Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از تشکل‌های کارگری استان آذربایجان غربی در بیانیه‌ای مشترک به تعرضات اخیر به سازمان تامین اجتماعی اعتراض کردند.

متن این بیانیه که به امضای خانه کارگر آذربایجان شرقی، کانون انجمن‌های صنفی استان، مجمع نمایندگان کارگران استان، اتحادیه پیشکسوتان و اتحادیه انجمن‌های اسلامی کارخانجات استان رسیده، به شرح زیر است:

در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سازمان تامین اجتماعی به عنوان بزرگترین سازمان بیمه‌گر اجتماعی با عزم و همیاری شرکای اجتماعی به ویژه مجامع و نهادهای کارگری، کارفرمایی و بازنشستگی کشور به اصلی‌ترین کانون حمایت از منافع و حقوق فعلی و آتی کارگران و خانواده‌های آنان تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساختار تشکیلاتی سازمان تامین اجتماعی در ایران به گونه‌ای بنا نهاده شده است که نمایندگان جامعه کارگری، کارفرمایی و حاکمیت (دولت) تحت عنوان شرکای اجتماعی در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های این سازمان نقش داشته‌ و صاحبان اصلی صندوق به شمار می‌آیند. از این رو حفظ و صیانت از منابع و اندوخته‌های این سازمان به یکی از مهمترین دغدغه‌ها، راهبردها و استراتژی‌های مسئولان تامین اجتماعی و شرکای اجتماعی (کارگران، بازنشستگان – کارگران) به حساب می‌آیند.

در ادامه هجمه بی‌رحمانه به منابع این سازمان که از ناحیه تصویب بند «و» تبصره هفت لایحه بودجه سال 1397 صورت گرفت و باعث واریز سهم درمان بیمه‌شدگان به حسابی نزد خزانه دولت گردید، اخیرا در اقدامی غیرکارشناسی، کمیسیون اصل 44 مجلس محترم شورای اسلامی، به بهانه حمایت از تولید، کارگر و کالای ایرانی و با استناد به «ماده 10 اصلاحیه قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی» علیرغم مخالفت صریح مرکز پژوهش‌های مجلس و بدون حضور نمایندگان سازمان تامین اجتماعی اقدام به تصویب طرحی کردند که در صورت تصویب در صحن علنی مجلس حقوق آشکار و اموال کارگران و بازنشستگان ایرانی را تضییع کرده و نوعی دست‌درازی به اموال کارگران و بازنشستگان محسوب می‌شود.

بر اساس ماده اصلاحی مقرر گردیده از این پس، حق بیمه قراردادهای پیمانکاری صرفا بر مبنای لیست ارسالی کارفرما و بدون اعمال ضریب و بازرسی وصول شود که این موضوع به لحاظ کارشناسی و ملاحظات تخصصی در عمل سبب حذف 20 درصد از درآمدهای پایدار و ثابت این سازمان و به خطر افتادن پوشش بیمه‌ای حدود دو میلیون نفر از کارگران پیمانکاری‌ها می‌شود.

با توجه به تعمیق شکاف مستمر منابع و مصارف سازمان تامین اجتماعی در چند سال اخیر و به ویژه آسیب و صدمه‌ای که از ناحیه اجرای قانون واریز حق بیمه درمان به خزانه دولت و همچنین اجرای طرح تحول نظام سلامت بر منابع سازمان تامین اجتماعی وارد شده است، به نظر می‌رسد در صورت تصویب این ماده اصلاحی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، به دلیل تبعات و آ‌ثار مخربی که اجرای این تصمیم بر منابع و درآمدهای صندوق تامین اجتماعی خواهد داشت ارائه خدمات و تعهدات کوتاه مدت و تعهدات بلندمدت در این سازمان به ویژه در بخش پرداخت مستمری بازنشستگان بیش از پیش دچار مشکل شده و در عمل با ایجاد زمینه سر به سر شدن منابع و درآمد ضمن افزایش کسری بودجه امنیت اجتماعی جامعه به مخاطره افتاده و زمینه حرکت این سازمان به سراشیبی ورشکستگی فراهم خواهد شد. لذا از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی استدعا دارد در بررسی طرح موصوف در صحن علنی مجلس، پیشنهادات کارشناسی تامین اجتماعی و شرکای اجتماعی آنکه تقدیم مرکز پژوهش‌های مجلس محترم شورای اسلامی شده است ملحوظ نظر قرار گیرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کارگران و سازمان تامین اجتماعی کارگران پیمانکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۷۷۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه سرگشاده قوچانی به سازمان تامین اجتماعی

آفتاب‌‌نیوز :

محمد قوچانی مدیر مسئول و سردبیر مجله آگاهی‌نو نوشت:

این یک نامه سرگشاده است خطاب به سازمان تامین اجتماعی.

دو مجله آگاهی نو و کتاب نامه با تولید محتوایی بیش از دوهزار صفحه در سال چهارنفر تحریریه ثابت دارد الباقی حق التحریر می‌گیرند. فهرست بیمه ما کوچک است: سردبیر و دبیر تحریریه، یک دبیرگروه و یکی از مشاورین مجله که برای آن‌ها بیمه رد می‌شود. ما به دلیل سازمان کوچکمان حتی منشی تحریریه یا مدیر مالی و اداری مستقر نداریم، چون بودجه اش را نداریم و تا حالا خودمان همزمان منشی و مدیر هم بوده ایم. درباره این چهارنفر هم بخشی از حق بیمه را ما پرداخت میکنیم و بخشی را وزارت فرهنگ که طبق یک قانون مشخص و عام به نشریات تا یک سطحی تخفیف می‌دهند. 

سازمان تامین اجتماعی با اعزام بازرس به صورت مکرر ما را کنترل می‌کند که مبادا این فهرست بیمه صوری و جعلی باشد! و، چون حرفه روزنامه نگاری را با مشاغل دیگر اداری و تجاری قیاس می‌کند معتقد است ما باید از هشت صبح تا چهار بعد از ظهر در دفتر حاضر باشیم؛ بنابراین با بازرسی غافلگیرانه وقتی ما در حال مصاحبه یا تهیه مقاله بیرون مجله هستیم به دفتر مراجعه و با عدم رویت ما، کارگاه آگاهی نو را تعطیل اعلام می‌کند و تخفیف ارشاد را لغو می‌کند.

مثلا ما امروز در حال گفتگو با دکتر ظریف بودیم که سرزده تشریف آوردند و هرچه همکار ما توضیح داده و مجله و نوشته‌های ما را نشان داده بازرس محترم زیر بار نرفته و کارگاه را تعطیل گزارش کرده است.

سوال من این است پس این همه محتوا چگونه تولید می‌شود؟ چرا کسی حرفه ما را به رسمیت نمی‌شناسد؟ چرا فکر نمی‌کنند من هر روز نمی‌توانم کتاب‌هایم را به دفتر ببرم و مقاله بنویسم؟ نمی‌توانم همه سیاسیون و روشنفکرانی که با آنان گفتگو میکنیم را به دفترمان دعوت کنم؟ نمی‌توانم با روزنامه نگاران برخورد اداری کنم! 

ما مطبوعات مستقل (خصوصی و غیر دولتی) بنگاه‌های ضعیفی هستیم. حتی چند میلیون تومان هم در کار ما اثر دارد. اگر ما بیکاره بودیم که دفتر مجله اجاره نمی‌کردیم. چرا در شب‌های صفحه بندی که تا صبح کار میکنیم بازرس نمی‌فرستید؟

اصلا چرا مجله را ورق نمی‌زنید که کارنامه ما را ببینید. قطع یک تخفیف ناچیز قانونی به مطبوعات کدام مشکل دولت یا بیمه را حل میکند؟ کار ما مخفیانه نیست. مجله منتشر میشود و میزان کار هر فرد در آن روشن است. ما مغازه نداریم که هر روز صبح کرکره لش را بالا ببریم. روزنامه نگاری را به رسمیت بشناسید ...

رونوشت: 

۱. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

۲. وزارت کار 

۳. سازمان تامین اجتماعی شعبه خیابان ملک

۴. انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران

دیگر خبرها

  • نامه سرگشاده قوچانی به سازمان تامین اجتماعی
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • قدردانی از کارگران واحد‌های تولیدی و خدماتی همدان
  • نمایندگان کارگران همدان با شهدا تجدید پیمان کردند
  • امنیت شغلی کارگران در کاشان تامین شود
  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • ۱۳ هزار نفر در شهرستان خلخال تحت پوشش تامین اجتماعی