Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-29@23:23:41 GMT

جزیره هرمز و تبعات منفی هجوم گردشگران

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۸۵۹۱۹

جزیره هرمز و تبعات منفی هجوم گردشگران

رویداد۲۴ به نقل از سازمان حفاظت محیط‌زیست، حبیب مسیحی تازیانی در تشریح این خبر افزود: این اداره کل به‌منظور حفاظت فیزیکی از زیستمندان جزیره از جمله جبیر با کمبود نیروی انسانی مواجه است با این وجود این اداره کل از گذشته تاکنون سعی بر آن داشته تا باوجود محدودیت‌ها، با تأمین علوفه، ساخت چندین آبشخور و انجام سرشماری‌های سالانه این‌گونه با ارزش را حمایت و حفاظت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بیان کرد: جزیره هرمز از مقاصد مهم گردشگری داخل کشور است که به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم، همچون بسیاری از قطب‌های گردشگری کشور، با هجوم گردشگران متحمل تبعات منفی متعدد مانند افزایش پسماند‌ها و زباله‌های شهری شده است و این مسئله علاوه بر ساکنین منطقه برای جبیر‌های جزیره هرمز که همواره با مسائلی، چون خشک‌سالی و کمبود آب و علوفه روبرو بوده‌اند ایجاد مشکل کرده است.

مسیحی تازیانی اضافه کرد: به‌طوری‌که در نیمه دوم سال که شرایط آب و هوایی در این منطقه مساعد است متأسفانه شاهد حضور بی‌ضابطه گردشگران بوده‌ایم و فشار ناشی از سیل جمعیتی خارج از ظرفیت تحمل زیستگاه موجب راندن جبیر‌ها از محدوده امن به سمت محل فعلی دفن پسماند جزیره شده است که خطری بالقوه برای آن‌ها است.

وی عنوان کرد: بااین‌حال به‌تازگی مقاله‌ای منتشرشده که بدون هیچ‌گونه تحقیقات میدانی و آزمایشگاهی کاهش جمعیت جبیر‌های جزیره را که از سال‌های گذشته که به دلایل طبیعی و خشک‌سالی‌های طولانی‌مدت اتفاق افتاده بود را تنها به وجود زباله و سوزاندن غیراصولی آن‌ها محدود سازد که قابل‌قبول و اثبات نیست.

مدیرکل محیط‌زیست هرمزگان در خصوص وضعیت پسماند جزیره هرمز، اظهار کرد: مطالعات طرح جامع مدیریت پسماند جزیره هرمز از سال ۹۴ توسط شهرداری هرمز با استفاده از خدمات مشاور آغاز شد و درنتیجه‌ی این مطالعه، محلی برای دفن پسماند به این اداره کل پیشنهاد شد که به دلیل عدم رعایت فاصله لازم از دریا مورد موافقت قرار نگرفت و مکان دیگری پیشنهاد شد. همچنین به دلیل عدم دفع اصولی پسماند‌ها اخطاریه‌های مکرر نیز صادرشده است و موضوع به‌طور مستمر از طریق مرکز تحقیقات زیست‌محیطی هرمز پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه با استانداری هرمزگان گفت: تفاهم‌نامه‌ای میان استانداری هرمزگان و بنیاد برکت مجموعه‌ای وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، امضا شد و به همت این بنیاد از سال ۹۵ طرح توسعه پایدار جزیره هرمز با دیدگاه گردشگری پایدار و حفظ محیط‌زیست تدوین و راهبری می‌کند. همچنین در آن طرح مدیریت پسماند و مدیریت واحد آن دیده‌شده است و از ابتدای سال جاری اعتبارات زیرساختی آن طرح تأمین و در حال اجرا است و در مرحله دوم ساخت آبشخور‌های جدید و توسعه درختان و گیاهان بومی و مدیریت پسماند جزیره با محوریت اداره کل عمران جزایر استانداری اجرا می‌شود.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 محیط زیست هرمزگان حفاظت محیط زیست جزیره هرمز گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۸۵۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود

حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: بخشی از پسماند‌های پزشکی هرمزگان در مراکز بهداشت روستایی تولید می‌شود که دانشگاه علوم پزشکی برای نظارت بر انتقال و بی خطرسازی و دفع ایمن آنها مسئولیت دارد و بی توجهی به آن خطرناک است.

وی میزان تولید پسماند در روستا‌های هرمزگان را سالانه ۵۲۰ هزار تن اعلام و اضافه کرد: این میزان با پسماند‌های شهری استان برابر است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان با اشاره به تولید بیش از یک‌میلیون و ۳۰۰هزار تن پسماند صنعتی و روزانه بیش از ۴۰۰ تن پسماند ویژه در استان خواستار به روز رسانی شیوه‌های مدیریت پسماند در استان شد.

وی اضافه کرد: در بخش کشاورزی نیز سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن ضایعات تولید می‌شود که به نظر می‌رسد متولیان این حوزه عملکردی برای فرآوری آنها ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان با اشاره به ضرورت توجه مدیران صنایع به مدیریت پسماند‌های صنعتی و ویژه تصریح کرد: قانون‌گذار مجازات‌هایی برای مدیران خاطی در حوزه محیط زیست در نظر گرفته است.

مسیحی تازیانی ادامه داد: برای مدیریت پسماند شهری، در ۴۸ شهر مطالعات پایان یافته و طرح مدیریت پسماند ۴۱ شهر مصوب شده که اجرای آن نیازمند اختصاص اعتبار است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست با اشاره به برگزاری کارگاه مدیریت پسماند صنعتی توسط شرکت «سپنتامهام ایرانیان» از مشارکت بخش خصوصی در آموزش استقبال کرد و آن را نتیجه درک عملی مفهوم حفظ محیط زیست به عنوان یک وظیفه همگانی دانست.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • ۷۰ درصد پسماند‌ها در کشور به صورت غیر اصولی دفن می‌شود
  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • گذری کوتاه بر تاریخ و زندگی اسطوره استعمارستیزی جزیره هرمز ایران
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکان سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکین سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران