Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

زلزله 5.9 ریشتری گیلان‌غرب که 16 دی‌ماه رخ داد، جهت معکوس زلزله 7.3 ریشتری ازگله بوده و به‌نظر می‌رسد مقداری از شکستگی گسل این منطقه را جبران کرده است.

علی بیت‌الهی، رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بابیان این مطلب افزود: به‌نظر می‌رسد، باید منطقه به‌زودی به حالت سکون و آرامش لرزه‌ای برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌گزارش تین‌نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، در ۲۰ کیلومتری شمال و مرکز زلزله 16 دی‌ماه در ۴ آذرماه امسال زلزله‌ای با بزرگی ۶.۴ رخ داد که موجب آسیب‌های جزئی در منطقه شد.

رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: این زمین‌لرزه ازنظر سازوکار با زمین‌لرزه ۶.۴ متفاوت است و بیانگر گسل مسبب مجزایی است. زلزله ۶.۴ تاریخ ۴ آذرماه امسال، از نوع امتدادلغز و زمین‌لرزه حاضر از نوع راندگی است.

بیت‌الهی اعلام کرد: حدود ۲۵۱۰ پس‌لرزه بالای ۲.۵ از زمان رخداد زلزله ۷.۳ ازگله در کل منطقه رخ‌داده است. اگر زمین‌لرزه‌های زیر ۲.۵ را درنظر بگیریم، تعداد زمین‌لرزه‌های رخ‌داده به حدود بیش از ۶هزار زمین‌لرزه می‌رسد. از این میان ۴۴ زمین‌لرزه بالای ۴.۵ و ۱۷ زمین‌لرزه ۵ ریشتر و یا بالاتر از آن است.

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: بعد از رخداد زلزله ۵.۹، حدود ۵۰ پس‌لرزه که چهار پس‌لرزه بزرگی بالای چهار داشته‌اند، رخ‌داده است. با رخداد پس‌لرزه‌ها چنین به‌نظر می‌رسد که منطقه به حالت سکون و آرامش نسبی لرزه‌ای می‌رسد. آنچه واضح است آسیب‌های روانی واردشده بر مردم منطقه است که بیش از یک‌سال است با رخداد بیش از ۱۵ زلزله بزرگ‌تر از ۵ به‌طور تناوبی در حالت اضطراب قرار می‌گیرند.

این محقق با اعلام اینکه این تعداد از زلزله‌های بزرگ و پس‌لرزه‌ها در یک ناحیه کوچک در کشور جزو موارد کم رخداد به‌شمار می‌رود، چنین امری را حتی در دنیا نیز بسیار کم‌سابقه عنوان کرد و افزود: انتظار این بود که با رخداد زلزله ۶.۴ در چهار آذر ۱۳۹۷، انرژی درونی زمین رها و منطقه به آرامش برسد؛ اما رخداد زلزله‌های بزرگ در همان منطقه ادامه یافت تا اینکه منجر به زلزله ۵.۹ با سازوکار معکوس شد.

ساعت ۱۷:۱۱ روز یکشنبه ۱۶ دی‌ماه ۱۳۹۶ زلزله‌ای با بزرگی ۵.۹ در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد. لرزش شدید این زمین‌لرزه که به مدت حدود ۱۰ ثانیه در محدوده قصر شیرین ادامه داشت در کل منطقه موجب ترس و هراس عمومی شد.

زلزله های با بزرگی ۵ و بزرگتر از آن در غرب کرمانشاه

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: زلزله مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی علی بیت الهی گیلان غرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۸۷۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید بارش‌ها؛ آغاز موج جدید بارش‌های بهاری در سطح کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، فردا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی چهارمحال و بختیاری، ایلام، شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان و ارتفاعات و دامنه استان‌های مازندران، تهران و البرز رگبار باران، رعد و برق، تگرگ، صاعقه، وزش باد نسبتاً شدید تا شدید و در نواحی مستعد گرد و خاک خواهیم داشت.

سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت در شمال آذربایجان شرقی، شمال و غرب آذربایجان غربی، دامنه ارتفاعات استان‌های تهران، البرز، مازندران و گیلان، لرستان، نوار غربی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب کردستان، غرب کرمانشاه، نیمه شمالی ایلام و شمال شرق خوزستان، اردبیل شاهد بارندگی خواهیم بود.

لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی از پیامدهای احتمالی این سامانه است.

پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی از توصیه‌های سازمان هواشناسی است.

کد خبر 6097716 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • تشدید بارش‌ها؛ آغاز موج جدید بارش‌های بهاری در سطح کشور
  • جزئیات بیشتر از آتش‌سوزی روستای گیلان
  • کاهش رشد منفی موالید سالیانه در گیلان
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • بندرچارک لرزید