Web Analytics Made Easy - Statcounter

ستاره: در دوران بارداری، زنان از خوردن میوه‌های خاصی مانند آناناس و پاپایا اجتناب می‌کنند، زیرا می‌ترسند گرما تولید شده توسط این میوه در بدن منجر به سقط جنین شود. اما آیا چنین ترس‌هایی از سوی پزشکان تایید شده است؟


خوردن آناناس در بارداری

خوردن آناناس در بارداری مجاز است. مصرف یک تا دو فنجان آناناس خرد شده در هفته برای سلامت مادر و جنین بسیار مفید است و مشکلی ایجاد نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر این مقدار به هفت تا ده فنجان در هفته افزایش یابد، ممکن است باعث مشکلاتی شود. مصرف زیاد آناناس موجب افزایش بروملاین در بدن می‌شود که خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد. به جای آن می‌توانید کمپوت آناناس یا آب آناناس مصرف کنید، زیرا در فرآیند تهیه کنسرو بروملاین حذف می‌شود.


مزایای خوردن آناناس در بارداری

آناناس سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که به حفظ سلامتی در دوران بارداری کمک می‌کند. این میوه دارای چربی‌های اشباع شده کم و فیبر زیاد است، بنابراین ارزش غذایی بالایی دارد. مواد مغذی و مزایای آناناس به شرح زیر است.

۱. ویتامین C افزایش ایمنی: آناناس سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان‌های محلول در آب است که در برابر هر گونه اختلال سلولی از بدن محافظت می‌کند و باعث تقویت سیستم ایمنی در دوران بارداری می‌شود. تولید کلاژن: یک فنجان آناناس تقریبا دارای ۷۹ میلی گرم ویتامین C است که باعث تولید کلاژن می‌شود. کلاژن مسئول رشد پوست، غضروف، استخوان و تاندون‌های نوزاد شماست. یک فنجان آناناس تقریبا نیاز روزانه بدن به ویتامین C. در دوران بارداری، حدود ۸۰ تا ۸۵ میلی گرم ویتامین C، را فراهم می‌کند. ۲. منگنز

منگنز ماده ای معدنی برای تشکیل استخوان و داشتن استخوان های قوی و سالم و پیشگیری از پوکی استخوان است.


۳. ویتامین B1

ویتامین B1 یا تیامین برای بهبود عملکرد عضلات، سیستم عصبی و قلب مفید است.


۴. ویتامین B۶

ویتامین B۶ یا پیریدوکسین مسئول تولید آنتی بادی‌ها و تولید انرژی در بدن است. این ویتامین برای بهبود تهوع صبحگاهی نیز مفید است. کمبود ویتامین B۶ منجر به کم خونی می‌شود. آناناس به دلیل داشتن مقادیر زیادی از این ویتامین، به شکل گیری سلول‌های قرمز خون کمک می‌کند.


۵. مس

آناناس همچنین حاوی مقدار کمی مس است که در تولید گلبول‌های قرمز و تشکیل قلب جنین مشارکت می‌کند.

۶. فیبر

آناناس دارای فیبر بالایی است که به طور موثر یبوست را کاهش می‌دهد. یبوست مشکل رایجی در مراحل اولیه بارداری است.


۷. آهن و فولیک اسید

آناناس تازه دارای مقادیر کافی آهن است که برای تولید گلبول قرمز و اسید فولیک ضروری است. بدین ترتیب موجب جلوگیری از نقایص مادرزادی جنین می‌شود.


۸. بروملاین

بروملاین موجود در آناناس باکتری‌های موجود در روده را پاک سازی می‌کند و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد.


۹. خواص دیورتیک

اثر دیورتیک آناناس در از بین بردن مایعات اضافی بدن کمک می‌کند. به همین دلیل مانع از تورم دست و پا در دوران بارداری می‌شود.


۱۰. درمان رگ‌های واریسی

بیشتر زنان باردار در دوران بارداری دچار رگ‌های واریسی می‌شوند. رگ‌های واریسی در پا‌ها گسترش می‌یابند و باعث درد می‌شوند. بروملاین موجود در آناناس باعث تشکیل رسوبات فیبری در ورید‌های واریسی می‌شود و درد آن‌ها را کاهش می‌دهد.

۱۱. بهبود روحیه

عطر و طعم منحصر به فرد آناناس، روحیه را بهبود می‌بخشد و قدرت عاطفی را بازیابی می‌کند. آناناس یک میوه سالم و خوشمزه است که به شما کمک می‌کند تا از اضطراب، افسردگی و افکار وسواسی خلاص شوید.


۱۲. کاهش فشار خون

بیشتر زنان باردار دچار فشار خون بالا می‌شوند. بروملاین موجود در آناناس به کاهش فشار خون کمک می‌کند و از تشکیل لخته‌های خون جلوگیری می‌کند.

خطرات خوردن آناناس در بارداری ۱. سوزش سر دل و یا ریفلاکس

اگر معده‌ای حساس و سیستم گوارشی ضعیف دارید، از خوردن آناناس اجتناب کنید. اسید‌های موجود در میوه ممکن است منجر به سوزش سردل یا ریفلاکس شود.


۲. سقط جنین

بر اساس کتاب "سلامت مادران در چشم انداز سلامت جهانی"، خوردن زیاد آناناس باعث افزایش سطح بروملاین در بدن می‌شود که بر روی دهانه رحم تاثیرات منفی می‌گذارد و موجب سقط جنین یا زایمان زودرس می‌شود. همچنین در سه ماهه اول بارداری باعث استفراغ، التهابات پوستی و انقباضات رحمی می‌شود.


۳. قند بالا

اگر دچار دیابت بارداری هستید، خوردن آناناس در بارداری به شما توصیه نمی‌شود، زیرا سطح قند بالای آن شرایط شما را تشدید می‌کند.

۴. اضافه وزن

در صورت داشتن اضافه وزن، باید از مصرف آناناس به دلیل کالری بالای آن خودداری کنید.


۵. اسهال

مصرف بیش از حد از آناناس، میزان بروملاین را افزایش می‌دهد، که منجر به اسهال می‌شود.


۶. حساسیت‌های پوستی

مصرف بیش از حد آناناس می‌تواند موجب حساسیت یا تورم روی زبان، گونه‌ها و لب‌ها شود. البته این التهابات پس از مدتی از بین می‌رود.

اگر دارای شرایط پزشکی خاصی مانند زخم معده، گاستریت، خطر سقط جنین، انعقاد خون و فشار خون پایین هستید، بهتر است از خوردن آناناس در بارداری اجتناب کنید.

اگر برای اولین بار در دوران بارداری آناناس می‌خورید، ممکن است نشانه های آلرژی را مشاهده کنید. در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر، با پزشک خود مشورت کنید.

واکنش های پوستی تورم یا خارش در دهان آبریزش بینی یا احتقان آسم

این واکنش ها مشابه واکنش های آلرژیک به لاتکس یا گرده ها هستند و در عرض چند دقیقه مصرف آناناس رخ می دهند.

باورهای رایج پیرامون خوردن آناناس در بارداری

همانند زعفران، آناناس نیز به عنوان "گرمی" نامگذاری شده و باور رایج این است که در دوران بارداری نباید مصرف شود. برخی افراد تصور اشتباهی دارند که آناناس باعث القای زایمان (زودرس) می‌شود. با این حال، شواهد علمی برای این ادعا وجود ندارد.
البته در خوردن آناناس در بارداری بایستی جانب احتیاط را نگه داشت.


جمع بندی آناناس میوه‌ای خوشمزه و سرشار از ریز مغذی‌هاست. بهتر است خوردن آناناس به یک فنجان در هفته در دوران بارداری محدود شود. پزشک با توجه به شرایط پزشکی فرد می‌تواند مصرف یا عدم مصرف آناناس در بارداری را تعیین کند.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: آناناس بارداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۸۳۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسکانیوز، نخود فرنگی علاوه بر خوشمزه بودن گنجینه کوچکی از مواد مغذی هستند که دارای فواید بسیاری برای سلامت بدن می باشند. برخی افراد علاقه ای به خوردن آن ندارند، اما باید بدانند که حتما در ذائقه خود باید تغییر ایجاد کنند. نخود فرنگی دارای آمینو اسیدهای ضروری، سیستئین، لیسین و بسیاری از مواد مغذی مهم مانند پروتئین ها، ویتامین B، ویتامین E، نشاسته و چربی ها است. نخودفرنگی از محدود حبوباتی است که هم بصورت خام و هم پخته، جزء سبزیجات تازه محسوب می گردد.

کاهش وزن با نخود فرنگی؟

افزایش وزن و تغییر سایز به دلیل سبک زندگی ناسالم و مصرف غذاهای پرچرب و کالری به وجود می آید. برای تغییر در رژیم غذایی بهتر است انواع مختلف غذاها را دریافت کنید، نخودفرنگی یکی از مواد غذایی مهمی است که در کاهش وزن موثر است. نخودفرنگی به طور طبیعی یک ماده غذایی کم کالری، کم چرب، حاوی پروتئین، فیبر و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است.

به طور کلی هر فنجان نخود فرنگی حاوی ۱۳۴ کالری است اما فیبر بالایی دارد، به همین دلیل برای کاهش وزن بسیار مناسب است. اگر مایل به کاهش وزن خود هستید، سوپ سبزیجات خود را با افزودن نخودفرنگی تکمیل کنید. این سوپ با فیبر و پروتئین بسیار، احساس سیری در شما ایجاد کرده و جلوی اشتهای شما را می گیرد. این سوپ را قبل از غذای اصلی میل کنید تا غذای کمتری بعد از آن مصرف نمائید. زیرا این سوپ حجم زیادی از معده شما را اشغال کرده و از پرخوری جلوگیری می کند.

مواد مغذی نخود فرنگی

سه چهارم فنجان نخود فرنگی دارای ۱۰۰ واحد کالری است، مقدار پروتئین آن از یک چهارم فنجان بادام یا یک قاشق غذا خوری کره بادام زمینی بیشتر است. هر فنجان نخود فرنگی ۸ گرم فیبر و ۲۸ درصد فیبر مورد نیاز روزانه را تامین می کند. بسیاری از افراد فیبر کافی در طول روز مصرف نمی کنند، که می توانند با افزودن نخودفرنگی به غذای خود، فییبر مورد نیاز را دریافت کنند.

علاوه بر فیبر و پروتئین منبع مناسبی از ویتامین های گروه B، ویتامین A، ویتامین C، بتا کاروتن، آهن، منیزیم و ویتامین K است.

آیا مصرف نخود فرنگی موجب چاقی می شود؟

تحقیقات بخش سلامت دانشگاه هاروارد نشان می دهد که میان افزایش مصرف سبزیجات نشاسته ای و بالا رفتن وزن ارتباطی وجود دارد. به طوری که نخودفرنگی را نیز یکی از عوامل افزایش وزن می دانند. در این مطالعه از اطلاعات یک پرسشنامه تغذیه ای استفاده شد که خطاهای محاسباتی داشت. این که بدانیم چه غذایی را در باید در کنار این سبزیجات استفاده کنیم، اهمیت بسیاری دارد.

با اینکه تحقیقات نشان داده است افزایش مصرف سبزیجات نشاسته ای باعث بالا رفتن وزن می شود اما تحقیقات دیگری نیز ثابت می نماید افزایش مصرف فیبر در برنامه غذایی به کاهش وزن کمک می کند.

کدام سبزیجات چاق‌کننده هستند؟ کد خبر 847497 برچسب‌ها خواص مواد غذایی چاقی خبر مهم

دیگر خبرها

  • این غذاها را با هم نخورید!
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید