Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@03:02:09 GMT

حضور مافیای قدرت و ثروت در استانی‌شدن انتخابات

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۷۷۴۴۸

حضور مافیای قدرت و ثروت در استانی‌شدن انتخابات

قدس آنلاین: طرح استانی- شهرستانی شدن انتخابات مدتی است مجددا در دستور کار نمایندگان مجلس شورای اسلامی است و از قرار معلوم پس از طرح و تصویب در کمیسیون شوراها، بزودی در صحن علنی مجلس به رأی گذاشته خواهد شد؛ از آنجا که سال‌ها قبل و در ادوار گذشته مجلس نیز طرح‌های مشابهی یا به نتیجه نرسیده یا توسط شورای محترم نگهبان رد شده‌اند، لذا نخبگان و صاحب‌نظران مرتبط با فضای سیاسی و اجتماعی، با اهداف و محتوای این طرح آشنایی نسبی دارند؛ با مطالعه این طرح پیشنهادی، نکات و ابهامات بسیار مهمی دیده می‌شود که نمی‌توان از کنار آن‌ها به‌راحتی گذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرویز سروری کارشناس سیاسی و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به نکات منفی طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث انتخابات و انتخاب نمایندگان دارای مشکلاتی جدی هستیم، اما طرح استانی شدن انتخاب نمایندگان علاوه بر نکات مثبت دارای مواردی منفی است که مثبت بودن ویژگی این طرح را با چالش‌های مختلفی مواجه می‌کند.

وی دراین باره افزود: متاسفانه در وضعیتی که بین مسوولین در پاسخگویی به مردم دیده می‌شود بنحوی که کمترین سطح پاسخگویی از طرف مسوولین به مردم وجود دارد، تنها طیفی از مسوولین که به دلیل ارتباط بین آن‌ها با مردم پاسخگوی برخی از مطالبات مردم هستند نمایندگان مجلس شورای اسلامی به شمارمی روند، چرا که به طور طبیعی مجبور به حفظ ارتباط خود با موکلینشان هستند؛ بی شک استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی منجر به از بین رفتن این اتفاق مبارک می‌شود، به گونه‌ای که مردم ملجاء و پناهگاه خود را در برقراری ارتباط با نمایندگان از دست می‌دهند.

این کارشناس سیاسی اظهار داشت: بدیهی است در وضعیت استانی شدن انتخابات نماینده احساس نیاز به ظرفیت سازی نمی‌کند چرا که می‌داند بیشترین رای را باید از سطح استان اخذ کند، طبیعتا در چنین وضعیتی ارتباط بین مردم با نماینده اشان تضعیف می‌شود.

پرویز سروری کارشناس سیاسی با بیان اینکه استانی شدن انتخابات بر ضد منافع مردمی است گفت: در حالی که در شرایط کنونی مردم نیازمند وصل شدن و حفظ ارتباط با ارکان قدرت برای پیگیری مطالبات خود را دارند، به این دلیل که قسمت قابل ملاحظه‌ای از این مطالبات توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیگیری می‌شود، یا به تعبیری نمایندگان مجبور به این کار هستند؛ اگر روابط بین مردم ونمایندگان قطع شود و ذهن نماینده خالی از اعتماد سازی و ظرفیت سازی از مردم شود، ارتباط بین نماینده و مردم قطع می‌شود چرا که در انتخاب‌های بعدی ضرورتا نیازی به جلب آرای اکثریت مردم باقی نمی‌ماند از این رو به نظر می‌رسد استانی کردن انتخابات مجلس شورای اسلامی در تضاد با منافع مردمی است.

حجت الاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این رابطه به قدس آنلاین، گفت: در واقع نسبت به استانی شدن انتخابات دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد، اما آنچه منجر به فاصله گرفتن از این طرح می‌شود دور شدن نگاه مجلس از جزییات و کلان‌نگری است؛ بنده به هیچ وجه با کمرنگ شدن نگاه مجلس به حوزه‌های کوچکتر موافق نیستم، چرا که ساختار مجلس به گونه‌ای است که باید به جزییات ورود قابل تاملی داشته باشد، در عین اینکه برای کلیات تصمیمات ملی اخذ می‌شود.

وی با اشاره به ضعف حزبی در انتخابات استانی و عدم پاسخگویی به مطالبات مردمی افزود: در طرح استانی شدن انتخابات کلان نگری فراهم است، اما به حوزه‌های انتخابیه و حل مشکلات حوزه‌های انتخابیه در حوزه‌های تصمیم گیری توجه ساختاری صورت نمی‌گیرد؛ مساله دیگری که منجر به ضعیف بودن طرح یاد شده می‌شود، با توجه به اینکه ساختار انتخاباتی ما حزبی نیست وهمچنان مقدمات آن ایجاد نشده، این طرح ارجحیتی برای ظرفیت سازی در استان‌های پهناور کشور را ندارد، لذا اگر تشکل‌های حزبی نتوانند در این طرح ورود جدی و پاسخگویی به مردم داشته باشند، شاهد حضور مافیای قدرت و ثروت د. ظرفیت‌های استانی خواهیم بود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: حضور مافیای ثروت و قدرت و تاثیر گذاری آن‌ها در انتخابات مجلس خطر بزرگی است که طبیعتا نگرانی را دراین عرصه افزایش می‌دهد. بی شک با استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی نمی‌توان مشکلات کشور را حل نمود.

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر با اشاره به عدم تامین منافع مردمی در استانی شدن انتخابات وحضور مافیای قدرت و ثروت گفت: به نظر می‌رسد استانی شدن انتخابات مجلس به افزایش زد وبند‌ها کمک می‌کند لذا نمایندگان مجلس را از پرداختن به مصالح مردمی استان دور می‌کند؛ بی شک در صورت قوت گرفتن حضور مافیای قدرت و ثروت در جریان انتخابات این جریان است که تصمیم سازی می‌کند و تصمیمات در راستای منافع فردی یا گروهی خواهد بود، لذا استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی منافع مردم استان‌ها را تامین نمی‌کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: پرویز سروری استانی شدن انتخابات پژمانفر مافیای ثروت و قدرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۷۷۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

البرز آماده مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ دو نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی استان البرز به دور دوم رفتند تا برای کسب کرسی مجلس با یکدیگر رقابت کنند.

دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه کرج فردیس واشتهارد ۲۱ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • دغدغه مردم در حوزه اشتغال است
  • فهرست مشترک جبهه پایداری و شانا برای دور دوم انتخابات تهران
  • پیش بینی ۲۸۷ شعبه برای دور دوم انتخابات
  • اعلام لیست انتخاباتی دور دوم شورای ائتلاف و جبهه پایداری
  • اعلام شد؛‌فهرست مشترک جبهه پایداری و شانا برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • لیست نهایی جبهه انقلاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • لیست نهایی جبهه انقلاب جهت مرحله دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • البرز آماده مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی می‌شود
  • فهرست وفاق برای دور دوم مجلس شورای اسلامی در تهران مشخص شد
  • تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس از پنجشنبه آغاز می‌شود