Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@09:40:11 GMT

واردات مشروط لیست ممنوعه

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۸۵۸۲۴

واردات مشروط لیست ممنوعه

تهران- ایرنا- سیاست جدید برای فهرست ممنوعه‌های وارداتی اعلام شد. بر این اساس انتقال کالاهای ممنوعه با لحاظ کردن دو قید و به شکل مشروط از سوی سیاست‌گذار مجاز اعلام شده است.

متولیان دولتی وضعیت کالاهای ممنوعه واردات را در دو مصوبه جدید مشخص کردند. در مصوبه اول امکان انتقال کالاهای مشمول اولویت گروه چهارم که تیرماه امسال ورود آنها ممنوع شد، با مجوز ثبت‌سفارش از قبل، به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فراهم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، با تصویب‌نامه هیات‌وزیران وضعیت خودروهای رسوبی نیز تعیین‌تکلیف شد؛ به‌طوری‌که ثبت‌سفارش برای واردات خودروهای سواری (بدون رعایت سال ساخت) که دارای قبض انبار اماکن گمرکی، مناطق آزاد یا ویژه اقتصادی است، از محل ارز متقاضی و اظهار منشأ ارز، بلامانع است.

سیاست جدید برای فهرست ممنوعه‌های وارداتی اعلام شد. بر این اساس انتقال کالاهای ممنوعه با لحاظ کردن دو قید و به شکل مشروط از سوی سیاست‌گذار مجاز اعلام شده است. مطابق شرط اول، ‌ورود این دسته از کالاها تنها به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی امکان‌پذیر شده است و از سوی دیگر کالاهایی از لیست ممنوعه‌ها می‌توانند وارد این مناطق شوند که پیش از اعلام بخشنامه ممنوعیت 1339 قلم کالا، ثبت‌سفارش‌‌ شده باشند. مطابق تصمیم جدید گمرک ورود کالاهای گروه چهارم یا همان ممنوعه‌های وارداتی به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به‌طور مشروط آزاد شده است تا گامی در جهت برداشتن حصارهای ورود کالا به کشور برداشته شود. براساس این بخشنامه جدید که از سوی معاون فنی گمرک ابلاغ شده، امکان انتقال کالاهای مشمول گروه چهارم به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فراهم شده است؛ البته این امکان برای کالاهایی از لیست ممنوعه‌ها لحاظ شده است که قبل از اعلام بخشنامه ممنوعیت‌ها، مجوز ثبت‌سفارش را دریافت کرده باشند. به اعتقاد تحلیلگران سیاست‌گذار با این اقدام ضمن بازنگری در بخشی از سیاست‌های ممنوع‌کننده پیشین، یک گام درجهت رفع ممنوعیت‌های وارداتی، عقب نشسته است. در اواخر خرداد ماه امسال دولت فهرستی مشتمل بر 1339 قلم کالا را تهیه و به‌طور رسمی ورود این دسته از کالاها را با عنوان گروه چهارم کالایی ممنوع اعلام کرد. سیاست‌گذاران در آن مقطع اعلام کردند که این ممنوعیت‌ها شامل کالاهای لوکس و غیرضروری است که نمونه‌های آنها در داخل تولید می‌شود.

متولیان امر درعین حال طی حدود 7 ماه گذشته بر این موضوع تاکید داشته‌اند که سیاست‌های ممنوع‌کننده تجاری از جمله ممنوعیت‌های وارداتی، به دلیل شرایط خاص اقتصادی و اهمیت تامین نیاز داخلی اتخاذ شده است. اما از سوی دیگر، بعد از اجرای این سیاست‌ها، فعالان و ناظران عنوان کردند که به این ترتیب، سیاست‌گذار علاوه بر ابزار تعرفه‌‌ای که همواره از آن به‌عنوان کنترل واردات استفاده می‌کرده است،‌ با روی آوردن به ابزار غیرتعرفه‌ای دامنه ممنوعیت‌ها در تجارت خارجی کشور را افزایش داده است. فعالان عنوان کردند بخشی از کدهای تعرفه‌ای که در فهرست 1339 قلم کالای ممنوعه گنجانده شده‌،‌ عملا کدهای فعالی نیستند و پیش از اعلام این فهرست هم به کشور وارد نمی‌شدند.

از سوی دیگر کارشناسان بر این موضوع تاکید کردند که میزان ارزبری بسیاری از کالاهایی که در لیست ممنوعه واردات قرار گرفته‌اند بسیار اندک است و در نتیجه این سوال در فضای تجاری کشور مطرح شد که چرا سیاست‌گذار تصمیم گرفته است که با چنین رویکردی عرصه تجارت خارجی را بسته‌تر کند؟ در واقع این‌گونه به‌نظر می‌رسید که دولت با هدف صرفه‌جویی ارزی به‌دنبال محدودیت واردات کالاهای غیرضروری و دارای مشابه داخلی است؛ اما بررسی فهرست ممنوعه‌ها نشان می‌دهد که حجم واردات کالاهای ممنوعه کمتر از 8 درصد کل واردات در سال 96 بوده است؛ سهمی که در صورت تحقق نیز، صرفه‌جویی ارزی چندانی به دنبال نخواهد داشت.

اما درحال‌حاضر با صدور بخشنامه جدید گمرک ایران، کالاهای ممنوعه وارداتی یک گام به سوی رفع ممنوعیت پیش رفتند و امکان انتقال و ترانزیت‌شان به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، فراهم شده است. این دستورالعمل درحالی اعلام شده است که پیش از این، ورود گروه چهارم کالایی در چارچوب بخشنامه‌ای دیگر به مناطق آزاد ممنوع اعلام شده بود اما اکنون با این اقدام جدید،‌ تصمیم‌سازان تا حدودی نسبت به سیاست‌های قبلی بازنگری کردند و به یک معنا سیاست‌گذار با صدور مجوز انتقال این دسته از کالاها به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، تا حدودی به مسیر پیش از اعلام فهرست ممنوعیت‌ها نزدیک شده است.

از سوی دیگر مدیران گمرک این اقدام جدید را قدمی دیگر در چارچوب‌ سیاست‌های کلان و فوری دولت برای ترخیص کالاها از گمرکات عنوان کرده‌اند. در هفته جاری مدیران ارشد گمرک از برنامه‌های جدید خود برای کاهش و مقابله با رسوب کالا در گمرکات رونمایی کردند. گمرک ایران اعلام کرد که فقط در بندر شهید رجایی 46 هزار کانتینر رسوب کرده و گمرک به منظور تسهیل در ترخیص آنها دو تصمیم را در دستور کار خود قرار داده است. براساس تصمیم اول، مشکلات و موارد احصا شده در زمینه رسوب کالا با قید فوریت برای تصمیم‌گیری به دولت منتقل خواهد شد و مطابق اقدام دوم برخی تصمیمات درخصوص ترخیص کالاها از بندر شهید رجایی، بدون ارسال به ستاد گمرک، تعیین تکلیف خواهد شد. از همین منظر ناظران صدور مجوز انتقال کالاهای ممنوعه به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را گام سوم در مسیر سیاست‌های ضدرسوب کالا در گمرکات تعبیر کرده‌اند.

** جزئیات بخشنامه گمرک
اما مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در بخش‌هایی از دستورالعمل مذکور خطاب به ناظران و مدیران کل گمرکات اجرایی در توضیح «بلامانع شدن ترانزیت گروه چهارم کالایی به مناطق آزاد» تصریح کرده است: در مصوبه 30 خرداد امسال که به ممنوعیت ثبت‌سفارش 1339 قلم ردیف تعرفه کالایی تحت عنوان گروه چهارم کالایی به محدوده سرزمین اصلی اشاره دارد، عبارت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ذکر نشده است.

او در بند دیگر این بخشنامه اشاره می‌کند که وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت، در بخشنامه ممنوعیت واردات 1339 قلم کالا، اشاره‌ای به مناطق آزاد و ویژه نداشته است و بر همین اساس شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی اعلام کرده که عدم ترانزیت کالاهای مشمول گروه چهارم ثبت‌سفارش شده باعث ایجاد اختلال در روند فعالیت‌های واحد‌های تولیدی و اصناف مستقر در مناطق آزاد کشور شده است. در این راستا معاون فنی گمرک، به گمرکات اجرایی تاکید می‌کند که موضوع عدم امکان انتقال و ترانزیت کالاهای گروه چهارم ثبت‌سفارش شده به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که در دستورالعمل‌های قبلی مورد موافقت قرار نگرفته اصلاح می‌شود؛ بنابراین ضرورت دارد گمرکات مستقر در این مناطق ترتیبی اتخاذ کنند که ضمن نظارت دقیق و کنترل‌های لازم بر ورود، تخلیه،‌ ثبت اطلاعات مربوطه در سامانه جامع گمرکی، اعلام وصول و همین‌طور تسویه پروانه‌های ترانزیتی این دسته از کالاها، اقدامات لازم را انجام دهند.

