Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر و نماینده مجلس شورای اسلامی در جشنواره حاتم ضمن خیر مقدم به مدعوین اظهار کرد: باید قدردان کارگران و زحمتکشان باشیم که اگر چرخی می‌چرخد به بازو و توان این افراد است و ما غیاباً قدردان آنها هستیم. از میهمانان برای پذیرفتن دعوت تشکرمی‌کنم.

وی افزود: امروز در زمینه تولید و صنعت ملی صحبت می‌کنیم که در چمبره مصائب، مشکلات و دشواری‌ها واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از واحدهای ما انواع مشکلات و ناهمواری‌ها را در مقابل خود دارند و کارهای آسان دشوار شده است در حالی که برای برخی کارهای دشوار آسان شده است.

محجوب در رابطه با ثروت‌اندوزی برخی افراد خاطرنشان کرد: در برخی بخش‌ها ثروت اندوختن باید موانع و مشکلاتی داشته باشد اما به آسانی صورت می‌گیرد اما در مقابل در برخی بخش‌ها که ثروت اندوخته نمی‌شود تا چرخ اقتصاد بچرخد امور دشوار شده است. برای آسان‌سازی این بخش‌ها زمان بسیار طولانی خواهد بود تا دستگاه‌ها به تدریج این مسیر را آسان کنند.

وی افزود: شما شاهد بودید و هستید که تا ما علل تحول‌های بازار ارز را شناسایی کردیم و بر آن غلبه کردیم ثروت زیادی جابجا شد، آن هم به نفع کسانی ک زحمتی برای آن نکشیدند. در ازای آن تورم و فشار بالایی به فقرا تحمیل شد و بسیاری از صنایع، معادن و حتی بخش‌هایی از کشاورزی دچار رکود آنی مشکلات بلندمدتی شد که برخی از آنها ممکن است هرگز حل نشود.

وی افزود: در قانون هدفمندی حمایتی را پیش‌بینی کردیم که هرگز از ابتدای این قانون تاکنون به اجرا در نیامده است. هر زمان ما گفتیم برای اشتغال و بیکاری باید قانون بیمه بیکاری به همه تعمیم داده شود دولت به ما پاسخ داد اشتغال مهم‌ترین کار است و این باعث جلوگیری از اشتغال‌زایی می‌شود اما بر اثر هدفمندی یارانه‌ها تورمی به وجود آمد که واحدهای بسیاری آسیب دیدند و صندوق‌های بازنشستگی خسارت دید اما نه تنها جبران خسارت نشد بلکه هیچ رسیدگی‌ای در این زمینه انجام نشده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نمی‌شود بر روی موج خیال حرکت کرد و خیال‌بافی کرد. من نمی‌گویم تلاش و کوششی نمی‌شود اما حاصل آن را هم نمی‌بینیم. اقتصاددانان در باب تحول ارزی گفته‌اند دو عامل اساسی وجود دارد که یکی سرکوب تورم به جای مهار و کنترل و دوم که برای صنعت اساسی و مهم است و پاشنه آشیل مشکلات آن محسوب می‌شود سود بانکی است.

محجوب با اشاره به این نکته که سودهای گرفته شده توسط بانک‌ها باعث اختلال در شبکه اقتصادی می‌شود اذعان داشت: مشکلات اقتصادی کشور از تورمی است که توسط بانک‌ها به وجود آمده است و آن از طریق پول پر قدرت و خلق پول انجام شده است. مثال واضح آن کارت‌های بانکی‌ای است که دو کار همزمان انجام می‌دهد و در زمان استفاده هم کار صاحب کارت را راه می‌اندازد و هم بانک با آن خلق پول می‌کند.

وی افزود: بانک‌ها با پول‌های در حساب‌ها تجارت می‌کنند و با آن خلق پول انجام می‌دهند. 1650 هزار میلیارد ریال حجم نقدینگی در بازار است که به آن خلق پول می‌گویند که ما در سال گذشته درخواست تحقیق و تفحص از بانک مرکزی را دادیم اما هنوز به آن اهتمام نکرده‌اند.

دبیر کل خانه کارگر عنوان کرد: این خلق پول در همه جای دنیا اتفاق می‌افتد و امر طبیعی است اما زمانی که از حدود تجاوز کرد باید مازاد پول باید توسط بانک مرکزی ضبط شود و در اختیار بانک‌های توسعه‌ای قرار بگیرد تا این بلایی که بر سر اقتصاد، صنعتگران، تولیدکنندگان و فقرا آمده است نیاید. حساب‌های بانکی نشان می‌دهد 83 درصد سپرده‌ها برای 3.5 درصد از سپرده‌گذاران است و این سپرده‌ها سودشان هم از مالیات معاف است و باعث شد این بلا بر سراقتصاد کشور بیاید و باز هم به کار خود مثل قبل ادامه می دهند.

وی افزود: این امر باعث معیوب شدن چرخه اقتصاد می‌شود و باعث شده با وجود عطش تقاضا راکد شود که نتیجه یک امر است. نهاد تولید ملی و داخلی کارخانجات، مزارع و مراکز مورد توجه کافی در عمل نیستند. ما بسیار تمجید می‌کنیم اما با حلوا حلوا دهان شیرین نمی‌شود. سود در تولید در واحدها مشخص است اما هیچ سنخیتی با بهره رسمی و غیر رسمی ندارد.

محجوب گفت: انتظار ما این است بانک‌هایی که این کار را می‌کنند همانطور که واحدی را به بهانه ضعف در ایمنی و بهداشت تعطیل می‌کنند چند شعبه از این بانک‌ها را هم تعطیل کنند. خوب است که دستگاه قضایی با سیاه‌کاران اقتصادی برخورد می‌کند اما متاسفانه کانون این تحرک‌ها در بخش هایی بوده که مورد توجه قرار نگرفته است. ما همه ادعا می‌کنیم که حامی هستیم اما هیچ تحرک جدی‌ای که متضمن باشد انجام نشده است.

وی با اشاره به این نکته که مشابه قطعات ساخته شده تولید کننده داخل از چین وارد می‌شود تصریح کرد: تولیدکنندگان خودرو که به نام خودروی ملی ثبت شده‌اند قطعات مورد نیاز خود را که مشابه آن در کشور وجود دارد از چین وارد می‌کنند فقط به این دلیل که قیمت آن یک‌سوم بازارهای داخلی است اما کسی جلوی اینها را نمی‌گیرد. پایش و عدم پایش تولید ملی باعث این مشکلات شده است. صندوق‌های بین‌المللی و بانک جهانی شرط لازم برای خصوصی‌سازی را منظم سازی مالی دانستند در حالی که در کشور ما وجود ندارد و هزینه فساد بخش‌ها از هزینه تولید آنهابیشتر است.

وی افزود: واردات باعث شد قطعه‌ای که در آن خودکفا شدیم از تولید کننده داخلی نخریم و پول تولیدکنندگان را ندهند که این امر ورشکستگی به بار آورد. آنچه که خلع موجود است اراده ملی برای تحرک و سوق در تولید ملی است که باید تقویت شود.

وی افزود: من انتظار دارم مدعیون امروز این مراسم بر روی این موضوع حساس باشند و بدانندراه خروج ما از بن بست فعلی حل، تسریع و تسهیل مشکلا ت است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کاهش سود بانکی با دستور حل نمی‌شود خاطرنشان کرد: تنها راه کاهش سود بانکی عدم استقراض از بانک‌ها است. ما کار خارق‌العاده‌ای نمی‌خواهیم فقط می‌گوییم اوضاع را کنترل کنید. هرچه که از بازار کم می‌شود قیمت آن بالا می‌رود. پول هم بازار حساس و تاثیرگذاری رد. با دستور دولت و مجلس سود کاهش نمی‌یابد مگر اینکه افرادی که پول‌های درشت می‌گیرند  از چرخه خارج شوند تا کارمند بانک التماس تولیدکننده را کند.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تجارت چین خودرو کشاورزی تحقیق و تفحص از بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۰۳۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!

تین نیوز

در پی بارندگی های اخیر در استان کرمان، مشکلاتی برای محصولات خودروسازان شهر بم پیش آمد و تعدادی از این محصولات در آب فرو رفت و همچنین آب بسیاری وارد کارخانه های آن ها شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، هفته گذشته، بارندگی های شدیدی در استان کرمان رخ داد؛ این بارندگی های شدید با هشدار سطح نارنجی هواشناسی در استان کرمان از حدود ١٠-١٢ روز گذشته آغاز شده بود و استاندار کرمان نیز در این رابطه اظهار کرده بود که بیش از ۶۰ میلی متر (دو برابر میانگین بارندگی نسبت به سال گذشته) بارش باران در این استان رخ داده است.

این بارندگی های شدید در شهر بم، کارخانه های خودروسازی مستقر در این استان و به ویژه گروه صنعتی مدیران خودرو را دچار مشکلاتی کرد.

طی روزهای اخیر ویدئوها و تصاویری از سالن مونتاژ برند فونیکس و پارکینگ محصولات مدیران خودرو منتشر شد که نشان می دهد که سیل در کارخانه مدیران خودرو، به بخش سالن مونتاژ خودروهای برند فونیکس آسیب زده و همچنین پارکینگ محصولات MVM  نیز در آب فرو رفته اند. 

آسیب وارده به این مجموعه صنعتی در استان کرمان (شهرستان بم) مشتریان این گروه خودروسازی را از بابت تأخیر در تحویل خودروها و آسیب های احتمالی وارده به محصولاتی که در آب فرو رفته یا آب وارد کارخانه شده است، نگران کرده است.

این موضوع به صورت اختصاصی و ویژه از گروه صنعتی مدیران خودرو مورد پیگیری قرار داده شد. 

شرح ماوقع آنچه که اتفاق افتاده و میزان آسیب سیل به این گروه خودروسازی وارد شده و در اختیار ایسنا قرار گرفت به شرح زیر است:

بارندگی ها و سرازیر شدن سیل در بخش های مختلف استان کرمان و شهرستان بم، منجر به اختلال در زندگی مردم و گرفتگی معابر شهری شده است؛ بخشی از این سیل نیز به یکی از بخش های تولیدی کارخانه مدیران خودرو وارد شده به قسمت هایی از این کارخانه آسیب وارد کرده است.

کدام خودروها توسط سیل در کارخانه آسیب دیده اند؟

تصویر منتشر شده از بم مربوط به محوطه خط تولید خودرو X۲۲ پرو دستی است. همانطور که در تصاویر هم مشخص بود، تنها بدنه خودروها در محوطه یکی از خطوط تولید ام وی ام قرار داشت.

در پی این موضوع، تیم کارخانه مدیران خودرو از همان ساعات اولیه پس از وقوع سیل، آب و گِل را از محوطه خارج کرده و بدنه خودروهای X۲۲ پرو که در محوطه قرار داشته است را به مکانی دیگر منتقل کرده اند.

در خصوص آسیب های کیفی احتمالی به محصولات و استفاده از بدنه خودروهایی که در سیل حضور داشته اند، برای تولید محصولات جدید، این گروه صنعتی، ضمن تاکید براینکه  کیفیت محصولات عرضه شده به بازار خط قرمز واحد کنترل کیفیت ام وی ام است؛  اطمینان خاطر داده که  در صورت وجود مشکل در هر کدام از بدنه ها، آن مورد از خط تولید خارج خواهد شد.  البته بدیهی است تعدادی از این قطعات آسیب جدی ندیده و پس از بررسی مجدد واحد کنترل کیفیت، وارد خط تولید می شوند.

گروه صنعتی مدیران خودرو در رابطه با بررسی بدنه خودروهای آسیب دیده در سیل توسط واحد کنترل کیفیت این شرکت، اعلام کرده که تمامی استانداردهای رعایت شده برای تولید خودروهای جدید در خصوص بدنه خودروهایی که در حادثه سیل قرار داشتند، رعایت خواهد شد؛  اگر این بدنه ها از نظر استحکام، ساختار یا رنگ دچار مشکل شده باشند، قطعا از خط تولید خارج می شوند.

مدیران خودرو در رابطه با احتمال تاخیر در تحویل خودروهای فروخته شده نیز به خریداران اطمینان می دهد که مشکل حادی در خط تولید برند ام وی ام رخ نداده و پس از گذشت ۲۴ ساعت، تمامی شرایط به حالت عادی بازگشته است؛ فلذا تمام تلاش شرکت بر این است که تاخیری در تحویل خودروی مشتریان ایجاد نشود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور
  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • دیدار فرمانده سپاه لرستان با جامعه کارگری
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا