Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، محمد سعید سیف در سمپوزیوم جایگاه و نقش دانشگاه ها و مراکز علمی در تحقق برنامه ششم توسعه کشور با اشاره به مسیر ۴۰ ساله دانشگاه ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: ما در دهه شصت دانشگاه های نسل اول را داشتیم که دغدغه اصلی آنها بحث های آموزشی بود، سپس تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها شکل گرفت و دانشگاه های نسل دوم به وجود آمد و در ده سال اخیر به خصوص در دانشگاه های بزرگ شاهد ایجاد دانشگاه های نسل سوم هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دانشگاه ها با هدف حل مشکلات و چالش های ملی کشور وارد حوزه صنعت شده اند و در این زمینه برنامه های مختلفی برای دانشگاه ها نسل سوم تعریف شده که حل معضلات آب یکی از مصادیق حضور دانشگاه ها در چالش های ملی است.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۵۰۰ پژوهشگاه و پژوهشکده،  ۴۳ پارک علم و فناوری، ۱۹۰ مرکز رشد و حدود ۵۰۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور در حال فعالیت هستند و این بضاعت موجود و دستاورد ها و توانمندی هایی که وجود دارد باید مستند سازی شده و اساس و پایه تصمیمات کلان کشور را تشکیل دهد.

علی اصغر اعلم الهدی رئیس انستیتو آب و انرژی دانشگاه صنعتی شریف در این نشست گفت: در سال ۹۴ این مرکز توانست سند فناوری های راهبردی آب در رفع چالش های بخش آب کشور را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

وی به ماده ۳۶ بخش ۸ آب قانون برنامه ششم توسعه اشاره کرد و افزود: بر اساس این ماده دولت مکلف است اقدامات لازم را با رعایت سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در راستای اصلاح نظام بهره برداری آب آشامیدنی و بهره وری، استحصال و مصرف آن را حداقل معادل ۳۰ درصد ارتقا دهد وحداقل ۳۰ درصد آب آشامیدنی مناطق جنوبی کشور را از طریق شیرین کردن آب دریا تا پایان برنامه تامین کند.

رئیس انستیتو آب و انرژی دانشگاه صنعتی شریف به تبصره ماده ۳۶ بخش ۸ آب اشاره کرد و افزود: وزارت نیرو نیز مکلف است تا پایان برنامه تمهیدات لازم را برای تامین، طراحی و ساخت حداقل معادل ۷۰ درصد آب شیرین کن های مورد نیاز در شهر های حوزه خلیج فارس و دریای عمان را از طریق خرید تضمینی آب شیرین شده و مدیریت هوشمند و تجمیع خرید از طریق انتقال فناوری به داخل انجام دهد که این انتقال فناوری می تواند از طریق دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و شرکت های دانش بنیان انجام شود.

وی در ادامه افزود: با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، بخش صنعت و دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کمیته نمک زدایی در وزارت علوم تشکیل شده که شامل ۵ کارگروه دانشگاه ها و مرکز پژوهشی تحت حمایت وزارت علوم، صنعت و فناوری تحت حمایت وزارت صنعت و معدن، سیاست و قانون گذاری تحت حمایت سازمان برنامه و بودجه و مجلس، محیط زیست تحت حمایت سازمان حفاظت محیط زیست و بهره برداری و نگهداری تحت حمایت بخش خصوصی است.

کد خبر 4506501 زهرا ساختمانیان

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه های ایران وزارت علوم تحقیقات و فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۷۷۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان گفت: جهاددانشگاهی آمادگی کافی برای بازتعریف نقش خود نه تنها در صنعت غذا بلکه در شاخه‌های مختلف صنعت را داراست و این آمادگی را اعلام می‌کند.

مسعود ابراهیمی امروز ۱۳ اردیبهشت در اولین رویداد ملی فبین‌فود که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، ضمن تشکر از جهاد دانشگاهی خراسان رضوی که میزبان این رویداد ملی است، اظهار کرد: جهاددانشگاهی نیازی به معرفی ندارد، اما لازم به ذکر است که طی چهار دهه گذشته این نهاد خدمات مفید و موثری را به کشور عرضه کرده و در حوزه‌های علمی، فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و فناوری سعی در رفع نیازهای جامعه داشته است‌.

وی بیان کرد: در رویکردی جدید و نو در حوزه فناوری، جهاددانشگاهی مصمم است که به شکل موثرتر و پررنگ‌تری جایگاه خود را در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور بازتعریف کند و نقش‌آفرین موثری در این زمینه باشد. ما به عنوان نهاد واسط دانشگاه‌ها، مراکز علمی، نهادهای سیاست‌گذار و نهادهای تامین مالی نقشی کلیدی برای خود تعریف کرده‌ایم تا بتوانیم این نهادها را برای رفع نیاز جامعه گرد هم آوریم و با هم متصل کنیم. این رویداد ملی مبتنی بر این نگاه شکل گرفته است و منشاء آن آزمایشگاه ساخت سریع در حوزه صنایع غذایی است.

رئیس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان عنوان کرد: این اولین آزمایشگاه ساخت سریع در حوزه مواد غذایی در سطح کشور است. امیدواریم منشاء اثرات مفید و سازنده‌ای در این عرصه شود و مثال خوبی برای تکثیر در سطح کشور باشد. همچنین جهاددانشگاهی آمادگی کافی برای بازتعریف نقش خود نه تنها در صنعت غذا بلکه در شاخه‌های مختلف صنعت را داراست و این آمادگی را اعلام می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان: دو طرف در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط بین ۲ کشور توافق کردند
  • تشییع شهید گمنام عملیات خیبر در پارک فناوری نفت باقرشهر
  • گزارش تصویری | تشییع شهید گمنام در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • دستگاه قضا از بخش خصوصی در راستای رونق تولید حمایت می‌کند
  • جلب رضایت مردم اساس کار مسوولان کردستان است
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور