Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج - ایرنا - مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان گفت: آسیب های ناشی از اعتیاد زنان علاوه بر اینکه کانون خانواده را به ورطه نابودی می کشاند، جامعه را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، لیلا آژیر روز چهارشنبه در کمیته پیشگیری از اعتیاد بانوان اظهار داشت: آسیب های ناشی از اعتیاد در میان زنان بسیار بیشتر از مردان خود را نشان می دهد و وقتی زنی دچار این بلای خانمانسوز می شود علاوه بر خانواده، جامعه نیز در معرض خطر قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: آسیب اعتیاد در میان بانوان پنهان است و ترس از طرد شدن از سوی جامعه و خانواده موجب می شود این افراد درد خود را آشکار نکنند و این مساله خود یک معضل و آاسیب است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان تاکید کرد: زنان معتاد در جامعه ما همانند آقایان دسترسی به خدمات درمانی ندارند و امکانات لازم برای ترک و رها شدن از این پدیده در اختیارشان نیست.
وی یادآور شد: در حال حاضر و براساس بررسی های انجام شده سن شیوع مصرف مواد مخدر بسیار پایین آمده و به 12 سال رسیده است.
آژیر اضافه کرد: شیوع مواد مخدری با عنوان گل رو به افزایش است که بسیار نگران کننده بوده و زنان، دختران و جوانان ما را تهدید می کند.
وی با تاکید بر آشنایی خانواده ها با آسیب های اعتیاد گفت: بانوان نقش بی بدیلی در زمینه پیشگیری از شیوع آسیب اعتیاد در جامعه دارند بنابراین می طلبد آموزش های لازم، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در این زمینه در میان این قشر بیشتر شود.
آژیر با بیان اینکه آموزش و آگاه سازی یک زن نسبت به این پدیده و معضل اجتماعی، اطلاع رسانی به چندین نفر است، افزود: تجربه ثابت کرده بانوان در زمینه انتقال تجارب و دانسته های خود به دیگران بیشتر از مردان موفق عمل می کنند.

** اجرای طرح پیشگیری از اعتیاد زنان و دختران روستایی
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان در ادامه با بیان اینکه دفتر امور بانوان با همکاری سازمان های مردم نهاد فعالیت هایی را در زمینه مقابله با این معضل اجتماعی در دست اقدام دارد، گفت: اجرای طرحی با عنوان کاهش و پیشگیری آسیب اعتیاد در میان زنان و دختران روستایی در شهرستان قروه مصوب و اعتبار آن نیز جذب شده است.
وی یادآور شد: قرار است این طرح به صورت آزمایشی در این شهرستان اجرا شود و پس از ارزیابی، پایش و شناسایی مناطق آسیب خیر و آسیب پذیر تلاش می کنیم آن را به کل استان تعمیم دهیم.

** کمپ ترک اعتیاد بانوان کردستان نیازمند توجه بیشتر
آژیر همچنین با اشاره وجود یک مرکز کمپ ترک اعتیاد ویژه بانوان در استان گفت: این مرکز تنها کمپ ویژه بانوان در استان است و بدلیل اینکه از سایر شهرستان های استان نیز ورودی دارد نیازمند امکانات و توجه بیشتر است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر فضای کمپ وضعیت نسبتا خوبی دارد اما جای کار دارد و می توان با نوسازی و تجهیز آن زمینه آسایش بیشتر افرادی که به این مرکز مراجعه می کنند را فراهم کرد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان همچنین خواستار نظرات بیشتر بر فعالیت کافی شاپ های سطح شهر شد و تاکید کرد: با توجه به اینکه این مکان ها بیشتر پاتوق جوانان و نوجوانان است می طلبد نظارت و تمرکز بیشتری بر روی فعالیت شان اعمال شود.

** گزارشات مردمی مواد مخدر از طریق سامانه سجام
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان نیز با اشاره به فعالیت سامانه سجام در حوزه آسیب ها گفت: این سامانه در سطح ملی در زمینه مسایلی مربوط به زمین خواری و محیط زیست فعال است و در استان کردستان نیز قسمت مواد مخدر آن فعال شده است.
رحمان حریری با بیان اینکه مردم می توانند گزارشات خود در زمینه مواد مخدر را از طریق این سامانه اعلام کنند، افزود: اگر این سامانه فراگیر شود بسیار از کارهای ما در این زمینه براحتی انجام خواهد شد.
وی همچنین به فعالیت سامانه گویای 128 اشاره کرد و یادآور شد: این سامانه نیز در استان کردستان فعال بوده و مردم می‌توانند گزارشات در زمینه فعالیت خرده فروشان مواد مخدر در سطح استان را با این شماره تلفن اطلاع دهند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان با بیان اینکه در زمینه اعتیاد بانوان نیز قدم هایی برداشته شده است، اضافه کرد: مهمترین کمیته ما در شورا کمیته بانوان است و از طرح های موجود در این مقابله با اعتیاد بانوان و پیشگیری از آن حمایت کرده در زمینه اعتبار نیز کوتاهی نمی کنیم.
7348/9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آسيب اجتماعي اعتياد زنان جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۰۷۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی

خبرگزاری مهر _گروه فرهنگ و ادب، طاهره طهرانی: ارتباطات دانشگاه‌ها در سراسر جهان، راهی است برای آشنایی دقیق و علمی با قوانین و فرهنگ‌ها و موضوعات مبتلابه مردم در سرزمین‌های دیگر؛ و گاهی همین ارتباطات باعث شکوفایی و دریافت اهمیت یا ایده‌های جدید برای حل موضوعات غالباً مشترک زندگی انسان می‌شود. روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه به همت گروه زبان‌ها و ادبیات آسیای شرقی، نشستی با عنوان نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی در دانشکده زبان‌های خارجی دانشگاه تهران برگزار شد که سخنران آن خانم دکتر توکویو موریتا، دانشیار دانشگاه کاگوشیما بود؛ این سخنرانی به زبان فارسی انجام شد.

صرف نظر از عنوان طولانی این نشست، می‌توان کلید واژه بحث را هویت فردی زنان در مقابل هویت اجتماعی و قانونی در جامعه ژاپن دانست، به طور خلاصه اینکه نام چقدر اهمیت دارد. در فرهنگ ما اهمیت نام بسیار زیاد است، به طوری که در شاهنامه می‌بینیم پهلوانی مانند بهرام برای آنکه نامش _که بر دسته تازیانه حک شده_ به دست دشمن نیفتد جانش را فدا می‌کند. زنان و مردان هرکدام به نام خود شناخته شده و هویت فردی خود را در عین داشتن تعلقات اجتماعی و خانوادگی حفظ می‌کنند.

خانم موریتا که فارسی را به شیرینی صحبت می‌کرد، سخن خود را با نام و نام خانوادگی خود آغاز کرد، جایی که علیرغم ساده به نظر آمدن محل اختلاف بود. در قوانین ژاپن، خانواده محور همه چیز است و تعاریف قانونی ذیل این عنوان شکل می‌گیرد، طبق قانون همه افراد یک خانواده باید یک نام خانوادگی داشته باشند. به صورت سنتی، هر زن پس از ازدواج با نام خانوادگی همسر شناخته می‌شود؛ و این نام خانوادگی جدید به این معناست که نام او از برگه هویتی خانواده پدری حذف می‌شود و به جایش ردیفی با عنوان X نوشته می‌شود. سپس برگه هویتی جدید _با ستونی برای مرد و ستونی برای زن و ستونی برای فرزند یا فرزندان_ صادر می‌شود. به این ترتیب تمامی مبادلات بانکی یا کارتهای هویتی مثل گواهینامه رانندگی، مسائل مربوط به تأمین اجتماعی و اشتغال و بازنشستگی و کارهای قانونی او باید با نام جدید صورت بپذیرد. به این صورت نام خانم موریتا پس از ازدواج با آقای یونِدا از Tokoyo MORITA تبدیل به Tokoyo YONEDA شده بود. در صورت جدایی زن و شوهر، این نام دوباره به حالت قبل برگشته و همه مدارک باید تغییر کند؛ و برای عوض کردن آنها باید مبلغ ۲,۲۵۰ ین (معادل ۵۰۰ دلار) پرداخت شود. نرخ طلاق در جامعه ژاپن ۳۰ درصد است.

به گفته خانم موریتا در سال ۱۹۹۵ میلادی لایحه‌ای به مجلس ژاپن ارائه شده برای اینکه زنان بتوانند نام خانوادگی خود را انتخاب کنند و در کارهای قانونی از همان نام استفاده کنند، اما با وجود گذشت ۲۹ سال هنوز به نتیجه نرسیده است. زنان می‌توانند با درخواست از محل کار یا کارفرما و توافق به صورت مشروط از نام خانوادگی خود که به آن شناخته و با آن بزرگ شده اند استفاده کنند، اما در مورد کارهای بانکی و امور مالی باید از نام خانوادگی شوهر که در قانون به آن شناخته می‌شوند استفاده کنند.

او در ادامه افزود در گذشته و تا قبل از جنگ جهانی دوم سیستم خانوادگی ژاپن به این صورت بود که پدر مسئولیت تصمیم گیری همه چیز را داشت، حتی ازدواج دخترانش. اما بعد از ۱۹۴۷ و تغییر قانون دختران بعد از سن ۱۸ سالگی می‌توانستند خودشان برای ازدواج خود تصمیم بگیرند. هرچند واحد خانواده همچنان به صورت جدولی باقی بود و افراد به صورت جداگانه و فردی شناسنامه ندارند. این سیستم هنوز در چین و ژاپن و تایوان برقرار است. این تغییر نقش تا دهه ۱۹۹۰ به سیستم سرمایه داری و اقتصاد ژاپن بسیار کمک کرد، چرا که به این ترتیب زنان می‌توانستند پس از ازدواج به کار بیرون خانه ادامه بدهند. تا قبل از آن مردان در بخش عمومی و بیرون خانه کار می‌کردند و نقش زنان در بخش خصوصی خانواده در کنار پدربزرگ و مادربزرگ و فرزندان تعریف می‌شد، چنانچه به گفته ایشان برنامه‌های تلویزیونی سال‌ها در حال پخش است که خانواده ایده آل ژاپنی را نمایش می‌دهد: پدر و مادر، پدربزرگ و مادربزرگ و دو یا سه فرزند. و این برنامه سالهاست با همین صورت در حال پخش است و بر عکس جامعه ژاپن تغییری نکرده است.

به گفته خانم موریتا قبل از جنگ جهانی دوم ۳۰ درصد از زنان ژاپنی بیرون خانه کار می‌کردند، اما امروز این رقم به ۷۰ درصد رسیده است. ۲۸ درصد مردان ژاپنی هرگز ازدواج نمی‌کنند، این رقم در مورد زنان ۱۷ درصد است. اما در مورد کسانی که در مشاغل رسمی شاغلند این نسبت معکوس می‌شود، به این ترتیب که ۲۴ درصد زنان و ۱۹ درصد مردان تا پایان عمر مجرد می‌مانند، در واقع زنان تمایلی به ازدواج با مردانی که حقوق کمتری می‌گیرند ندارند. چون قوانین مالی خانواده محور است، زنان و مردانی که تک نفره زندگی کرده و ازدواج نمی‌کنند برای مسائل تأمین اجتماعی و بازنشستگی دچار مشکل می‌شوند. نداشتن هویت فردی قانونی و تعریف هر فرد ذیل عنوان خانواده مشکلاتی به وجود می‌آورد، به عنوان نمونه سابقاً بیمه سلامت برای خانواده به صورت دفترچه بوده و در صورتی که دو نفر از اعضای خانواده همزمان نیاز به بستری در بیمارستان یا کارهای درمانی پیدا می‌کردند دچار مشکل می‌شدند؛ که برای حل این مشکلات امروز برای هر نفر یک کارت بیمه سلامت صادر می‌شود.

تغییر الگوی زندگی خانوادگی و اشتغال بیشتر زنان بیرون از خانه، اهمیت مسئله هویت فردی برای زنان را بیشتر نشان می‌دهد؛ بسیاری از زنانی که در سمت‌های دانشگاهی کار می‌کنند و دارای تالیفات و مقاله‌هایی هستند، نسبت به این تغییر نام معترض اند؛ چراکه به نام خانوادگی خود شناخته شده اند و در صورت تغییر این نام تمامی فعالیت‌های علمی و شغلی شأن تحت تأثیر قرار می‌گیرد. الگوی مالی خانواده از حالتی که مرد عهده دار همه هزینه‌ها باشد به حالتی تغییر کرده که زن و مرد شاغل پس از ازدواج حساب مشترکی برای خانواده دارند، و باقی حقوق در اختیار خودشان باقی می‌ماند.

در پایان نشست چند نفر از حاضران و دانشجویان پرسش‌هایی مطرح کردند، خانم موریتا در پاسخ اولین سوال که از آمار زنان معترض و فعالیت آنان و راه قانونی برای بیان این اعتراض بود گفت مجلس ژاپن هر سال نظرسنجی می کرده و نتایج امسال این نظرسنجی نشان می‌دهد که ۷۰ درصد زنان ژاپنی درخواست حفظ نام خانوادگی خود پس از ازدواج را دارند. هرچند به لحاظ اجتماعی اگر زنی درخواست این را داشته باشد که نام خانوادگی خود را حفظ کند، والدین شوهر ناراحت می‌شوند؛ اما موردی بوده که زن شکایتی در دادگاه مطرح کرده و درخواست کرده که برای خود نام خانوادگی پدربزرگ و مادربزرگ مادری خود را انتخاب کند تا نامشان از میان نرود.

وی در پاسخ این پرسش که آیا شده تا به حال مردی نام خانوادگی خود را تغییر دهد؟ گفت در ۹۵ درصد موارد از نام خانوادگی شوهر استفاده می‌شود، در ۵ درصد موارد و در صورتی که خانواده زن نامدار و بزرگ و اصطلاحاً جزو اشراف باشند، شوهر نام خود را به نام خانوادگی زن تغییر می‌دهد.

کد خبر 6094260 طاهره تهرانی

دیگر خبرها

  • چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟
  • طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیر گذار
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • حامیان دروغین زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگدمال می کنند
  • حامیان آزادی زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگد مال می کنند
  • ۱۵۰۰ بانوی خودسرپرست کردستانی گواهینامه فنی وحرفه‌ای دریافت کردند
  • باشگاه پرسپولیس: وقاحت رخ داده در آزادی توهین به همه زنان بود
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی