیاز‌های تأییدشده زاگرس جنوبی به‌صورت مکتوب به دانشگاه، ارائه ایده‌ها و طرح‌های دانشجویان نخبه، پژوهشگر و استادان هیئت علمی این شرکت‌ها و معرفی دستاورد‌های آنان در راستای برنامه‌های پیش روی این شرکت با توجه به ایجاد فضای مناسب برای تولید ساخت اول و طرح‌های پژوهانه ایجادشده، حضور دانشجویان دانشگاه در صنعت، در قالب طرح‌های کارآموزی با ارائه معرفی‌نامه از دانشگاه از دیگر سیاست‌های مهم این دانشگاه با همکاری شرکت زاگرس جنوبی عنوان کرد.

آمادگی همکاری شرکت زاگرس جنوبی با دانشگاه آزاد

رئیس منطقه عملیاتی نفت و گاز زاگرس جنوبی نیز جایگاه منطقه عملیاتی این شرکت را تشریح و سپس با ارائه طرح‌ها و برنامه توسعه این شرکت در راستای ایجاد اشتغال و برطرف کردن نیاز‌های جامعه بر همکاری این شرکت با دانشگاه تأکید کرد و گفت: این شرکت نیز آمادگی دارد تا در راستای رفع نیاز‌های خود و تربیت نیروی انسانی کارآمد با دانشگاه همکاری کند.

حجت پریخواه‌زرمهر اظهار امیدواری کرد که ارتقا نظام پژوهش با قابلیت حل مسئله بتواند در توسعه کمی و کیفی دستاورد‌های این شرکت تأثیر چشمگیری بگذارد و راهی برای تقویت ارتباط اثربخش با خانواده دانشگاه را از منظر حمایتی و بهره‌گیری از فرصت‌های اثرگذار از تولید ایده تا محصول، حمایت ویژه کند.

محسن شادمان، رئیس کمیته پژوهش زاگرس جنوبی نیز با تأکید بر اهمیت مبحث پژوهش در حل مسائل و مشکلات موجود دیدگاه مثبت شرکت بهره‌برداری زاگرس جنوبی درباره تحقق برنامه‌های این شرکت و توسعه برنامه‌های فناورذانه و پژوهش محور را مطرح کرد و با اشاره به برخی از چالش‌ها و نیاز‌های شرکت زاگرس جنوبی بیان کرد: این نیاز‌ها و چالش‌های پیش رو در آینده به شکل جامع و کامل در اختیار دانشگاه قرار خواهد گرفت.

به گزارش آنا، این نشست با اظهارنظر سایر مدیران و مسئولان این شرکت و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد بندرعباس در راستای ارتقای هم‌افزایی و بهبود راهکار‌های مؤثر برای برقراری تقویت و تعامل بیشتر در این دو مجموع ادامه یافت و مقرر شد با استمرار بخشیدن به این نشست‌ها و بهره‌گیری از نظرات علمی و کارشناسی شده در عملیاتی و اجرایی کردن برنامه اهتمام ویژه‌ای بکار گرفته شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقویت مرزبانی سبب گستردگی توسعه و پیشرفت همه جانبه جامعه می‌شود
  • گروسی هفته آینده به ایران سفر می‌کند
  • تقویت مرزبانی سبب گستردگی توسعه جامعه می‌شود
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت در دانشگاه آزاد همدان
  • قطار ارتباط دانشگاه با صنعت به سرعت پیش می‌رود
  • (تصاویر) شگفت‌انگیزترین اکتشافات در دل دریاها؛ از خوک باربی تا مارماهی کور ژلاتینی
  • پیشرفت دریایی در کشور هند و پروژه عظیم ساگارمالا
  • توانایی ایران در وصل شدن گذر جنوب شرق به اروپای شرقی
  • بازتخصیص آب غیرمتعارف به ۳۱ صنعت استان یزد
  • هشدار دانشمندان در مورد «سندرم غرق شدگی» شهر‌های ساحلی جهان