همچنین در بخش‌های دیگر از دستور گمرک ایران آمده است: مبادلات بازرگانی مناطق با خارج از کشور یا با سایر مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد تجاری، پس از ثبت در گمرک از حقوق گمرکی، سود بازرگانی و کلیه عوارض ورود و صدور تحت هر عنوان معاف هستند و مشمول محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های مقررات واردات و صادرات به استثنای محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های قانونی و شرعی نمی‌شود. معاون فنی گمرک در بند دیگری اضافه می‌کند که در اجرای قوانین حاکم بر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، ‌ورود کالا از خارج از کشور به این مناطق بلامانع است. بر این اساس مقرر شده است با توجه به استقرار گمرک در مبادی ورودی و خروجی این مناطق، ورود کالا از خارج از کشور به محدوده این مناطق بر مبنای قوانین، مقررات و رویه‌های متعارف قبلی انجام می‌شود و در صورت خروج کالا از این مناطق، مطابق با رویه‌های حاکم بر مبادی گمرکی در سرزمین اصلی اقدام می‌شود.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد؛ 1397،10،18
گروه اطلاع رسانی **1699**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد دنياي اقتصاد واردات كالاهاي ممنوعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۸۵۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور مشروط رسانه برای بازی نساجی و پرسپولیس

ایسنا/مازندران مدیر روابط عمومی هیات فوتبال مازندران، شرط حضور اصحاب رسانه برای بازی مهم تیم‌های نساجی مازندران و پرسپولیس تهران درهفته بیست و ششم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال باشگاه‌های کشور را منوط به همراه داشتن کارت مکمل اعلام کرد.

رضا وریجی‌ درگفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: حضور اصحاب رسانه در پوشش رسانه‌ای دیدار نساجی مازندران و پرسپولیس تهران تنها با همراه داشتن ID کارت رسمی فصل ۱۴۰۳-۱۴۰۲ و کارت‌های مکمل با هماهنگی روابط عمومی سازمان لیگ برای این دیدار امکان پذیر خواهد بود.

وی افزود: با توجه به حساسیت ویژه این دیدار برای هر دو تیم و حضور پررنگ اصحاب رسانه، به منظور کیفی سازی و نظم بیشتر، کارت‌های مکمل با هماهنگی روابط عمومی سازمان لیگ برای این دیدار صادر خواهد شد.

مدیر روابط عمومی هیات فوتبال مازندران تصریح کرد: کارت‌های مکمل این دیدار به تنهایی اعتبار نخواهد داشت و خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران گرامی فقط در صورت در اختیار داشتن ID کارت رسمی فصل ۱۴۰۳-۱۴۰۲ سازمان لیگ، مجاز به حضور در ورزشگاه و استفاده از کارت‌های مکمل خواهند بود.

وریجی اضافه کرد: عکاسان، خبرنگاران و تصویربرداران جهت دریافت کارت مکمل باید روز دوشنبه از ساعت ۱۳ الی ۱۶ به ساختمان شهرداری منطقه یک قائمشهر (واقع در جلوی درب ورودی ورزشگاه شهید وطنی) مراجعه و در صورت بروز هرگونه مشکل با شماره تلفن ۰۹۱۱۵۶۵۰۹۱۵ تماس بگیرند.

وی‌ با قدردانی از همراهی خبرنگاران و عکاسان گرامی و اصحاب رسانه درزمان برگزاری بازی‌های لیگ برتر فوتبال کشور، مجددا تاکید کرد: با توجه به قوانین و مقررات موجود، همکاران محترم که ID کارت رسمی و کارت‌های مکمل این دیدار را در اختیار ندارند، از حضور در ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر جداً خودداری کنند.

تیم نساجی مازندران در هفته بیست و ششم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال باشگاه‌های کشور از ساعت ۱۸:۱۵ روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر میزبان تیم رده دومی پرسپولیس تهران است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • حضور مشروط رسانه برای بازی نساجی و پرسپولیس
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به منطقه آزاد قشم رسید
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به قشم رسید
  • ورود نخستین محموله خودروهای هیبریدی به قشم
  • ورود نخستین محموله خودرو‌های هیبریدی واردات قطعی به قشم
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