Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی معتقد است: دو دلیل عمده عامل اصلی سرقت علمی در دانشگاه ها است در عین حال که استادان و دانشجویان به اشتباه سرقت علمی روی می آورند.

سید محمد صادق مهدوی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا ، اظهار کرد: در کشور ما افزایش تعداد مقالات اهمیت بسیاری دارد، از این رو در بسیاری موارد برخی استادان و دانشجویان برای فراغت از تحصیل در دوره های تحصیلات تکمیلی و ارتقا مرتبه شغلی به صورت اشتباه دست به سرقت علمی می زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.
وی معتقد است: اندک بودن تعداد نشریات علمی و پژوهشی از دیگرعواملی است که سبب می شود دانشجویان و استادان مرتکب خطای سرقت علمی شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: ساختار آموزش عالی در کشورهای پیشرفته به گونه ای است که میان نشریات و تعداد دانشجویان در هر مقطع تحصیلی تناسب برقرار می کند تا افراد با آسودگی خاطر به انجام کارهای تحقیقاتی تمایل پیدا کنند.
این استاد جامعه شناسی در ادامه با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته تعداد نشریات علمی با تعداد دانشجویان متناسب است، گفت: در حال حاضر با افزایش تعداد دانشگاه و دانشجویان نشریات علمی پاسخگوی تعداد مقالات دانشجویان و استادان در دوره تحصیلات تکمیلی نیست.
به اعتقاد مهدوی، در حال حاضر با توجه به پایین بودن سطح زبان خارجی بسیاری از دانشجویان و همچنین هزینه سنگین چاپ مقاله در نشریات انگلیسی زبان، دانشگاهیان به سختی می توانند تحقیقات خود را در نشریات خارجی چاپ کنند.
وی ادامه داد: باید در جامعه شرایطی عادلانه مهیا شود که بیشتر نشریات بتوانند در رتبه بندی های قابل قبول قرار گیرند چرا که روند چاپ مقاله در ایران با توجه به محدودیت در تعداد آنها بسیار طولانی است.
این استاد دانشگاه در ادامه به دشواری چاپ مقالات دوره دکتری اشاره کرد و یادآور شد: باید نشریات خاصی به دانشجویان دوره دکتری اختصاص داده شود تا افراد با فراغ بال و فرصتی بیشتر امکان چاپ پژوهش های خود را داشته باشند.
به گفته وی، در حال حاضر کمبود مقاله در تمامی رشه های دانشگاهی به جز شیمی و بیولوژی وجود دارد.
مهدوی با اشاره به رواج مدرک گرایی و افزایش بیکاری در جامعه، خاطر نشان کرد: بسیاری از جوانان برای رفع بیکاری و گذراندن اوقات فراغ به ادامه تحصیل روی می آورند بنابراین بی انگیزگی نسبت به آینده نیز علتی برای افزایش سرقت علمی محسوب می شود.
وی افزود: از یک سو در جامعه افراد را به تحصیل در دوره تحصیلات تکمیلی تشویق می کنند و از سوی دیگر تحصیل و ارتقای شغلی را به پژوهش و تحقیقات وابسته کرده اند که انگیزه ای برای سرقت علمی در جامعه است.
**9491**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي سرقت علمي دانشگاه شهيد بهشتي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۸۵۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی روز یک شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور رشید جعفرپور قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در سالن ورزشی ۲۲ بهمن دانشگاه فردوسی مشهد افتتاح شد، اختتامیه مراسم ظهر امروز سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت با حضور عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، مسعود میرزایی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد و ایمان شمسایی مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن همایش های دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

در این مراسم، ۱۲۰ نفر از دانشجویانی که آثار خود را در قالب گزارش، خبر، مصاحبه و ... به جشنواره تیتر ۱۳ ارسال کرده بود جوایزی کسب کردند، اما دانشجویان حاضر از بی توجهی وزرای علوم و بهداشت برای حضور در جمع دانشجویان این جشنواره انتقاداتی کردند و گفتند: ای کاش این ۲ بزرگوار اندکی ما را حمایت می کردند و با حضور خود قوت قلبی جهت ادامه مسیر و درخشش بیشتر در سال های آتی می شدند، اما هم اکنون حسرتی در وجود ما دانشجویان نهفته است که نمی دانیم چگونه آن را بیان کنیم.

برخی از دانشجویان وزارت علوم و وزارت بهداشت معتقد بودند که اگر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در میان دانشجویان حاضر در جشنواره نشریات دانشجویی حاضر می شدند، می توانستیم از نزدیک با آنها به گفت و گو و تعامل بپردازیم و انتقادات خود را وارد کنیم، اما ما همچنان برای ایران قوی تر و آباد تر تمام تلاش خود را بکار می گیریم و این موضوع باعث دلسردی ما نخواهد شد.

گفتنی است؛ وزیر علوم و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی بیانیه خود را به جشنواره تیتر ۱۳ ارسال کردند و معاونت فرهنگی وزارت علوم و مدیر کل مطبوعات و رسانه های داخلی هر کدام به قرائت آنها پرداختند.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • مشارکت دانشگاه‌های تهران در اجرای دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی
  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • دانشجویان باید با «تیتر» نقشه راه را به رؤسای دانشگاه‌ نشان دهند
  • در جنگ نابرابر رسانه‌ای قرار داریم/ دانشجویان نشریات دانشجویی، خط قرمزها را کنار بگذارند
  • دانشجویان باید با یک تیتر نقشه راه را به روسای دانشگاه‌ها نشان دهند
  • دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند
  • کمبود یک هزار عضو هیات علمی در دانشگاه فنی و حرفه ای
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد