Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ خبرگزاری ایندیا تایمز به فرصت گرانبهای همکاری های منطقه ای میان هند، ایران و آسیای مرکزی اشاره کرد و نوشت که طرح‌ بزرگ بین المللی چابهار مسیر همکاری این منطقه و اروپا را ممکن می سازد.

منطقه آزاد تجاری-صنعتی چابهار (IPGCFZ) یکی از مناطق آزاد هفت‌گانه ایران است که در راستای اهداف اقتصادی کشور در اوایل دههٔ 1370 در ساحل شهر چابهار و در پیرامون دریای عمان و اقیانوس هند ایجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر این بندر نقش مهمی در مراودات تجاری و اقتصادی منطقه ای ایران ایفاء می کند.

ایندیا تایمز افزود:قرابت هویتی و جغرافیایی کشورهای هند، ایران و افغانستان فرصت همکاری های گسترده و همه جانبه میان آنها و کشورهای آسیای مرکزی را فراهم آورده است. این همکاری ها همراه با ایجاد سازوکارهایی همچون اپراتوری هند در بخش هایی از منطقه آزاد جهانی چابهار، فرصت گرانبهایی خواهد بود که در گسترش اصل منطقه گرایی در سیاست خارجی کشورهای مورد نظر بسیار موثر است.

بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان سرشار از منابع انرژی و فرصتی گرانبها در اتصال هند به آسیای مرکزی خواهد بود و این نخستین بار است که هند فرصت می یابد که در یک بندر خارج از قلمرو خود تا این اندازه مشارکت کند. تصمیم اپراتوری هند در یکی از فازهای بندر چابهار متعاقب نشست مشترک هیات های نمایندگی هند، ایران و افغانستان اتخاذ شده است. در این قالب، هند در منطقه آزاد جهانی چابهار فعالیت خود را گسترش و نقش بیشتری در تلاش های مشترک برای حمایت از مراوادات تجاری منطقه ای ایفاء می کند.

بر اساس بیانیه وزارت کشتیرانی هند، کنترل فیزیکی ترمینال یکی از فازها، ارائه تجهیزات حمل و نقل و ایجاد ساختمان اداری که در تاریخ 29 دسامبر 2018(8 دی 1397) مورد موافقت قرار گرفته است، راهکارهای عملیاتی سازی تلاش هند در جهانی سازی بندر چابهار را ممکن می سازد. از این رو اپراتوری یک فاز از چهار فاز بندر شهید بهشتی چابهار، از سوی اپراتور هندی IPGL فصلی جدیدی در روابط دو کشور و همکاری های منطقه ای تلقی خواهد شد.

رسانه هندی یادآورشد که تعامل میان ایران و هند در بندر چابهار از سال 2003 آغاز و در نیمه دوم سال 2014، در نتیجه امضای تفاهم نامه بین دو کشور توسعه یافت. درهمین راستا موافقت‌نامه ترانزیتی سه جانبه بین کشورهای ایران، هند و افغانستان باهدف تسریع، تسهیل و ارتقای ترانزیت چابهار و اتصال کشور هند و افغانستان به کشورهای آسیای میانه موجب توسعه صادرات سه کشور و ایجاد کریدور بین‌المللی بین کشورهای مذکور با مناطق دیگر خواهد بود.

به عقیده گزارش نویس ایندیا تایمز، بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان در ساحل جنوبی ایران از هند نیز به راحتی قابل دسترس است و برای دهلی نو در بی نیازی از بندر گوادار پاکستان در فاصله 80 کیلومتری این بندر، بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

اپراتوری هند در بندر چابهار همراه با سرمایه گذاری بیش از 85 میلیون دلاری هند است و طول مدت این موافقت نامه دوجانبه 18ماه است که می تواند برای مدت 10 سال تمدید شود.

بر این اساس، برای اجرایی شدن موافقت نامه یادشده و گفت وگوهای بیشتر میان دو کشور، وزیر امور خارجه ایران دوشنبه شب به هند سفر و بر گسترش همکاری های منطقه ای تائید کرد.

محمدجواد ظریف در هنگام ورود به دهلی نو گفت: زمینه های زیادی برای گسترش روابط دوجانبه ایران و هند وجود دارد که یکی از این حوزه‌ها چابهار است. هندی ها به حضور در چابهار و در زیرساخت های ترانزیتی ایران علاقه مند هستند.

ناظران سیاسی و منطقه ای سفر ظریف به دهلی نو را نشانگر عزم مقام های عالی رتبه تهران و دهلی نو برای گسترش هرچه بیشتر روابط سیاسی و اقتصادی بین ایران و هند به رغم تلاش آمریکا برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ارزیابی کرده اند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها اروپا بندر چابهار بندر چابهار ایران بندر چابهار هند جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۹۸۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استانداردهای دوگانه پارلمان اروپا در قبال تحولات منطقه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، پارلمان اروپا درحالی در نشست امروز خود یک قطعنامه ضد ایرانی تصویب کرد که در برابر جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه ساکت مانده و تنها از این رژیم خواسته به قانون‌های بین المللی احترام بگذارد.

شرکت کنندگان در این نشست پارلمان اروپا عملیات تنبیهی ایران علیه تجاوز رژیم صهیونیستی به کنسولگری کشورمان در دمشق را محکوم کرده و خواهان افزایش تحریم‌ها علیه تهران شدند.

در قطعنامه پارلمان اروپا نسبت به پیامدهای خطرناک جنگ علیه نوار غزه بر ثبات منطقه هشدار داده شده است.

در این قطعنامه اعلام شده که رژیم صهیونیستی به صورت نامتناسبی از خشونت در غزه استفاده کرده و تل آویو باید به عرف‌های بین المللی احترام بگذارد.

پارلمان اروپا از رژیم صهیونیستی خواست اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را بدهد.

این در حالی است که عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی در راستای قانون‌ها و عرف‌های بین المللی و با هدف تنبیه کردن متجاوز به ساختمان کنسولگری کشورمان در دمشق صورت گرفت و در این عملیات تنها اهداف نظامی هدف قرار گرفتند اما رژیم صهیونیستی بعد از گذشت بیش از ۲۰۰ روز از تجاوز به نوار غزه در میان سکوت جامعه بین الملل به کشتار فلسطینی‌ها و بمباران خانه‌ها و بیمارستان‌های این باریکه ادامه می‌دهد.

کد خبر 6088573

دیگر خبرها

  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  • از مردم افغانستان حمایت می کنیم
  • نماینده ویژه رئیس‌ جمهور : نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • کاظمی قمی: نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • استانداردهای دوگانه پارلمان اروپا در قبال تحولات منطقه