Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام، گفت: تمامی برنامه ریزی های بلند مدت دستگاه های مختلف اجرایی باید بر اساس سند آمایش سرزمینی صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، «رحمت الله قیصوری»، صبح امروز (۱۷ دی) در جلسه کارگروه آمایش سرزمین، آمار و محیط زیست و توسعه پایدار، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در طول سال های گذشته پیش روی حوزه مدیریتی استان و حتی کشور قرار نداشت، نبود اطلاعات جامع و کامل از حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. بود که باعث می شد نتوان برای آینده یک برنامه منسجم و مدون را ترسیم و عملیاتی کرد.

 

وی، افزود: بدون وجود یه جامعه آماری دقیق و قابل اعتماد و استناد نمی توان برای مشکلات پیش روی آن حوزه برنامه ریزی کرد که همین عامل تدوین یک برنامه آمایش سرزمینی که تمامی این موارد در آن لحاظ شده باشد، را ضروری می سازد.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام، تاکید کرد: بر همین اساس طی سال های اخیر تدوین سند جامع آمایش سرزمینی با توجه به ویژگی های هر منطقه و شهرذستان و استان در دستور کار دولت قرار گرفته و در ایلام نیز دنبال شده است.

 

قیصوری، با اشاره به ویژگی های ایلام از منظر انرژی، گردشگری، اّب و خاک ، استفاده از انرژی های نو و ... گفت: در صورتیکه با همکاری ماجع دانشگاهی و نخبگان هر حوزه بتوانیم برای هر کدام از این بخش های برنامه عملیاتی و راهبردی که قابلیت اجرا شدن داشته باشند، ترسیم ، کنیم، استان بیش از پیش از مزایای آن بهره مند خواهد شد.

 

وی، با بیان اینکه طرح آمایش استان پس از تصویب در شورای برنامه ریزی و توسعه در کارگروه ملی آمایش با حضور نمایندگان وزراتخانه های متبوع بررسی و تصویب می شود، یادآور شد: همه استان ها براساس قانون برنامه ششم توسعه باید طرح آمایش سرزمین را تا پایان سال دوم برنامه تهیه کنند که در استان ایلام نیز این طرح به اتمام رسانده است.

 

گفتنی است، مطالعات طرح آمایش استان ایلام شامل ۲ بخش تحلیل وضعیت و ساختار و برنامه ریزی و سیاستگذاری تدوین شده که بخش اول شامل پنج فصل تحلیل وضعیت استان ، تحلیل نظام سکونتگاهی استان و ساختار فضایی آن، توصیف و تحلیل پیوندهای اصلی بین سکونتگاه ها، ملاحظات ایمنی، دفاعی و امنیتی ، جمع بندی و نتیجه گیری از مطالعات وضع موجود و بخش دوم در سه فصل تبیین چشم انداز و طراحی سناریوی توسعه فضایی استان، طراحی و برنامه ریزی، نظام اجرایی و مدیریت آمایش استان است.

پایان پیام/493

منبع: شبستان

کلیدواژه: اردبیل نماز جمعه کانون های مساجد آیت الله سید حاتمی خبرگزاری شبستان مجلس استاد پرورش استاد علی اکبر پرورش بارش برف برنامه ششم توسعه برنامه ریزی برنامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۷۵۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است

داود منظور در نشست مدیریت نوآورانه برای مقابله با حوادث و سوانح برای دستیابی به توسعه پایدار که در حاشیه هشتادمین نشست سالیانه اسکاپ در بانکوک انجام شد، گفت: تعداد و شدت سوانح طبیعی در سال ۲۰۲۳ افزایش یافت و این نشانگر ضرورت استفاده از ابزاری برای سازگاری با این شرایط جدید است.

او با بیان اینکه گنجاندن مسائل مربوط به کاهش خطر بلایا در برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی توسعه کشورها و ارتقای مدیریت اطلاعات بلایا صرفاً یک تلاش فنی نیست، افزود: این در درجه اول یک موضوع سیاستی و فرآیند حاکمیتی است. دولت‌ها نقشی محوری به عنوان تصمیم‌گیرندگان کلیدی ایفا می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که طرح‌ها و برنامه‌های توسعه ملی، محلی و بخشی نه تنها آسیب‌پذیری و خطر جدیدی ایجاد نمی‌کند، بلکه به طور مهمی به کاهش خطرات موجود و افزایش انعطاف‌پذیری افراد و سیستم‌ها کمک می‌کند.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: من به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه جمهوری اسلامی ایران، بر این باورم که گنجاندن بحث کاهش خطر بلایا و مقاوم‌سازی در تمام ابعاد برنامه‌های توسعه ملی، بخشی و محلی و ارتقای مدیریت اطلاعات و داده‌ها مربوط به خطرات بلایا، برای دستیابی به جامعه‌ای امن‌تر و توسعه تاب‌آور، فراگیر و پایدار ضروری است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برای دستیابی به اهدافمان، چند اقدام حیاتی باید انجام شود. ما باید توانایی‌های خود را برای درک بهتر، ارزیابی و نظارت بر خطرات بلایا به شیوه‌ای سازگار با خطرات متعدد بهبود بخشیم. این امر امکان پیش‌بینی مؤثرتر و هشدار زودهنگام خطرات و بلایا را فراهم می‌کند.

منظور افزود: مایلم ابتکار مهم دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد «هشدار اولیه برای همه» و چهار مؤلفه حیاتی آن را برجسته کنم، اما همچنان نیاز به «پیش‌بینی و هشدار اولیه بر اساس تأثیر بلایا» وجود دارد تا ما را قادر سازد که نه‌تنها وقوع خطرات را به‌موقع و دقیق‌تر پیش‌بینی نموده و هشدار دهیم، بلکه اثرات منفی احتمالی و تلفات و خسارات خطرات را نیز پیش‌بینی کنیم.

به گفته او، انجام اقدامات لازم از قبل برای کاهش تلفات و خسارات احتمالی، مستلزم تعهد و مشارکت همه بخش‌ها و بازیگران توسعه اقتصادی- اجتماعی برای ارائه داده‌ها و اطلاعات لازم در مورد انواع آسیب‌پذیری‌های فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی برای اندازه‌گیری خطرات، زیان‌ها و آسیب‌های احتمالی است.

معاون رئیس‌جمهور گفت: برای دستیابی به چنین دستاوردی، ما باید رویکرد توسعه مبتنی بر ریسک را اتخاذ و به کار ببریم و اطمینان حاصل کنیم که همه ابتکارات توسعه از طریق بررسی دقیق خطرات بالقوه برای محافظت از جوامع، زیرساخت‌های حیاتی و دستاوردهای محیطی طراحی شده‌اند. به‌علاوه، تلاش‌ها باید در جهت برطرف کردن عوامل زیربنایی عامل بلایا باشد. از جمله شهرنشینی سریع و بدون برنامه، تخریب محیط زیست و نابرابری‌های اجتماعی، برای ایجاد جامعه‌ای انعطاف‌پذیرتر.

منظور ادامه داد: در نهایت، گنجاندن مباحث مربوط به خطر بلایا در سیاست‌گذاری کاربری زمین ضروری است تا با ارزیابی ریسک وقوع فاجعه، تدوین و اجرای سیاست‌هایی برای کاهش خطر در مناطق شهری و روستایی ممکن شود.

او بیان کرد: از طریق این اقدامات هماهنگ، می‌توانیم زمینه توسعه پایدار و مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی را فراهم کنیم و از ایمنی و رفاه جوامع خود برای نسل‌های آینده محافظت کنیم.

معاون رئیس‌جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران گام‌های مهمی برای اطمینان از کاهش مؤثر خطر بلایا و گنجاندن موضوع‌های مرتبط در مباحث مدیریت برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی ملی، محلی و بخشی برداشته است.

منظور تاکید کرد: بدین منظور باید یک گروه کاری دائمی در زمینه علم، سیاست‌گذاری، پیوند اقدام برای مدیریت و کاهش خطر بلایا تحت نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان عالی‌ترین نهاد برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی در کشور ایجاد شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • اجرای کنارگذر جنوبی ایلام از اولویت‌های کمیته برنامه‌ریزی شهرستان است
  • واگذاری ۲ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام ایلام به بخش خصوصی
  • تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه
  • برنامه ریزی برای واگذاری۲هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام ایلام
  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه