Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-04-27@02:14:02 GMT

دانشجویان حق تحصیل رایگان دارند

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۰۵۱۹۱

دبیر شورای صنفی دانشگاه علم و صنعت ایران با انتقاد از کاهش سنوات آموزشی دانشجویان گفت: سنوات رایگان تحصیل در دوره کارشناسی در حالی به هشت ترم کاهش یافته که دانشجویان روزانه طبق قانون اساسی از حق تحصیل رایگان برخوردارند. به گزارش «جنوب نیوز» به نقل از ایرنا، معید مهدیان اظهار کرد: در علم و صنعت از لحاظ تغذیه مشکل خاصی نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکلی که در حوزه‌ رفاهی داریم قدیمی و خراب بودن سرویس‌های اتوبوس از خوابگاه به دانشگاه است که مسئولان می‌گویند پول خرید دستگاه های جدید را نداریم. این دستگاه ها در حدی خراب هستند که دود اگزوز به داخل ماشین می‌آید و امنیت جانی دانشجویان را تهدید می‌کند.

وی با تاکید بر این مشکلات حوزه آموزش در دانشگاه، افزود: دانشگاه از هر فرصتی استفاده می‌کند که کمبودهای مالی خودش را از جیب دانشجو پر کند. به عنوان مثال سنوات رایگان تحصیل در کارشناسی به هشت ترم رسیده که بر اساس آن باید چهار میلیون شهریه در ترم 9 داده شود. همین طور اگر دانشجوی ارشد ترم پنج خود را تا بهمن ماه دفاع نکند باید به ازای هر هفته 110 هزار تومان جریمه بپردازد. نکته جالب این است که روزهای تعطیل هم باید جریمه داده شود. برای هر واحد دروس ارشد که دانشجویان حذف کنند یا بیفتند، باید 250 هزار تومان جریمه پرداخت شود.

مهدیان ادامه داد: همه‌ اینها در شرایطی است که ما دانشجویان روزانه هستیم و طبق اصل 30 قانون اساسی حق تحصیل رایگان داریم. همچنین در مقطع ارشد اگر دیر دفاع کنید نمره کسر می‌کنند که این خلاف دادنامه 476 دیوان عدالت اداری کشور است. در بحث اسکان دانشگاه ما تا سال قبل مشکلی نداشتیم، اما چون نسبت خوابگاهی‌ها زیاد شد، دانشگاه نتوانست پاسخگوی دختران خوابگاهی باشد و آنها در وضعیت اسفناکی زندگی می‌کنند.

وی درباره سیاست های پولی دانشگاه علم و صنعت گفت: دانشگاه ما در جواب همه‌ سیاست‌های پولی که درست کرده است، یک جواب دارد؛ پول نیست. اما برای اردوی معارفه‌ دانشجویان جدیدالورود چند صد میلیون هزینه کرد و 124 تن را به عنوان کادر اجرایی از تشکل های خاص به مشهد فرستاد‌. معاونت فرهنگی ما که یک معاونت منفعل است سالانه میلیون‌ها تومان برای کارهای بی اهمیت خرج می‌کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: معاونت دانشجویی تا حد امکان با ما همکاری می‌کند، اما معاونت فرهنگی اصلاً این طور نیست و دلیلش همان انفعالی است که در معاونت فرهنگی شاهد هستیم.

 

** عزمی راسخ برای پولی سازی آموزش عالی وجود دارد
علی اسماعیلی دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علم و صنعت هم درباره مسأله سنوات مجاز دانشجویان به ایرنا گفت: یکی از مهمترین مسائلی که در حال حاضر اکثریت دانشگاه های کشور و دانشجویان با آن مواجه هستند، با توجه به شرایط اقتصادی کشور، مسئله سنوات مجاز تحصیلی است. این مسئله در دانشگاه علم و صنعت با مصوبه هیئت امنای دانشگاه مبنی بر هشت ترم شدن سنوات آموزشی به یک چالش جدی تبدیل شده است.

وی ادامه داد: مشکلات اقتصادی کشور باعث شده دانشگاه ها نیز مانند بسیاری دیگر از ارگان ها با مشکلات زیادی در زمینه بودجه مواجه شوند. از این رو تلاش می کنند تا با کاهش سنوات مجاز آموزشی و اخذ هزینه تحصیل از دانشجویان سنواتی علاوه بر جبران مبلغی از این کسری بودجه از جیب دانشجویان، به گفته ریاست دانشگاه، فشاری را برای اتمام هر چه سریعتر دوره تحصیل فراهم آورند و از این طریق بتوانند هزینه ها را مدیریت کنند.

وی افزود: حال سوال اینجاست که چرا باید هزینه های عدم تخصیص بودجه مناسب به دانشگاه ها و سیاست های اشتباه در حوزه جذب دانشجو را دانشجویانی بپردازند که به دلایلی گوناگون و بعضا خارج از اختیار خود، قادر به اتمام تحصیل در هشت ترم نیستند.

اسماعیلی در مورد دیگر مشکلات کاهش سنوات آموزشی و فشار بر دانشجویان برای اتمام تحصیل گفت: این طرح دانشگاه را تبدیل به یک مدرسه بزرگ می کند و جای هرگونه مهارت آموزی در حوزه های گوناگون را برای مشارکت فعال دانشجو در جامعه خالی می کند. همچنین مشکل جدایی دانشگاه از صنعت را بیش از پیش تقویت می کند؛ چرا که دانشجویی که تنها به فکر هرچه سریعتر گذراندن واحدهای درسی خود باشد، دیگر تلاشی برای فعالیت های پژوهشی و ارتباط با صنعت نخواهد کرد و این امر فاصله ای دوچندان بین علم و صنعت ایجاد خواهد نمود.

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۰۵۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

اینکه درصد افزایش کرایه تاکسی و تعرفه پزشکی، جریمه رانندگی و هزینه اینترنت بیش از رشد حقوق کارگران باشد باعث کاهش انگیزه می شود. - اخبار سیاسی -

علی بابایی کارنامی رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به الزامات  توجه به حقوق کارگری بویژه در سال جاری که  جهش تولید از سوی رهبر انقلاب مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: در شرایطی که نرخ کالاها و خدمات حداقل 40 درصد افزایش داشته،  انتظار می رود در تعیین حقوق کارگران نیز این مسئله منظور شود به ویژه اینکه مسئله جهش تولید که رکن اصلی آن کارگران هستند، از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید هم قرار گرفته است. 

چرا باید "عقب‌ماندگی دستمزد کارگران" را جبران کرد؟

 

وی افزود: یکی از نکات قابل تامل در مصوبه نهایی شورای عالی کار برای حقوق و دستمزد کارگران ثابت ماندن حق مسکن در سال 1403 ثابت  بود که جای تعجب دارد.  

رئیس فراکسیون کارگری مجلس گفت: قطعاً همه مسئولان کشور در پی کنترل نرخ تورم هستند اما نباید به بهانه مهار تورم هر سال بخشی از سفره کارگران را کوچک کنیم. البته نمی‌توان مسائل کارفرمایان هم در نظر نگرفت اما در شرایط فعلی که فشار تورم زندگی بخش قابل توجهی از قشر کارگران را تحت شعاع قرار داده، لازم است که درباره مولفه‌هایی مانند حق مسکن و پایه سنوات بازنگری‌هایی منطبق بر تورم حاکم بر اقتصاد کشور صورت گیرد. 

بابابی خاطرنشان کرد: البته باید این نکته را هم مدنظر قرار داد که میزان افزایش حقوق سایر سطوح کارگران نهایتاً 22 تا 25 درصد افزایش داشته  که این رقم هیچ سنخینی با تورم کالاها بویژه تورم اقلام خوراکی را نمی‌دهد. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟
  • قهر پسران دهه هشتادی با دانشگاه
  • رایگان شدن تماشای بازی مس رفسنجان و پیکان تهران در جام حذفی
  • فیلم| عاقبت آزادی‌بیان درآمریکا؛ قرار دادن دانشجویان و اساتید اخراجی دانشگاه کلمبیا در لیست سیا و منع آنها از تحصیل و اشتغال
  • فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت اعلام شد
  • عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد
  • فعالیت هنرستان انرژی اتمی هرمزگان از مهر ماه سال جاری آغاز می‌شود
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال
  • رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال