Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان چالش های این بخش را در حوزه های آبخیز تشریح کرد و گفت: علت بروز این چالش ها مربوط به عوامل انسانی و طبیعی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جعفر بیات در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا; با اشاره به چالش های بخش آبخیزداری این دستگاه در حوزه های آبخیز استان اظهار کرد: خاکهای شسته شده از زمین های بالادست توسط روانابها در مخازن سدها رسوب می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسوب باعث کاهش ظرفیت سدها و شبکه های آبیاری شده و هزینه های بسیاری به کشور تحمیل می کنند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان با اشاره به ورود 250 میلیون مترمکعب رسوب به سدها در سطح کشور افزود: 60 میلیون نفر از جمعیت کشور در معرض خطر سیل می باشند و از این میزان 15 میلیون نفر مستقیما در معرض خسارات سیل هستند. بر اساس آمار چند دهه گذشته هر سیلاب در ایران به طور متوسط 40 میلیارد تومان خسارت بر جا می گذارد.

وی با بیان اینکه خسارت مستقیم سیل 4879 مورد زمین لغزش برابر 378 هزار میلیارد ریال می باشد به وضعیت دشتهای ممنوعه و بحرانی افت شدید اشاره کرد و گفت: سطح آبهای زیرزمینی در بسیاری از دشتهای کشور به میزان نیم تا دو متر در سال رسیده است.

بیات فرونشست زمین را از دیگر چالش های آبخیزداری در حوزه های آبخیز استان اعلام کرد و افزود: برداشتهای بی رویه و غیرمجاز از سفره های زیرزمینی موجب فرونشست زمین به میزان 10 تا 30 سانتی متر در اغلب دشت های کشور شده است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان بیان کرد: در اثر تبخیر آبهای سطحی، سالانه 280 میلیارد متر مکعب از حجم آبهای قابل استفاده در کشور کاسته می شود.

وی ادامه داد: شسته شدن و جابجایی خاک هم سبب از بین رفتن زمینهای حاصلخیز و مشکلات بعدی شده و سالانه بیش از 10 میلیارد دلار به کشور خسارت وارد می کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۰۸۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: حدود ۲۴۰۰ سازه آبخیزداری در خراسان جنوبی وجود دارد که سازه‌های آبخیزداری حدود ۹۰ میلیون متر مکعب سطح آبگیری دارد.

علیرضا نصرآبادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وجود ۲۴۰۰ سازه آبخیزداری در سطح استان گفت: سازه‌های آبخیزداری حدود ۹۰ میلیون متر مکعب سطح آبگیری دارد که از  ۱۴۰۲ تاکنون با توجه به آخرین بارش‌های صورت گرفته ۲۵ میلیون متر مکعب آبگیری داشته است.

وی بیان کرد: با توجه به بارش‌های اردیبهشت حدود ۱۷ میلیون مترمکعب از ۲۵ میلیون متر مکعب مربوط به بارش‌هاش اخیر بوده است.

نصرآبادی افزود: سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی در بارندگی‌های چند روز اخیر حدود ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب را مهار کردند که از این میزان یک میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری شهرستان بیرجند ذخیره شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: وجود این سازه‌ها باعث شد، حجم زیادی از سیلاب مدیریت و میزان خسارت‌های کاهش یابد.

وی با اشاره به پیامدهای تغییر اقلیم اظهار کرد: تغییر زمان بارندگی‌ها و نیز نوع آن که شکل رگباری به خود گرفته و همچنین خشکسالی‌ها که موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش نفوذ پذیری خاک شده است. سیلابی شدن بارش ها را به دنبال دارد.

نصرآبادی تصریح کرد: طی این بارندگی ها دو بندسار که متعلق به این اداره کل نبوده، شکسته و خساراتی به بار آورده است لذا توصیه می‌شود قبل از ساخت بندسار با مراجعه به ادارات منابع طبیعی از مشاوره فنی رایگان همکاران این اداره کل برخوردار شون تا در زمان وقوع سیلاب متحمل خسارت نشوند. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: وجود سازه‌های آبخیزداری در کنار طرح های نهالکاری می‌تواند شرایط منطقه را برای کاهش پیامدهای خشکسالی و سیلاب بهینه کند.

وی بیان کرد: خشکسالی از نظر منابع زیرزمینی دچار مشکل بوده ولی از نظر مرتع امسال سال خوبی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • کودکان هم در اصفهان فهمیدند شهر در خطر فرونشست است/ مسوولان هنوز نفهمیدند یا نمی‌توانند جلوی برداشت‌های بی‌رویه آب را بگیرند (فیلم)