Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-05-08@23:33:10 GMT

قاچاق کالا در مناطق آزاد قابل کتمان نیست

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۰۳۰۴۱

قاچاق کالا در مناطق آزاد قابل کتمان نیست

سیدجواد حسینی‌کیا «عضو هیئت‌رئیسۀ کمیسیون صنایع و معادن مجلس» در گفت‌وگو با خبرنگار «نماینده» به لزوم بهبود عملکرد مناطق آزاد در کشور اشاره کرد و گفت: «مناطق آزاد باید سکویی برای پرش صادرات باشند تا بتوانند از محل خود صادرات کشور به اقصی نقاط دنیا را انجام دهد از طرفی باید ظرفیتی داشته باشند تا براساس آن نیازهای اولیۀ کشور به واردات را برطرف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

نمایندۀ مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از افزایش تعداد مناطق آزاد در کشور بیان کرد: «معمولاً در دنیا رسم نیست که هر کشور بیش از تعداد انگشت‌های دست منطقۀ آزاد داشته باشد؛ بنابراین قطع به‌یقین به صلاح کشور نیست که با این شیوه، همۀ کشور را به سمت ایجاد مناطق آزاد ببریم.»

وی افزود: «همواره مناطق آزاد در محدودۀ خاصی تشکیل می‌شود. در هیچ کجای دنیا پیدا نمی‌کنید که منطقۀ آزادی 529 هزار کیلومتر مساحت داشته باشد؛ درحالی‌که در کشور ما چنین موردی وجود دارد! لذا از این حیث بر روند عملکرد مناطق آزاد اشکالاتی وارد است.»

وی با بیان اینکه شرایط فعلی کشور را مجبور به افزایش منطقه آزاد کرده است اظهار داشت: «به شرایطی رسیدیم که در برخی از مناطق برای برون‌رفت از شرایط فعلی راه چاره‌ای نداریم جز اینکه منطقۀ آزادی تأسیس شود تا وضعیت اقتصادی آن جهشی پیدا کرده و اشتغال در آن مناطق سروسامان پیدا کند و به تعبیری از تعداد بیکاران کاسته شود.»

این نمایندۀ مجلس تأکید کرد: «با توجه به شرایط موجود فعلاً چاره‌ای نداریم جز اینکه به سمت ایجاد مناطق آزاد برویم وگرنه برای کشور ایران به‌اندازۀ تعداد انگشتان دست مناطق آزاد کافی است و افزایش آن ضرورت ندارد. بخش عمدۀ اصرار نمایندگان مجلس و مصوبه‌هایشان در این خصوص به‌خاطر شرایط فعلی ما در حوزۀ بیکاری، اشتغال و ... درواقع نیازهایی است که برخی از مناطق خاص دارند. مثلاً کرمانشاه به‌دلیل هم‌جواری با مرز و مراودات با عراق ظرفیت تبدیل شدن به منطقۀ آزاد را دارد از طرفی هم به‌دلیل تحریم‌ها این مناطق می‌توانند راه تنفسی برای کشور باشند.»

حسینی‌کیا در پاسخ به این سؤال که چرا همچنان بومیان استان‌های دارای مناطق آزاد همچنان از بیکاری رنج می‌برند، اذعان کرد: «مناطق آزاد دارای سمت و سویی نیست که بتواند همۀ مشکلات مربوط به بحث اشتغال را حل کند ولی به‌هرحال ایجاد منطقۀ آزاد می‌تواند در اشتغال منطقه تأثیرگذار باشد. مناطق آزاد شاید به معنای تام مشکل اشتغال را حل و بیکاری را ریشه‌کن نکند، ولی در بنیان اقتصاد آن استان قطعاً تأثیرگذار هستند و می‌توانند به‌اندازۀ خود محرک تولید و اشتغال باشند.»

عضو هیئت‌رئیسۀ کمیسیون صنایع و معادن مجلس طراز صادرات در منطقه آزاد را منفی دانست و گفت: «به نظر می‌رسد طراز صادرات در مناطق آزاد منفی باشد چراکه بیشتر این مناطق محل واردات هستند و به‌دلیل چربیدن واردات بر صادرات در این مناطق، افزایش مناطق آزاد با بندهای اقتصاد مقاومتی و قانون برنامه مغایرت دارد.»

وی افزود: «در قانون اقتصاد مقاومتی آمده است که باید از ورود هر کالایی که مشابه آن در کشور تولید می‌شود خودداری شود چراکه این قبیل واردات به تولید داخل ضربه می‌زنند؛ یعنی اگر مناطق آزاد در کشور ما ظرفیت صادرات داشته باشند با اهداف اقتصاد مقاومتی سازگارتر خواهند بود.»

این نمایندۀ مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا این مناطق به محلی برای قاچاق کالا تبدیل شده‌اند، اظهار داشت: «بعید می‌دانم محلی برای قاچاق کالا باشند ولی می‌توان گفت که واردات در مناطق آزاد خصوصاً برای کالاهای غیرضروری بی‌رویه است. نمی‌خواهم قاچاق کالا را در این مناطق کتمان کنم ولی وقتی در روز بین 3 تا 5 هزار کانتینر جنس از مناطق آزاد وارد کشور می‌شود و به‌صورت تصادفی 150 کانتینر مورد بازرسی قرار می‌گیرد طبیعی است که از دل این تعداد واردات، قاچاق هم بیرون آید.»

این نمایندۀ مجلس بیان کرد: «باید به مناطق آزاد اولتیماتوم داده شود مناطق آزادی که صادراتشان بر وارداتشان نچربد باید ظرف یک بازۀ زمانی تعطیل شوند، با این روش همه تلاش می‌کنند تا به سمت صادرات بروند. باید برای هر کالای غیرضروری که از این مناطق بخواهد وارد کشور شود تعرفه‌های سنگین وضع شود. شاید این اقدام باعث شود بخشی از واردات به کشور کاهش پیدا کند.»

حسینی‌کیا با بیان اینکه مناطق آزاد از پرداخت مالیات معاف هستند، تصریح کرد: «مناطق آزاد باید ملزم شوند که با سرمایه‌گذاران خارجی تأسیسات کارخانه‌های مادر را راه‌اندازی کنند تا با تولیدات موردنیاز کشور و منطقه به رفع نیازهای داخل و خارج کشور کمک کنند. این امر باعث می‌شود که هم ثبات اقتصادی در منطقه ایجاد شود و هم امنیت به‌دنبال خود بیاورد و به‌نوعی هدفمندی برای ایجاد مناطق آزاد میسر خواهد شد.»

منبع: نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۰۳۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم صادرات و واردات افزایش داشته است

به گزارش خبرنگار مهر علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه هیات دولت در حضور خبرنگاران گفت: فروردین ماه، ماهی است که کشورهای خارجی برخلاف کشورمان، چندان تعطیل نیستند و طبیعتاً انتظار می‌رفت تراز تجاری فروردین ماه که همیشه در گذشته منفی و کمتر بود به همان صورت باشد، ولی خوشبختانه در فروردین ۱۴۰۳، هم تراز به نسبت سال‌های گذشته افزایش یافته و هم حجم صادرات و واردات افزایش داشته است.

وی‌افزود: ان‌شاءالله این نشانه‌ای باشد بر سالی که نکوست از بهارش پیداست و امیدواریم با همین دست فرمان امسال را با منابع ارزی خوبی جلو ببریم.

در حال تکمیل…

کد خبر 6100253

دیگر خبرها

  • عملکرد قابل قبولی از هیات نظارت مشاهده نشد
  • صادرات ۲۰۰ میلیون پوند کالا و خدمات ایران به انگلیس در ۲۰۲۳
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی
  • جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است
  • تلاش برای افزایش مراودات تجاری با کشور ترکمنستان
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان