Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@08:45:47 GMT

صادرات آبزیان 24 درصد افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۹۰۹۶۴

صادرات آبزیان 24 درصد افزایش یافت

سمنان- ایرنا- رئیس سازمان شیلات ایران گفت: صادرات آبزیان به کشورهای اروپایی و آسیایی در 9 ماه ابتدایی امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 24 درصد افزایش یافت.

به گزارش ایرنا، حسن صالحی روز سه شنبه در حاشیه آیین انعقاد تفاهم نامه تکثیر ماهی تیلاپیا در سمنان در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در سال 1357 ظرفیت تولید آبزیان در کشور سالانه 32 هزار تن بود که این رقم در سال 96 به بیش از یک میلیون و 200 هزار تن افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی خاطر نشان کرد: براساس برنامه ششم توسعه می باید بیش از یک میلیون و 150 هزار تن آبزیان در کشور تولید شود که سازمان شیلات کشور با افزایش تولید از این برنامه جلوتر است.
رئیس سازمان شیلات تصریح کرد: پرورش سالانه یک میلیون تن ماهی در دریا در دستور کار این سازمان قرار دارد و طرح های مطالعاتی اجرای آن انجام شده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته در این بخش 15 هزار تن و تا پایان سال جاری بیش از 30 هزار تن آبزیان از این دست در کشور تولید می شود.
صالحی با بیان اینکه پرورش میگو در کشور در سال 91 بیش از 10 هزار تن بود ،گفت: در سال جاری تولید این نوع از آبزیان در کشور به بیش از 40 هزار تن افزایش یافت.
وی ادامه داد: 116 مزرعه تولید ماهی خاویاری در کشور وجود دارد که پیش بینی می شود امسال پنج تن خاویار به نقاط مختلف جهان صادر شود.
رئیس سازمان شیلات اضافه کرد: در سال 96 بیش از 137 هزار تن آبزیان به ارزش 507 میلیون دلار به کشورهای مختلف جهان صادر شد.
رئیس سازمان شیلات ایران خاطر نشان کرد: سرانه مصرف ماهی به ازای یک ایرانی در کشور 11 کیلوگرم در سال است و باید برای گنجاندن مصرف ماهی در سبد غذایی خانوارهای ایرانی بیش از حد موجود تلاش کرد.
به گزارش ایرنا، رئیس سازمان شیلات ایران در سفری یک روزه ضمن عقد تفاهم نامه، در آیین کلنگ زنی مرکز تکثیر تیلاپیا در مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی سمنان حضور یافت.
برای راه اندازی مراکز تکثیر تیلاپیا در سمنان بیش از 50‌ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است و در این واحد سالانه 2‌میلیون قطعه بچه ماهی و 500 تن ماهی پرواری تولید می شود.
در استان سمنان سالانه یکهزار و 50 تن انواع ماهی تولید می شود، در این استان بیش از 40 هزار بهره بردار در حوزه های مختلف جهادکشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
7339/7408

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد صادرات آبزيان شيلات تكثير ماهي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۹۰۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین

تین نیوز

طبق اعلام گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، از مجموع صادرات و واردات کشور هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و دو میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

همچنین صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و تراز تجاری کشور بدون نفت در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی نیز در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

این گزارش حاکی است؛ ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

همچنین سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت و میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

لازم به ذکر است؛ در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری نیز اعلام شده که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

در این میان ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار سه قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده اند.

همچنین بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری هم ۱۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

طبق آنچه گمرک اعلام کرده، هفت کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند و میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ارائه تسهیلات کم بهره برای جهش تولیدات شیلاتی در استان بوشهر
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات و آبزی پروری قشم