Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

روسای شرکت‌های هولدینگ جی‌اکس‌تی‌جی و کوسمو اویل ژاپن، خبر دادند که جی‌اکس‌تی‌جی در نظر دارد بارگیری نفت ایران را از اواخر ژانویه از سر بگیرد، در حالی که کوسمو اویل هم در نظر دارد ۱.۸ میلیون بشکه از نفت خام ایران را، با اخذ مجوزهای نهایی بارگیری کند؛ اگرچه واضح است که تراکنش‌های بانکی لازمه از سرگیری واردات نفت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 به گزارش مهر به نقل از اس‌اندپی گلوبال پلاتز، در این میان، رییس پی‌ای‌جی می‌گوید که به دنبال تمدید معافیت از تحریم‌های آمریکا است.

 تسوتومو سوگیموری، رییس هولدینگ جی‌اکس‌تی‌جی، که شرکت مادر بزرگترین پالایشگاه ژاپن، یعنی شرکت نفت و انرژی جی‌اکس‌تی‌جی نیپون، است، می‌گوید: از آنجایی که ما ایران را یک منبع مهم نفت خام می‌دانیم، به دنبال این هستیم که به محض گرفتن مجوزات، واردات خود از این کشور را از سر بگیریم.

 سوگیموری گفت: باید در نظر داشت که مشخص نیست ما بتوانیم بعد از دوره معافیت ۱۸۰ روزه، در ماه مارچ از ایران نفت بارگیری کنیم.

 او با بیان اینکه ممکن است با به طول انجامیدن برخی روندهای کاری، از سرگیری واردات نفت ایران، از ژانویه به فوریه موکول شود، گفت:  ما امیدواریم بتوانیم این ماه نفت ایران را بارگیری کنیم، اما این احتمال وجود دارد که این کار به ماه بعد موکول شود.

 تاکاشی تسوکیوکا، رییس پالایشگاه‌ پی‌ای‌جی ژاپن هم در گفتگو با خبرنگاران گفت: شرکت او همچنان از دولت درخواست خواهد کرد که برای معافیت تحریمی ۱۸۰ روزه کنونی، از آمریکا درخواست تمدید کند.

در عین حال، یک مقام آمریکایی که درخواست کرد ناشناس باقی بماند، به گلوبال پلاتر گفت: واشنگتن از ۸ کشوری که معافیت «کاهش قابل‌توجه واردات» را آمریکا دریافت کرده‌اند، انتظار دارد تمام تراکنش‌های مرتبط با واردات نفت از ایران را تا ۵ می تکمیل کنند.

 شونیچی تاناکا، رئیس کوسمو اویل، گفت که پس از برطرف کردن نگرانی بیمه و قبل از آغاز مجدد واردات نفت از ایران، منتظر مجوزهای نهایی از بانک‌های ژاپن خواهد ماند.

 تاناکا گفت کوسمو اویل ابراز امیدواری کرد: برای این که بتواند در پایان ژانویه واردات نفت از ایران را از سربگیرد، این هفته مجوزهای بانکی لازم را به دست آورد.

 تاناکا ادامه داد: ما در نظر داریم در پایان ژانویه، ۱.۸ میلیون تن نفت خام ایران را روی یک نفتکش بارگیری کنیم؛ ضمن اینکه ما نفتکش مورد نظر را هم انتخاب کرده‌ایم و قرار است این نفت، در پالایشگاه چیبا در بندر توکیو تخلیه شود.

 

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: تحریم اقتصادی ایران ژاپن نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۹۶۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟

واشنگتن خواهان مهار پکن در تهران است، اما کارشناسان می‌گویند این موضوع به این سادگی‌ها هم نیست.

به گزارش خبرآنلاین نشریه فارن پالیسی در مقاله‌ای با عنوان «چین واقعاً چقدر بر ایران اهرم دارد؟» نوشت: حتی قبل از اینکه ایران صدها هواپیما بدون سرنشین و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کند، مقامات آمریکایی از چین خواسته بودند تا از نفوذ خود برای متقاعد کردن تهران برای مهار اقدامات تحریک‌آمیز خود و گروه‌های مقاومت در سراسر خاورمیانه استفاده کند.

حمله انتقام جویانه ایران که اولین حمله مستقیم این کشور به خاک اسرائیل بود، ایالات متحده را به استفاده بیشتر از اهرم بالقوه پکن در خاورمیانه ترغیب کرده است. چین مدت‌هاست که بزرگترین شریک تجاری ایران است و مقامات ارشد ایالات متحده از جمله رئیس جمهور جو بایدن، به طور علنی از پکن خواسته‌اند تا به کنترل تهران کمک کند، به ویژه در حالی که ماه‌ها حملات گروه انصارالله در دریای سرخ که توسط ایران تشویق می‌شوند، حمل و نقل جهانی را مختل کرده است. جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت: «حدود یک سوم از کل تجارت ایران با چین شکل می‌گیرد و این کشور به یک محافظ مهم برای منافع ایران در شورای امنیت تبدیل شده است. به نظر من چین تنها کشوری است که بیشترین توانایی را برای نفوذ بر ایران دارد، اگر بخواهد.»

با افزایش تنش بین اسرائیل و ایران، قانونگذاران آمریکا فشار را بیشتر می‌کنند. در تازه‌ترین اقدام، مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قریب به اتفاق قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین را تصویب کرد. این قانون برای هدف قرار دادن شرکت‌های چینی که نفت خام ایران را خریداری می‌کنند و در نتیجه پول را به اقتصاد ایران پمپاژ می‌کنند، طراحی شده است. این لایحه برای تصویب نهایی به سنا منتقل شده است.

جاش گوتهایمر، نماینده دموکرات کنگره گفت: «در حالی که ما اینجا هستیم، ایران از تجارت نفتی خود با چین برای آوردن درآمد ۱۵۰ میلیون دلاری در روز استفاده می‌کند. چین با واردات میلیون‌ها بشکه نفت در روز، ایران را در تجارت نگه می‌دارد و بودجه‌های مهمی را برای برنامه‌هایی چون توسعه موشکی و تسلیحات هسته‌ای فراهم می‌کند.

اگرچه ایالات متحده به طور فزاینده‌ای به دنبال چین برای تحت تأثیر قرار دادن ایران است، برخی کارشناسان هشدار می‌دهند که این موضوع به این سادگی‌ها نیست.

کمتر کشوری به اندازه چین با ایران روابط اقتصادی قابل توجهی دارد. چین برای بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است، یک رابطه طولانی مدت که عمدتا حول محور تجارت نفت بوده است. بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، شرکت‌های چینی واردات نفت ایران را بیش از سه برابر کردند و فروش را به بالاترین حد در ۱۰ سال اخیر رساندند.

اما روابط اقتصادی آن‌ها به لحاظ نفوذ نابرابر است. به عنوان مثال، سال گذشته بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت خام ایران به چین بوده است. با این حال، چین تامین‌کنندگان بسیار دیگری فراتر از ایران دارد و عرضه تهران تنها ۱۰ درصد از کل واردات چین را تشکیل می‌دهد.

پاتریشیا کیم، یکی از همکاران موسسه بروکینگز، به فارین پالیسی گفت: پکن به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری و حامی قدرت بزرگ ایران، از کانال‌های ارتباطی ممتاز با تهران برخوردار است و بدون شک نفوذ بیشتری بر این کشور نسبت به ایالات متحده یا متحدانش دارد.

او افزود: «اگر رهبران چین تصمیم بگیرند رویکرد مداخله جویانه‌تری اتخاذ کنند، سخت است بگوییم که پکن چقدر می‌تواند تهران را مهار کند.»

ویلیام فیگوروآ، کارشناس روابط چین و ایران در دانشگاه گرونینگن هلند، گفت: در حالی که چین از نظر فروش و تجارت نفت دارای اهرمی است، استفاده از این اهرم هم از نظر سیاسی و هم از نظر لجستیکی چالش برانگیز است.

به عنوان مثال، پالایشگاه‌های خصوصی چین که در بازار سیاه فعالیت می‌کنند، به طور غیرقانونی بیشتر نفت ایران را خریداری می‌کنند، نه پالایشگاه‌های دولتی. او گفت که این پالایشگاه‌های خصوصی «به‌شدت دشوار است که کنترل شوند» و کنترل مستقیم واردات نفت ایران از چین را برای پکن چالش‌برانگیز می‌کند.

مقیاس سرمایه‌گذاری چینی‌ها در ایران که عمدتاً توسط شرکت‌های خصوصی هدایت می‌شود، همچنان یک موضوع آزاردهنده در روابط بین دو کشور است. فیگوئروا گفت که چین به طور مزمن در ایران سرمایه‌گذاری ناکافی کرده است، که شکایت‌هایی را از سوی تهران برانگیخته و بر تمایل آن‌ها برای تن دادن به فشار چین تأثیر می‌گذارد.

دیگر خبرها

  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • فرآیند تخلیه و بارگیری بنادر هرمزگان با الگوگیری از بندرشانگهای چین اصلاح خواهد شد
  • واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • معافیت ویژه مازندران در پذیره اجاره موقوفات
  • شهردار تهران: تخصیص ارز واردات ۲ هزار خودرو برقی توسط بانک مرکزی صورت می گیرد
  • اعتراض پلیس زنجان به رای شعبه ۹ بازپرسی رد شد
  • رشد ۱۵۰ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بندر نوشهر
  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران