Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@20:44:34 GMT

میزگرد ایرنا؛ فناوری و حمایت از کالای ایرانی

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۰۷۴۰۲

میزگرد ایرنا؛ فناوری و حمایت از کالای ایرانی

با توجه به نامگذاری امسال توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان
«حمایت از کالای ایرانی»، لزوم توجه به فعالیت های علمی و به خصوص شرکت های دانش بنیان و فناور را بیش از پیش محسوس کرده است.
بر این پایه، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز یزد با همکاری پارک علم و فناوری استان میزگردی با عنوان «فناوری و حمایت از کالای ایرانی» برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این میزگرد سه نفر از فعالان و مدیران عامل چند شرکت دانش بنیان و فناور شامل رضا جوادپور مدیرعامل شرکت صافت انرژی، مجتبی مرآت مدیرعامل شرکت مشاورین علم و صنعت و محمدمهدی آرمان مدیرعامل شرکت مهندسی فلات قاره به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
همچنین آنها ظرفیت شرکت های دانش بنیان و فناور در بهبود شرایط اقتصادی و راهکارهای توجه به این شرکت ها را در راستای شعار حمایت از کالای ایرانی در استان مورد توجه قرار دادند.

** شعار به عمل تبدیل شود
مدیرعامل شرکت صافت انرژی گفت: حمایت از شرکت های دانش بنیان باید در عمل مشاهده شود و بر این اساس نباید شعار حمایت از تولید داخلی داد اما به خریدهای خارجی روی آورد.
جوادپور با انتقاد از بهره های گزاف بانکی در کشورمان افزود: در حالی از دولت انتظار می رود زمینه ارائه تسهیلات و سهولت در اخذ آن را برای شرکت های دانش بنیان فراهم کند، اکثر بانکها برای این شرکت ها مشکل آفرین شده اند.
وی ادمه داد: در اکثر کشورها تمرکز دولت روی سرمایه گذاری و بازار سرمایه است اما در ایران روی بانکها متمرکز شده ایم.
وی با بیان اینکه شرکت دانش بنیان صافت انرژی در زمینه ساخت و بازسازی قطعه های نیروگاهی فعالیت می کند افزود: باید به موضوع آموزش به طور ویژه توجه کرد و این مهم به همراه توجه به استانداردهای روز بین المللی به عنوان شاخص های ارائه تسهیلات بانکی به شرکت ها در نظر گرفته و جایگزین ساختمان سازی شود.
جوادپور تصریح کرد: اکنون دیگر زمان بررسی ساختمان و املاک شرکت ها برای ارائه تسهیلات بانکی به شرکتها نیست، چرا که یک شرکت دانش بنیان در مکانی کوچک فعالیتهای بسیار مهم و سودآور برای کشور انجام می دهد.
وی ادامه داد: دولت باید شرایطی فراهم کند که پس از رسیدن محصول داخلی به استانداردهای بین المللی، واردات آن به طور کامل ممنوع شود.

** فرهنگ اقتصاد دانش بنیان نهادینه شود
همچنین مدیرعامل شرکت مشاورین علم و صنعت اظهار داشت: فرهنگ اقتصاد دانش بنیان باید در کشورمان به مفهوم واقعی نهادینه شود.
مرآت، کمبود زیرساختهای مکانی و کاهش نقدینگی و اعتبارات مالی را از جمله مهمترین چالش های حوزه علم و فناوری عنوان کرد و افزود: قرار بود پارک ای علم و فناوری به سمت خصوصی سازی بروند اما تاکنون محقق نشده است.
وی ادامه داد: تصمیم گیری درباره پارک های علم و فناوری باید توسط شرکت های مستقر در آنها صورت گیرد و دولت در این زمینه دخالتی نداشته باشد.
مرآت با بیان اینکه شرکت مشاورین علم و صنعت با همکاری استادان دانشگاه آغاز به کارکرده است، خاطر نشان کرد: در این شرکت اکنون 10 نفر به طور مستقیم و افزون بر 30 نفر به طور غیرمستقیم اشتغال دارند.

** مدیریت با تفکر دانشگاهی دشوار است
مدیرعامل شرکت مهندسی فلات قاره نیز گفت: مدیریت پارک های علم و فناوری در سراسر کشور با تفکر دانشگاهی دشوار است و باید نیروهای با تجربه که سابقه سالها فعالیت در این زمینه دارند برای مدیریت این مجوعه انتخاب شوند.
آرمان، دانشگاه محور شدن پارک های علم و فناوری را اشتباهی بزرگ دانست و افزود: فراهم کردن زیرساخت های مناسب در حوزه فناوری توسط دولت مهمتر از ارائه تسهیلات و تزریق پول به این حوزه است.
وی با یادآوری رسالت ارگان های مختلف در فراهم کردن بستر کسب و کار تصریح کرد: هرچند قوانین حمایتی و معافیت های مناسبی برای شرکت های دانش بنیان و فناور در کشورمان مصوب شده اما این قوانین به خوبی اجرا نمی شود.
وی با بیان اینکه شرکت مهندسی فلات قاره در زمینه سیستم های تصفیه آب و آب شیرین کن فعالیت می کند، خاطر نشان کرد: در این شرکت 10 نفر به طور مستقیم اشتغال دارند و اکنون با درخواست شرکت آب و فاضلاب استان در حال ساخت سه دستگاه آب شیرین کن هستیم.
هم اکنون 270 شرکت در پارک علم و فناوری یزد مستقر هستند و افزون بر 900 شرکت نیز از آن خارج شدند.
استان یزد یک میلیون و 138 هزار نفر جمعیت و 10 شهرستان دارد.
7532/ 2047/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها جمهوری اسلامی شرکت آب و فاضلاب فناوری کسب و کار نقدینگی جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۰۷۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سهم صنایع خلاق و دانش‌بنیان‌ها از سبد ایجاد کسب‌وکار‌ها و عدالت شغلی در همه دنیا و ایران به لحاظ گردش مالی و ایجاد و توسعه کسب‌وکار جزو بالاترین سهم محسوب می‌شود.

پیشرفت‌های شگرف علوم و فناوری سخت به شکوفایی اقتصادی جوامع منجرشد و البته همان‌طور که علوم و فناوری‌های سخت به شکل‌گیری و توسعه‌ی خانواده بزرگ صنایع سخت یا کارخانه‌ای منتهی می‌شوند، علوم و فناوری‌های نرم نیز صنایع نرم را شکل می‌بخشند؛ صنایعی که محصولات و خدمات حاصل از آن، افزایش کیفیت زندگی و تسهیل رابطه‌ی با محیط پیرامون کمک می‌کنند.

ارتباط صنایع سخت و صنایع نرم در ایجاد بسترشکوفایی در اقتصاد جوامع کمک می‌کند و این دو موضوع را می‌توان مکملی برای ارتقای دانش و فناوری به همراه توسعه کیفیت زندگی مردم دانست.

اثرگذاری نرم و اقتصاد اجتماعی

در همین زمینه مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: ستاد فناوری‌های نرم و فرهنگی مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایجاد هماهنگی و پیگیری بین دستگاه‌هایی است که در حوزه صنایع خلاق و فناوری‌های نرم در حال فعالیت هستند، وظیفه دارد.

وی ادامه داد: این ستاد در حال همکاری با بیش از ۲ هزار شرکت خلاق است که در حوزه دانش بنیان‌ها قرار می‌گیرند و همچنین ۴۰۰ شرکت دانش بنیان خلاق که در حال فعالیت هستند.

حسنلو تاکید کرد: در حوزه اثر گذاری نرم و اقتصاد اجتماعی اصولا تنها این شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق قادر به نقش آفرینی و اثرگذاری هستند. در حوزه بین الملل نیز ما مسئله‌ای که در حوزه ارائه تصویر اقتصادی و اجتماعی از کشور و دیپلماسی عمومی داریم با ابزار صنایع خلاق قابل حل است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم تصریح کرد: اگر بخواهیم تکنولوژی و صنعتی را همراه با بسط فرهنگی به خارج از کشور ارایه و توسعه دهیم، بهترین و سریع‌ترین راه حل بهره گیری از توان همین شرکت‌های خلاق و دانش بنیان است.

دانش بنیان‌ها قابلیت ارائه تکنولوژی پیچیده و نوین را دارند

از سوی دیگر و در همین رابطه، آهنگربیگ معاون ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم نیز در تشریح فعالیت‌های دانش بنیان‌ها در توسعه فناوری نرم فرهنگی به خبرنگار آنا گفت: دانش بنیان‌ها با شیوه‌های مخصوص به خود در حال فعالیت و ارزیابی هستند و بیش از ۸ هزار دانش بنیان وارد توسعه فناوری‌های نرم شده اند.

وی ادامه داد: تا اسفند ماه سال گذشته بیش از ۲ هزار شرکت خلاق نیز به این صنعت پیوسته اند. شرکت‌های خلاق واحد‌هایی هستند که فناور و نوآور و فرهنگی هستند، اما شرکت‌های دانش بنیان با ایجاد فناوری‌های پیچیده و تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته در حال کار هستند و از بسط فرهنگی کمتری برخوردارند.

آهنگر بیگ تصریح کرد: سطح فناوری و پیچیدگی محصولات دانش بنیان‌ها به شدت بالا بوده و از این حیث دارای برتری خاصی برای فعالیت در صنعت فناوری نرم فرهنگی هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت